forum.gif
Iespējams, pērku mid-formātu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Iespējams, pērku mid-formātu
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.09.16 17:58
 citēt
Alibaba:Aha un kurš tad no jums vēl analogi kopē ar palielinātāju ? :face-smile: Jūsu negatīvi tiek ieciparoti un tad izkopēti bet jūs kaifojat par kaut kādu filmas burvību kura jau sen pikseļos zudusi :face-smile:

nū, vispār jau tad, kad es bildēju uz filmas, es arī kopēju mājās ar palielinātāju. un arī tagad uz filmu skatos tikai šādā kontekstā, ka pašam tīstīt filmu un pašam kopēt un visā visumā izjūtu vēlmi paeksperimentēt ar alternatīvajām metodēm.
Publicēts: 05.09.16 18:14 labots
 citēt
Alibaba:Aha un kurš tad no jums vēl analogi kopē ar palielinātāju ? :face-smile: Jūsu negatīvi tiek ieciparoti un tad izkopēti bet jūs kaifojat par kaut kādu filmas burvību kura jau sen pikseļos zudusi :face-smile:

Vēl nē, bet drīzumā, kad nedaudz vairāk brīva laika būs, tad mēģināšu. Ja cilvēks arī uz skana nepamana būtisku atšķirību, tad tas liecina par problēmām ar redzi, piekam diezgan nopietnām :)
Publicēts: 05.09.16 18:26
 citēt
Galīgi nevaru /sadalīt viedokli/ - pa retam lietoju palielinātāju un jā līdz A4 izmēram no 6x9 kopija ir foršāka kā druka no labi ieskenēta faila - lielāki izmēri, jebkura krāsaina bilde, jeb A4 kopija no šaurā kadra ir stabili nekvalitatīvākas. Arī aļa filmas gļukus bildai uzkrāpt ir iespējams vajag tik jēgu un jušanu. + tas viss par neautomātiski skenētu materiālu - pa gošu no fotozalona skenētas bildas ir pilnīgi šausmīgas. Melnbaltas kopijas uz papīra bāzes papīra ir foršākas par polietilēna kopijāb, bet arī to var manīt tik uz ne pārāk lielām kopijām un pie noteikuma, ka ir extra kvalitatīva kopējamā optika un pamatīgas iemaņas - savādāk tie ir vnk saķēzīti materiāli.
Publicēts: 05.09.16 18:29
 citēt
klusums: Ja cilvēks arī uz skana nepamana būtisku atšķirību, tad tas liecina par problēmām ar redzi, piekam diezgan nopietnām :)

viss atkarīgs ko salīdzina :face-wink: ja labam m/b filmas skanam (ieskenēts tifā ar kādu nikno kūlskanu) blakus noliek tupa desaturētu digifailu tad atšķirība būs ievērojama. Bet var arī nekvalitatīvi uz planšetnieka ieskenēt blāvu svemas kartočku un tai blakus nolikt meistarīgi m/b konvertētu digibildi, un tad spļaudīsies par skanu :face-wink: tā ka viss ir relatīvi draugs. Bet uzreiz atzīšos ka man arī patīk kvalitatīvi m/b filmas skani, tiesa tādi fotosaitos ir ļoti liels retums. Žēl ka šejienes analogā foto māsters www.fotoblog.lv... jau labu laiku kur pazudis.
Publicēts: 05.09.16 19:32 labots
 citēt
Man klientes dullas no klasiska B/W uz 8 x 10 un kontaktā nospiesta uz B/W papīra :) Pagaidām bliežu tik kopplānus figūras jo nav garāka par 300mm stikla ja tikšu pie garāka un sliedes bliezīšu arī tuvplānus uz tiem jau fanes sen pieteicās:)
Publicēts: 05.09.16 19:41
 citēt
priore: Ja filmu ciparo, rezultātā iegūstam filmas un digi trūkumus, nevis abu tehnoloģiju labumus.

Tas ir tad ja atdod šo procesu veikt minilaba automātam - savādāk iegūst tieši labāko kas abiem procesiem ir - diapazonu un iespēju izmantot lielu gaismasjūtīgo laukumu no filmas un izšķirtspēju (jo izmūk no otreizējas optiskas projicēšanas + īpaši no kropļiem (tajā skaitā kontrasta) optiski dūšīgi palielinot) + nesalīdzināmi iespaidīgākas pēcapstrādes iespējas no digi.
Publicēts: 05.09.16 20:21
 citēt
Lunis:Man klientes dullas no klasiska B/W uz 8 x 10 un kontaktā nospiesta uz B/W papīra :) Pagaidām bliežu tik kopplānus figūras jo nav garāka par 300mm stikla ja tikšu pie garāka un sliedes bliezīšu arī tuvplānus uz tiem jau fanes sen pieteicās:)

Es tikko patszinikur Ernst Leitz 400mm/4 projektornieku paņēmu, izskatās ka 24x30 tā paknapi bet sedz, nezinu, būs laikam aiz skopuma par kādu tāda izmēra kameru jāpadomā :)
Publicēts: 05.09.16 20:39
 citēt
Minilabi, kūlskani - pup mīz...
Kad es iedevu Bindem, lai viņš savā laboratorijā nokopē bildes no 41.gada filmas ar piedūmoto Pēterbaznīcu, vot tad bija ķīmijas lekcija par sudraba saturu dažādu laiku emulsijās un katras 70 gadu starpības negatīvu/pozitīvu kopēšanas īpatnībām. :face-grin:
Publicēts: 06.09.16 06:57
 citēt
Starp citu, tēmas nosaukumā komats ir lieks.
Publicēts: 06.09.16 08:01
 citēt
Gaisma:Starp citu, tēmas nosaukumā komats ir lieks.

starp citu, vārds "iespējams" ir iespraudums (tāds pats, kā "starp citu") un teikumā ir atdalāms ar komatiem no abām pusēm. internetā raksta, ka to māca 8.klasē.
Publicēts: 06.09.16 08:37
 citēt
priore:kurš tās bildes fotografējis?

Nezinu, Vylcāns vai viņa paziņas tās filmas kaukur atrada.
Publicēts: 06.09.16 08:47
 citēt
Vylcans, Tev taisnība. ;)
Publicēts: 07.09.16 19:06
 citēt
..., kā āža kāja lien patiesā interese ārā :D
Publicēts: 07.09.16 19:42
 citēt
KolsDee:Tu domā Gaismas Lucifera kāju?

===========

'' ... Selenia, ko par to visu saki? ''
Publicēts: 07.09.16 21:02
 citēt
Pie Šneidera uz pirti es labprāt aizšautu.
Kā šo sestdien?
Publicēts: 07.09.16 21:21
 citēt
Ja jāizvēlas viela uz S, tad es ņemtu Salviju, ne Selēnu :D
Publicēts: 07.09.16 22:46
 citēt
Uz pilsētas pirti var droši šaut, kurināšu, lauku jaunajai skurstenis būšot tik nākamnedēļ.
Selēna nau midformāts: photohistory.ru...
Publicēts: 08.09.16 01:59
 citēt
priore:Labi, ka šoreiz ieliki kārtīgu linku. Tas iedarbojas kā atvēsinoša duša.

Kārtīgs Links.

Vot man interesē, vai nav man rada. Linka nav nemaz tik bieži sastopama famīlija.
Publicēts: 15.09.16 09:51
 citēt
Vylcans, tad galu galā kaut ko nopirki?
Publicēts: 15.09.16 12:24
 citēt
Gaisma:Vylcans, tad galu galā kaut ko nopirki?

nop, bet nekas - nekur nesteidzos. ieliku iekš Pentax Z-1P Ilford HP5 un iekš Pentax K1000 Ilford Pan 100 un tad nu pagaidām ar tiem bildēšu, līdz ieraudzīšu kādu zeksīgu 120 filmas kameru vai izdomāšu, ka gribu tavējo Pentax'u.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):