atvainojos, kautkā neiedomājos, ka varētu būt arī FD (interesanti, a vispār var? ) - attiecīgi ---> EF
tā kā pirku lietotu, tad nezinu vai bajonete mainīta vai nāca jau original ar kanonisko, bet nav parasts pārejas gredzens uzskrūvēts, "normāla bajonete"! Lēkat gan nekas nelēkā, bet vai tad šams pat uz M42 lēkā?
Skaidrs, ka lēkā - visiem kuriem fragma lecinās mehāniski un kuri nav pārtaisīti uz citu baijoneti. Bet par savu kļūdījos, nepamanīju, ka canon - man bija k baijonetes, bet pircējs ar bija gana veca mēbele FB un oranži brūnu (vismaz nezkāpēc tā liekas) avatara bildīti.
Objektīvs... nu kā jau krievu... kamerā skatoties it kā pilntiesīgs fiš kam tik flares pavairāk a kad uz papīra virs 10x15 vai monitorā, tad ... mazāk.
Canon fragma mehāniski lecinās ar sviru? (esmu vecos laikos regulāri aizņēmies eosus, bet neesmu papētījis) - ja ar kkādu iekšējo metoru objektīvā lecinās, tad var ar nebūt pārtaisīts.
Oriģināli ražo(ja) 3 variantus - K un N bajonete un M42 un visiem ir "lekšana". Tā kā EF "lekšana" nav mehāniska, tad velti cerēt. Man ir M42 variants un kādu gredzenu uzskrūvēju, ar tādu kameru bildēju (FD vai EF).
Vopščem te www.mc-zenitar.ru tiek abgalvoc, ka tam Ķenona varianta nav, tātad būs M42/EOS, iespiest lecināmo puļķi līdz galam, uzpilināt superlīmi, fragmu regulēt ar roku, bildes gaišumam skatumeklētājā nozīmes nav, jo asums, uzliekot uz 3 m, būs no pāris metriem līdz bezgalībai.
nu tad droškavien "samopalā" nomainīta M42 vītne uz EOSa bajoneti, bet kā jau redzams pievienotajā bildē nekādu puļķi nevajag fiksēt - tā, vienkārši, nav
Tiešām būs tautas daiļamata meistars pastrādājis. Iespējams, ka tāpēc rezultāts labāks par M42+gredzens. Vismaz manējam tad objektīvs nav precīzi uz kameras, bet ar nelielu pagriezienu, tāpēc gadās, ka objektīva priekšas austiņas nokļūst kadrā.
Tā kā pie cipariņiem nosaukumā nav beigās K vai H, tad būs M42 no dzimšanas.
Es jau arī 65.gada Mir-1 M39 vītni novīlēju vispār, bet M42 gredzenu uzsēdināju ar superlīmi uz mūžīgi mūžos, jo tādā vīzē man visi ieregulējamie indeksi nostājās aukšpusē un ar Zenītu-3 viņu vienalga neviens nekad vairāk nelietos.
Nu par standarta Heliosu šis fiš būs stabili 10x labāks
kur tas 10x labums slēpjas ? Starp geļiku mēsliem pa retam atrodas kāds ok stikls, ne izcilnieks bet ar apmierinošu kvalitāti, portretiem dar. bet kur sakarīgi var izmantot šo zivsaci ar drausmigajiem kropļojumiem un ziepi pie vaļēja cohuma ? Es piemēram viņu neņemtu pat par velti jo nafig nav vajadzīgs.
Nu par standarta Heliosu šis fiš būs stabili 10x labāks
kur tas 10x labums slēpjas ? Starp geļiku mēsliem pa retam atrodas kāds ok stikls, ne izcilnieks bet ar apmierinošu kvalitāti, portretiem dar. bet kur sakarīgi var izmantot šo zivsaci ar drausmigajiem kropļojumiem un ziepi pie vaļēja cohuma ? Es piemēram viņu neņemtu pat par velti jo nafig nav vajadzīgs.
Nu nē... manam eksemplāram asums atvērtam un kontrasts (un pat bišķi krāsas) bija taisni neticami priekš krievu stikla - reku uzraku veco dienu failu - tik cik CameraRaw nokonvertēts