forum.gif
Pārdodu Canon 30d ar 18-55
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Pārdodu Canon 30d ar 18-55
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.02.17 10:34
 citēt
Manējais ir šitāds te, puļķuviļķa vietā krustiņa skrūvgriezis.

Kad man bija vecais opelītis Corsa, sadalītājā kontakti jau nodeguši, vadāju līdzi jaunus, pie Klidziņas sāka raustīties, ar šo pašu nazi nomainīju un aizbraucu tālāk, vo!
Publicēts: 20.02.17 11:17
 citēt
Vilkaste:Diskusijas autoram lūgums- nomainīt maldinošo virsrakstu!

labāk nesaki diskusijas autoram kas jādara un viņam nebūs tev jāsaka kurp tev ir jādodas ...
Publicēts: 20.02.17 11:30
 citēt
nesix:
Vilkaste:Diskusijas autoram lūgums- nomainīt maldinošo virsrakstu!

labāk nesaki diskusijas autoram kas jādara un viņam nebūs tev jāsaka kurp tev ir jādodas ...

Viss ir kārtībā, jo galvenie secinājumi par nazīšiem ir tieši tie paši, kas par fotokamerām - katram savs!:face-smile:
Publicēts: 20.02.17 12:28
 citēt
TesMens: Fotografēšanā gan otrādi- labāk, ja ir viens universāls fotoaparāts un objektīvs, nevis jāapgrūtinās ar vairākiem objektīviem, turklāt, riekstiem ņemam standziņas utt.

Ja primāri skata ērtību, tad, protams, fotografēšanā visērtāk ir nefotografēt.
Publicēts: 20.02.17 17:32
 citēt
Ja jau visiem "multitūļi", tad es ar neesmu bešā. :face-smile:
Smalkie skrūvgriezīši labi noder pultīm korpusa atskrūvēšanai.
Publicēts: 20.02.17 19:04 labots
 citēt
Man pavisam maziņais ir šitāds: www.youtube.com... , esmu lietojis aliņu atpogāšanai, iepakojumu atvēršanai un vienreiz iegriezu pirkstā, jo man ir mode uztrīt visus nažus ar triju rupjumu galodām, beigās uz siksnas, spalvas no rokas skuj pat mans Fiskars cirvis.
Publicēts: 20.02.17 20:41
 citēt
Schneider:Man pavisam maziņais ir šitāds: www.youtube.com... , esmu lietojis aliņu atpogāšanai, iepakojumu atvēršanai un vienreiz iegriezu pirkstā, jo man ir mode uztrīt visus nažus ar triju rupjumu galodām, beigās uz siksnas, spalvas no rokas skuj pat mans Fiskars cirvis.

Traks vai,skaldāmcirim taisni jābūt biš trulam,lai plēš labāk un nestrēgst:face-glasses:
Publicēts: 20.02.17 20:48
 citēt
Nezinu, man tā vienkārši ir mānija - asināt griežaminstrumentus. Ar Victorinoxu varu nocirst brīvi karājošos matu.
Publicēts: 20.02.17 21:15
 citēt
NilsS:
Traks vai,skaldāmcirim taisni jābūt biš trulam,lai plēš labāk un nestrēgst:face-glasses:

Skaldāmcirvim jabūt platākam leņķim nekā skalu plēšamajam, bet pati leņķa kante jo asāka jo labāk. Svaigi asināts arī štruntīgs tērauds plus vēl platā leņķī vienalga villu dzīs - no materiala starpība tikai cik ilgi.
Publicēts: 21.02.17 10:37 labots
 citēt
Maris:
NilsS:

Skaldāmcirvim jabūt platākam leņķim nekā skalu plēšamajam, bet pati leņķa kante jo asāka jo labāk. Svaigi asināts arī štruntīgs tērauds plus vēl platā leņķī vienalga villu dzīs - no materiala starpība tikai cik ilgi.

Ja mēs runājam par skaldāmo,nevis galdnieka cirvīti,tad zinošu cilvēku starpā plašāki skaidrojumi raisa neizpratni :) par asumu - kategoriski nepiekrītu! Cērtot lielus,zarainus bērzus,piemēram,kādi man trāpījās pērn,tikai lai pārcirstu uz pusēm vajadzēja no 7 bāzieniem uz augšu! Māzerī vispār tāds superasais ciris ieduras tā,kā izvilkt var tikai dauzot ar pagali un arī tad ne diez cik ātri!
Tas tev nav tīksmināties ap alkšņa pagalītēm...

PS vispār man ar nedaudz līdzīga apsēstība ar trīšanu :) bet ar cirvi Tu mani atstāj jaņos :)
Publicēts: 21.02.17 10:48
 citēt
Varbūt Tu neatšķir skalu vai tēšamo cirvi no skaldāmā? Trulums veicina rezultātu... nav jau šai hipotēzei pamata. Plēsējs jau ir leņķis un spēks - ja iesprūdīs ass, tad iesprūdīs arī truls tik gabaliņu seklāk.
Publicēts: 21.02.17 10:53 labots
 citēt
Lai nu kas, bet neasu instrumentu teorija man liekas nepieņemama. Skaldāmajam plēšanas efektivitāti nosaka ķīļa leņķis, ar asu kanti iecirtīsies dziļāk un plēsīs labāk. No zinošiem cilvēkiem - tēva un diemžēl arī mātes, kas 10 gadus izsūtījumā cirta mežus Amūras apgabala taigā, neko par neaso cirvju teoriju neesmu dzirdējis.
P.S. Kamēr driķēju, Māris paspēja to pašu pateikt.:face-smile:
Publicēts: 21.02.17 13:53 labots
 citēt
Maris:Varbūt Tu neatšķir skalu vai tēšamo cirvi no skaldāmā? Trulums veicina rezultātu... nav jau šai hipotēzei pamata. Plēsējs jau ir leņķis un spēks - ja iesprūdīs ass, tad iesprūdīs arī truls tik gabaliņu seklāk.

Nu tur jau tā sāls! Iesprūdīs seklāk,varēs normāli izvilkt,šad tad tādā māzerī pat trulais cirvis tā iestrēga,ka tikai ar 2 ķīļiem dabūja laukā! Jūs vispār esat cirtuši tādu kārtīgu bērza resgali, ar diametru tuvu metram?
To nevar salīdzināt ar pabakstīšanos ap alkšņiem vai papelēm,pēdējos sacirtīsi ar jebkuru cirvi un bez problēmas.
Publicēts: 21.02.17 13:54
 citēt
GunarsII:Lai nu kas, bet neasu instrumentu teorija man liekas nepieņemama. Skaldāmajam plēšanas efektivitāti nosaka ķīļa leņķis, ar asu kanti iecirtīsies dziļāk un plēsīs labāk. No zinošiem cilvēkiem - tēva un diemžēl arī mātes, kas 10 gadus izsūtījumā cirta mežus Amūras apgabala taigā, neko par neaso cirvju teoriju neesmu dzirdējis.
P.S. Kamēr driķēju, Māris paspēja to pašu pateikt.:face-smile:

Te par malkas ciršanu,ne meža,ir niecīga atšķirība
Publicēts: 21.02.17 15:16 labots
 citēt
OK, uzticam jautājumu neitrāliem tiesnešiem.:face-grin:
Ja 10 gadu pieredze meža darbos par vāju, ieejam DEPO un apskatām šo skaldāmo XXL cirvi.

Ja nemaldos, Fiskars vienmēr ir deklarējis, ka viņu instrumenti ir gatavi lietošanai. Ja jau "bišķi truls" cirvis ir labāks, šim būtu tādam jābūt jau veikala plauktā. Rīt man tieši jāaizšauj uz DEPO, ja cirvis būs truls, esmu gatavs uzlikt Tev, Nil, vinčuku, nu apmēram no otrā plaukta no augšas.:face-smile:

P.S. Bet šeit
NilsS: "Te par malkas ciršanu,ne meža,ir niecīga atšķirība" Tev ir pilnīga taisnība. Atšķirība ir vēl niecīgāka par niecīgu, nespēju iedomāties mežcirtēju, kas neskalda malku!
Publicēts: 21.02.17 15:42
 citēt
Nebūs jāliek Nilam, varēsi paņemt no paša augstākā plaukta un, pret kamīnu sēžot, ar Leatherman Flair (šim jau sāk parādīties kolekcijas vērtība) atpogāt un baudīt pats. Fiskars jau veikalā būs ass pēc suņa.
Publicēts: 21.02.17 15:44 labots
 citēt
Maris:Varbūt Tu neatšķir skalu vai tēšamo cirvi no skaldāmā? Trulums veicina rezultātu... nav jau šai hipotēzei pamata. Plēsējs jau ir leņķis un spēks - ja iesprūdīs ass, tad iesprūdīs arī truls tik gabaliņu seklāk.

tā gan, bluķī strēgst tikai nepareizas formas cirvis. Ja grib tā pa glauno tad skaldot pa rokai jātur vismaz 2 cirvjus, vienu standarta tādu kā fiskara piemēram(lai gan es neizvēlētos, pa garu kāts tādai ātrai ciršanai, kad ar otru roku pieturi), tas tiks galā ar vairumu bluķīšu. Bet īpaši resniem, zarainiem un sīkstiem bluķiem vajag monstru, ļoti smagu skaldāmo ar īpaši plata leņķa asmeni, mums tāds laukos ir. Ilgi gan ar tādu nepaskaldīsi, nogursi :face-wink: Un asiem jābūt visiem, ja tas otrs monstrs paliek neass tad vispār atlec no cieta bērza bluķa kā no gumijas :face-grin:
Publicēts: 21.02.17 15:55
 citēt
Ja jāskalda viļņainu šķiedru bērza rezgaļi, tad, kā Kārlis saka, bez diviem neiztiks, jo vienu iecērt bluķa vienā malā, to neizņemot, otru pretī, un tā pamīšus, kad dabū uz pusēm, tālāk jau vieglāk šķeļas.
Publicēts: 21.02.17 16:40 labots
 citēt
Schneider:Ja jāskalda viļņainu šķiedru bērza rezgaļi, tad, kā Kārlis saka, bez diviem neiztiks, jo vienu iecērt bluķa vienā malā, to neizņemot, otru pretī, un tā pamīšus, kad dabū uz pusēm, tālāk jau vieglāk šķeļas.

Es iztieku ar vienu 99,9%) izņēmumi ir tad,kad iestrēgst bez variantiem,tad gan jāķīmiķo. Un cirvja forma te nespēlē lielu lomu,jo skaldāmie visi ir stipri līdzīgi,vismaz vietējo meistru kaltie. Spēks,ar kādu to iecērt,tas gan maina spēles noteikumus :)
Ā,tos fiskarus esmu pacilājis,bet man riebās izsvarojums! Arī rokā plastmasas kāts gulēja kaut kā tizli. Neee,tādu pa velti uz testu paņemtu un ne vairāk.
Depo plaukts vispār nav rādītājs, rādītājs ir tas kā sokas ciršana :)
Ar savu truleni esmu cirtis pat metru garas šķilas,kuras galos bija sasalušas vismaz 10 cm dziļumā. Pie tam ne 1-2, bet gant pilnu traktora piekabi.Un neko,sanāca labi :)
Plēš jau cirvis ar platumu + spēks,ar kādu iecērt,asmenis neko būtiski neietekmē. Ejot šķilā dziļāk,tā plīst no trieciena,asmenis tur pat šķiedrai nepieskaras!
PS tiešām atlec, no sasalušiem klučiem vispār afigenna atlec
Publicēts: 21.02.17 16:48
 citēt
NilsS:cirvja forma te nespēlē lielu lomu,jo skaldāmie visi ir stipri līdzīgi

Es par cirvjiem esmu pilnīgs cirvis, bet šis nu gan ir totāla fuiņa.
Publicēts: 21.02.17 16:58
 citēt
versatile:
Es par cirvjiem esmu pilnīgs cirvis, bet šis nu gan ir totāla fuiņa.

Nu ja kā var šitā pateikt :face-smile: Skaldāmie cirvji ir ar ļoti atšķirīgiem asmeņu leņķiem, universālie plašai lietošanai ar šaurāku, tādus arī pārdod un taisa vairumā mūsu kalēji, vairumā gadījumu derēs, jo pārsvarā jau cērtam nelielus bluķīšus. Žēl nav bildes tā bi parādītu kāds izskatās tas arhaiskais monstrs iz čangalijas, asmeņa leņķis vismaz 2x platāks nekā standartam, īstenībā pats cirvis ir viens milzīgs ķīlis, smags ar pēc vella. Lūk tāds ir vajadzīgs rezervē ja pagadās sīkstāks bluķis, nevis jāmocās ar ierindas skaldāmo to bezcerīgi ieķīlējot un tad laužot kātu :face-wink:
Publicēts: 21.02.17 17:11 labots
 citēt
Sarunas uzturēšanai (jāpārdod taču tas 30D beidzot :face-grin:) atrādīšu savus pērn Jēkabpils pusē par 1 eiru gabalā pirktos. Skaldāmo paņēmu tikai nedaudz biezāku par tēšamo. Fiskariem man nepatīk, vai arī neesmu pieradis, pie šaurā asmeņa, kā tādam tomahaukam.
Publicēts: 21.02.17 17:41
 citēt
Par atlekšanu - kāds ir skaldījis gobas malku? :face-grin:
Publicēts: 21.02.17 18:11
 citēt
TesMens:Esmu šoreiz Nila pusē par to, ka skaldāmajam cirvim nav jābūt asam. ....

Nu ja jau Nils būtu pateicis, ka NAV JĀBŪT asam, vai tikpat asam, kā tēšamais, nekāda cepiena te nebūtu. Bet pateikt, ka JĀBŪT "bīšķi trulam" ir pavisam kas cits.

P.S. Ja es saku, ka katrs, kas ēd gurķus nomirst, tad tas nenozīmē, ka tie kas neēd, nenomirst.
Publicēts: 21.02.17 18:17 labots
 citēt
TesMens:Esmu šoreiz Nila pusē par to, ka skaldāmajam cirvim nav jābūt asam. Mans cirvis, ko lietoju, ir nevis ķīlis, vai ar iekritušiem vaidziņiem, kā Fiskaram, bet vecs, pamīksta tērauda padlaikos liets cirvis ar izvelbtiem vaigiem. Tāds nestrēgst, un, ja cirtiens nav īstajā vietā, atlec, nevis iestrēgst, kā asie fiskari ar ierautiem vaidziņiem. Ar Fiskariņiem jācērt enerģiskāk, cirvim jākust ātrāk, bet tik un tā, bieži iestrēgst garajos savērpto šķiedru bluķos. man nav bildes šim cirvim, ko ielikt. Kāts paīss, lai ar roku varu pieturēt pagali.

----------------------------
Tie ''iekritušie vaigi arī ir tas pluss, kāpēc cirvis atlec atpakaļ, kā Fiskar cirvja gadījumā. Ja cirvis iestrēgst dziļāk, tad jau neko vairs, bet ja neplēš, tad smuki nāk ar atlecienu atpakaļ, spēj tik roku pareizi vadīt...
Vecie kalēju kaltie bija vienkārši ķīļi un kamēr savā dzīvē nebiju nopircis Fiskar skaldāmo, domāju, ka nekas labāks nav.

Par asināšanu varu piebilst, ka nekad neesmu skaldāmo asinājis tāpat kā namdara cirvi, nazi vai bārdas nazi, bet gan paņēmis mazu kanti platākā leņķī, jo tāpat tas to izcilo asumu zaudē ātri vien, ja vēl bluķis ar dubļiem vai smiltīm.

Man patīk šādas formas skaldāmie- www.vesab.de...

static.99roots.com...
Publicēts: 21.02.17 18:28 labots
 citēt
Normāls tēšamais cirvis

:bad_smile:
Publicēts: 21.02.17 18:51
 citēt
Schneider:Par atlekšanu - kāds ir skaldījis gobas malku? :face-grin:

vīksnas jā, lauku mājas saucas "Vīksnas" jo izsenis aokārt mājai aug vairākas, resnākā un vistuvākā jau tuvu 3m apkārtmērā. Viena savulaik nokalta, ne pārak liela, izlocītā stumbra dēļ kokmateriāliem nederēja, tika saskaldīta.

talavietis:

Man patīk šādas formas skaldāmie- www.vesab.de...

static.99roots.com...

Tas otrs interesants, tie papildķīļi jau ievērojami platā leņķī.

Un vel par asumu, protams neiet runa par žiletes asumu kā mēdz tēšamos uztrīt kalēji savos reklāmrullīšos, tā ka skuj roku :face-smile: Pietiek arī ar smalkāku vīli + izkapts tecilu, nav jau jāņemas ar japāņu akmeņiem :face-grin: Bet asam jābūt, jo trulāks jo vairāk atleks no cietiem bluķiem.
Publicēts: 21.02.17 23:01 labots
 citēt
Vistrakākā iestrēkšana bija tad, ja mēģināja skaldīt ar namdara tēšamo, tam asmens plāns un ar milzīgu iespiežamo laukumu, ja gribēsi dabūt ārā, varēja nolauzt kātu. Fiskaram asmens ir šaurs un izplētuma leņķis veicina kāpšanu ārā, kad sāk švunkāt uspriekšuapakaļ.
Ir arī šāds ulmaņlaiku veterāns, kauns rādīt, kādā stāvoklī kāts, bet tas ir laukos, galvenā galdniecība man pilsētas šķūnītī, tādēļ nekādīgi "nedaiet rokas" uztaisīt jaunu. :shame:

Un vēl: temata autor, ja kamera vēl nav pārdota un skudeklis draudēs nogrimt zem Ņikana objektīviem un Ķenona filmēšanas, dod ziņu, mēs to ātri dabūsim apakaļ augžgalā, man jau padomā uztaisīt aptauju par elektroinstrumentiem, kuri ir katram īstam vecim, ko kurš lieto - REBIRu, Bleķi&Deķi, zilo Bošu, Makitu vai Metabu. :face-wink:
Publicēts: 22.02.17 00:16
 citēt
Par cik man uz darbnīcu ved visādus ķeburus "bīstamo koku izzāģētāji", tad tur bieži ātŗāk ir ar zāģi sagabalot nekā skaldīt - nu tur vecu vītolu to galveno žuburu utt. - iesprūdīs jebkurš ķīlis -liec vēl un dauzi pa vienam tālāk.

Bet ja par bluķiem ko var saukt par +/- malku, tad ļoti pozitīva pieredze ir ar šāda tipa veidojumu:

tur ir divi zobi uz asītēm kas plēš uz malām - tādscirvis sit pa rokām, vajag polsterētus cimdus, bet plēš iespaidīgi.

Netā ir redzēts tāds ekscentrs:

bet nu šķiet par vieglu zarainai pagalei a godīgas pagales jau ar jebkuru skaldāmo var klapēt - tas pats fiskars visu paveiks.
Publicēts: 22.02.17 00:23 labots
 citēt
Man tik liekas, ka tās iezīmes ir no kādu 90 gadus ilgas trīšanas ar šmirģeli. Šis arī neiestrēgst, bet no rezgaļiem atlec pilnīgi neciešami, pie tam, par smagu skaldīšanai ar vienu roku, Fiskars ir sabalansētāks dažādiem veidiem, tik, ja pāŗāk stipri atvēzēsies pa svaigu, neiekaltušu bluķi, pagales aizlidos uz abām pusēm pāri pagalmam, bet cirvis nelabi trāpīs apakšējam bluķim.

Jā, kad zibens sasperto ozolu, kurš sazarojās ~4m augstumā, zāģēju malkā, zarojumu vietas graizīju 20 cm ripās, tās bija šķeļamas. Taisno stumbra gabalu ap 3,5 m sazāģēju dēlīšos, kopā ar upes tīrīšanai nogāzto osi, mana jaunā paaudze nīst "stružpļitas" mēbeles, tad nu šis kubikmetrs viņiem taisni reizē.
Publicēts: 22.02.17 00:40
 citēt
Pie Fiskara vienkārši jāpiešaujas. Man ir lielais skaldāmais un mazāks, kuru veikalā ieskapēja kopā ar Štīla motorzāģi, tas mašinā.
Publicēts: 22.02.17 00:45
 citēt
tādi ar klamburiem bija arī psrs laikos, nepatika man tas, jo nevarēja normāli skaldīt, tā arī nomētājās saimniecības ēkā..
Publicēts: 22.02.17 00:54 labots
 citēt
NilsS: Māzerī vispār tāds superasais ciris ieduras tā,kā izvilkt var tikai dauzot ar pagali un arī tad ne diez cik ātri!

Māzeri vajag nomizot, iskaltēt un notirgot pelnutrauku un dekoratīvo vāžu grebējiem, mednieku nažu un pištoļu rokturu individuālajiem izgatavotājiem.
Ja nav noņēmēju, nolakot un piekārt pie sienas.
Skaldīt malkā grēks, jo naža rokturī to neplēš pat visnejēdzīgāk izdauzītā kniede.
Publicēts: 22.02.17 01:15
 citēt
talavietis:tādi ar klamburiem bija arī psrs laikos, nepatika man tas, jo nevarēja normāli skaldīt, tā arī nomētājās saimniecības ēkā..

Varbūt krievs atkal bij ko uznaglojis ne tā? Protams ar tādu klapēt mitru, bezzarainu alksni nav jēgas, bet ko garāku, vai resnāku, vai ar zaru/iem bija ok - dzīvoju vienu ziemu Kanādas letiņa mājā kamēr šis ar jahtu Vidusjūrā - nu un bij no Kanādas ar atvedis štrumus - tiešām nebija slikts tas daikts ja neskaita bik tesienu pa nagiem :D
Publicēts: 22.02.17 01:28
 citēt
Nu nezinu, ir gan Smena, gan Ķenons AE-1, bet pirms pāri nedēļām nopirku jaunu Pentaxi K-3 (tūliņ liela daļa mani nolamās, ka ignorēju FF, bet saprotu, ko nozīmē SAPRĀTĪGĀ PIETIEKAMĪBA), kādreiz bija Moskābelis, bet vairāk to negribu, televizors Gorizont, rādiķis Meridian-210, maģis Sonata-304, bet esmu sapratis, ka bezgalīgi nevar nest upurus "nostalžī" dēļ, arī ar vecu cirvi mūžīgo dzīvi neiemantosi (tas priorei), tādēļ braucu ar bulkuvāģi Daci, skatos LG, klausos Sanyo, bet vienā punktā varat saukt mani par stagnātu - tēju dzeru no 60-to gadu komplekta, plāno sienu glāzes, podstakaņņika un ar to laiku tējkaroti.
Vot tik par to laiku "Čaj gruzinskij sort vtoroj" gan nefanoju.
Publicēts: 22.02.17 01:54
 citēt
Naži, cirvji, nu jau čaja, kaut kā aplinkus iet līdz šmigai :face-grin:
Publicēts: 22.02.17 02:18
 citēt
Schneider: tēju dzeru no 60-to gadu komplekta, plāno sienu glāzes, podstakaņņika un ar to laiku tējkaroti.

Tā var palikt ar vienu aci :)
Publicēts: 22.02.17 02:19
 citēt
es ne par etiķeti, bet drošības tehniku
Publicēts: 22.02.17 09:53
 citēt
Štirlics tieši tā iekrita...
Publicēts: 22.02.17 11:27
 citēt
Nu nē, karotīti gan es pēc maisīšanas ņemu ārā un nesaprotu, kādēļ jādzer neizņemot. Laikam jau aplaizīt skaitās nezolīdi, bet uz tīra galda slapju negribās likt. Es dzeru tikai savā virtuvē, man ar karotes nolikšanu :amazing: problēmu nav.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas