Budžets pašlaik nav noteikts, skatīsies no piedāvājuma, pašlaik ir iecerēts 250e Digitālā vai spoguļakamera...? Man svarīgi lai bildē būtu pēc iespējas mazāk trokšņu, ja apgaismojums nav labākais + lai aparāts nav smags un neparocīgs. Ar statīvu nēesmu gatavs vazāties. Zināšanas par fotografēšanu ir minimālas, tāpēc kamēr mācoties no kļūdām un apgūstot pamatus visas bildēs nebūtu jāmet miskastē, kamerai vajadzētu būt labam auto režīmam.
Pielietojums: atpūtai, ģimenes svētkiem un pasākumiem. Domāju, ka mākslas būs, bet maz.
Prasības: Labs auto režīms Mazs trokšņu līmenis vājā apgaismojumā Ātrs auto fokuss Iespēja veikt attēlu sēriju Foto,video stabilizators Full HD video
Grigorijs: Zināšanas par fotografēšanu ir minimālas... Prasības: Labs auto režīms Mazs trokšņu līmenis vājā apgaismojumā Ātrs auto fokuss Iespēja veikt attēlu sēriju Foto,video stabilizators Full HD video
Grigorijs: Zināšanas par fotografēšanu ir minimālas... Prasības: Labs auto režīms Mazs trokšņu līmenis vājā apgaismojumā Ātrs auto fokuss Iespēja veikt attēlu sēriju Foto,video stabilizators Full HD video
Akal Jurčiks?..
Domāju, ka ar Jurčiku (lai arī kas tas ir par zvēru), šinī gadījuma nekāda sakara nav. Meklēju kameru ar pietiekami lielu sensoru, gudru auto režīmu...
Pēc prasībām tev derētu Nikon D600, bet bēc budžeta D5000
..un punktu uz i uzliek nevēlēšanās nēsāt uz kumbra statīvu, tāpēc mierīgi var svītrot D5000 un vietā rakstīt - "jebkurš lombarda ziepjutrauks par 35-50 eiro."
3rdHalf:Tātad, gribi Mersedesu pa novazāta žiguļa cenu. Pēc prasībām tev derētu Nikon D600, bet bēc budžeta D5000
Uzsvars ir uz "Budžets pašlaik nav noteikts, skatīsies no piedāvājuma..." Domāju ka Mersi man nevajag, tā pat kā žiguli, ja runā metaforās, tad ar Audi pietiks
Pēc prasībām tev derētu Nikon D600, bet bēc budžeta D5000
..un punktu uz i uzliek nevēlēšanās nēsāt uz kumbra statīvu, tāpēc mierīgi var svītrot D5000 un vietā rakstīt - "jebkurš lombarda ziepjutrauks par 35-50 eiro."
Tad ar to arī filmē, jo iecerētajam Audi, spriežot pēc uzskaitītajām kaprīzēm un robiem zināšanās, bilde diezko labāka nebūs. Ja netici, vari nomā paņemt jebkuru Audi, uz vienu dienu un par to pārliecināties.
Par Jurčiku aizdomas, jo ar minimālu sajēgu fotogrāfijā pārāk labi proti noformulēt prasības tehnikai. Parasti jau tās aprobežojas ar "lai zaļajā kvadrātā sanāk labas biužas".
Schneider:Par Jurčiku aizdomas, jo ar minimālu sajēgu fotogrāfijā pārāk labi proti noformulēt prasības tehnikai. Parasti jau tās aprobežojas ar "lai zaļajā kvadrātā sanāk labas biužas".
Mazliet info esmu ievācis, tā pat ir nācies tīrīt citu sataisītās bildes...un skaidrot kā fotoaparāta Mpixeli nenozīmē kvalitāti... Tūlīt jau sāsies nākamā lapa, bet neviens nav papūlējies uzrakstīt, cik ~eur man būtu jāšķiras, lai dabūtu ko līdzīgu prasībām...vai ko var piedāvāt 250-300e kategorijā.
Budžets pašlaik nav noteikts, skatīsies no piedāvājuma, pašlaik ir iecerēts 250e
Labs auto režīms Mazs trokšņu līmenis vājā apgaismojumā Ātrs auto fokuss Iespēja veikt attēlu sēriju Foto,video stabilizators Full HD video
Es labi saprotu, ka vārdus - labs, ātrs un lēts, mēs katrs izprotam pēc savas saprašanas, bet Tevis uzskaitītais ekstru daudzums par 250 eur vienkārši NEEKSISTĒ Centīšos būt maksimāli pieklājīgs un no visas sirds ieteikšu pašam tikt galā ar savu rēbusu
Budžets pašlaik nav noteikts, skatīsies no piedāvājuma, pašlaik ir iecerēts 250e
Labs auto režīms Mazs trokšņu līmenis vājā apgaismojumā Ātrs auto fokuss Iespēja veikt attēlu sēriju Foto,video stabilizators Full HD video
Es labi saprotu, ka vārdus - labs, ātrs un lēts, mēs katrs izprotam pēc savas saprašanas, bet Tevis uzskaitītais ekstru daudzums par 250 eur vienkārši NEEKSISTĒ Centīšos būt maksimāli pieklājīgs un no visas sirds ieteikšu pašam tikt galā ar savu rēbusu
Paldies...šī jau sāk līdzināties normāla cilvēka atbildei Prasību saraksts tika veidots sākot no svarīgākās. Interesē ko cenu kategorijā 250-300e šeit var piedāvāt.
3rdHalf:Tātad, gribi Mersedesu pa novazāta žiguļa cenu. Pēc prasībām tev derētu Nikon D600, bet bēc budžeta D5000
Uzsvars ir uz "Budžets pašlaik nav noteikts, skatīsies no piedāvājuma..." Domāju ka Mersi man nevajag, tā pat kā žiguli, ja runā metaforās, tad ar Audi pietiks
Ar Audi būs jārēķinās us kādiem 400€ Principā, labākais ko dabūsi būs lietots D5200 ar kit, vai kanona analogs. Protams, vari dabūt pa 250€ kaut ko no D3000 sērijas, bet tad labāk ieteiktu skatīties us iphone pusi.
Principā - es ieteiktu izvairīties no 250€ kategorijas, jo dabūsi lielu klamu, kas būs jāstibī un draugi ar jaunajiem telefoniem uzņems labākas bildes.
Grigorijs:
Ar Audi būs jārēķinās us kādiem 400€ Principā, labākais ko dabūsi būs lietots D5200 ar kit, vai kanona analogs. Protams, vari dabūt pa 250€ kaut ko no D3000 sērijas, bet tad labāk ieteiktu skatīties us iphone pusi.
Principā - es ieteiktu izvairīties no 250€ kategorijas, jo dabūsi lielu klamu, kas būs jāstibī un draugi ar jaunajiem telefoniem uzņems labākas bildes.
ps. Iemet aci SSā
SS par D5200 arī līdzīgu ciparu rāda. Kas ir ņemams no nespoguļu/digitālajām kamerām, kas kaut cik sasaucas ar "norietajām" prasībām
Man šis patīk: - gribu to un šito, par tik un tik,iesakiet man! - čomiņ, neeksistē! - tā, tā, tā, mani ignorē! Es taču teicu - iesakiet! - Tu kurls? Saka taču - neeksistē! - Nē, bet jūs iesakiet, ja?! - ??? - Nu, ārprāts! Tik daudz komentāru un nevar ieteikt... - ??? - Es taču teicu - tik un tik! Iesakiet!
Grigorijs: Jurčiks jums ir iedomu draugs? Tu jau esi otrais,kurš par viņu sapņo
Jurčiks ir blogā visiem labi pazīstams klauns, neņem ļaunā, bet tu pašlaik uzvedies tieši kā viņš (es, protams, zinu, ka viņu nepazīsti un tā ir tik sagadīšanās).
_VA_:Man šis patīk: - gribu to un šito, par tik un tik,iesakiet man! - čomiņ, neeksistē! - tā, tā, tā, mani ignorē! Es taču teicu - iesakiet! - Tu kurls? Saka taču - neeksistē! - Nē, bet jūs iesakiet, ja?! - ??? - Nu, ārprāts! Tik daudz komentāru un nevar ieteikt... - ??? - Es taču teicu - tik un tik! Iesakiet!
Izskatās Tev piektdiena agri jau pa galvu iedevusi. Kāda jēga Tev vispār bija rakstīt, ja neko nevari atbildēt. Tev nešķiet, ka no šī visa bezjēdzīgo komentāru plūdiem reāli uz manu jautājuma atbildēja divi: traktors, lai es samazinu prasības un 3rdHalf, kurš tomēr atrada ieteikt kautko no spoguļkamerām.
Secinājums: Tu lasi tikai to, ko vēlies izlasīt. Es saskaitīju piecus, kuriem Tavas prasības šķiet neadekvātas pirkumam paredzetajiem līdzekļiem. Šai brīdī, ikvienam "normālo cilvēku" klomentāru gribētājam jāsāk saprast, ka vai nu jāsamazina prasības vai jāpalielina budžets. Kad tas darīts, diskusiju var turpināt. Jurčikiem augstākminētais nav aktuāls.
Jur4iks uzzīmējies, a es jau domāju kur pazudis Nu ja grib drillēt zaļajā režīmā, tad i spoguļkameru nevajag...pa 100eur ziepi un dragā.. un ko tur pa trokšņiem satraucies, zaļajā lodziņā kamera tā pat visu izštukos tavā vietā Nekādu bēdu Jurka
Grigorijs: Jurčiks jums ir iedomu draugs? Tu jau esi otrais,kurš par viņu sapņo
Jurčiks ir blogā visiem labi pazīstams klauns, neņem ļaunā, bet tu pašlaik uzvedies tieši kā viņš (es, protams, zinu, ka viņu nepazīsti un tā ir tik sagadīšanās).
Par jūsu Jurčiku skaidrs Būtu cien. forumisti īsi uzrakstījuši ko no manis uzraktītajām prasībām var dabūt par tiem 250-300e un cik maksā viss tas ko gribu un viss būtu civilizēti, bet sākās metaforas, izplūšana garos palagos...naf tas viss ir vajadzīgs?
Veiksmīgu visiem piektienu. Kad būšu atradis fočuku iemetīšu viņu šeit apspriešanai/noriešanai
Zināšanas minimālas, bet info esmu esmu ievācis... Kas traucē ievākt vēl mazliet, apskatīt testus un revjūvs, ar kuriem pilns internets, ja gūglē neesi nobanots, tad pārbraukt pa esesiešu un jebaja cenām? Un nevajadzētu šeit smīdināt tautu ar saviem vīzdegunīgajiem uzbraucieniem.
Būtu cien. forumisti īsi uzrakstījuši ko no manis uzraktītajām prasībām var dabūt..
Cien. forumistiem nav laika art gogli un meklēt priekš, atvainojos, duraka, tekstus. Šeit tādu topiku vairāk kā saprašanas un viss jau sen ir stāstīts, pārstāstīts un izstāstīts. Priekš tam gogles pielāgotais meklētājs lapā ielikts.
3rdHalf: Ar Audi būs jārēķinās us kādiem 400€ Principā, labākais ko dabūsi būs lietots D5200 ar kit, vai kanona analogs. Protams, vari dabūt pa 250€ kaut ko no D3000 sērijas, bet tad labāk ieteiktu skatīties us iphone pusi.
ps. Iemet aci SSā
SS par D5200 arī līdzīgu ciparu rāda. Kas ir ņemams no nespoguļu/digitālajām kamerām, kas kaut cik sasaucas ar "norietajām" prasībām
Kā jau minēju sākumā - pēc prasītā tu gribi D600. Bet D5200 būs labākais ko varēsi dabūt.
D5200 ir normāls sensors, ciešams autofokuss, auto režīms kā jau auto režīms un 1080p video. Stabilizācija gan atkarīga no objektīva, nevis kameras.
priore:Jurčiks atkal uzdarbojas... Neskatoties uz pazīmēm, te ir arī daudzas labas atbildes, kaut gan pareizā būtu- piecus gadus vecs 80D, kurš iznāca pirms pusgada.
Vēl viens Jurčika fans. Ja nepamanīji šis ir Pērku, Pārdodu, Mainu sadaļa!!! Biju gaidījis, ka vairāk par dažiem reāliem piedāvājumiem (dažādās cenu kategorijās) kādu ieteikumu, linku; pāris nedēļās nebūs. Bet divās dienās praktiski tikai spams.
Es par pietiekoši labu atdzīstu Panasonic Lumix DMC-GF6. Tā ka biju gaidījis kādus līdzīgus piedāvājumus. Ne jau visiem šeit ir stobri par 1500e un vairāk, domāju ka kādam būs arī kāds samērā labs digitālais fočuks no kura ir laiks atbrīvoties un pāriet uz ko labāku.
Nedaudz atļaušos izjaukt fotobloga bohēmu ar paraktiska rakstura komentāru.
Manuprāt ļoti optimāls variants šim budžetam - Canon 600D body 190 EUR + objektīvs tad jau pēc paša vēlmes un prasībām. Par 60 EUR sanāk lietots 18-55 STM. Ja pameklē, var dabūt labus piedāvājumus par 50mm 1.8, 10-18mm un 55-250mm STM, nemaz neminot vecos objektīvus ar pārejām.
Raver: ...var dabūt labus piedāvājumus par 50mm 1.8...
Bet apskaidrojiet, kādam mārrutkam iesācējam us kropu 50-nieks! Vai nebūs labāk pameklēt labu piedāvājumu EF 28/2,8, kuram redzes leņķis ir ap 45 grādi, der par pamatnieku?
Bet apskaidrojiet, kādam mārrutkam iesācējam us kropu 50-nieks! Vai nebūs labāk pameklēt labu piedāvājumu EF 28/2,8, kuram redzes leņķis ir ap 45 grādi, der par pamatnieku?
Tas bija vienīgi piemērs lētiem un labiem objektīviem. Kopumā ideja ļot pareiza, bet iesaku EF 28/2.8 vietā EF-S 24/2.8 pankūku.
Schneider:
Tas bija vienīgi piemērs lētiem un labiem objektīviem. Kopumā ideja ļot pareiza, bet iesaku EF 28/2.8 vietā EF-S 24/2.8 pankūku.
Tas vispār nav nekāds piemērs, jo: 1. Vecais EF 28 ir ar f1.8 un optiski ir visai švaks, ko apstiprina arī photozone 2. Jaunais EF 28, f2.8 IS ir stipri dārgāks un neietilpst gribētāja budžetā. 3. Mūsdienās ir pietiekoši kvalitatīvi un vairāk universāli zūmi. Fiksi vairāk priekš portretiem un ar citu fokusa attālumu. 4. Nē, nu varbūt mūslaikos arī ir kāds, kuram pamatnieks ir 28mm fikss, bet tad tas ir liels retums, jo šis pats fokusa attālums ir arī smartfoniem. Varbūt kāds pensis joprojām nezin, kas ir labs smartfons, tāpēc šim 28mm fikss ir fantāziju kalngals.
1. Vecais EF 28 ir 2,8, optiski pietiekami jēdzīgs, photozone viņam dod 4 zvaigznes prais/pērfōrmans. 2. Līdz ar to atkrīt, pie tam gribētājs pats nezina, ko grib. 3. Atbilde bija par fiksu 50/1,8, pirms raksti sezdienas rītā, vai nu salāpies vai pagaidi, kamēr pohas pāriet, tad galva sāks strādāt labāk. 4. Uz kropu tieši 28-35 arī ir pamatnieks, ja kādam tīnim smārtfons ir fantāzijas kalngals, tad lai paņem kādu grāmatu par fotografēšanu un atrod fokusa attāluma un kadra diagonāles attiecību un noskaidro, kas ir objektīva redzes leņķis.
Schneider:1. Vecais EF 28 ir 2,8, optiski pietiekami jēdzīgs, photozone viņam dod 4 zvaigznes prais/pērfōrmans. 2. Līdz ar to atkrīt, pie tam gribētājs pats nezina, ko grib. 3. Atbilde bija par fiksu 50/1,8, pirms raksti sezdienas rītā, vai nu salāpies vai pagaidi, kamēr pohas pāriet, tad galva sāks strādāt labāk. 4. Uz kropu tieši 28-35 arī ir pamatnieks, ja kādam tīnim smārtfons ir fantāzijas kalngals, tad lai paņem kādu grāmatu par fotografēšanu un atrod fokusa attāluma un diagonāles attiecību un noskaidro, kas ir objektīva redzes leņķis.
1. Nemāni cilvēkus. Price/Performance nav nekāds kvalitātes rādītājs. 3. Nemēri visu pēc savas pāķu saprašanas. kur galvenais vērtību mērs ir aliņi un polši. 4. Kad rakstīja tās tavas parauggrāmatas par fotografēšanu, tad tādu smartfonu pat fantāzijās vēl nebija. Bet nu katram savs - citam skaņu plates un to darbības princips arī ir saprašanas virsotne. Es esmu redzējis dzīvajā daudzus bildētājus ar visādiem objektīviem, bet starp tiem neviena nebija ar 28 mm fiksu. Teorētiski jau 35 mm ir visprecīzākais cilvēka redzes leņķa analogs, bet tas arī nav nekāds rādītājs - piemēram - cilvēks visu redz krāsās, bet bildes bieži taisa melnbaltas. Ainavisti, portretisti, sporta bildētāji un pārējie šo fokusa attālumu izmanto reti un labākais, kam tas der, ir rindās saliktas ļaužu grupas kopbilde. No tā arī šī fokusa attāluma dēvēšana par pamatnieku, jo pirms 100 gadiem grupu bildes un cilvēki pilnā augumā arī bija pārsvarā bildētais.