forum.gif
objektīva tīrīšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / objektīva tīrīšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.09.10 23:17
 citēt
Ir izmanoti lētie ķīniešu pričendāļi tehnikas tīrīšani? Interesē vai zemāk norādītajā linkā iegādājamais komplekts ir lietojams vismaz objektīva ārējā tīrīšanai.

cgi.ebay.co.uk...
Publicēts: 26.09.10 23:28
 citēt
ārpusi var tīrīt kaut ar vieglu ziepjūdeni kurš nu token nebūs pa 5GBP, lēcas gan tā nevajag :big_smile:
Publicēts: 26.09.10 23:43
 citēt
ārā jaukt negrasos, bet ar ārējo pamatā domāju priekšējo uz aizmugurējo lēcu ;)
Publicēts: 26.09.10 23:53
 citēt
Tirgus spirķiks+vate vai papīra šņupdrāniņas ir viss,kas vajadzīgs optikas tīrīšanai.Amen!
Publicēts: 27.09.10 00:02
 citēt
ok.

kā ar matricas tīrīšanu aparātam, ko varat rekomendēt?
Publicēts: 27.09.10 00:46
 citēt
Ar matricu ir ķēpīgāk,tā kā nav pieredzes pat objektīvu tīrīšanā,tad pagaidām labāk nevajag pašam ķerties pie matricas.
Publicēts: 27.09.10 08:08
 citēt
"Lens pen" (ORIĢINĀLIE) gan vienam, gan otram. Bet ja gribi tikt pie jauna stikla vai Body, tad droši pērc lētos sū.....:face-wink:
Publicēts: 27.09.10 08:29
 citēt
Laumonis:"Lens pen" (ORIĢINĀLIE) gan vienam, gan otram. Bet ja gribi tikt pie jauna stikla vai Body, tad droši pērc lētos sū.....:face-wink:

...un kurš tad ražotājs ir oriģinālais
Publicēts: 27.09.10 09:05
 citēt
Laumonis:"Lens pen" (ORIĢINĀLIE) gan vienam, gan otram. Bet ja gribi tikt pie jauna stikla vai Body, tad droši pērc lētos sū.....:face-wink:

Matricu ar Lens Pen? Nu, nu...
Publicēts: 27.09.10 09:20
 citēt
Pūšamajam (man tāds pats) uzreiz ar supermomenta līmi ielīmēt snuķi, citādi neturas, ar spiedienu lido ārā. Pa matricu ar to iešaut nebūtu veselīgi. Putekļu notraukšanai laibāk mīksta pindzelīte no skolas vai mākslinieku preču veikala. Un papriekš izmazgāt ar siltu ziepjūdeni iespējamās eļļas paliekas no mašinizētas ražošanas.
Šķidrumu jāpārbauda uz tīra filtra, lai pēc izžūšanas neatstāj pleķus, man ir no Dörr, flakoniņš gan madēts in Taiwanā, bet šķidrums (izopropanols) ir ideāli tīrs. Arī matricas tīru ar to pašu, aptiekā nopirku bērnu ausu vates kociņus, tiem principā nedrīkst būt ar mašīneļļām,
Un nezinu ne matricu komplektus par 20 Ls ne servisa tīrīšanas.
Publicēts: 27.09.10 17:30
 citēt
Mani pieci santīmi.

Filminiekam un jebkurai ne īpaši optiski svarīgai virsmai es izmantoju kompresoru. Optiskajām virsmām kompresoru neiesaku izmantot, jo liela daļa no tiem mēdz ar to pūtienu iepļūtīt arī eļļu tavas kameras/objektīva maigajās vietās. Tas ir putekļu pa-tišināšanai malā, bet reāli jēga ir, ja tos padzen projām uz visiem laikiem. Dzīšanai uz aizsauli sākumā es izmantoju kokteiļa salmiņu un muti, bet tad iesūcu kaut ko palielāku un smagi aizrijos. Pēc tam uztaisīju kokteiļa salmiņa pāreju uz putekļu sūcēju. Darbojas labi. Neiesaku gan visu to trubu bāzt kaut kur iekšā vai arī taisīt putekļu sūcēja trubas adapteri uz EOS/F-Mount/M43 bajoneti, jo vajag arī, lai pa kaut kurieni tas gaiss bodijā iekļūst.
Publicēts: 27.09.10 19:27
 citēt
135L:

Ja nezini nebolies. Ir speciāli matricai domātie....
Publicēts: 27.09.10 20:35
 citēt
es nikonam matricu tīriju pēc youtubē atrodamās informācijas... i neko... viss sanāca, pat tīra bija pēc tam :D izmaksāja man tas prieks 4LVL... bet nu ja citam jātrīra būtu tad nezinu kā... laikam netīrītu, vai arī dārgi prasītu, jo atbildība tomēr liela...
Publicēts: 27.09.10 22:54
 citēt

Domā šito cgi.ebay.co.uk... priekš objektīva un šito cgi.ebay.co.uk... priekš matricas?

Zini arī ar ko atšķiras matricas versijas no objektīva versijas?

Kā vērtējat šādu komplektu

cgi.ebay.co.uk... Lenspens priekš objektīva un kā slotiņa matricai

cgi.ebay.co.uk... vidēji dārgs gaisa pūtējs

cgi.ebay.co.uk... Eclipse (tādu Dörr neatrodu jebajā) ar kociņiem sensoram
Publicēts: 28.09.10 06:49
 citēt
es matricas tīrīšanai lietoju šo komplektiņu - mdfoto.lv...
Publicēts: 28.09.10 14:56
 citēt
Kitajozu Lens penam (kā ebreja linkā) ir maziņš caurumiņš. Liekas, ka tur varētu kaut ko ieliet - un kas tas būtu? Vai tiešām spirts, ko daži sakās lietojam bez probl?

Sākumā tāds mitrāks bija, kad pirmās reizes izmantoju (ziepim un videokamerai), tagad tā kā nē.

Kā pūtējs man neliels aptiekas "klizma zīdaiņu punķu atsūkšanai" nopūta putekļus nost no matricas un matstikla/spoguļa ideāli. Mēģināju arī iesūkt pēc iespējas, lai nemētājas rinķī.
Publicēts: 29.09.10 00:46
 citēt
piepz

Par KLIZMU +++
Publicēts: 29.09.10 02:49
 citēt
Tik jāskatās, lai nebūtu lietota. Citādi var sūdi sanākt.
Publicēts: 29.09.10 07:15 labots
 citēt
AA-EVO:es matricas tīrīšanai lietoju šo komplektiņu - [url=http://mdfoto.lv/?product=891

Ja]http://mdfoto.lv/?product=891

Ja[/url] matricu tīrīt, tad es ar par šo pašu. Turklāt nav jābūt Enšteinam, lai saprastu kas un kā.
Taču ja vajag vienkāršu putekļu nopūšamo, tad neredzu nekādu starpību starp stilīgo 5 mārciņu vērto pūsli vai lata robežās jebkurā aptiekā nopērkamo klizmu :face-smile:
Publicēts: 29.09.10 07:24
 citēt
Girts:ok.

aizvest portretu Jurim un nemocīties pašam.Kvalitatīvi un ātri.:face-wink:
Publicēts: 29.09.10 08:57
 citēt
Jolan:
Girts:ok.

aizvest portretu Jurim un nemocīties pašam.Kvalitatīvi un ātri.:face-wink:

Tik Jurportrets par to joku prasa 40,00 latēnus.
Publicēts: 29.09.10 10:49
 citēt
Tīriju.30Ls...labāk samaksāju cilvēkam par kura darbu esmu pārliecināts nevis 15-20Ls kaktu spečokiem ar apšaubāmu reputāciju.
Publicēts: 29.09.10 11:19
 citēt
Jolan:Tīriju.30Ls...labāk samaksāju cilvēkam par kura darbu esmu pārliecināts nevis 15-20Ls kaktu spečokiem ar apšaubāmu reputāciju.

...
labi notīrīja?
Publicēts: 29.09.10 11:36
 citēt
Leecas var tiiriit ar spirta un eetera maisijumu, eeteris itkaa neljauj palikt baltajam aplikumam kas paliek no tiira spirta, tik kur tagad lai eeteri dabon ?
Publicēts: 29.09.10 14:05
 citēt
etwas:
Jolan:Tīriju.30Ls...labāk samaksāju cilvēkam par kura darbu esmu pārliecināts nevis 15-20Ls kaktu spečokiem ar apšaubāmu reputāciju.

...
labi notīrīja?

...pat ļoti
Publicēts: 29.09.10 22:13
 citēt
Laumonis:
135L:

Ja nezini nebolies. Ir speciāli matricai domātie....

Es gribētu teikt visādus vārdus tavā virzienā, bet teikšu tā- gribētu redzēt, kā TU notīri matricu (ar dajebko..., bet labāk- ar lens pen! :face-devil-grin:)!!!!!!!
Publicēts: 29.09.10 22:15
 citēt
AA-EVO: tīra bija pēc tam

Photoshop> levels> auto levels
Publicēts: 29.09.10 22:38
 citēt
Koba:Leecas var tiiriit ar spirta un eetera maisijumu, eeteris itkaa neljauj palikt baltajam aplikumam kas paliek no tiira spirta, tik kur tagad lai eeteri dabon ?

Ēteri prasi kukaiņpētniekiem - mēs ar to iemidzinām sīklopiņus. Man mazdrusciņ vēl ira, bet nu to gribas pataupīt 'nebaltām' dienām :D
Publicēts: 29.09.10 22:40
 citēt
CerambyX:
Koba:Leecas var tiiriit ar spirta un eetera maisijumu, eeteris itkaa neljauj palikt baltajam aplikumam kas paliek no tiira spirta, tik kur tagad lai eeteri dabon ?

Ēteri prasi kukaiņpētniekiem - mēs ar to iemidzinām sīklopiņus. Man mazdrusciņ vēl ira, bet nu to gribas pataupīt 'nebaltām' dienām :D

Nu, ko jūs te variet triperčatoties...! :( Lēcas (jeb objektīva priekšiņu, precīzāk) vienkārši notīra ar grafīta LENS PEN un miers! Kāds tur ēteris, kādus tur spirts...pag...SPIRTS!? SALEJAM!~!!!!
Publicēts: 30.09.10 18:13
 citēt
Koba: kur tagad lai eeteri dabon ?

Aptiekā neesi mēģinājis interesēties? Vai, sliktākajā gadījumā, palūgt ģimenes ārstei recepti? Es savējai godīgi pateicu, ka man vajag spirtu lēcu tīrīšanai, viņa man veselus 150 g izrakstīja. Un nekāds tur balts nosēdums no medicīniskā nepaliek, nevajag ar tirgus "spirt-vodočka-sigareti", no kā cilvēki paliek dzelteni, tīrīt!
Publicēts: 30.09.10 18:38
 citēt
Pirms dažiem gadiem tankštellēs bija nopērkams aerosola baloniņš, ar ko bargā salā varēja mēģināt atdzīvināt auto dzinēju - pēc smakas tas bija visīstākais ēteris.
Publicēts: 30.09.10 20:23
 citēt
etwas:Pirms dažiem gadiem tankštellēs bija nopērkams aerosola baloniņš, ar ko bargā salā varēja mēģināt atdzīvināt auto dzinēju - pēc smakas tas bija visīstākais ēteris.

Tam vistīrākajam ēterim bij daudz piemaisījumu...:face-grin:
Publicēts: 04.10.10 09:59 labots
 citēt
AA-EVO:es matricas tīrīšanai lietoju šo komplektiņu - [url=http://mdfoto.lv/?product=891

Veikalā]http://mdfoto.lv/?product=891

Veikalā[/url] tiek piedāvāts arī sensora tīrīšanas serviss par pieņemamām cenām.
Publicēts: 04.10.10 10:23
 citēt
RudeWolf:Tik jāskatās, lai nebūtu lietota. Citādi var sūdi sanākt.

Man sīko punķi tur bija pabijuši pietiekami, bet izskaloju, pažuva dažas dienas un bija ok, tos pāris matus uz matricas izdevās itin viegli aizvākt (neticēju, ka tas ir tik viegli, ziepim lai tiktu klāt matricai, viss aparāts bija jāizjauc :) ). Bormans stāstīja, ka bēda var sanākt, ja vecos, dzeltenos krievu lieto, kam ir talks iekšā :D :D :D
Vai arī pats ir tik vecs, ka jau gumija sāk atdalīties.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):