forum.gif
meklēju
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / meklēju
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.12.16 22:23
 citēt
sveiki, zinu ka šādu postu ir tik pat daudz cik cukura graudu tējas krūzē, bet tomēr ticēšu laimei un mēģināšu...
tātad mani ir aizrāvusi mirkļu ķeršana ar filmiņu fotokamerām, jo no dāsnajām paziņām esmu iemēģinājis gan smena 8m, gan zenitu. Tātad vēlējos uzzināt vai ir vieta, kāda maza bode kur var iegādāties tieši zenītus vai arī varbūt kādam no jums viņš vāc putekļus un vēlās atbrīvoties no viņa (zinu ka tas ir mazticami) par naudiņām. Pagaidām esmu ienteresēts tieši Zenit - ET igādē bet apskatīšu visu variantus. :) ceru uz sapratni
Publicēts: 12.12.16 22:27
 citēt
Aizej uz Lāčplēša-56, tur tādi ir biezā slānī. Arī pilns esess.
Publicēts: 12.12.16 22:35
 citēt
Daži ir, bet Ogrē. :face-sad:
Publicēts: 12.12.16 23:00
 citēt
Nesaprotu tas zeņitčikus, kuri meklē tehniku ar ekspozīcijas parametriem, derīgiem tik padlaiku filmai Фото-65.
Publicēts: 13.12.16 00:12
 citēt
var iet uz latgalīti, tur būs ļoti dārgi, var iet uz lāčpleša komisjonku tur būs vidēji dārgi. labāk medīt ss.lv, tur tirgoņiem, kad mēnesi neviens par viņa zenītu nezvana, parasti nokrīt apetīte. bet vislabāk par to naudu nopirkt kaut kādu normālu importa komplektu ar 2-3 fixiem, canons/nikons nepavilksies, bet labi medījot kādu minoltu vai prakticu varētu samedīt.
Publicēts: 13.12.16 09:54
 citēt
Pievienojos Trollollo..:)
Ilustrācijai paskaties, cik plaša izvēle lētajām spoguļkamerām iekš vācu Ebay (cenā līdz 30 Eur):

www.ebay.de...
Publicēts: 13.12.16 10:14
 citēt
Pie tam - ja seko issolēm, var galīgāko cūceni noķert, man izdevās dabūt lieliski strādājošu Šinonu CP-7m par 3,51 EUR.
Publicēts: 13.12.16 10:55
 citēt
Vai tad jūs nelasat ko cilvēks meklē? Kapēc piedāvājat viņam stipri kvalitatīvāku tehniku kura, atšķirībā no zenit, spēj veikt funkcijas kurām tā paredzēta?.

Frīdis vēl piedevām ilgi bijis "canonists" - tādam tak būtu jāsaprot ko nozīmē kad vienīgais ko jēdz ir izlasīt ražotāja nosaukumu uz tehnikas.
Publicēts: 13.12.16 13:46
 citēt
Liels paldies visiem, kas atsaucās, neesmu saskāries ar citām tehnikām tāpēc arī vēlos Zenītu, protams paldies par ieteikumiem, ieinteresējā, tie importa agregāki, gribētos uzzināt modeļus vai arī kur par viņiem palasīt ;) un vēlreiz paldies par atsaucību nedomāju , ka būs tik mierīgas atbildes, jo zinot šāda tipa forumus, tad ir tā ka - ja es zinu un tu nē, tad tu duraks - parastās atbildes.
Publicēts: 13.12.16 13:56 labots
 citēt
Šajā gadījienā tauta ir pamatotā neizpratnē, kādēļ cilvēks apzināti izvēlas fotomazohismu ar tehniski neprognozējamo Zenītu, ja mūsdienās par relatīvi nelielām naudiņām (piemēram-sk. manu linku uz Ebay) var nopirkt "pārbaudītas vērtības"- filmu spoguļkameras no labu brendu ražotājiem.
Tas apmēram līdzīgi, ja autoforumā kāds meklētu Moskviču- priekš kam mocīties ar to brīnumu , ja par līdzīgām naudiņām var nopirkt kādu Golfiņu & Co:face-wink:

Jaunajiem tas varbūt grūti saprotams, bet vecākā paaudze padumijas totālā deficīta laikos tā ir nočakarējusies ar Zenītiem (Moskvičiem), ka mūsdienu plašo iespēju apstākļos nekādīgi neizprot šādu vēlmi un mēģina atrunāt nezinātājus no kāpšanas uz tiem pašiem grābekļiem..:anger:

Ilgi nemeklēju- pirmais "ātrais" piemērs- "Pentax" filminieka komplekts ar 3 objektīviem. Grūti teikt, ar ko šovakar beigsies izsole, bet pašlaik ir smiekla cena 15,50 Eur.

www.ebay.de...

Protams, ir arī visādi riski, bet ar tādu tādu aparātiņu būtu prieks spēlēties!
Publicēts: 13.12.16 14:47
 citēt
Jērikas bazūni nepūšu, bet zinu, ka kulise bija detaļa Moskābeļa ātrumkastes mehānismā. Ātri izdila un tad robu pārslēkšana līdzinājās burvju mākslinieka augstākās klases sniegumam. :face-grin:
Publicēts: 13.12.16 15:05
 citēt
Skaidrs. Bazūni lapprāt klausos džezā, pūtēju un simfoniskā orķestra sastāvā, bet pats māku spēlēt tik ar ķemmi. :face-grin:
Publicēts: 13.12.16 16:50
 citēt
Ja gribās fočiku ar m42 vītni, lai varētu gan padlaiku stiklus, gan vācu un japāņu optiku skrūvēt virsū, var mest aci uz attiecīgajiem Mamiya modeļiem mamiya-nc-m42.mflenses.com... (ir pašam, pat eksponometrs darbojas diezgan adekvāti, neskatoties uz vecumu), kā arī Fujicas ar m42 vītni esot nesliktas. Samērā lēts variants ir jebajā paķert kādu Fujicu ar veco x bajoneti, tās Vācijā ir importētas arī zem nosaukuma Porst - pašam tik jāsagūglē, kādi ir modeļi utt.
Publicēts: 13.12.16 17:40
 citēt
Zenitus var Ikšķiles krāmu tirgū nopirkt UZ SVARU sabērtus spaiņos :):) Pat pilnīgi nelietotus:)
Publicēts: 13.12.16 21:15
 citēt
Par ārzemniekiem ar M42, ir kāds viedoklis par šo Zeiss Ikon Icarex 35S TM :www.ebay.com...
Šim protams cena nelaba, bet tikko redzēju kā aukcionā bija no DE par 35 EUR plus transports aizgāja, bet jautājums vai vērts medīt?
Publicēts: 13.12.16 21:41
 citēt
Nezinu, vai te kādam Latvijā ir pieredze ar 60.gadu ārzemju verķiem, es vairāk skatītos uz kādu jaunāku gadu modeli - Minoltu X-300 vai kādu Jaščiku FX-3, uz M42 neieciklējoties.
Publicēts: 13.12.16 21:49
 citēt
Jaunāks ir F80 :face-wink:
Publicēts: 13.12.16 21:58
 citēt
Vēl jaunāks ir F75, bet 35 EUR cenai vairāk adbildīs FM/FE-10.
Publicēts: 13.12.16 22:40
 citēt
Ta nē, F80 man jau ir, es meklēju vecāku, priekš M42, mehānisku .... uzticamu un pārbaudītu. Bez plastmasas un baterijām (diezgan hipsterīga vēlme es teiktu)
Publicēts: 13.12.16 23:05 labots
 citēt
Praktica L. Pilnīgi bez baterijām, tīrs bleķis.
www.ebay.de...
Publicēts: 13.12.16 23:22
 citēt
Jā šis ir variants ... un arī cena priecīgāka :face-grin:
Publicēts: 13.12.16 23:23
 citēt
Pekse:Ta nē, F80 man jau ir, es meklēju vecāku, priekš M42, mehānisku .... uzticamu un pārbaudītu. Bez plastmasas un baterijām (diezgan hipsterīga vēlme es teiktu)

M42 kameras jau ir tādi palieli un robusti kluči - fujica un mamiya ir glīti, bet tomēr laikam hipsterīgākās kameras ir ME un līdzīgie pentakši - arī optika uz M42 ņe axti...
Publicēts: 13.12.16 23:25
 citēt
No pentakšiem es balsotu par MX (ja par LX maksāt žēl).
Publicēts: 13.12.16 23:27
 citēt
Un nekā uzticama tik vecās kamerās nav - visi blīvējumi jāatjauno, uztinējmehānisma vecā plastmasa lūzt lupatās, elektronika dara muļķības. Uzticami būs tie klasiskie nikoni kurus beidzamos saražoja pāris gadus atpakaļ - nu un Bessas un ko tur vēl naglo vēl šodien
Publicēts: 13.12.16 23:36
 citēt
Blīvējumus atjaunot nav nekas sarežģīts, eksponometrs pareizi rāda gan primitīvajam Olympusam 35RC, gan arī krietni modernākajam AE-1, cita lieta ar baterijām.
Selēna elementi gan šodien jau būs pagalam.
Klasiskie Nikoni, pēdējos gados ražotie FM2/FM3A ir tādās cenās, kuras Zenīta topikā pat pieminēt būtu nepiedienīgi.
Publicēts: 13.12.16 23:38
 citēt
Ir kāds kas redzējis to gadu profu LX nenobildētu līdz visas kantis pulētas? Esmu redzējis F3 bez lietošanas pazimēm, bet tādu retumu kā LX tikai līdzīgu dežurdaļas AK74
Publicēts: 13.12.16 23:39
 citēt
Tapēc jau tiek skatīts bez plastmasas un baterijām ... :)
Publicēts: 13.12.16 23:45
 citēt
Tieši tiem melnajiem plastmasas korpusiem arī neredzēs nodilumu.
Pekse, nolemjam, ka mūsu sarunā nepiederošiem nav jāmaisās, mums te divatā sanāk tīri smuks Rosini gabals: www.youtube.com...
Publicēts: 13.12.16 23:46
 citēt
Rāda jau pareizi ja rāda - palieto vecu kameru ikdienā un vnk vienā brīdī būs klusums - ne rādīs, ne ļaus slēdzi palaist. Un krakšķis uztinēja plastmasas zobratos nav vāka blīvējums - to no pludmales čības neizgriezīsi.

Kad spekulēju ar vecu tehniku ta vesels bariņš ņēmam skaidu ar sirmu tehniku - gāja pret zenit, ka prieks, bet vainas bij un ne mazums.

no 70to klučiem vismazāk gļukoja minolta un nikoni.
Publicēts: 13.12.16 23:52
 citēt
Kurš tās filmenieces vairs ikdienā lietos...
Publicēts: 14.12.16 00:04
 citēt
Nu... Kamēr sēdēju cerībā uz pentax FF tikmēr lietoju - optika jau forša uz pilnu kadru.

Tagad gan F100 stāv dīkā tik roļikus 6x6 pakustinu - tas kas katram konkrētam jūzerim nav pieejams cipros to viņš pabaksta a filmu

nu tas ja interesē
Publicēts: 14.12.16 09:10 labots
 citēt
Friidis:Šajā gadījienā tauta ir pamatotā neizpratnē, kādēļ cilvēks apzināti izvēlas fotomazohismu ar tehniski neprognozējamo Zenītu, ja mūsdienās par relatīvi nelielām naudiņām (piemēram-sk. manu linku uz Ebay) var nopirkt "pārbaudītas vērtības"- filmu spoguļkameras no labu brendu ražotājiem.
Tas apmēram līdzīgi, ja autoforumā kāds meklētu Moskviču- priekš kam mocīties ar to brīnumu , ja par līdzīgām naudiņām var nopirkt kādu Golfiņu & Co:face-wink:

Jaunajiem tas varbūt grūti saprotams, bet vecākā paaudze padumijas totālā deficīta laikos tā ir nočakarējusies ar Zenītiem (Moskvičiem), ka mūsdienu plašo iespēju apstākļos nekādīgi neizprot šādu vēlmi un mēģina atrunāt nezinātājus no kāpšanas uz tiem pašiem grābekļiem..:anger:

Ilgi nemeklēju- pirmais "ātrais" piemērs- "Pentax" filminieka komplekts ar 3 objektīviem. Grūti teikt, ar ko šovakar beigsies izsole, bet pašlaik ir smiekla cena 15,50 Eur.

www.ebay.de...

Protams, ir arī visādi riski, bet ar tādu tādu aparātiņu būtu prieks spēlēties!

nu jau 102 euro, kas manās acīs ir nedaudz nepiedienīga summa. Un pārējiem jauniešiem paldies par atbildēm. Bet priecāšos ja turpināsiet sarunu par manas sliktās izvēles dzelžiem. Jo man tas tik ļoti palīdz atrast ko sev tīkamu, bet cik redzu ka katram ir savs dzelzs gabals ko ieteikt, tāpēc mēģinu apkopot kaut ko sev tīkamu. Vien tik vēlējos uzzināt kas ar tiem analog nikoniem un lielgabaliem? Populārākie modeļi?

EDIT: un gribēju piebilst ka pentax me ļoti uzrunāja. Mamiya, jārok dziļi, jo dziļi, jo pārsvarā nāk no amerikas un atrast ir grūti un uzrunāja tieši mamiya 1000 dsx
Un runājot par Practica modeļiem, kādam ir bijusi pieredze ar viņu? Izskatās glīti un cena arī ir pieņemama priekš pirmā testa.
Publicēts: 14.12.16 14:33 labots
 citēt
Par klasiskajiem filmu pentakšiem vari konsultēties ar Vylcanu, viņam ir Z-1p un MX.
Man ir pieredze ar Praktica Super TL-1000, vienīgais mīnuss ir slēdža nostrādājiena skaņa - no tā plintes cienīgā blīkšķa baznīckungs laulības ceremonijas laikā var sākt raustīt valodu :face-grin:,
Komplektā ejošais Pentacon 50/1,8 ir ļoti labs, ass un kontrastains stikls, bet padlaikos populārais platleņķis 29/2,8 bija pieņemams tik priekš palielinātāja Tavrija bildēm.

Jā, aizmirsu pateikties par komplimentu "jaunieša" sakarā. :face-grin:
Publicēts: 14.12.16 18:52
 citēt
Man bija L sērijas Praktica ar M42 un BC-1 ar bajoneti....labi aparāti
Publicēts: 14.12.16 19:40
 citēt
tikai jāmēģina tādus tagad atrast, tas arī varētu ievilkties, jo pagaidām "jebajā" - sākšu runāt kā jūs - maz izsoles ar pieticīgām cenām, atbraukšu no reisa, tad noteikti sākumā došu buču draudzenei un tad metīšos uz lāčplēša 56 un ikšķiles tirgu
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):