Ļoti labs un izsmeļošs raksts, izlasīju "no vāka līdz vākam". Interesanti, kas ražo sensorus Leikai? Tagad ražotāji ievēro augstu konspirāciju, atklāj tādas lietas tikai tad, kad ir "noķerti pie rokas". Pirms gadiem pieciem vai vairāk, Sony ar Nikonu bija līgums, ka Nikons dabūs Sony sensoru tikai pusgadu pēc tam, kad Sonis to būs ielicis kādā savā modelī. Šī shēma acīmredzot bija slikta un lietas nomainījās pilnīgi uz pretējo. Ja nemaldos, 36 Mpix FF Nikons ar Sony sensoru uztaisīja pirms paša Sony FF kameras. Jā, tātad - kas par sensoriem ir Leikām?
nav ne jausmas un neesmu pat interesējies, nav nedz canon, nedz nikon , nedz sony. pielauju ka vai nu kāds modificēts sony, vai nu kaut kāds pavisam cits mazs ražotājs, jo to saderību ar leica stikliem un sensoram ir apbrīnojama. daudzi ir izteikušies, ka paņemot kādu sony R un leicas stiklu nevar dabūt to bildi tādu kā ar leicu. uzliekot jebkuru citu stiklu uz leicas jūtams tāds sensora "clarity", kas uzliek pa virsu tadu asumu un dzidrumu. toties ir arī savi mīnusi kā atpalicis ISO pret pārējiem ražotājiem.
rein:Vienu brīdi bija baumas par Samsung ražotiem sensoriem.
Nepievil maksātspējīgās publikas ilūzijas, ka pietiek ar Leica aparātu, lai cena attaisnotu rezultātu un otrādi.
Fotogrāfi ar Leicu nekad nesaka : "Leica ir/bija mēsls!" Fotogrāfi ar Canon, Nikon, Sony, Oly, Pentax ika pa laikam saka "Brends ko lietoju bija sūdīgs, pārgāju uz citu - nedaudz labāku." Līdz tam ir jāizaug!
z_z:
Nepievil maksātspējīgās publikas ilūzijas, ka pietiek ar Leica aparātu, lai cena attaisnotu rezultātu un otrādi.
Fotogrāfi ar Leicu nekad nesaka : "Leica ir/bija mēsls!" Fotogrāfi ar Canon, Nikon, Sony, Oly, Pentax ika pa laikam saka "Brends ko lietoju bija sūdīgs, pārgāju uz citu - nedaudz labāku." Līdz tam ir jāizaug!
Tik viena piebilde, tas viss atbilda patiesībai gadus 20 senāk. Mūsdienās ņemšanās ar Leicu ir hipsteru rekte. Nabga hipsteriem ir lomogrāfija, pārtikušajiem - leikofilija.
Paskatījos reportus no M10 prezentācijas pasākuma Leicas HQ... Personīgi, man vienmēr patikuši pasākumi ar uzvalkiem un kaklasaitēm. Tajā pašā laikā, leicas pasākums man lika zosādai uzmesties. Atmosfēra likās pilna ar cilvēkiem, kuri ir pārāk aukstās domās par sevi. Principā tur esošie leica fani apvieno diva veida cilvēkus, kurus es visvairāk neciešu: 'Hipsterus' un 'biezos, kuri izrāda savu sociālo vērtību ar dārgām spēļmantiņām'.
Atzīšos, ka nav tā ka man leicas nepatiktu. Vienreiz dabūju rokā paturēt M7, un kamera likās tiešām burvīga. Tajā pašā laikā, ja pat varētu atļauties es nepirktu, jo nekādā gadījumā negribētu sevi asiocēt ar visu, ko manās acīs šis brends simbolizē.
Man nekas pretī nav pret Leicu, it īpaši ja tā ir uz mana panasa. Taču ja vajadzētu platāku par f1 es izvēlos nevis leicu, bet gan cosinas foigtu, jo tik gaišiem objektīviem ir ne tas labākais bokehs. ..un vienalga no kādiem burtiņiem sastāv tas objektīva nosaukums. Attiecīgi ir cilvēki, kuriem vēl aizvien tehnika kalpo par krāniņa pagarinātāju..
DP review salicis bildes: www.dpreview.com... Bildes kā bildes, toties diskusija ir kilometra garumā. Visi viedokļi krāšņi izteikti, varam paši vairāk nepūlēties izteikties...
DP ir pārskatāms resurss, bet sampļu bildes tur vienmēr briesmīgas - pēc tām neko nepateikt. Ir cilvēki kas liek tehnikai paveikt viņu ieceres un ir cilvēki kas palaiž tehniku bildēt viņu vietā - un tad ir pofig Leica vai Samsung - viss vienādi nekāds.
Maris: DP ir pārskatāms resurss, bet sampļu bildes tur vienmēr briesmīgas - pēc tām neko nepateikt. Ir cilvēki kas liek tehnikai paveikt viņu ieceres un ir cilvēki kas palaiž tehniku bildēt viņu vietā - un tad ir pofig Leica vai Samsung - viss vienādi nekāds.
Bildes likās perfekta reprezentācija Leica 'fotogrāfu' stilam. Ielu foto-safari bildes ar bezpajumtniekiem un bildes ar hipsteriem(cilvēkiem kuri mēģina izskatīties pēc bezpajumtniekiem)
Maris: DP ir pārskatāms resurss, bet sampļu bildes tur vienmēr briesmīgas - pēc tām neko nepateikt. Ir cilvēki kas liek tehnikai paveikt viņu ieceres un ir cilvēki kas palaiž tehniku bildēt viņu vietā - un tad ir pofig Leica vai Samsung - viss vienādi nekāds.
Bildes likās perfekta reprezentācija Leica 'fotogrāfu' stilam. Ielu foto-safari bildes ar bezpajumtniekiem un bildes ar hipsteriem(cilvēkiem kuri mēģina izskatīties pēc bezpajumtniekiem)
Pilnīgi nepiekrītu! Sevi cienošs hipsteris izskatās kā pidarass/mežcirtējs!
Hipsteri ir subkultūras slānis, kas sastāv no vīriešiem un sievietēm – parasti hipsteri ir divdesmit un trīsdesmitgadnieki, kas atbalsta individuālo domāšanu. Hipsteri atbalsta progresīvo politiku, atzinīgi novērtē jaunos māksliniekus, indie-roku, kreativitāti, inteliģenci un neparastu pieeju lietām un darbiem.
Hipsteri ignorē meinstrīma modi – viņi bieži nēsā “vintage” stila drēbes, “second-hand” veikalos pirktus apģērbus, “tight-fit” džinsa auduma bikses, “old-school” kedas un “wayfarer” brilles. Gan vīriešu, gan sieviešu kārtas hipsteri izvēlas līdzīga stila matu sakārtojumus – nekārtīga izskata (gluži kā Robertam Patinsonam) matu sakārtojumus un asimetriskus matu griezumus. Šāds stils ir ļoti pilsētniecisks un radošs, tāpēc nav pārāk iecienīts meinstrīma stila piekritēju vidū. Hipsteri vienmēr ir ar līdz galam ieturētu, bohēmisku stilu, kurš bieži ir pretrunās ar pašreizējo modi. Neskatoties uz hipsteru estētisko stila izjūtu, viņi bieži vien ir ieguvuši diplomus par studijām mākslā, matemātikā vai sociālajās zinātnēs. Hipsteri ir analītiski un kreatīvi domājoši jauni cilvēki.
Hipsteru vidū ārkārtīgi populāri ir fotogrāfiju blogi, kuros viņi publicē savus jaunākos guvumus kādā “vintage” vai “second hand” veikalos, kā arī tiek apspriesti dažādi mūzikas pasākumi un mītiņi.
P.S. Vienu hipsteri (pēc apkārtējo atzinuma) zinu. Definīcijai atbilst. Uzsvars uz "neparasta pieeja lietām". Un neizskatās ne pēc bezpajumtnieka, ne pēc mežcirtēja, pilnīgi pretēji, turīgs, situēts un izglītots.
Precīzāka un īsāka definīcija: "Hipster. Referring to young people of around 18-30 years of age, who drink cheap beer (most often Pabst Blue Ribbon, on occasion Budwiser), smoke Parliaments, Lucky Strikes or hard to obtain foreign cigarettes (such as Gauloises) and take recreational drugs, coke being the most popular. Use a great deal of sarcasm, claim to be ironic. Are usually less than 5% body fat, drink copious amounts of coffee and eat children's cereal. Listen to Indie Rock, rely heavily on Pitchfork Media to tell them what's cool. Don't dance at concerts. Wear a mixture of thrifted clothing and items bought at American Apparel (commonly Tri-blend v-necks) and Urban Outfitters. Extremely tight jeans worn by both sexes, pairing these with either a band or b-movie t shirt and a plaid shirt/v-neck and a cardigan along with Nike hi-tops/Vans/Keds. Females often wear retro style dresses and racerback tank tops without bras. Eschew public transport and instead choose to ride fixed-break bikes. Often claim to know about literature and film - will have googled a good deal of Vonnegut and French New Wave cinema."
Principā, hipsteri ir kārtējais modes/subkultūras kliedziens, priekš 'īpašām sniegpārsliņām'. Hipsteri atbalsta individuālu domāšanu tikai, ja tā saskan ar viņu domāšanu. Kā nekā - fakts ka visiem mode vienāda parāda, ka hipsteri nav 'individuāli'.
Nesen ar aliņiem un draugiem filozofējām, kāda subkultūra ir vislīdzīgākā hipsteriem un nonācām pie secinājuma ka 'bembisti'.
ps. Vēl labs citāts, par hipsteru mūzikas gaumi, kas manuprāt perfekti raksturo problēmu ar hipsteriem: "...Their taste in music is to make them seem cooler, by being non conformist, therefore making them conform to nonconformists."
Galvenā pazīme - dzer alu no ievārījuma burciņām, iet uz brančiem, vajag vai nevajag nēsā brilles krāsainos plastmasas rāmjos. Dzer pārcenotu kafiju - ārzemēs zvaigžņuāzi, Latvijā - kura vieta nu tobrīd skaitās hipsterīgāka
Ko tik neteiksiet Ja man piemaksātu nebraukstu skatīt tos hipsterus un viņu pārcenotās piparubodes. Hipsteri ir domāti Miera ielas bomži un dzērāji? Jā, kolorīta sabiedrība hipsteri ir jefiņi un p e d i ņ i
pēc ūziņām droši vien piebrauks ciemam veikalam - ar fiksīti un "ulmaņbiksēs" galvā būs hūte ar asti, pār plecu Leica vai vienkāršākā variantā LOMO ausīs gredzeni, aptetovētas rokas ar hennu , apsietas arī ar striķīšiem utt pushipijs, pushipsteris ā, un lauku bodē prasīs - Sojas pienu, vai vēgāno pārtiku īstu hipsteri pazīst pa gabalu drusku atgādina 90-to gadu sākuma jauniešus prievītēs
Laukos hipsteru nav. Hipsteri ir īpaša suga, kura pārtiek no tā, par cik 'īpašiem' viņus uzskata citi. Līdz ar to - laukos nav pietiekami daudz cilvēku, lai sniegtu iztikai pietiekamo uzmanību.
Ja kas - šeku var patrenēt savas prasmes, lai spētu atpazīt hipsterus no bezpajumtniekiem: homelessorhipster.com
3rdHalf: Foto Istaba esot forša vietiņa. Pašam gribētos kādreiz pamēģināt attīstīt kādu 120 rulli.
Vai ta pašam grūti? Tik ja vēlāk to rulli skannēsi, labāk pa taisno bildēt ar ciprogrāpi.
Principā piekrītu. Bet man plauktā stāv čupa ar mantotām vecā tēva kamerām, ko pa reizei patīk padarbināt. Gribētos arī kādreiz pašam izmēģināt attīstīt un varbūr arī palielināt, kam man nav aprīkojuma.
Vai ta pašam grūti? Tik ja vēlāk to rulli skannēsi, labāk pa taisno bildēt ar ciprogrāpi.
Principā piekrītu. Bet man plauktā stāv čupa ar mantotām vecā tēva kamerām, ko pa reizei patīk padarbināt. Gribētos arī kādreiz pašam izmēģināt attīstīt un varbūr arī palielināt, kam man nav aprīkojuma.
Jaunu un normālu palielinātāju Eiropā nopirkt laikam nav iespējams. Jāpagaida gadi pieci, kad kāds par nenormālu naudu atsāks "ražot" un tirgot. Bet tie vecie, kas Latvijā dabonami manuprāt ir ne sevišķi derīgi, jo gandrīs visi ir kondensorīgie. ..attiecīgi esmu sen atmetis domas atgriezties bērnībā un jaunībā.;-)
Platā filma pat skanēta atšķirās no digitālā, ieteikums filmas vietā bildēt uz cipara ir pilnīgi nevietā. Interesanti kādi iebildumi ir pret kondensoru palielinātājiem? Jā ir arī "nekondensoru" palielinātāji, tipa par difūzajiem saukti, tie sākotnēji krāsainajam domāti vairāk. Faktiski kondensornieks ar iebāztu matstiklu arī kļūst līdzīgs difūzajam. Abiem palielinātāju veidiem ir savi piekritēji un noliedzēji.
priore:kāda veida ir tie, bez kondensoriem? ja nav slinkums, iemet linku vai paskaidro. Pēdējo reizi, kad skatīju, ko varu dabūt izškirtspējas ziņā, izmēģināju savus belorus un Azov, abi bija labi, proti, no šaurās filmas kadra, kur redzams cilvēks līdz jostas vietai, varēja labi un asi redzēt rokas pulksteņa ciparus. Tā bija kaut kāda mazjutīgā Ilford filma. Aparāts- Canon 50E un 50F/1,4 objektīvs.
Nav jau grūti.;-) Te laikam ir vienīgie palikušie palielinātāju ražotāji, kas nav paziņojuši, ka beidz ražot. Kā redzam, tad viņiem ir arī difūzie vai difuzorie palielinātāji. www.beselerphoto.com...
Citagaisma: Jaunu un normālu palielinātāju Eiropā nopirkt laikam nav iespējams. Jāpagaida gadi pieci, kad kāds par nenormālu naudu atsāks "ražot" un tirgot.
Tev nu šinī resursā vajadzētu nedaudz pieturēt muti - ne pa sen nodemonstrēji, ka Tev nav ne mazākās sajēgas kā objektīv projicē bildi uz gaismasjūtīgās virsmas - tūta bēniņos šinī jautājumā... V3JŠ PUDEĻĒ...
Man pret to nav nekādu iebildumu - vienkārša, bet reti kam vajadzīga lieta - boh s ņim nafig katram tur iebraukt.
Bet nu tagad sāc koklēt par palielinātāju kur taču tie paši vēži plus vēl strīpiņa blakņu - kur Tev kondensori ņiugaģiļi? Var dabūt ar tiem 50x50cm bildi tādu, ka ar ierindas vairojamo glāzi graudu nesaskatīsi.. tiesa vari sačakarēt bildi ar lērumu citiem faktoriem un līdz kapam neiebraukt kas pa vainu.
Tev ne gaidīt 5 gadi vajag - Tev jau 25 gadi atpakaļ elementāru ābeci mācīties vajadzēja uzsākt.
Skanēt platfilmu ir netehnoloģiski un nemākslinieciski. Ja tik ļoti vajaga lielāku bildes izmēru vai tonalitāti vajaga pirkt digitālo midformātu. ..diemžēl neviens vairs neražo filmu midrormātu. Vispār vienīgie jēdzīgie ražotāji, kas nav atteikušie no filmiņas ir Leica. Un ja cilvēks runā par filmu Leicas šarmu, tad tas ir saprotami, bet digitāls leicas šarms ir tikai tās cenā, jo tā pati sigmas kvatra ar jauanjiem art objektīviem man šķietās stipri leiciskāka par tām ciproleikām.
Citagaisma: Jaunu un normālu palielinātāju Eiropā nopirkt laikam nav iespējams. Jāpagaida gadi pieci, kad kāds par nenormālu naudu atsāks "ražot" un tirgot.
Tev nu šinī resursā vajadzētu nedaudz pieturēt muti - ne pa sen nodemonstrēji, ka Tev nav ne mazākās sajēgas kā objektīv projicē bildi uz gaismasjūtīgās virsmas - tūta bēniņos šinī jautājumā... V3JŠ PUDEĻĒ...
Man pret to nav nekādu iebildumu - vienkārša, bet reti kam vajadzīga lieta - boh s ņim nafig katram tur iebraukt.
Bet nu tagad sāc koklēt par palielinātāju kur taču tie paši vēži plus vēl strīpiņa blakņu - kur Tev kondensori ņiugaģiļi? Var dabūt ar tiem 50x50cm bildi tādu, ka ar ierindas vairojamo glāzi graudu nesaskatīsi.. tiesa vari sačakarēt bildi ar lērumu citiem faktoriem un līdz kapam neiebraukt kas pa vainu.
Tev ne gaidīt 5 gadi vajag - Tev jau 25 gadi atpakaļ elementāru ābeci mācīties vajadzēja uzsākt.
Māris neizmantoja iespēju un nepaklusēja.'-) p.s. Es tik tiešām neesmu visās fotojomās eksperts it īpaši ja tā saistās ar kvalitatīvu digitālo druku, un tamdēļ ar prieku paklausos un palasu tos, kuri ir gudrāki par mani, un nemaz nekaunos par to. Taču tas nenozīmē, ka Tu visās jomās esi zinošāks un varošāks par mani. ..un tamdēļļ mums abiem ir lietas par kurām mēs drīkstam paklusēt un paklausīties. ko citi runā, sak un raksta.;-)
p.p.s. Gribētu redzēt, pamatojumu šai ne seviški patiesajai Tavai frāzei - "Tev nav ne mazākās sajēgas kā objektīv projicē bildi uz gaismasjūtīgās virsmas "
priore:Sigma vispār ir runa pati par sevi. gandrīz vai būtu kādu no tām kvatrām jānopērk, lai izmēģinātu ilgtermiņā, citādi netieku par to matricu skaidrībā.
Digi midformāts tāds mid krops vien ir. Neparādās tās jaukās īpašibas, kas bija kaut uz 6x6 kadra. Bet, kā jau teicu, pārsvarā tas mazais asuma dziļums ir traucējošs
Tikko notirgoju 15 sigmu tagad arī skatos uz kvatru. Tik vēl nnesmu izvēlējeis starp bezspoguli un dp. p.s. sigma man galvenokārt bija aiz to, ka tai viegli montējās klāti un nost IR filtrs. Es to pasauli vairāk melnbaltu redzu un ne tik ļoti krāsainu