Situācija sekojoša. Reklāmas materiālu veidošanai tiek nobildēts objekts. Bilde tās lielākajā izšķirtspējā tiek aizsūtīta maketētājam, kas igriež objektu un ielipina plakatā, bet rezultātā izgrieztā objekta malas ir kā ar tupu zāģi izzāģētas. Kā un un kurā brīdi ir sanācis šāds gļuks?
Ja robainas ir malas, bet paša iepeistotā objekta kvalitāte ir laba, tad cilvēks kurš grieza neprot to darīt, ja arī izšķirtspēja bēdīga, tad viņs arī nesaprot kāda lieluma ir bilde ar kuru viņš strādā.
Nu maketētājs tādas lietas arī nedara - maketētājs ir tas ko kādreiz sauca par burtlici - zemas kvalifikācijas darbinieks kas indizainā saliek kopā citu radītas lietas pieskatot, lai kopējais izmērs atbilstu izdrukas gabarītiem.
Tas ir kā "webdizaineri" taisa kroplības ķeroties ne tikai pie skripta, bet arī pie vizuāla skata par kuru tiem sajēgas ta nekādas.
Maris:Ja robainas ir malas, bet paša iepeistotā objekta kvalitāte ir laba, tad cilvēks kurš grieza neprot to darīt, ja arī izšķirtspēja bēdīga, tad viņs arī nesaprot kāda lieluma ir bilde ar kuru viņš strādā.
Nu maketētājs tādas lietas arī nedara - maketētājs ir tas ko kādreizsauca par burtlici - zemas kvalifikācijas darbinieks kas indizainā saliek kopā citu radītas lietas pieskatot, lai kopējais izmērs atbilstu izdrukas gabarītiem.
Tas ir kā "webdizaineri" taisa kroplības ķeroties ne tikai pie koda, bet arī pie vizuāla skata par kuru tiem sajēgas ta nekādas.
Paldies par atbildi. Tad jautājums ir tāds - vai ir starpība dot tam griezējam jpg vai raw failu?
Ir bijuši līdzīgi gadijumi, kā reizi izgriešanas procesā malas paliek tipa kā no milzīgiem pikseļiem un viss dirsā darbs , jāsāk no sākuma. Kā nojaušu tas saistīts ar to ka adobe lieto arī videokarti un gadās brīži kad kautkāds gļuks un prevjucis( tas ko tev interfeiss rāda uz ekrāna) nojūk un pazaudē saistību ar failu un tad sanāk šitā. Tas vēl ir mazākais ļaunums, adobe ir spējīga totāli sačakarēt failu pie mēģinājuma uzzūmēt uz paskatīties drusku lielākā palielinājumā, tad palīdz tikai pēdejā noseivotā versija.
Paskatijos failu točna griezēja haltūra. Aotomātiskas/pusautomātiskas metodes un nejēdzīga kontūru tipa gludināšana. Ar koka lineālu pa nagiem un lai mācās strādāt rūpīgāk.
P.P.S. paskatijos ka bildēts ar telefonu, nū manuprāt fotogrāfs ir sastapis savu īsto maketētāju, abi labi, viens bildē ar telefonu , otrs pavirši šķērē no fona. Laimi, saskaņu un ilgu kopsadarbību!
60uz5komats6:P.P.S. paskatijos ka bildēts ar telefonu, nū manuprāt fotogrāfs ir sastapis savu īsto maketētāju, abi labi, viens bildē ar telefonu , otrs pavirši šķērē no fona. Laimi, saskaņu un ilgu kopsadarbību!
Gribētos jau pateikt - "сам дурак!" , bet to telefonbildi uz e-pastu man atsūtīja pasūtītājs
60uz5komats6:Ir bijuši līdzīgi gadijumi, kā reizi izgriešanas procesā malas paliek tipa kā no milzīgiem pikseļiem un viss dirsā darbs , jāsāk no sākuma. Kā nojaušu tas saistīts ar to ka adobe lieto arī videokarti un gadās brīži kad kautkāds gļuks un prevjucis( tas ko tev interfeiss rāda uz ekrāna) nojūk un pazaudē saistību ar failu un tad sanāk šitā. Tas vēl ir mazākais ļaunums, adobe ir spējīga totāli sačakarēt failu pie mēģinājuma uzzūmēt uz paskatīties drusku lielākā palielinājumā, tad palīdz tikai pēdejā noseivotā versija.
Paldies, tagad vismaz būs zināms kādā virzienā rakt!
60uz5komats6:Ir bijuši līdzīgi gadijumi, kā reizi izgriešanas procesā malas paliek tipa kā no milzīgiem pikseļiem un viss dirsā darbs , jāsāk no sākuma.
Tak nelieto Adobes kkādas automātiskās maskas ne lielformāta drukai ne glancētai poligrāfijai kā gatavu fināladarbību - jā varbūt ar tām var ieekonomēt laiku izmetot lielumu, bet tad jāpāriet visai kontūrai un tā jāpiestrādā - un to netraucē darīt nekādi cieti vai softiski gļuki.
Softiski griezēji kuri der kā gala variants Adobei ir tikai plagini - piemēram RedDragona Primāts. Dievīgs softs, Un tur, līdzīgi kā raw konverterī vnk fiziski nav situācijas, ka "viss jāsāk no gala".... tā nestrādā cilvēki... bet ar viņu, kā arī ne ar ko citu uz pasaules nevar izgriest traktora vai jebkura cita bildētāja kadru ja viņi paši nav mēģinājuši griezt vai pastāvējuši klāt kad griezt pratējs rāda kur ir problēmas kur viņu nav. Lai perfekti grieztu nepietiek nolikt aizmugurē zaļu foonu - objekts ir jāizgaimo tā, lai tam nebūtu zaļu refleksu(atspīdumu). Tad var mežģīnes un matus (lietas kuras ar roku vispār nav reāli dabūt gatavas) griezt svilpodams.
60uz5komats6:Ir bijuši līdzīgi gadijumi, kā reizi izgriešanas procesā malas paliek tipa kā no milzīgiem pikseļiem un viss dirsā darbs , jāsāk no sākuma. Kā nojaušu tas saistīts ar to ka adobe lieto arī videokarti un gadās brīži kad kautkāds gļuks un prevjucis( tas ko tev interfeiss rāda uz ekrāna) nojūk un pazaudē saistību ar failu un tad sanāk šitā. Tas vēl ir mazākais ļaunums, adobe ir spējīga totāli sačakarēt failu pie mēģinājuma uzzūmēt uz paskatīties drusku lielākā palielinājumā, tad palīdz tikai pēdejā noseivotā versija.
Paldies, tagad vismaz būs zināms kādā virzienā rakt!
Nē sis NAV tāds gadijums, kad šo rakstiju nebiju redzējis failu un šis gadijums izskatās pilnīgi citādi. Tavā gadijumā vainīgs ir cilvēks kas šķērēja no fona laukā, gribēja kā ātrāk, par pārejiem "sīkumiem" nospļauties.Tavā gadijumā droši vien ar kautkādu brīnumnūjiņu uzkliķšķināja uz fona, tad Select->Modify->Smooth…. un tā arī tie viļņotie zāģa zobi rodas.
Nav ideāli, sit vietām to zaļo vēl laukā, bet es arī neesmu profesionāls kyeris - protu gaismot tā, lai tādam keyerim bilde derētu un lietas kur vajadzīgs web katalogiem ne lieliem izmēriem griežu pats.
Šitā bilde ir izgriezta ar vienu peles klikšķi - pareizāk sakot pat mazāk jo visu sesiju cenšas gaismot vienādi, tad pirmo bildi Primātā piegroza ierakstot šo filtra darbību ekšenā un palaiž automātu visai mapei. Pārskata rezultātu un tās pāris bildes kur nohaltūrēts un uzbildēts savādāk piegroza atsevišķi.
Kas +/- iebraucis chromakey nekad vairs neķersies pie manuāla griežamā tooļa. Čakarēsies kamēr nobildēs kā vajag, bet pēcapstrāde būs mirklis.
lodzija:es visu laiku domāju, kā tik forši sanāk tās bildes izgriezt tiem fotogrāfiem , Māris beidzot parādīja piemēru
Tas Latvijā formula "cilvēks orķestris" kur viens dara visu un attiecīgi ne īsti līmenī. Primāts arī ir plagins kas ir pielāgots no videoapstrādes - tie kas griež pa nikno lieto kkādus vispār jocīgus softus, bet spēj izgriest caurspīdīgu pudeli kuru var likt uz dajebkāda foona tā it kā tāi mūžams tas fons tādā krāsā arī būtu cauri spīdējis. Spēj izgriezt cilvēku ar ēnu uz zaļā tā, ka tā ēna ir arī dabiska uz jebkura cita toņa utt.
a tas zāģis rēgojas drukas pdf failā vai tikai jpg prevjū? Piem. ilustrātorā ieliekot pat ideāli izgrieztu kvadrātu, drusku sašķiebjam, pieliekam tekstu, tievi burti, seivojam prieksh weba (apskatei) type optimaze lai burti labi izskatās un voila - bildei būs zāģīts. liekam art optimaiz un burti paliks bik tizlāki... bet drukas failā viss smuki. ilustrācijai sametu šādu failiem.lv... - mazs sūds - divi prevjuu un drukas fails. vispirms jāsaprot kur vaina. Principā, arī drukas failu taisot pareizi izgrieztu objektu var viegli sa*ist.
Maris:Tur tak kunde ar telefonu izdruku nobildējis.
aaa. sorre. Bet tik un tā ir varianti pirms visu vainu likt uz griezēju: 1. ar kādu programmu maketēts 2. kādi seivošanas parametri
Daudzi maketē fotošopā. Ja ilustrātorā - embedēts, linkots? PSD vai jpg/png? vai kaut kas rasterizēts maketējot? ar kādiem uzstādījumiem? Varbūt pdf ripinot nepareizie iestatījumi - ko softs dara ar bildēm? Ar defoltiem iestatījumiem neko nevar sačakarēt, bet sākot spaidīt preferencēs - adobe ļauj tādus sūdus savārīt, ka maz neliksies.
griežot pat ar parastu metodi šopā var saklikāt iestatījumos sūdus, BET - tad to uzreiz redzēs - i šopā, i maketā liekot, ka ir tas zāģis - vienalga cik liels, mazs, labs vai slikts monitors.
traktors:Situācija sekojoša. Reklāmas materiālu veidošanai tiek nobildēts objekts. Bilde tās lielākajā izšķirtspējā tiek aizsūtīta maketētājam, kas igriež objektu un ielipina plakatā, bet rezultātā izgrieztā objekta malas ir kā ar tupu zāģi izzāģētas. Kā un un kurā brīdi ir sanācis šāds gļuks?
Tavā piemērā izskatās ka ielīmētā bilde nav pareizi samazināta, pirms tā ielīmēta plakātā. Tur jāvaino tas kurš bildi plakātā līmējis. Reku nedaudz par tēmu: graphicdesign.stackexchange.com...
traktors:Situācija sekojoša. Reklāmas materiālu veidošanai tiek nobildēts objekts. Bilde tās lielākajā izšķirtspējā tiek aizsūtīta maketētājam, kas igriež objektu un ielipina plakatā, bet rezultātā izgrieztā objekta malas ir kā ar tupu zāģi izzāģētas. Kā un un kurā brīdi ir sanācis šāds gļuks?
Tavā piemērā izskatās ka ielīmētā bilde nav pareizi samazināta, pirms tā ielīmēta plakātā. Tur jāvaino tas kurš bildi plakātā līmējis. Reku nedaudz par tēmu: http://graphicdesign.stackexchange.com/questions/3004/how-can-i-prevent-photoshop-from-applying-anti-aliasing-to-a-layer-when-its-res
jautājums tik - vai to montāžu vajadzēja veikt fotošopā. drukai failus maketē indizainā vai ilustrātorā, kas korekti spēj noripināt pat atbilstoši jebkādam papīram, printerim vai drukas iekārtai.
Schneider:Bija cilvēki, kuri TV pulti turēja celopāna kulītē.
Kāpēc bija? Man ir paziņas (kungam kkāds IT zinātņu novirziena Dr. grāds un dāma ARHITEKTE - visu mūžu viņi dzīvo plēvēs iepakotās mēbelēs un TV tik ekrāna izmērā ir izgriezts iepakojumā caurums - visu laiku viss tiek tirgots, apgreidots - labprāt aicina ciemiņus un stāsta kas kā ir dabūts, iemainīts, cik (daudz) maksā utt. Redzēt gan neko nevar, bet nu viņi paši starā.
Schneider:Bija cilvēki, kuri TV pulti turēja celopāna kulītē.
Kāpēc bija? Man ir paziņas (kungam kkāds IT zinātņu novirziena Dr. grāds un dāma ARHITEKTE - visu mūžu viņi dzīvo plēvēs iepakotās mēbelēs un TV tik ekrāna izmērā ir izgriezts iepakojumā caurums - visu laiku viss tiek tirgots, apgreidots - labprāt aicina ciemiņus un stāsta kas kā ir dabūts, iemainīts, cik (daudz) maksā utt. Redzēt gan neko nevar, bet nu viņi paši starā.
Es i beigts! Grāds man ir un sieva arhitekte arī. Tad redz, kā man jādara un kas mani sagaida!
Nu nekas, kamēr to, kas plēvē iepakots, no loga nemet uz garāmgājēju galvām, viss normāli. Tagad jau humānisma un naudas trūkuma (tas Latvijas gadījumā) dēļ psihiatriskās diagnozes ir stipri koriģētas, ja salīdzina ar kādiem 70-tajiem.
Maris: Kāpēc bija? Man ir paziņas (kungam kkāds IT zinātņu novirziena Dr. grāds un dāma ARHITEKTE - visu mūžu viņi dzīvo plēvēs iepakotās mēbelēs un TV tik ekrāna izmērā ir izgriezts iepakojumā caurums - visu laiku viss tiek tirgots, apgreidots - labprāt aicina ciemiņus un stāsta kas kā ir dabūts, iemainīts, cik (daudz) maksā utt. Redzēt gan neko nevar, bet nu viņi paši starā.
Es i beigts! Grāds man ir un sieva arhitekte arī. Tad redz, kā man jādara un kas mani sagaida!
Un godīgi sakot ārpus savas mājvietas viņi nešķiet arī ķerti - nu puisis ir nedaudz izpausmēs pastīvs, bet meitene vispār saulīte... jā nu dzīvo noliktavā salīdzinot mantu parametrus monitorā uz virtuves (vienīgā telpa kas nav plēvēs ietīta) galda.. nu un? Es labprāt brīvdienu naktis pavadu sakarīgās viesnīcās - katrams savs klikšķis
Tā glāze droši vien ahūni palielināta priekš plakāta Un, protams, pavirši izgriezta. Tādu glāzi uzzīmēt ilustratorā vai korelī ies atrāk nekā čakarēties ar Māra primāta iekurbulēšanu. Primāts gan patiesi ir labs