Bloga mēnesi ilga dalībnieka uzskats: Daudz kas tiek šobrīd piedots tiem, kas savā starpā labi sapazinušies, ir ar čomiskām attiecībām. Tur, kur papatīgu un pamatotu kritiku saņemtu jaunpienācējs, vecbiedram tiek skatīts tā - caur pirkstiem - nu kā es draugam likšu ko sliktu... Un čupošanās notiek arī vērtējot. "Vecie" bieži vērtē tos, kas ir viņu kompānijā, bet par jaunajiem tikai pasmīkņā. savukārt "jaunuļi" cītīgi metas bieži vien nepamatoti likt augstus vērtējumus tiem, kuriem kāds tādu jau ielicis. Bara masu psihozītes! Neņemiet ļaunā, "Haidukieši"! )
vertets tad ir pietiekami! tikai manuprat parak biezi tiek likts 5 par bildi kura nav to pelnijus!
un shadow! pacenties un pamaini kodu lai mums ir 1 -10
...bet tad izjuuk visu ieprieksheejo bilzhu reitings.. es domaaju chakars nereaals..buutiibaa jau lai paliek tas 5 sisteems, bet vajag kaartiigaak paaraudzinaat jaunpienaaceejus...
Kgan godiigi, man tie 555 vnk nosit veelmi vispaar veerteet citas bildes, reti kuru veerteeju.. tik taadas, kur pilniigs vaaks vai taaadas uz mmmmmm
vertets tad ir pietiekami! tikai manuprat parak biezi tiek likts 5 par bildi kura nav to pelnijus!
un shadow! pacenties un pamaini kodu lai mums ir 1 -10
...bet tad izjuuk visu ieprieksheejo bilzhu reitings.. es domaaju chakars nereaals..buutiibaa jau lai paliek tas 5 sisteems, bet vajag kaartiigaak paaraudzinaat jaunpienaaceejus...
Kgan godiigi, man tie 555 vnk nosit veelmi vispaar veerteet citas bildes, reti kuru veerteeju.. tik taadas, kur pilniigs vaaks vai taaadas uz mmmmmm
a kapec tad manai bildei saliki 555, ja par izpildijumu gribeji likt 3? un kurā kategorijā tad bij mana bilde? :lol:
karlenst, es tev velreiz saku: sac tu kritizet citus, dabusi kritiku ari savam bildem
labpraat jo mans merkis ir ko iemacities nevis tuset ar augstu reitingu un man ir vienalga ko par mani saka, ja tikai no taa es ko macos!
pareizi teikts ja visi liek tikai 5 tad sanāk ka bildes ir pašas labākās un tik turpini taisīt sū... bet ja vērtētāji saliek pareizu novērtējumu un pasaka kas pa vainu bildei, tad arī šoto var iemācīties
Tikai nevajag - tie, kam ar atmiņu viss ir kārtībā atcerēsies bezgalīgos vaidus par to, ka bildes jāvērtē tādas, kādas tās ir un jebkuri ieteikumi par savādāku krāsu balansu, kadrējumu un kompozīciju tika nodēvēti par zaimošanu. Tā, protams, nedarīja visi, bet tendence bija vērojama.
Labāk nesākt diktēt kaut kādus noteikumus, ja paši nespējat pie tiem pieturēties un ja nav vēlmes īstenot noteikumu ievērošanu
negluzhi. vajag teikt ka tu raami butu licis taadu un taadu, jo... kadret vajadzeja shadi, jo... kraasaam vajadzeja but shadam, jo...
negluzhi. vajag teikt ka tu raami butu licis taadu un taadu, jo... kadret vajadzeja shadi, jo... kraasaam vajadzeja but shadam, jo...
Shad, Visnamts Tev nepiekristu, un principaa, es tiecos piekrist vinjam. manuprat, pareizak butu - paslaik ramis liek bildei izskatities... esoshas krasas bildi padara... jo iesakot citas, tu pasaki jau SAVU redzejumu. kas nevienmer ir tads pats ka autoram.
neenu ja tu zini vel kada cita vertejumu iznjemot savu, tad protams vari teikt arii to (piemeram, vot bendiks par sho butu teicis to un to, jo...) bet kamer tu citet nemaki, tikmer, versatile, tu vari tikai subjektivi izteikties par to, ko redzi.
citet maku uz vella paraushanu, tik nava ko bet Tu, Shad, laikam neiebrauci tajaa, ko domaju. Jasaka savs viedoklis par esosho bildi, nevis kadai tai VAJADZEJA but.
citet maku uz vella paraushanu, tik nava ko bet Tu, Shad, laikam neiebrauci tajaa, ko domaju. Jasaka savs viedoklis par esosho bildi, nevis kadai tai VAJADZEJA but.
jaa, piekritu. jasaka savas domas. bet shis definejums nav pilnigs.
"man shkjiet ka shii bilde ir s***s" ir manas domas. bet piekritisi, ka ar shadam domaam un viedokli nepietiek.
"man shkjiet, ka shii bilde ir s***s, jo horizonts ir shkjiibs". puslidz der. bet ticiet man, cilveki atjautaas - un kas ka shkjiibs!?
"man shkjiet, ka shii bilde ir s***s, jo horizonts ir shkjiibs. Un shkjiibs horizonts ir amatieru izplatiitaakaa kljuuda. vairak izlasi sheit: links uz fotoskolu". luuk, viens variants.
"man shkjiet, ka shii bilde ir s***s, jo horizonts ir shkjiibs. Es butu meginajis iztaisnot horizontu, tad bilde izskataas daudz baudaamaaka: links uz savu personigo bildi, kas ir lidziga". luuk otrs variants.
butiba atshkjiriba ir neliela starp pedejiem diviem (kur es citeeju cita domas, vai savas) bet atshkjiriiba starp pedejiem diviem un pirmajiem diviem ir kaa bezdibenis ...
ar f.shopu var labot bildes, bet personīgi man nepatīk ap to ņemties vienkārši vajag labāk censties uzfočēt man vēl pagaidām nesanāk, jo tikai mācos un mana fotogalerija ir manām labākajām bildēm domāta anyway un tādas tur arī tiek liktas (vai arī tā galerija ir domāta tikai pro bildēm?)
karleen! es pats daudzreiz briinos kaa tu bildeeem kas man liekas ne augstaak par 444 sauj 5niekus, bet laikam ka gaume atskiras.. un te jau ir ta lieta, ka cilveeki dazhaadi un tas kas patiik ar ir dazhaads, dazreiz bilde panes uz izjuutaam un tad tik visi sasauj 555 kgan izpildiijums ir galiigi garaam! prieksh tam jau ir domaati 3 laucinji lai ar vinjiem varieetu!
Par ko ta taads veerteejums cilveekiem par foto kur maksimums 333 var likt (peec manaam domaam)
Bet vel taa padomaajot.. jaa, foto naakotne Lv ir tragjiska ja lielaakais vairaakums fotograafu buus taa domaajoshi kaa tie kas taadam foto var ielikt 545..
Es sevi par stulbu galīgi neuzskatu, bet šito nekādi nespēju saprast, kāpēc NEDRĪKST teikt, kā vajadzētu būt? Es personīgi tādu kritiku arī labprāt redzu...
ievish, no Vismanta teiktaa, es sapratu, ka, iespejams, to pashu 5 graadus skjiibo horizontu un centreeto kakjiiti autors ir AA IECEREEJIS. un pateikt ka vajadzeja taisnu un necentretu, noziimee radiit jaunu bildi. tapec, japasaka, ka horizonts slips, skatiens novirzas ne tur, ka kakjiitis centraa sadala bildi 2aas tikshaas daljaas, utt. javertee tas kas IR, nevis tas kaa NAV.
Bloga mēnesi ilga dalībnieka uzskats: Daudz kas tiek šobrīd piedots tiem, kas savā starpā labi sapazinušies, ir ar čomiskām attiecībām. Tur, kur papatīgu un pamatotu kritiku saņemtu jaunpienācējs, vecbiedram tiek skatīts tā - caur pirkstiem - nu kā es draugam likšu ko sliktu... Un čupošanās notiek arī vērtējot. "Vecie" bieži vērtē tos, kas ir viņu kompānijā, bet par jaunajiem tikai pasmīkņā. savukārt "jaunuļi" cītīgi metas bieži vien nepamatoti likt augstus vērtējumus tiem, kuriem kāds tādu jau ielicis. Bara masu psihozītes! Neņemiet ļaunā, "Haidukieši"! )
:roll: :oops: ja cilvēks kaut ko cenšās darīt , vienmēr atradīsies kāds "apdalitais" , es tikai nesaprotu kāpēc...
ievish, no Vismanta teiktaa, es sapratu, ka, iespejams, to pashu 5 graadus skjiibo horizontu un centreeto kakjiiti autors ir AA IECEREEJIS. un pateikt ka vajadzeja taisnu un necentretu, noziimee radiit jaunu bildi. tapec, japasaka, ka horizonts slips, skatiens novirzas ne tur, ka kakjiitis centraa sadala bildi 2aas tikshaas daljaas, utt. javertee tas kas IR, nevis tas kaa NAV.
Redz, versatile - Tu vienkārši citē Vismanta teikto, bet Tu pats tā uzskati? Es, piem., - nē. Ir gadījumi, ka autors tiešām tā iecerējis, bet tads autors arī pratīs pamatot savu domu, bet lielākoties tā ir tikai nolaidība vai nezināšana. Un tad labāk jau sākumā vērst uz to uzmanību... Turklāt nav jau runa par tik vienkāršām lietām kā šķību horizontu, bet bildēm, kur man šķiet, ka citādi būtu labāk un es to pasaku. Neredzu te nekā slikta...
redzi, ievish, shie vardi man palika atminja ne tapec, ka to teica Vismants, bet tapec, ka iepatikas ideja. ari bildes vertet ir jamak, dahzreiz nepietiek izteikt savu viedokli. un otradi.
nav jau nekaa slikta, pasakot ko vareja darit savadak. svarigs ir domashanas veids, jo vispirsm ir jaizdomaa kas ir ne taa, kaa tas ietekmee bildi kopumaa. un tad jau buutiibaa ta atbilde arii ir rasta.
realitaatee 3 buutu jaabuut 'labi', 2 - 'videeji', 1 - 'slikti'. pashlaik veerteejumos paarsvaraa visaam bildeem (labaam bildeem) ir 5 un 4, kas neljauj atbilstoshi noveerteet tieshaam izcilas bildes. liidz ar to es saprotu kaapeec cilveeki nebalso, jo ja ieliks ko zem 4 nesapratis. liekot kaut ko virs vai zem 3 buutu obligaati jaapamato balsojums ar vismaz vienu teikumu. imho.
a kapec ne 7punktu sistemu, kur 1 - galiigi nepatik, 7 - zashebis! ta kaa visaadaas anketaas un aprosnjikos?
tos datus ir vieglak interpretet nekaa 10 vai 5 ballu skalas. saprotu jau, ka tas kuchu problemu radiitu, bet jaizdoma vienkarshi algoritms, kas 7 punktu skalu parverstu pierastajaas atziimees. un vsjo.
shitas viela paardomaam tikai, inspireejoties no Valda.
:roll: :oops: ja cilvēks kaut ko cenšās darīt , vienmēr atradīsies kāds "apdalitais" , es tikai nesaprotu kāpēc...
Kāpēc uzreiz "apdalītais"? Un kāpēc mans sacītais jāuztver kā vēršanās pret bloga pasākumiem? Nevajag taču pagriezt manu sacīto šādā rakursā! Runa gāja tikai un vienīgi par to, ka tie, kas savā starpā labi sapazinušies "Haiduka pirts "pasākumos, vērtē ar augstām ballēm viens otru, citus nevērtē, vai vērtē zemu pie vienādi kvalitatīviem darbiem. Un tie ir mani vērojumi šī mēneša laikā.
realitaatee 3 buutu jaabuut 'labi', 2 - 'videeji', 1 - 'slikti'. pashlaik veerteejumos paarsvaraa visaam bildeem (labaam bildeem) ir 5 un 4, kas neljauj atbilstoshi noveerteet tieshaam izcilas bildes. liidz ar to es saprotu kaapeec cilveeki nebalso, jo ja ieliks ko zem 4 nesapratis. liekot kaut ko virs vai zem 3 buutu obligaati jaapamato balsojums ar vismaz vienu teikumu. imho.