labais_puika:Pārdodu 30d ar 18-55is objektīvu. Vadoties pēc ss.lv, 120€ varētu būt adekvāta cena.
Būšu pārsteigts, ja kāds iedos kaut 50 eiro par 8 pikseļu mazmatricu, 1600 iso griestiem ar niecīgu un tizli zaļu displeju, īpaši, ja pat neesi minējis izšautos kadrus, kas liek domāt par tuvo nāvi, savukārt remontēt slēdzi šim superaparātam nav vērts jo tikpat vilks 1100d un līdzīgie
Nil, mēs jau zinam, ka mūsu FB foto dižgariem (Tev, Lunim un Mārim) mazās LV foto pasaulē nav konkurentu. Pazemīgi klanamies, dziļā cieņā, Maestro kungi! Gaidam, kad Jūsu dižo pasaules slavu pratīs apstiprināt arī necilā Googles tante @ Co. Pagaidām tā tante ir diezgan atturīga uz jūsu intensīvo pašreklāmas kampaņu... Bet, diemžēl skumjā dzīve ir reāla un ne visiem fotomīļiem (un pat speciem) ir atbilstošs budžets. Mans sens paziņa, tagad gana pieticīgs un penzionēts Ogres avīzes reportiertis, dzīvo Jaunajā Jelgavā un aiz gara laika bildējot vietējās aktivitātes, iztiek ar sen jau dižgaru norakstītu, kādreiz manis sagādātu 350D... Bet par šo (30D) variantu - es (biezais penzis), tik vecu aparātu nepirktu pats un neieteiktu citam- tad jau tiešām labāk kāds 1100/1200. Ir retro un ir bezcerīgi novecojuši konveijera aparāti
Kurš te gānās? Plika realitāte un pliki fakti. Diemžēl, esmu vecs un gana konkrēts reālists un varu atļauties pasmīkņāt par "standarta" ģēnijiem Ir prasti fotomīļi (kā es, piemēram) un ir dižie dārgo fiksfokāļu dricelētāji. Mūsu slavenais biznesmenis Zavadskis izgājis cauri visādiem businesa piedāvājumiem un tagad meklē kārtējo eksotiku, lai vēl ko nopelnītu! Katram savs. Un šeit (FB) ir labi zināms, ka Māris, Nils & Co ir diženi!!!! Bet esmu diemžēl esmu "mazbudžetnieks" - Googles tante manu viedokli tik aizrautīgi neatbalsta... Iesit meklētājā attiecīgos vārdus un ko atradīsi- Kas ir Māris, Nils? (business vulgaris)?
Var jau plātīties Traukos % Co, bet šeit jau tauta daudzmaz saprotoša!
Kādu ūdeni- tikai šņabi, ak dižais Jelgavas Maestro... Māri, Tu esi foršs čoms, bet neaizmirsti, ka ne visi ir tik dikti ķerti uz foto? Piemēram , es esmu visu mūžu (ap 50 g.) bildējis, bet atļauju sev pieturēties pie labas fīčas, ka Tevis nīstais zūms dažreiz noder.. Nu un?
ar to grabažu, vēl pilnīgi mierīgi var fotografēt. parādiet man kaut vienu bildi, no pēdējā laika blogā publicētajām, kuru nevarētu uzņemt ar pieminēto kameru .....
Tādu nazīti jāiesaka kādam Maskačkas urlam. Par 30D - tādu lietoju gadus piecus, ISO 1600, var droši teikt, nav lietojams. Galīgā striķutrūkstamajā gadījumā esmu dejošanu uz skatuves bildējis ar 1000-1250, kad kustībā katra EV treždaļa no svara, bet ar 1250 bilde tāda pati kā šodienas Pentakšiem ar 32000. Pievienojos par 1200D.
negatIvs:ar to grabažu, vēl pilnīgi mierīgi var fotografēt. parādiet man kaut vienu bildi, no pēdējā laika blogā publicētajām, kuru nevarētu uzņemt ar pieminēto kameru .....
Domā kā izbrauciena ekipējumu? Nu aizbraukt uz centru "Vīna studijā" ar to nogopīt burgundieti un, lai ir korķuviļķis a ko vārturūmē dabūt pudeli vaļā?
Abpusējs tik no skata (ciet ta kkā ar jādabū), bet būtu cilvēcīgāk ja būtu vienpusējs - piekrītu.
Nu var nopirkt vali un pats dataisīt līdz galam - nu tur ar ogrstikla spalu zem kura dažādu krāsu follijas no kefīrpudeļu vāciņiem - mok var iekausēt spalā kādu makšķerāķi vai no otras puses izdrāzt rozi
Kāds negaidīts pavērsiens diskusijā! Bet ja nopietni jāizvēlas, tad to franču nazi es ņemtu labprātāk nekā 30D... P.S. Vienīgi neredzu, vai atvāztais asmenis fiksējas.
Schneider:Wengeram lielie modeļi vēl briesmīgāki. Man ir kaukāds Offiziermesser vidējais, liekas, Ranger.
Wengera tak sen nav - dvieļugalvas nobombīja un Victorinox nopirka - solīja vēl brendu atstāt, bet nu nav arī tā (tas gan netraucē laukos vēl stāvēt Wenger stendiem - pilla Rīga.
Nu Renger ir ja mells ta tīri glīts, bet par mazu un nedrošu visam ko vajag.
GunarsII:Kāds negaidīts pavērsiens diskusijā! Bet ja nopietni jāizvēlas, tad to franču nazi es ņemtu labprātāk nekā 30D... P.S. Vienīgi neredzu, vai atvāztais asmenis fiksējas.
Beigās jau tāpat pa dzeramajiem atkal aizies
Nefiksējas - vnk stingra atspere un plata tā sēža - arbūzā var durt, bet slepkavojot var taisīties ciet un pašam pirkstā iegriezt.
Bet tas netraucē 90-to gadu lielajiem Wengera Zoļdātenmesseriem isskatīties visnejēdzīgāk. Mašīnā bardačokā visu laiku ir spāņu armijas Aligators www.amazon.com... izpildījums kā padlaiku kolchoza lomam, bet ar viņa plaķenēm esmu griezis vaļā aizrūsējušas skrūves uz 19. Tik nezinu, kur tāda cena izrauta, es pirku Rīgā pirms gadiem 15 par 38 Ls, ja ko nejaucu.
Friidis: tik vecu aparātu nepirktu pats un neieteiktu citam- tad jau tiešām labāk kāds 1100/1200. Ir retro un ir bezcerīgi novecojuši konveijera aparāti
Frīdi - 8 teikumi ūdens un beigās pateici to pašu, ko es, varbūt pietiek spamu liet bezjēgā ? Ja jūties tik maziņš krāniņš, neviens cits, izņemot Tavus kompleksus te nav vainīgs un šie teksti atkārtoti 22 reizi mazliet apnikuši. Pats ar 30d fočēju gadiem, tīri labi tolaik patika, šķiet ar tā bildītēm vinnēju vismaz vienu Valmieras pilsētas fotokonkursu, taču tas neko nemaina - tas dzelzis ir pensionārs! Es piekrītu Negatīvs, blogam ar to pietiktu atliektiem galiem ja aprīkotos ar pāris labiem stikliem, hobijam ok. Bet 120 eināri ir 120 iemesli, kuru dēļ tas nenotiks, jo cena uzlikta kā 5 paaudzes jaunākiem fočikiem. Vienīgais tā laika, joprojām lietojamais kanons, ir 5 D! PS nu jau FF maksā tik lēti, ka pat Ogres pensionārs varētu saņemties, ne čīkstēt ?
Nil, kur te spams un kurš te čīkst? Domāju, ka sajēdzu fotolietās ne mazāk par Tevi un labi zinu, ka ne FF , ne visādi F1,0 & Co parastam vaļasprieka penzim nav vajadzīgi. Pavisam cita lieta ir vietējais "fotoprofu" tirgus- te bez FF & Co nu nekādīgi. Konkurence kaučkādi ir jāpārvar.
Ar kompleksiem un krāniņiem mūsdienās arī gana vienkārši- iedrukā savu vārdu Google un šamā uzreiz pateiks, kas īstenībā esi... ..
Diemžēl, Fotoblogs ir apvienots kantoris un jāsadzīvo ir gan dikti ambicioziem "profiem" (tas par Tevi), gan veciem pofigistiem- fotomīļiem (tas par mani)...
Ja par tēmu - 30D ir tik vecs modelis, ka par naudu to vairs nav jēga pirkt. Man arī kādreiz bija visnotaļ labs 40D, bet šodien es to nevienam nenovēlu.
Schneider:Bet tas netraucē 90-to gadu lielajiem Wengera Zoļdātenmesseriem isskatīties visnejēdzīgāk. Mašīnā bardačokā visu laiku ir spāņu armijas Aligators www.amazon.com... izpildījums kā padlaiku kolchoza lomam, bet ar viņa plaķenēm esmu griezis vaļā aizrūsējušas skrūves uz 19. Tik nezinu, kur tāda cena izrauta, es pirku Rīgā pirms gadiem 15 par 38 Ls, ja ko nejaucu.
Labi, ka atgādinājāt- nupat vajadzēja "pa kluso" atkorķēt vienu Mozeles vinčuku un pavisam piemirsu, ka manam dikti parastajam, kādreiz Ženēvas krastmalā pirktajam "Victorinox vulgaris" ir iebūvēts korķu viļķis..
Friidis:Labi, ka atgādinājāt- nupat vajadzēja "pa kluso" atkorķēt vienu Mozeles vinčuku un pavisam piemirsu, ka manam dikti parastajam, kādreiz Ženēvas krastmalā pirktajam "Victorinox vulgaris" ir iebūvēts korķu viļķis..
aha bet vienīgais saimniecības korķviļķis glabājas zem sievas matrača, neies jau modināt nakts vidū
Skatos kā jūs te fanojat par tiem šveices bakstāmajiem, es gan atzīstu tik vienasmeņa saliecenes, protams ar fiksatoru, lai atvāzts asmens neļurkātos. Spalam jābūt gludam lai nekādas fakin šķēres, korķviļķi un citi nevajadzīgi šūduki nespiestos plaukstā kad darbojies. Un tiem šveiciešiem tik tizlas formas asmenis, fui. Un nazim jābūt viegli un ātri atveramam ar vienu roku arī kabatā(dažreiz dzīvē gadās ka vajag.. lai gan parasti nevajag), asmenim nav jābūt garam, vairāk platam nekā šauram. Un perfekti asam!
Karlis_K: es gan atzīstu tik vienasmeņa saliecenes, protams ar fiksatoru, lai atvāzts asmens neļurkātos. Spalam jābūt gludam lai nekādas fakin šķēres, korķviļķi un citi nevajadzīgi šūduki nespiestos plaukstā kad darbojies. Un tiem šveiciešiem tik tizlas formas asmenis, fui. Un nazim jābūt viegli un ātri atveramam ar vienu roku arī kabatā(dažreiz dzīvē gadās ka vajag.. lai gan parasti nevajag), asmenim nav jābūt garam, vairāk platam nekā šauram.
Kādēļ Tev vajag, lai dīrājamis nazis (tieši to Tu aprakstīji) būtu salokāms? Vnk paņem godīgu Falkniven fiksu un miers. x vieglāk mazgāt.
Saliecamais/liekamais nazis ir ķešā vienmēr un bez korķuviļķa tas ir vnk slikts parastais nazis.
Un nažus ātri atver (vai vicinot roku inercei vai ar īkšķi tikai mazgadīgi gopņiki - sevi cienosam cilvēkam ir atspere un poga.
Man pamatā ir 2 naži kurus lietoju, teiksim tā 90% saliekamais, pa pilsētu, laukiem, īsos izbraukumos pie dabas, jo kabatā aizņem maz vietas. Otrs ir īsais mednieku nazis, kā skiners (garš asmens man nav vajadzīgs jo neslepkavoju un liellopus nesadalu), to ņemu daudzdienu braucienos pie dabas. Karājas makstī pie jostas, protams ikdienas pastaigās tādu nelietošu Tāpat neredzu jēgu atsperē un pogā, pilnīgi nevajadzīgas fīča, ja vien netaisies atstāt iespaidu un drauģeļiem. Tāpat es savējo varu zibenīgi atvērt ar vienu roku (vajadzība pēc tā bij tikai 1 reiz mūžā pasen un ceru vairs nevajadzēs). Un liekas atsperes un pogas tikai traucē, palielina svaru un konstrukcija ir ļurcīgāka un ātrāk nolietojas un parādās lufte. Es cienu minimālismu visās detaļās, tāpēc ar neciešu visādus 10 vienā variantus
Mana filozofija līdzīga kā Kārlim. Obligātā robežšķirtne ir asmeņa fiksēšana. Bet nažus pērku salokāmus arī darbnīcai gan laukos, gan pilsētā, lai var ielikt ķešā un pastaigāt, par provi, arī pa dārzu. Nākamā robežšķirtne ir korķuviļķis, tādu Victorinoxu turu mašīnā. Viss tālākais ir lieks balasts. Reizēm samērā neaizstājamas ir šķērītes, bet tad nāk līdz tik daudz lieka, ka nē, tomēr iztikšu bez.
Nu re Tev vajag nazi ko rādīt svešiem cilvēkiem pret viņu gribu (nafig vēl pilsētā saliekamu dīrājamo nazi?) un triekt līdz spalam piepēs kad citi neredz (nafig savādāk blokatoru?)
Man vajag katrai dienai un pārsvarā paikai - maize, smērēt, šašliku iemarinēt, zivi nofilēt un daudz vīna ne tikai sev, bet arī draugiem un draudzenēm kurām korķuviļķa nav garantēti - attiecīgi 10cm liekts asmenis un obligāti korķuviļķies - precīzi kā tam francūzim ar brūno foonu.
Opinelam asmenis bloķējas ja nesaprot ar kuru plakni jāgriež, bet triekt otram mugurā caur lāpstiņu nebūtu prātīgi - asmens nav tik biezs kā slepkavosanai pienākas - risks atkal pašam savainoties - lazdas copeni varēs nogriezt brīvi
Maris:Nu re Tev vajag nazi ko rādīt svešiem cilvēkiem pret viņu gribu (nafig vēl pilsētā saliekamu dīrājamo nazi?) un triekt līdz spalam piepēs kad citi neredz
Māri beidz tak fantazēt vienreiz, pēdējā laikā skatos dikt aizraujies.. Ēdienu gatavoju ar šefa nazi virtuvē, tāpēc mans kabatas nazis ir darbam, ļoti daudz kokdarbiem. Koku griezt nav tas pats kas sviestu, tāpēc mums atšķirīgas prasības Vēl saliecene sezonāli pilda baraviku griešanas funkciju Mednieka nazis daudzdienu braucienos pie dabas pilda arī zivju galēšanas, sadalīšanas funkciju. Bet tā kā cirvi līdzi nestaipu jāspēj nogriezt arī paresnus mietus bez lieka čakara.
Tāpēc jau, Māri, to nažu ir tāds lērums, ka funktieri tik dažādi un konsensus nav iespējams un nav arī vajadzīgs. Reiz ar draugiem bija ideja vienam Triju zvaigžņu ordeņa kavalierim jubilejā kā simbolu dāvināt zobenu. Daudz skaistu lietu atradu šeit: www.swords-and-more.com... Savs paradokss jau te ir, nāvējoši rīki, kā nekā...
GunarsII:Tāpēc jau, Māri, to nažu ir tāds lērums, ka funktieri tik dažādi un konsensus nav iespējams un nav arī vajadzīgs.
Arī vienam cilvēkam vajadzības atšķiras - man kabatas naži ir vairāk kā nedēļā dienas Funkcionāli gan līdzīgi ja neskaita veco itāļu automātisko klasiku. Mainīti viņi tiek pēc skata un pasākuma dresskoda. Precīzi tāpat kā citi maina pulksteņus. Ikdienā padžinsām dzīvo Opinels kā visvieglākais un lētākais