Sveiki, es vēlētos iegādāties sev jaunu spoguļkameru, es to daru pirmo reizi un nesaprot kāda īsti būtu laba. Kāds varbūt varētu kādu kameru ieteikt līdz 500€ ? Man stāstīja, ka Canon 600d un 700d esot labas.
Varbūt starp labiem draugiem/ paziņām ir kāds saprotošs fotomīlis? Tad varētu iegādāt tādu pašu kameru, kā šamam, lai varētu pakonsultēties vai aizlienēt kādu objektīvu vai piederumu.
Prātīgāk būtu ņemt kādu sākumlīmeņa Canon/ Nikon (tie ir populārāki un būs mazāk problēmu ar objektīvu/ piederumu iegādi). Canonam LV ir vispieejamākais serviss- pārējiem grūtāk. Var ņemt pat lietotu aparātu- ja uzticams pārdevējs- būs lētāk un arī mazāk kreņķu, ja tā bildēšanas padarīšana neies pie sirds.. No lietotiem gan neiesaku izvēlēties pārāk vecus modeļus, kauč labā stāvoklī- veciem sensoriem nepatīk lieli ISO utt utml.
Friidis:Varbūt starp labiem draugiem/ paziņām ir kāds saprotošs fotomīlis? Tad varētu iegādāt tādu pašu kameru, kā šamam, lai varētu pakonsultēties vai aizlienēt kādu objektīvu vai piederumu.
Prātīgāk būtu ņemt kādu līdzīgu sākumlīmeņa Canon/ Nikon (tie ir populārāki un būs mazāk problēmu ar objektīvu/ piederumu iegādi). Canonam LV ir vispiejamākais serviss- pārējiem grūtāk. Var ņemt pat lietotu aparātu- ja uzticams pārdevējs- būs lētāk un arī mazāk kreņķu, ja tā bildēšanas padarīšana neies pie sirds..
Labi, ka neiesaka 5D Mk4... Nedomāju, ka iesācējs jutīs lielu starpību ar krietni lētāko 1200D (ja nu vienīgi dikti vajag atlokamu ekrānu utml). Tehnika morāli noveco daudz ātrāk, nekā aug iesācēja prasmes un prasības... Kamēr kautcik samācīsies, akurāt pienāks laiks jauai, nopietnākai kamerai. Es pērn ceļojumiem biju uz brīdi nopircis lētuci 1100D un nekādu briesmīgu diskomfortu ar šamo neizjutu...
Kaut gan- ja līdzekļi atļauj, kādēļ gan neizvēlēties labāko variantu! Tas tāpat, kā ar autiņiem- var mācīties braukt ar viskrutāko vāģi, ja nav žēl procesā to apskrāpēt/ apdauzīt..
Bet ja klausa Frīdi, tad Olympus E sērija ļoti izdevīgi nopērkama - pa 500e spaini var piepirkt ar optiku.
Kurā vietā Tu nosapņoji manus ieteikumus par tik neveiksmīgu (nepopulāru) variantu iegādi?
Par Sony 3000- to varētu ieteikt vienīgi kā lētu rezerves/ alternatīvo kameru E-mount objektīvu Sony bezspoguļiem- ja nu dikti gribas sajust rokā spogulenes "kluci". Skatu meklētājs, kā arī citas "fiškas" tur esot diezgan prasti.
reāls verķis, spoguļi, sevišķi bezspoguļi lido mizkastē, reāls krekla kabatā iemetams komplektiņš, Balkānu tūrisma maršrutu apgūšana grūti iedomājama bez tā www.hdzoom360.com...