Kas pirktA- objektīve vai filtre?... Un kādēļ parastā reklāmas pielikumā jāliek oriģinālie Canon RAW faili, kurus daudzi pat nespēs atvērt? Vai tiešām grūti ielikt šeit apstrādātu un atbilstoši samazinātu jpeg bildi?
1-kārt, vispār jau fotoaparātiem u.c. verķiem izmanto nevis lēcas, bet objektīvus, kuri savukārt sastāv no vairākām lēcām vai to grupām. "Lēca" kā objektīva apzīmējums ir nekorekts tiešais tulkojums no angļu "lens". Mēs, paldies Dievam, vēl esam Latvijā un pie mums no lēcām dažreiz tikai zupu vāra...
2-kārt- attiecībā par prieku dēļ bilžu pievienošanas- šeit tomēr nav blondo mājsaimnieču, bet gan fotomīļu lapa, un pat ar pašām elementārākajām fotoapstrādes prasmēm var uztaisīt un pievienot sludinājumam atbilstošu ilustrāciju, nevis pasūtīt uz lieki klikšķināmu lapu ar "jēlu" RAW bildi.
3-kārt- baidos, ka būs grūti šo objektīvu notirgot par kautcik cerīgu cenu, jo tas ir pagājušā gadsimta lētā gala filmas aparātu "kitinieks" ar atbilstošu fokusa attālumu diapazonu un gaismasspēju. Varētu tādu izmantot portrejiem, bet tas ir diezgan patumšs.
Nu bet tomēr- tas viss ir dzīves sīkumi- lai veicas andele!
Friidis: ...pie mums no lēcām dažreiz tikai zupu vāra...
Es no lēcām vāru biesputru ar saceptu speķi un sīpoliem, krietni parocīgāk par zirņiem, jo nav jāmērcē.
Paulins:1kārt priecājies ka vispār kāu bildi pievieno;
2kārt vari to savu bildi uskāt pac zini us kā un priecāties. Zinot to, ka šis brīnums bija par kitenieku 90.gadu Ķenona entrī-levl kamerām, piedāvāju savu cenu - 0,85€. Bet Omnivas sūtīšanas izmaksas us tava rēkina!
Par šo objektīvu šodien pārdevējam būtu jāpiemaksā tam, kas to ņem. Izņemot, ja kādam dikti vajag korķi rezerves korpusam. Izmantot fotografēšanai nebūtu racionāli.
Otrais paragrāfs, ja doma nav uztverta cenšās pavēstīt vienu, ļoti smagu problēmu fotoblog patstāvīgo apmeklētāju publikā - liekulība. Es nezinu, vai tā ir administratoru/īpašnieku vaina, ka fotoblog stagnē un smok vazelīna smakā....
Smacējot palaidu garām 13 gada labāko tēmu mļaģ, kā smacēšu tālāk....
""""Kas mani uztrauc visvairāk ir atmosfēra ko rada, lielākoties, pieauguši vīrieši, jau gados, smacējot nost jaunos talantus (citāts no tēmas pieteikuma) """"
---------------------------------- šo tekstu ļoti labi atceros vēl, tik nav prātā, kurš to toreiz rakstīja...