forum.gif
Pērku vecu lielformāta optiku
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Pērku vecu lielformāta optiku
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.10.16 00:34
 citēt
Kuram ir ko piedavāt no šādiem verķiem izsakiet piedāvājumus var piedavāt arī Latvijā Paleja un līdzīgus ražojumus. Pavilka mani uz testiem.
Publicēts: 19.10.16 00:58
 citēt
Vajadzēja jautāt pirms gadiem 15, kaukas stipri līdzīgs pirmajam bija, Kodak Vollenda 620.
Publicēts: 19.10.16 09:36
 citēt
Es arī patafona plates esmu lidinājis, tik tās nebija parocīgas, jo bija trauslas un tik vienreiz lietojamas (metamas).
Publicēts: 19.10.16 10:33
 citēt
Mjā - lidināšanai vai nu vinils vai EI trafu serdes fragmenti.
Publicēts: 19.10.16 23:50 labots
 citēt
Man jau viss kas ir daudz un dikti , pamatā moderns un 1960-80 , BET ja nu kādam kaučkas neparasts , tāpēc gribas vēl ko pamēģināt un iegadāt :) Formāts gan sākot no 9x12
Publicēts: 20.10.16 00:18
 citēt
Priekš lielā formāta, sevišķi 8x10 var atgriezties "pie saknēm" un paeksperimentēt ar pašbrūvēto optiku, monoklis " ( "un periskops " ( ) " no briļļu lēcām ir vienkārši pagatavojams, lēti gan mūsdienu lēcas nesanāks un nav teikts ka zīmējums patiks. Landšaftlinzei " ( tas pats kas monoklis tikai vienkāršas menisklēcas vietā meniska formas ahromāts" pagrūtu dabūt ahromātu tādam formātam, bet bilde mēdz būt patīkama, nu un tad jau seko semiaplanāts un verito (es jaucu kuram priekšā menisks un pakaļā ahromāts, kuram otrādi) un visbeidzot aplanāts tā pat kā periskops " ( ) " tikai menisku vietā ahromāti simetriski vai asimetriski kā pecvālim. Vot kur raut virpotāju kas uzvirpo korpusu, ja optiskā konstrukcija no izolenes un kartona sanāk veiksmīga, gan nezinu. Man puslīdz veiksmīgi pagaidām ir sanācis tikai triplets pēc peršaida motīviem uz 6x9 formātu un pāris ciešami monokļi.
Publicēts: 20.10.16 10:02
 citēt
Kur dabūt gatavu korpusu, savukārt, zinu es :)
Publicēts: 20.10.16 11:43 labots
 citēt
Lasu un domāju, vai nepaprovēt pašam sev zobus salabot....:face-smile:

P.S. Bet vispār Lunis ir moderns čals. Laiki atgriežas:
www.mirrorlessrumors.com...
Publicēts: 20.10.16 20:48
 citēt
60uz5komats6:Priekš lielā formāta, sevišķi 8x10 var atgriezties "pie saknēm" un paeksperimentēt ar pašbrūvēto optiku, monoklis " ( "un periskops " ( ) " no briļļu lēcām ir vienkārši pagatavojams, lēti gan mūsdienu lēcas nesanāks un nav teikts ka zīmējums patiks. Landšaftlinzei " ( tas pats kas monoklis tikai vienkāršas menisklēcas vietā meniska formas ahromāts" pagrūtu dabūt ahromātu tādam formātam, bet bilde mēdz būt patīkama, nu un tad jau seko semiaplanāts un verito (es jaucu kuram priekšā menisks un pakaļā ahromāts, kuram otrādi) un visbeidzot aplanāts tā pat kā periskops " ( ) " tikai menisku vietā ahromāti simetriski vai asimetriski kā pecvālim. Vot kur raut virpotāju kas uzvirpo korpusu, ja optiskā konstrukcija no izolenes un kartona sanāk veiksmīga, gan nezinu. Man puslīdz veiksmīgi pagaidām ir sanācis tikai triplets pēc peršaida motīviem uz 6x9 formātu un pāris ciešami monokļi.

Heee , paldies par ideju , esu jau ko tik nepamēģinājis , kas interesanti atradu ļoti simpātisku "Portretnieku" sedz ~ 5x7 formātu un tas ir gluži neticami lēts projektora stikls Triar-1 3,5/150 :) Bet par cik gribas tiešām 8x10 formātam ta meklēju un meklēju un meklēju ko lielāku un interesantāku tieši eksperimentiem. Protams pa dažiem simtiem var iegadāt ko modernu seviški Japāņu bet VOT gribas ko vecu un jokainu:) Paldies pa padomu.
Publicēts: 20.10.16 23:00
 citēt
Tas triārs tak ir no6x6 projektora, šis 5x7 nevar segt uz bezgalību, bet mazā "ģeimispavisukadru" distancē iespējams jā, kaut domāju vairāk par 4x5 pat makrorežīmā nebūs, tripleti neizceļās ar lielu lauku. Patiesībā tie nesedzošie objektīvi ir interesanti ar to ka ģeimis portretbildē ass un viss apkārt pāriet šļurā, tad vinjetē un tad pavisam melnumā, dažreiz stilīgi izskatās.
Publicēts: 21.10.16 04:07
 citēt
60uz5komats6:Tas triārs tak ir no6x6 projektora, šis 5x7 nevar segt uz bezgalību, bet mazā "ģeimispavisukadru" distancē iespējams jā, kaut domāju vairāk par 4x5 pat makrorežīmā nebūs, tripleti neizceļās ar lielu lauku. Patiesībā tie nesedzošie objektīvi ir interesanti ar to ka ģeimis portretbildē ass un viss apkārt pāriet šļurā, tad vinjetē un tad pavisam melnumā, dažreiz stilīgi izskatās.

VOT ! Es ar tā domāju kamēr ikšķiles tirgū man Leitis neparādija kā formātus nosaka un atnācis mājās es no gara lauka sāku optiku testēt un pilnīgi nejauši plauktā mētājās tas Triar-1 , viņš dod ~210mm apli piekam raksturīgi tāda tipa stikliem aplis ir teicamas kvalitātes līdz pašām malām. Simpātisks maigs zīmējums ar smukS boke , Krievam ir vēl viens līdzīgs tieši tadas pašas sgēmas stikls TIKAI 24x30 formātam no epodeoskopa tas gan ir zvērs , maksā ~50-80Eur vidēji bet baurtiski katrs eksemplārs savādāks izejot laikam no konkrēta tehnokas modeļa kam domāts korpuss LĒCAS un svars savādāki bet stikls TRIPLET 365mm f/3.65 :) Svers no 1800g līdz 3500g VIENA modeļa stikls :):)
Publicēts: 21.10.16 09:41
 citēt
Značit tas triplets ir rēķināts kautkam citam un priekš 6x6 diaprojektors vienkārši pielāgots, krieviem izplatīta prakse.
Es Ikšķilē par 10e paņēmu Ernst Leitz 400/4 projektornieku šķiet 24x30 sedz 2kg sver, pagaidām atstāšu sev, ir doma kautkā uz rentgenfilmas paprovēt.
Publicēts: 22.10.16 14:14
 citēt
60uz5komats6:Značit tas triplets ir rēķināts kautkam citam un priekš 6x6 diaprojektors vienkārši pielāgots, krieviem izplatīta prakse.
Es Ikšķilē par 10e paņēmu Ernst Leitz 400/4 projektornieku šķiet 24x30 sedz 2kg sver, pagaidām atstāšu sev, ir doma kautkā uz rentgenfilmas paprovēt.

Pardomāsi , piedāvā man :) Rentganfilma LV ir pagrūti dabūt mūsdienās te pamatā Momogrāfijas filmas , rentgenti biezajā LV mūdienās digitāli.
Publicēts: 22.10.16 17:47
 citēt
Rentgenfilma nav problēma pasūti pārskaiti un brien pakaļ uz Varkaļu ielu. 13x18 100 loksnes zaļā spektra filma 17e.
Divpusejā emulsija vārīga apstrādē, pagraudaina, pie mīkstas tīstīšanas ~100iso, šis no tās reizes kad konstatēju ka kasetes "spīd"

Publicēts: 22.10.16 23:30
 citēt
60uz5komats6:Rentgenfilma nav problēma pasūti pārskaiti un brien pakaļ uz Varkaļu ielu. 13x18 100 loksnes zaļā spektra filma 17e.
Divpusejā emulsija vārīga apstrādē, pagraudaina, pie mīkstas tīstīšanas ~100iso, šis no tās reizes kad konstatēju ka kasetes "spīd"

Ar tevi tik parunā uzraiz jaunumu bunte:):) Man gribējās FUJI rentgena un teica LV neviens nepiegadā un EU arī:):) Bet jā Varkalu street 13A zināma vieta 8x10 šiem naf:(
Publicēts: 22.10.16 23:48
 citēt
Jā tur tikai Carestream alias Kodak un tikai metriskajos izmēros, šķiet rentgenfilmu collu izmēros nav.A kā būtu parēķināt vai nevar kautko no viņu nestandarta garenajām pašķērēt uz 8x10 izmēru? Filma špāsīga puscaurspīdīga bez pretoreola slāņa, emulsija ar metālisku spīdumu kā tēmaksam, sarkanajā gaismā var darboties, bet uzmanīgi, ja ilgi/spoži aizsitīs vuāli. Tīstīšanu neesmu vēl atkodis lai patīkama tonalitāte, kaut esmu redzējis webā ļoti elegantas tonalitātes no tās filmas, pagaidām ar šķaidītu D23 ņemos,varbūt rodinālā būs jāiemērc, mož smukāk sanāk.
Publicēts: 23.10.16 00:04 labots
 citēt
Nu jā KODAK nekaķī man paziņas USA dragā uz Agfa Mamoray film vai Fuji Super HRT Green X-Ray 8x10 Sheet Film. Eiropā viņu nav
Publicēts: 25.10.16 22:51
 citēt
Pirmais piedāvājums iztestēts , neiedvesmoja bet pa piedāvāto cenu paņemu , var nākamos piedavāt .
Publicēts: 29.10.16 11:29 labots
 citēt
Nakamais brīnums :):) Bija "Tipa fočuka" izpildījumā ar planku , laikam no kāda AZOV vai tamlīdzīga jaunāka RUSS palielinātāja Palielinātaja stikls:):)
Publicēts: 29.10.16 18:59
 citēt
Lunis:Nakamais brīnums :):) Bija "Tipa fočuka" izpildījumā ar planku , laikam no kāda AZOV vai tamlīdzīga jaunāka RUSS palielinātāja Palielinātaja stikls:):)

Nu pats par sevi tas ir parasts objektīvs priekš 6x9, nekāda īpašā zīmējuma. Priekšejo lēcu esmu mēģinājis monoklim un divas tādas periskopam, kautkā neatceros kapēc nepatika. Toties tur iekšā otrā ir menisks ar īsu fokusa attālumu un trešā mīnusene, uzprasās uz retrofokusa monokli , vobšem aizmugurē aiz diafragmas +menisks kā monoklim pienākas un priekšā pirms diafragmas mīnusene, tad darba attālums palielinās un uz 6x9 ar drusku pievēru diafragmu tā optriskā konstrukcija zīmē šitā:

Vobšem sedz ~6x6, pat tīri neko tikai ģeometriju liec nevāji.
Publicēts: 30.10.16 02:59 labots
 citēt
60uz5komats6:
Lunis:Nakamais brīnums :):) Bija "Tipa fočuka" izpildījumā ar planku , laikam no kāda AZOV vai tamlīdzīga jaunāka RUSS palielinātāja Palielinātaja stikls:):)

Nu pats par sevi tas ir parasts objektīvs priekš 6x9, nekāda īpašā zīmējuma. Priekšejo lēcu esmu mēģinājis monoklim un divas tādas periskopam, kautkā neatceros kapēc nepatika. Toties tur iekšā otrā ir menisks ar īsu fokusa attālumu un trešā mīnusene, uzprasās uz retrofokusa monokli , vobšem aizmugurē aiz diafragmas +menisks kā monoklim pienākas un priekšā pirms diafragmas mīnusene, tad darba attālums palielinās un uz 6x9 ar drusku pievēru diafragmu tā optriskā konstrukcija zīmē šitā:

Vobšem sedz ~6x6, pat tīri neko tikai ģeometriju liec nevāji.

Nu kuļībins klausies:):) Labais , smuk ainava šitā:) es drīz pa piečukiem būšu atkal pus plauktu piekravis testiem , jasaka ka pamata nes 6x6 un 6x9 letus tumsjus stiklinjus no sadiratam plesjiniecem
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):