Esmu bijis 17-35mm 2.8 īpašnieks, tas bija lielisks stikls, bet apdeitojos uz tamron 15-30mm 2.8 un optiska starpība ir milzīga! Vienīgais mīnuss 15-30 ir tā svars un nevar uzskrūvet filtrus. Cena šobrīd 15-30 pavisam laba!
Redzi ir jābūt dziļam Tavas daiļrades ekspertam, lai saprastu kādu objektīvu Tev vajag - bildītes ta Tevis nosauktajiem jopcik kā atšķiras - kā lai mēs zinam kura sniegums Tev nepieciešamāks?
Ja arī Tev pašam nav atbildes, tad gan ir ieteikums lietot pofig kādu kādu optiku kamēr neapskaidrojas vēlmes.
Pārsvarā bildēju sportu, ātrumlaivas un auto, arī cilvēki pa kadram, bet tur es aprobežojos ar 80-200, tomēr klāt man nāk bobslejs, skeletons, tur es gribu "ielīst" renē, tapēc meklēju labu plato galu, kas būtu ātrs un gaišs. *līdz šim man platajā galā man ir nu galīgi neatbilstoši stikli priekš FF, nikkor 35mm 1.8 dx un samyang 8mm fish, 35mm ir lielisks lenķis, bet dažreiz gribas platāku, tapēc arī domāju par 17-35
Neesmu specs kā jābildē renē, bet pieļauju, ka manuāli nospiežot burstu brīdī kad braucējs iet caur zonu kurai pirms tam esi ideāli pieregulējis kameras uzstādījumus.
Attiecīgi tur tā kā stipri vienalga kāds Tev objektīvs - ka tik dabū kadrā ko vēlies.