Man ir jautājums par patentmaksu, varbūt kāds zin... ?
Piemēram, es darbojos ar YouTube, un ienākumi nāk no Google Ireland (EU) uz manu LV kontu jau kādu gadu, bet VID nav interesējies, jo tagad jau bankas it kā visu info nodod VID, bet man tomēr pašam liekas būtu labāk nomaksāt nodokli. Ilgu laiku nezināju ko lai vispāŗ dara, vienkārši nauda ienāca un viss, neko vairāk nedomāju. Bet tagad atklāju, ka manā gadijumā labāk būtu maksāt patentmaksu par video/audio pakalpojumiem. Tikai vienīgā problēma ir, ka nekur nav rakstīts, KĀ maksāt patentmaksu par iepriekšējiem 16 mēnešiem, un ko arī darīt, ja patentmaksas ienākumi ienāk no Eiropas Savienības valsts, bet pati darbība notiek Latvijas teritorijā..
"Piemēram", eksistē tāda lieta kā konsultācija pie grāmatveža. Vēl, "piemēram", eksistē tāda lieta kā grāmatvedības firmas. Jebkurš grāmatvedis, apskatot darboņa dokumentāciju, naudas plūsmu un specifiku, pastāstīs, cik būs jāmaksā katrā no uzņēmējdarbības reģistrācijas veidiem. Pastāstīs par priekšrocībām, par mīnusiem. Fotobloga forums un šeit atrodošie cilvēki, pat pie detalizētas informācijas izklāsta, varēs ieteikt tikai to, ko paši pielieto praksē. Viss pārējais būs 'viena tante teica' klaču līmenī. Profesionāļa konsultācija ilgs aptuveni pusotru stundu ( laiks atkarīgs no smadzeņrievu skaita informācijas recipientam ) un izmaksās no 10 - 50 Eiropas naudiņām.
user:Man ir jautājums par patentmaksu, varbūt kāds zin... ?
Piemēram, es darbojos ar YouTube, un ienākumi nāk no Google Ireland (EU) uz manu LV kontu jau kādu gadu, bet VID nav interesējies, jo tagad jau bankas it kā visu info nodod VID, bet man tomēr pašam liekas būtu labāk nomaksāt nodokli. Ilgu laiku nezināju ko lai vispāŗ dara, vienkārši nauda ienāca un viss, neko vairāk nedomāju. Bet tagad atklāju, ka manā gadijumā labāk būtu maksāt patentmaksu par video/audio pakalpojumiem. Tikai vienīgā problēma ir, ka nekur nav rakstīts, KĀ maksāt patentmaksu par iepriekšējiem 16 mēnešiem, un ko arī darīt, ja patentmaksas ienākumi ienāk no Eiropas Savienības valsts, bet pati darbība notiek Latvijas teritorijā..
Arī neatradīsi tādu info, jo Patentmaksātāja statusu var iegūt tikai UZ PRIEKŠU, avansā samaksājot arī nodokli, citas iespējas nav. Ar atpakaļejošu datumu šis statuss nespīd, vajadzēja domāt tad, kad sāka nākt nauda, tagad risinājums tikai pie grāmatveža, vai arī ej pie VID konsultantiem, bez maksas un ļoti izpalīdzīgi, vismaz man pieredze tāda
Viss atkarīgs no ienākumu apjoma. Ja pelni pāris eirānus gadā - neviens tev pakaļ neskries. Tajā pašā laikā - ja no šitā sāc iztikt, tad gan būs jāmaksā.
Man viens paziņa strādā aizjūru uzņēmumā par kodētāju atrodoties te pat latvijā. Uztaisīja viņš mikrouzņēmumu un ieņēmums vienkārši viņam maksā pa pakalpojumu sniegšanu(caur paypal). Pēc tam to naudu izmaksā algā, ar visām no tām izrietošajām sekām(nodokļiem, un sociālajām iemaksām).
Pieļauju ka tev būtu jādara kaut kas līdzīgs, bet iesaku labāk aiziet pie kādas grāmatvedes un kārtīgi noskaidrot. Uz VIDu iet tev nav jēgas, jo tur tev pablisinās acis un pateiks ka nezi ko darīt
Muļķības, kāreiz VIDā pasaka ko un kā vajag, tas tāds darbs, saproties - kaut ko saprast par nodokļiem. Paņem visus papīrus un slāj turp, domāju, ka viss atrisināsies turpat kabinetā, ja vien summa nav nepiedienīgi liela
NilsS:Muļķības, kāreiz VIDā pasaka ko un kā vajag, tas tāds darbs, saproties - kaut ko saprast par nodokļiem. Paņem visus papīrus un slāj turp, domāju, ka viss atrisināsies turpat kabinetā, ja vien summa nav nepiedienīgi liela
Vids pateiks kā pēc iespējas vairāk viņiem samaksāt - Grāmatvedis pateiks kā tev pašam izdevīgāk.
NilsS:Muļķības, kāreiz VIDā pasaka ko un kā vajag, tas tāds darbs, saproties - kaut ko saprast par nodokļiem. Paņem visus papīrus un slāj turp, domāju, ka viss atrisināsies turpat kabinetā, ja vien summa nav nepiedienīgi liela
Vids pateiks kā pēc iespējas vairāk viņiem samaksāt - Grāmatvedis pateiks kā tev pašam izdevīgāk.
Nav tiesa - ja neiesi fīrēt moiku, bet konsultēties par savu darbu, tad ieteiks stipri vairāk nekā grāmatvedis. Augstas klases grāmatveži un finansu juristi Tavā labā sāks kustēties tikai, tad kad Tavas darbības apjoms spēs viņiem nodrošināt pienācīgu honorāru. Tie kas skaita Tavus čekus un "gatavo" atskaites par 30-200e mēnesī ir kalkulatori ne grāmatveži - tādi Tev ierubīs visu ko vids uz papīra prasa ne ko spēs ieteikt
@Maris. Varbūt tev arī taisnība. Iespējams ka man paveicies ar grāmatvedi, kura ne tikai savāc čekus. Un nepaveicies ar Valmieras VID nodaļu, kurā nezin neko vairāk kā uzrakstīt gada ienākumu deklarāciju.
Vid ir ļaudis ar kuriem darīšana kad termiņi novilkti, kad nekontaktējies ar šiem utt. - tur viss sausi un kad robots lēmumu jau pieņēmis, tad nekā laba un tie neko neieteiks - bet ir Tavs rajončika konsultants - pie tā aizvelcies laikus, izstāsti kāda plānojas darbība, apgrozījums utt. - vot i pateiks kādi pasākumi jāveic, lai nebūtu nodokļi uz priekšu jāmaksā par lietām kuras varbūt nemaz nebūs utt.
Visādi gadās. Pirms gadiem 8 pie mums konsultāciju nodaļā bija viena, kura nesajēdza pilnīgi neko, bet konsultēja citus, tad no viņas adbrīvojās, bet jēdzīgu grāmatvedi man ieteica tajā pašā VIDā.
Pēdējā laikā viņi ir nākuši pie prāta, pirms gadiem 15 es tās zosis biju saniknojis, pasakot, ka tā ir iestāde, kurā gribas vispirms iemest granātu un tik pēc tam nākt iekšā.
Maris:Tas viss protams pie maziem apjomiem - lielākiem ir cita attieksme, smagāk viss un vajadzēs meklēt gaišāku galvu.
Atkal personīgi - man vissliktākā pieredze ar darbinieku attieksmi ir nākusi no Rīgas lielā VID cietokšņa.
biju domājis gaišāku galvu ārpus vid. Ja gaišākās būtu vid, tad tie mācētu paņemt nodokļus proporcionāli ienākumiem nevis slauktu darba ņēmējus un sīkuļus kā trulu masu kas nepretojas.
Schneider:Pēdējā laikā viņi ir nākuši pie prāta, pirms gadiem 15 es tās zosis biju saniknojis, pasakot, ka tā ir iestāde, kurā gribas vispirms iemest granātu un tik pēc tam nākt iekšā.
Tas ir aparāts kur tikai pašas augšas (un 180km rādiusā ap Preiļiem tādu nav) neraustās patstāvīgi pieņemt sīkus lēmumus (lielus raustās) - lasi uzņemties atbildību par savu lēmumu.
Iegāji un izvēmies uz cilvēkiem pat kuru šefu šefiem nav pilnīgi nekādas teikšanas Loģiski, ka Tevi tur uzskata par agresīvu idiotu.
Bet mutiski pakonsultēt un ieteikt viņi var - ne dāmas pie lodziņa loģiski, bet tie kabinetos. Šiem ir gan pieņemšanas laiki gan uzzvanīt un pieteikties var.
Tajos laikos tie cilvēki bija pelnījuši vēl vairāk ko par izvemšanos. Sen zināms, ka tu esi kompetentākais špecijālists pilnīgi visos jautājumos, tādēļ jūties tiesīgs izdāļāt savus agresīvā idiota vērtējumus, bet tu sēdi piecstāvenes kastītē pie radiatora, tādēļ daudz ko nezini par komunikāciju ar to iestādi. Bet, ja kurini ar malku, ir jāņem kokmateriālu pavadzīme, kad ar to nezcikreizes trenkā starp VIDu un mežniecību, jo vieniem programma ļauj iedriķēt tik vienu īpašnieku, bet otram tas nav pieņemams, tad it kā jau vajadzētu dokumentu nesaderību risināt iestāžu starpā. Bet VIDam uz to uššķaudīt, viņiem kopīpašums ir nedzirdēta lieta, tādēļ ciršanas biļete nav derīga tikai dēļ tā, ka tur nav Rīgā dzīvojošās manas krustmātes vārda, kas mežniecībai tehniski nav izdarāms. Kad cilvēks pēc nezkurā atspoles reisa uz mežniecību un rindas izstāvēšanas pēc katra ir novests līdz baltkvēlei, viņi visužēlīgi atļauj to uzvārdu ierakstīt ar roku. Bet nedomā to izdarīt pats, brauc uz mežniecību, lai ieraksta tur. Tas nekas, ka tu to pats ieraksti, izgājis pa durvīm, kārtējo reizi rinda ir pazaudēta.
Šodien viss ir mainījies, visprātīgāk nokonsultēs tieši dāmas pie lodziņa un rindu arī vairāk nav.
Malka ir gādāta visādi - pēdējo gadu to ved bīstamo koku izzāģētāji - tiem par velti tā jāved maznodrošinātajiem vai uz svalku. Maznodrošinātie neņem pretī - bļauj ko atvedi nesazāģētu! Tur neber man nebūs otru mašīnu kur likt utt. Tāpēc ved par velti man jo svalka tālu un degviela jātaupa.
Bet tev ir viens nelāga ieradums - iebāzties visiem caurumiem par korķi, aprejot citus jautājumos, no kuriem pašam nav nekādas sajēgas.
Katram ir sava pieredze un bijušas dažādas situācijas, kurās sanāk reaģēt atbilstoši savam temperamentam konkrētajā nokaitinātības ar birokrātisko attieksmi pakāpē.
user:Man ir jautājums par patentmaksu, varbūt kāds zin... ?
Ja gribi par iepriekšējiem mēnešiem samaksāt. Ej piie VID'a, atzīsties ilgstošā un sistemātiskā nodokļu nemaksāšanā. Samaksā nesamaksātos nodokļus un sodu, un sāc godīga un stulba nodokļa maksātāja dzīvi.
3rdHalf:Viss atkarīgs no ienākumu apjoma. Ja pelni pāris eirānus gadā - neviens tev pakaļ neskries. Tajā pašā laikā - ja no šitā sāc iztikt, tad gan būs jāmaksā.
Man viens paziņa strādā aizjūru uzņēmumā par kodētāju atrodoties te pat latvijā. Uztaisīja viņš mikrouzņēmumu un ieņēmums vienkārši viņam maksā pa pakalpojumu sniegšanu(caur paypal). Pēc tam to naudu izmaksā algā, ar visām no tām izrietošajām sekām(nodokļiem, un sociālajām iemaksām).
Pieļauju ka tev būtu jādara kaut kas līdzīgs, bet iesaku labāk aiziet pie kādas grāmatvedes un kārtīgi noskaidrot. Uz VIDu iet tev nav jēgas, jo tur tev pablisinās acis un pateiks ka nezi ko darīt
Neredzu nevienu iemeslu kāpēc šādā gadījumā jāreģistrē uzņēmums Latvijā, ja UK var izmaksāt algā legāli daudz vairāk, pie kam iespējams attiecināt uz izmaksām galīgi visu praktiski. Kur katrs pacans nodarbojas ar kodēšanu izsekot nevar neviens
Maris:Vid ir ļaudis ar kuriem darīšana kad termiņi novilkti, kad nekontaktējies ar šiem utt. - tur viss sausi un kad robots lēmumu jau pieņēmis, tad nekā laba un tie neko neieteiks - bet ir Tavs rajončika konsultants - pie tā aizvelcies laikus, izstāsti kāda plānojas darbība, apgrozījums utt. - vot i pateiks kādi pasākumi jāveic, lai nebūtu nodokļi uz priekšu jāmaksā par lietām kuras varbūt nemaz nebūs utt.
Mana pieredze Ogrē ir pilnīgi pretēja, aizgāju, turpat kabinetā apmēram stundu rakstījām un rēķinājām, nokārtojām visu un man vēl pārmaksu atgrieza nesliktu! Par pliku paldies, starp citu. Varu teikt tikai to labāko, arī par Valmieras nodaļu nesūdzos, bija patīkami un pretīnākoši darbinieki, kad tur iznāca iegriezties! Šņeidera storijs, protams, izklausās drausmīgi, bet tas nav standarts, drīzāk Preiļu konkrētā darbinieka mazprātības uzplaiksnījums. Esmu tiešām saskumis par to, ka nodaļu, visticamāk, likvidēs
Citagaisma:r:Man ir jautājums par patentmaksu, varbūt kāds zin... ?
Ja gribi par iepriekšējiem mēnešiem samaksāt. Ej piie VID'a, atzīsties ilgstošā un sistemātiskā nodokļu nemaksāšanā. Samaksā nesamaksātos nodokļus un sodu, un sāc godīga un stulba nodokļa maksātāja dzīvi.[/quote
Ar tādu pieeju dzīvei, vislabāk jutīsies mežā, bunkurā, ar mīnētu pieeju, kuru daļēji zin tikai viens cilvēks un tas pats mironis.
hihi - kurš vēl nezin, ka viss šai forumā rakstītais, ieskaitot ip adreses, ir publiski redzams jebkuram šīs planētas iemītniekam? čalis, kurš pirmās reģistrācijas dienā sāk uzdot jautājumus par nodokļiem, vidiem un bankām (bet labot tekstu postos jau ir iemācījies), laikam ir pietiekoši cieties un nezin, kur citur par šīm tēmām apjautāties pastāstiet viņam droši, kā jūs rīkojieties nodokļu sakarā, padalieties nodokļu optimizēšanas pieredzē
3rdHalf:Viss atkarīgs no ienākumu apjoma. Ja pelni pāris eirānus gadā - neviens tev pakaļ neskries. Tajā pašā laikā - ja no šitā sāc iztikt, tad gan būs jāmaksā.
Neredzu nevienu iemeslu kāpēc šādā gadījumā jāreģistrē uzņēmums Latvijā, ja UK var izmaksāt algā legāli daudz vairāk, pie kam iespējams attiecināt uz izmaksām galīgi visu praktiski. Kur katrs pacans nodarbojas ar kodēšanu izsekot nevar neviens
Tā īsti nav taisnība. Šis jautājums tiek pacelts valstu līmenī arvien aktīvāk, proti, kur ir tava pastāvīgā rezidences vieta var noteikt arī ar citām metodēm (kur ir tava ģimene, kur tu maksā komunālos, kur reģistrēta tava mašīna utt.) tas ka Lv VIDs to pagaidām nedara tas fakts. cik ilgi - nav zināms.
3rdHalf:
Nav tiesa - ja neiesi fīrēt moiku, bet konsultēties par savu darbu, tad ieteiks stipri vairāk nekā grāmatvedis. Augstas klases grāmatveži un finansu juristi Tavā labā sāks kustēties tikai, tad kad Tavas darbības apjoms spēs viņiem nodrošināt pienācīgu honorāru. Tie kas skaita Tavus čekus un "gatavo" atskaites par 30-200e mēnesī ir kalkulatori ne grāmatveži - tādi Tev ierubīs visu ko vids uz papīra prasa ne ko spēs ieteikt
Perfektipaliek tikai jautājums par kādu honorāru "sāk kustēties" "kārtīgs" fotogrāfs Es apt tālāk nekomentēšu, ir cilvēki kuriem vienmēr un visur nauda būs pirmajā vietā bet kad aizies diskusija par merkantilismu, tad viņi būs pirmie noliedzēju rindās.
To neļaus darīt tik ilgi, kamēr mūsu augšām būs pieņemts reģistrēt biznesu visādās blēdīgās ārzonās. Domā, ka Kučinska maizestēvs, kurš iereģistrējis ofšorā veselu pašvaldību un tautsaimniecības nozari - tranzītbiznesu, atļaus valdībai pilnvarot VIDu uz ko tādu?
Schneider:To neļaus darīt tik ilgi, kamēr mūsu augšām būs pieņemts reģistrēt biznesu visādās blēdīgās ārzonās. Domā, ka Kučinska maizestēvs, kurš iereģistrējis ofšorā veselu pašvaldību un tautsaimniecības nozari - tranzītbiznesu, atļaus valdībai pilnvarot VIDu uz ko tādu?
Nu ko teikt, mazajā melnajā grāmatiņā rakstīts 40 gadi .... mums tikai 25 pagājuši .... kaut gan nav pārliecības uz kuru pusi virzamies
Kāda starpība kur ir rezidences vieta? Neviens nav atcēlis brīvu kapitāla un darbaspēka kustību. Nodibināt uzņēmumu ārvalstīs var jebkurš LR iedzīvotājs. Ja tas bizness ir kaut necik peļņu nesošs tad ir apsolūti legāla iespēja izmaksāt algu UK saskaņā ar UK nodokļu likumdošanu ar visiem no tā izrietošiem bonusiem.
Vēl par Nodokļu Deklarāciju http://www.db.lv/finanses/nodokli/nodokli/mazakas-algas-sanemosie-stradajosie-sniedz-bezprocenta-aizdevumu-valstij-458241?utm_campaign=article_title&utm_source=startpage_hot&utm_medium=articlename&cp=1#comments
Ja tev ir lodžija - esi vēl uzmanīgāks! Dažiem indivīdiem ir novērota lodžijas nepanesamība, ko ilgtermiņā pavada halucinācijas un domāšanas traucējumi