forum.gif
Iespējams, pērku mid-formātu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Iespējams, pērku mid-formātu
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.09.16 10:10
 citēt
Jautājums, vai kāds nevēlas atbrīvoties no savas mid-formāta kameras par sakarīgu cenu? Neinteresē gluži haselbļadi par 1000 un ļubiteļi par 10. Kaut kāda tautas klases Yashica or something.
Publicēts: 05.09.16 10:22
 citēt
Pameklē jebajā kādu RZ67. Pa reizei labas cenas parādās, no japānas...
Publicēts: 05.09.16 10:34
 citēt
No Japānas mūsējie laupītāji kā uzbliezīs muitu un PVNu, visas labās cenas pazudīs.
Publicēts: 05.09.16 10:35 labots
 citēt
Yashica 124g - tagad cenas uzlekušas, bet var atrast ebayā. Eksponometram gan vajadzēs 1.35v bateriju, bet tas tāpat nav TTL.
Publicēts: 05.09.16 10:45
 citēt
Ja derēs arī TLR, tad paņemt kādu Flexaretu un priecāties: www.ebay.de...
Publicēts: 05.09.16 10:47
 citēt
Pie manis joprojām ir Pentax 645, kas pieminēts šajā sludeklī www.fotoblog.lv...
Klāt pie bodija un 75/2.8 objektīva varu pielikt arī 150mm f/3,5 objektīvu un visu kopā atdot par 300 euro.
Publicēts: 05.09.16 10:52
 citēt
Gaisma:Pie manis joprojām ir Pentax 645, kas pieminēts šajā sludeklī www.fotoblog.lv...
Klāt pie bodija un 75/2.8 objektīva varu pielikt arī 150mm f/3,5 objektīvu un visu kopā atdot par 300 euro.

tas bišķ par nopietnu priekš manas vēlmes vienkārši kaut ko paķimerēties un motivēt sevi atgriezties pie darkrūma. vairāk tieši skatos uz kaut kāda tlr pusi līdz 100 eiro.
Publicēts: 05.09.16 10:56
 citēt
Ar šo būs ērtāk paķimerēties un lielāks prieks. Cenas starpība (un cenu arī, domāju, ka varu vēl nedaudz samazināt...) nav tā čakara vērta. ;) Esmu ar kiev 6 padarbojies, it kā bija ideālā stāvoklī, šo to arī smuki nobildēju, bet, kad iepirku šo pentaxu, uzreiz konstatēju, ka starp abiem atšķirība kā diena pret nakti, tāpēc arī pārdevu kievu. Vienkārši sapratu, ka es vairs nekad neizvēlēšos viņu paņemt, tā vietā izvēlēšos pentax 645. :)
Publicēts: 05.09.16 11:08
 citēt
Gaisma:Ar šo būs ērtāk paķimerēties un lielāks prieks. Cenas starpība (un cenu arī, domāju, ka varu vēl nedaudz samazināt...) nav tā čakara vērta. ;) Esmu ar kiev 6 padarbojies, it kā bija ideālā stāvoklī, šo to arī smuki nobildēju, bet, kad iepirku šo pentaxu, uzreiz konstatēju, ka starp abiem atšķirība kā diena pret nakti, tāpēc arī pārdevu kievu. Vienkārši sapratu, ka es vairs nekad neizvēlēšos viņu paņemt, tā vietā izvēlēšos pentax 645. :)

nu, nosauc savu maksimāli zemāko cenu ar vienu objektīvu un tad es padomāšu, lai gan nojaušu, ka cena tāpat būs pārāk liela priekš manas gribēšanas :)
Publicēts: 05.09.16 11:11
 citēt
200 euro kopā ar 75/2.8
Publicēts: 05.09.16 11:41
 citēt
Schneider:No Japānas mūsējie laupītāji kā uzbliezīs muitu un PVNu, visas labās cenas pazudīs.

Nu nav tā :grimace:
Publicēts: 05.09.16 11:46
 citēt
Vylcans:
Gaisma:Ar šo būs ērtāk paķimerēties un lielāks prieks. Cenas starpība (un cenu arī, domāju, ka varu vēl nedaudz samazināt...) nav tā čakara vērta. ;) Esmu ar kiev 6 padarbojies, it kā bija ideālā stāvoklī, šo to arī smuki nobildēju, bet, kad iepirku šo pentaxu, uzreiz konstatēju, ka starp abiem atšķirība kā diena pret nakti, tāpēc arī pārdevu kievu. Vienkārši sapratu, ka es vairs nekad neizvēlēšos viņu paņemt, tā vietā izvēlēšos pentax 645. :)

nu, nosauc savu maksimāli zemāko cenu ar vienu objektīvu un tad es padomāšu, lai gan nojaušu, ka cena tāpat būs pārāk liela priekš manas gribēšanas :)

Aha uz platfilmas bildētājs….. kamera par pārdesmit filmu un pāris papīra paku cenu šim pa dārgu esot….
Vispirms jāsaprot ka bildēt uz filmām nav tas lētākais prieks un piedāvātā kameras cena salīdzinoši ar to ir smieklīga,
pat man gandrīz sagribējās atkal plato pentaksu iepirkt, kaut nafig nav vajadzīgs.
Publicēts: 05.09.16 11:56
 citēt
60uz5komats6:
Vylcans: nu, nosauc savu maksimāli zemāko cenu ar vienu objektīvu un tad es padomāšu, lai gan nojaušu, ka cena tāpat būs pārāk liela priekš manas gribēšanas :)

Aha uz platfilmas bildētājs….. kamera par pārdesmit filmu un pāris papīra paku cenu šim pa dārgu esot….
Vispirms jāsaprot ka bildēt uz filmām nav tas lētākais prieks un piedāvātā kameras cena salīdzinoši ar to ir smieklīga,
pat man gandrīz sagribējās atkal plato pentaksu iepirkt, kaut nafig nav vajadzīgs.

nū, vispār jau es uz filmas pārstāju bildēt tikai pirms kādiem gadiem trim, četriem, līdz ar to, zinu, kādas izmaksas tam pasākumam ir. vienkārši patreiz es esmu aizgājis diezgan patālu prom no filmas (kaut plauktā stāv pentax z-1p ar iesāktu agfa apx 400) un neesmu drošs, vai man izdosies patiešām pie tās atgriezties (zin, varbūt būs slinkums ar visām ķīmijām ņemties), līdz ar to tērēt 200-300 jevrikus uz kaut ko, ko pēc tam nevarēšu nopārdot tālāk un kas stāvēs tikai putekļu vākšanai plauktā, negribu. kādēļ es vispār gribu platfilmu, bet nespēlējos tālāk ar plauktā nolikto pentaxu? a vienkārši tāpat. sagribēju un viss, līdz ar to ne tava bēda kaut ko par mani spriest ;)
Publicēts: 05.09.16 12:16
 citēt
"
Vispirms jāsaprot ka bildēt uz filmām nav tas lētākais prieks...
"
Stāsti vēl :grimace: Lēti nav bildēt uz cipariem, jo laba ciparnieka budžetā sanāk filmas sev un vēl nākamai paaudzei. Un tas vēl nepierēķinot, kas tas ciparnieks, pēc 3-5 gadi būs miskastē.
Publicēts: 05.09.16 12:34
 citēt
Droši vien lētums ir individuāla pasākums, man nikonam šobrīd noskrējiens ir ~400 000 tas būtu~11 000 filmiņas, sareizinot ar vislētāko filmu+ tīstīšanu sanāk cipars kas stipri vien pārsniedz digitālās kameras cenu.
Savukārt ar plato man, 1 klikšķis ~0.5e, ar 13x18 kocenieku viens klikšķis ~1.5e.
Publicēts: 05.09.16 12:38
 citēt
60uz5komats6:Droši vien lētums ir individuāla pasākums, man nikonam šobrīd noskrējiens ir ~400 000 tas būtu~11 000 filmiņas

nu, tas tādēļ, ka digi padara cilvēku par trigger happy, kur rezultātā vienā mapē čupa ar draņķīgām bildēm un čupa ar līdzīgām bildēm. uz filmas 36 kadrus nebildētu no viena un tā paša punkta pavēršot pret vienu un to pašu objektu.
Publicēts: 05.09.16 12:41
 citēt
Cik no tiem 400k ir produktīvi kadri? :) Ar filminieki loģiski neviens nebliež kā no AK47 :face-grin:
Publicēts: 05.09.16 12:51 labots
 citēt
Esi kādreiz bildēji piemēram intervijas?Gribās lai cilveka bilde ir dzīvīga ar emociju?Zini kā izskatās runājošs cilvēks kad fotoaparāts aptur kustību?Vai tev ir tiesības attēlot cilvēku kurš ir piekritis intervijai kā sašķobītu ķēmu?, tas tikai viens aspekts.
Publicēts: 05.09.16 12:53
 citēt
60uz5komats6:Esi kādreiz bildēji piemēram intervijas?Gribās lai cilveka bilde ir dzīvīga ar emociju?Zini kā izskatās runājošs cilvēks kad fotoaparāts aptur kustību?Vai tev ir tiesības attēlot cilvēku kurš ir piekritis intervijai kā sašķobītu ķēmu?, tas tikai viens aspekts.

intervijas esmu bildējis :) bet nu džīzes, tak jāsaprot, ka ar filmu neviens vairs nebildēs futbola mačus, pilsoņu karus nigērijā un valsts prezidenta intervijas. bildēs puķītes, mākonīšus, sejiņas, pupiņus. viss norm. un ja līdzvērtīgi izmanto kādu jaunāko ķenona marku, tad tur jāskatās, kurš process ir dārgāks.
Publicēts: 05.09.16 12:58
 citēt
Es tā uz ātro piemetu, ka man filmu izmaksas ar kādu astoņsimtās sērijas naikonu nostātos vienādas aptuveni 15-30 gados. Puķītes bildējot, protams, nejau delfiem vai tmldz.
Publicēts: 05.09.16 13:11 labots
 citēt
Gaisma:200 euro kopā ar 75/2.8

Ja tā, tad autoram labāk ņemt ar kopā ar 150/3,5 par 300. 75 ir ņe riba, ņe mjaso, 150 patika, žēl, ka man bija trāpījies defektīvs un nācās samainīt pret 75.

Es savu vēlmi pēc filmas procesa apmierināju ar fuji digitālajiem :) un oly mini tālmēru.
Publicēts: 05.09.16 13:45
 citēt
Varu būt pavisam labs un dāsns un 645+75+150 atdot par 250 (ja pircējs piesakās un atbrauc pakaļ šīs nedēļas laikā). ;)
Publicēts: 05.09.16 14:01
 citēt
versatile:
Gaisma:200 euro kopā ar 75/2.8

Ja tā, tad autoram labāk ņemt ar kopā ar 150/3,5 par 300. 75 ir ņe riba, ņe mjaso, 150 patika, žēl, ka man bija trāpījies defektīvs un nācās samainīt pret 75.

Es savu vēlmi pēc filmas procesa apmierināju ar fuji digitālajiem :) un oly mini tālmēru.

Kāds jamiem sakars ar filmām, izņemot bezsakaru?
Publicēts: 05.09.16 14:02
 citēt
klusums:

Pats tu bezsakars. kenrockwell.com...
Publicēts: 05.09.16 14:11
 citēt
Gaisma:Varu būt pavisam labs un dāsns un 645+75+150 atdot par 250 (ja pircējs piesakās un atbrauc pakaļ šīs nedēļas laikā). ;)

Šitais ir ilustrācija teicienam "Sātans kārdina"
Publicēts: 05.09.16 14:22
 citēt
Es neesmu sātans. :) Man vienkārši šonedēļ papildus izdevumi - jāliek gāzes iekārta mašīnai.
Publicēts: 05.09.16 14:26 labots
 citēt
versatile:
klusums:

Pats tu bezsakars. [url=http://kenrockwell.com/olympus/35rc.htm

Es]http://kenrockwell.com/olympus/35rc.htm

Es[/url] par Fuji
Publicēts: 05.09.16 14:34
 citēt
A tāds, ka vēlmei pēc bildēm, kas izskatās tuvu tam, kā būtu ar filmu - fuji
un bildēšanai kā procesam ar vienu filmu pusgada garumā - oly
Publicēts: 05.09.16 14:37
 citēt
Kur tās "tuvu tam" bildes var aplūkot?
Publicēts: 05.09.16 14:41
 citēt
Gaisma:Es neesmu sātans.

Bet grieķu valodas vārdnīca pateiktu, ka no Gaismas līdz Luciferam ir pavisam neliels gabaliņš. :face-wink:
Publicēts: 05.09.16 14:47
 citēt
klusums:Kur tās "tuvu tam" bildes var aplūkot?

Kā parasti, visu ievērības cienīgo publicēju savā profilā šeit.
Publicēts: 05.09.16 14:54
 citēt
Dažām pēdējām uzmetu aci, manuprāt, "ne tuvu" filmai, bet galvenais jau ka pašam prieks :face-smile:
Publicēts: 05.09.16 15:57
 citēt
klusums:Dažām pēdējām uzmetu aci, manuprāt, "ne tuvu" filmai, bet galvenais jau ka pašam prieks :face-smile:

Jā, apmēram tā. Nezinu, skatos bildes no Barselonas un liekas ok. Bet tās nav ievērības cienīgas, tāpēc nav galerejā.
Publicēts: 05.09.16 16:19
 citēt
Pilns 500px un instagrams ar pseido film look. Tur tak jābūt pilnīgam foto analfabētam, lai ar VSCO, lightrooma grain utt. uztvertu to kā filmas zīmējumu. Ja grib filmas zīmējumu, tad jābildē ar filmu. Galu galā tas nav ne dārgi, ne sarežgīti.
Publicēts: 05.09.16 16:38 labots
 citēt
ņemot vērā, ka fuji kādreiz taisīja filmas, tad viņu piedāvatajam šo pašu filmu digi variantam es ticu vairāk par vsco.
Daži no vsco profiliem gan ir forši, tieši ēnu/gaišo vietu tonējuma ziņā. Bet, ja lietoju, grain metu pa nullēm un tas stulbis feikgrauds vairs necērtas acīs.

Barista, a kurš presets tavā profilbildē? :)
Publicēts: 05.09.16 17:02 labots
 citēt
Mārketingam un pieradumam ir spēks :face-smile:

Savā Nikonā arī ir uzstādīts custom B&W presets, kurš likās ļoti līdzīgs filmai, bet kad noliek blakus īstai MB filmas bildei - pilnīgās pupu mizas :) 1. septembrī bildēju uz F5 un Rollei Retro 400S, kam izsūtīju visi sajūsmā, jo izskatās tiktiešām kā no pagātnes. Nekādi fudžiki un preseti tā nevar :)

no photoshop:

Publicēts: 05.09.16 17:08 labots
 citēt
Man liekas drusku perversi, ciparot filmu un sajūsmināties par filmas fīlingu. Ciparotas filmas fīlingu, varbūt.
Jo piedod, bet šitai bildai monitorā blakus noliekot vectēva bildētās un paša kopētās no maniem pirmajiem septembriem... :) Nu, tu saproti.
A vot to pašu stiklu uz digi liekot, arī šitā nesanāk.

Bet no filmas kopēta tā bilde 100x foršāka.
Publicēts: 05.09.16 17:21
 citēt
Redzi, uz filmas ir izvēles iespēja - var drukāt un apstrādāt analogi vai digitāli, vai abējādi, kamēr ar cipariem tādu opciju nav. Ir man arī čupiņa ar vecām svemām, kuras šobrīd palēnām sāk izbildēties un domāju, ka nebūs sūdīgāk kā vectēva bildētās ;)
Publicēts: 05.09.16 17:50
 citēt
Filmas ciparošanai lielākā bēda ir tā, ka ciparotāja loģika ne ar ko neatšķiras no digiaparāta loģikas - viens pikselītis no vairākiem apakšpikselīšiem, parasti, izvietoti skaidri definētās attiecībās viens pret otru - kamēr filmas struktūra nav lineāra.
Tad vēl sīkums, ka filmu, pret gaismu paceeļot, es izdedzinātajās vietās (gaismas avots) redzu detaļas (avota forma), a skenējumā - ne.
Publicēts: 05.09.16 17:53
 citēt
Aha un kurš tad no jums vēl analogi kopē ar palielinātāju ? :face-smile: Jūsu negatīvi tiek ieciparoti un tad izkopēti bet jūs kaifojat par kaut kādu filmas burvību kura jau sen pikseļos zudusi :face-smile:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):