Protams, ka G versija labāka par iepriekšējām, bet vai ir jēga maksāt par G versiju, ja to liks uz manuālas kameras. Ja nemaldos - ar f3 vispār pat apetūru nevarēs mainīt.
KTB:>>>Galvenais skaties, lai būtu DX, VR un G sērija bez fragmas gredzena - ar visu pārējo optiku uz F3 nekādu jaunu atklājumu nebūs.<<<
Tātad jaunākas paaudzes objektīvs bus labāks par veco ai s variantu? (Nikon nekad nav bijis, tādēļ objektīvu jautājums ir jāatklāj no nulles)
Nē diespasargā - tās 3 lietas ko minēju ir tās kuras nav savietojamas ar F3 (stulbs joks). Nu Tev der jebkurš pilna kadra nikon objektīvs kuram ir diafragmas gredzens. No 85mm neviens f1,4 īpaši lēts nebūs, bet bildīte glītāka ka tumšajām versijām. F1,8 uz filmas diezi vai jutīsi starpību starp Ai un D versiju - kuru vieglāk dabūt to ņem ciet.
Tad kad man interesē kāds objektīvs "ar īpašām vajadzībām" (tehniski perfekti objektīvi ir cits stāsts) , eju uz [url=www.flickriver.com]www.flickriver.com[/url] , drukāju meklēšanas logā interesējošo objektīvu un skatos cauri 10~100~1000~10000šiem bilžu priekšstatam vai man patīk vai nē kā tas objektīvs zīmē, protams ieslēdz sev galvā sašopoto bilžu filtru. Šajā gadijumā būs drusku serežģītāk, jo tauta rakstot pielietoto objektīvu var nepilnīgi uzrakstīt modeli, un rezultātā var uzrādīties visi 85 /1.4/1.8 kopā, neaizmirsti ka bija arī manuālais 85/2 un drukājot meklētājā "nikon 85/1.4" un "nikkor 85/1.4" un "nikon 1.4 85mm" utt dabūsi atšķirīgus meklējuma rezultātus.Rakstot meklētājā nekautrējies rakstīt pilno nosaukumu AF/AFD/AIS/AI vēl ir arī vecie Nikkor-H/HC, bet ja nav zāģēts diafragmas riņķis daudzām kamerām vari sačakarēt diafragmas informācijas riņķi, ja bāzīsi virsū ar spēku un par katru cenu, nu nevar bez modifikācijas viņus lieto/uzliktt uz mūsdienu kamerām( ir izņēmumi šķiet arī F3 tas puļķis ir nolokams). Nū vēl jau Zeiss ZF/ZF2/Milvus/Otus ot tieši manuālajām kamerām. Samyang 14./85 ir ļoti laba ideja.
Es domāju ka Ai versija būtu vislabākā izvēle, pašam tāds ir bijis...optiski zb, cena ar ok vienīgais mīnus tas, ka te viņu nomedīt izredzes mazas, ebay tavs draugs...ap 160-180eur viņi tur grozās.
beno:Es domāju ka Ai versija būtu vislabākā izvēle, pašam tāds ir bijis...optiski zb, cena ar ok vienīgais mīnus tas, ka te viņu nomedīt izredzes mazas, ebay tavs draugs...ap 160-180eur viņi tur grozās.