Gribētos kompaktu, ciešamu kameru, ko iebāzt jakas kabatā ceļojumos. Ar kamerām esmu uz 'jūs', bet pēc interneta lasīšanas šķiet, ka noderētu Panasonic GF-7 vai tml. ar micro 4/3 mount. Piedāvājiet ko lietotu līdzīgu, kritizējiet manu izvēli vai iesakiet citus variantus.
shtolcers:Gribētos kompaktu, ciešamu kameru, ko iebāzt jakas kabatā ceļojumos. Ar kamerām esmu uz 'jūs', bet pēc interneta lasīšanas šķiet, ka noderētu Panasonic GF-7 vai tml. ar micro 4/3 mount. Piedāvājiet ko lietotu līdzīgu, kritizējiet manu izvēli vai iesakiet citus variantus.
Jau iepriekŠ, paldies!
Lietoju pana GM5 ar mazītiņiem 12mm, 20mm un 45mm fiksiem.
Kamera šādā kombinācijā ir ļoti kompakta, bet nav iesācēju - kropli vadāma un jazin perfekti kā fototehniku regulēt jo katrs regulējums jāizvilina no pakaļas vai caur pakaļu jaieprograme uz nedaudzajam ārējām pogām - rezultāts labs, bet ir ko čakarēties.
Ja iesācējam kurš nejedz ko vēlas kamerā ieregulet, tad labāka izvēle būs kāds no Sony RX100 piecām versijām - darbosies labāk muļķudrošos režīmos tik tādu bildi kā pana izspiest neizdosies.
shtolcers:Gribētos kompaktu, ciešamu kameru, ko iebāzt jakas kabatā ceļojumos. Ar kamerām esmu uz 'jūs', bet pēc interneta lasīšanas šķiet, ka noderētu Panasonic GF-7 vai tml. ar micro 4/3 mount. Piedāvājiet ko lietotu līdzīgu, kritizējiet manu izvēli vai iesakiet citus variantus.
Jau iepriekŠ, paldies!
Ja jau esi uz kamerām uz "jūs" tad skaties arī uz collīgā sensora izstrādājumiem bez noņemamiem objektīviem. Šādā situācijā es izvēlētos starp sekojoešiem izstrādājumiem - a. Canon PowerShot G9 x; b.Sony Cyber-shot DSC-RX100; c.Canon PowerShot G7 x; d. Panasonic Lumix DMC-ZS100. e. Panasonic Lumix DMC-LX10
Telefons man ir, kamēr nevajag ķert plašu skatu, bildes dienas gaismā sanāk lieliskas Laikam pārāk miglaini izteicos. Tas, ka ar kameru esmu uz 'jūs', attiecas uz Māra piemēru, kad jāzina perfekti kā regulēt fototehniku. Protams, ka vēlos augt un eksperimentēt. Tāpēc gribu kameru ar maināmiem objektīviem. Svaukārt kompaktums nepieciešams, jo vienmēr līdzi ir tikai mazā mugursoma. Arī ceļojumos uz nedēļu un ilgāk. Kas ietilpst WizzAir/Ryanair izmēros, ar to jāiztiek.
shtolcers: Protams, ka vēlos augt un eksperimentēt. Tāpēc gribu kameru ar maināmiem objektīviem.
Nu, tad nav uz zemeslodes mazāka kamera par Pana GM5 (tas ja vēlies ar skatumeklētāju - ja vālēsi kā ar telefonu izstieptās rokās, tad ir laikam vēl div gab. citi panas un oļiki bez skatumeklētāja ar ir tādi kā ziepjugabali.)
Tik jārēķinās, ka lietojot zoomus bilde būs kā ar telefonu bildēta - tie ir tumši, matrica maza laukuma - fīlings bildēm toč kā telefonam. Tā kā ja vēlas priekš vai pakaļ plānu sablurrēt, tad jāzoomē ar kājām.
Tiesa to vairs neražo (bet bodēs vēl vietām ir) un gan jau drīz jānāk nākamajam modelim ar 20Mpx matrici 16Mpx vietā.
Bet nu kā vienīgo kameru un, lai mācītos... neapskaužu - tomēr ar kameru kurai ir visas pogas tas ir 10x izprotamāk. Ja jau 100% zini kas jebkurai kamerai jāieregulē, lai panāktu tādu vai citādu efektu, tad jau tai krupītī atradīsi visu ko vajag bišķi palamādamies kur tas viss sabāzts.
Citagaisma: a. Canon PowerShot G9; c.Canon PowerShot G7;
Tu šitos esi lietojis, nu, pēdējā gada laikā, teiksim? vai tikai speceni netā paskatījies? vai vēl trakāk, atceries, ka pirms 8 gadiem siekalojies ap tādu? G9 man plauktā mētājas, reizēm iestrēgst objektīvs, nepārdodu. Lai mētājas. bet bildēt ar šamo man i prātā nenāk. G7 vēl vecāks. G1x un G1x II ir diezgan nelietojami verķi.
Un kāds tur G9 vai G7 collīgais sensors? Ko pīpē? g7 un g9 ir 1/1.7" collīgie.
Nu kā var tādus diznoaurus ieteikt...
a ja domā jaunās versijas - nu nez. Pēc vilšanās ar G1x un arī otro versiju - imho, sevi neattaisno.
Sony RX100 visās iterācijās gan ir respektējams verķis.
manas 5 kapeikas šajā sakarā, piebilstot Mārim... Nu jau kādu laiku esmu iznēsājies mēteļa kabatā Panasonic GM5 un pēc Canon 6D bildēšanas protams nesaku, ka tas var pretendēt uz tā aizvietošanu, un tomēr, bildēt var ķēķa lampiņas apgaismojumā, ja lieto kādu no fix objektīviem. Man gan nav pankūka, bet jau nedaudz lielāks puļķis- 15 mm 1,7, jo abi nāca man dikti saldā cenā kopā, bet vienalga ir gana kompakts priekš virsjakas kabatas. i57.tinypic.com...
Kameru rokā turēt ir pagrūti, dikti jāuzmanās, lai kaut ko nesaspiestu, ja fiksi jāŗauj no kabatas un jāfočē, jo dikti maza. Mērogam tai blakus parasti liek pirkstiņa bateriju, lai saprastu reālos izmērus. Ja būtu vēl mazāka, tad jau būtu jāliek blakus sērkociņš
Es domāju, kabatai un ikdienai ir tikai 2 varianti- šie pana un sony
versatile: Un kāds tur G9 vai G7 collīgais sensors? Ko pīpē? g7 un g9 ir 1/1.7" collīgie.
Nu kā var tādus diznoaurus ieteikt...
Citagaisma nav darakstījis tiem ziepjiem nosaukumus - Canon ir svaigi G7x II un G9x II ar 1'' sensoru.
A Tu domāji 2006 gada stroķi kam pie iso 100 trokšņi lielāki kā FF uz iso 6400?
Zin kā, ja šamais, rakstot Sony RX100 pamanās vēl atrast vietu, kur DSC iespraust, nākas domāt, ka nosaukumus raksta akurāti. Ja nebūtu collīgo sensoru pieminējis, es i iedomājies nebūtu, ka domā jaunās versijas.
Man nelāga pieredze, pieņemot, ka tehnikas versija būs aktuālā, nevis tā, kas uzrakstīta.
TesMens:...uzraksts Leika, kas tulkojumā nozīmē ''Nozodz mani''...
Uz telefoniem tas Leika vai Ceiss sen jau vairāk nenozīmē neko!
Huawei un Leicas gadījumā šoreiz tā nebūs. Viņi šito dubultkameru, kur bildi taisa divi sensori kopā - viens sensors ir melnbalts un otrs krāsains - tiešām ir reāli kopā ar leicu izstrādājuši un turpina kopā strādāt. Viņiem pat Eiropā ir kopīgs pētījumu centrs, un arī jauno telefonu prezentācijās vienmēr piedalās leicas pārstāvji un inženieri.
Tas laikam tādēļ, ka Huawei nopietni tēmē uz premium tirgu ar saviem jaunajiem flagšipiem, lai vieglāk izplestos arī pārējos segmentos. Ja kas, Huawei 2016. gadā jau ir kļuvis par 3. lielāko telefonu ražotāju aiz Apple un Samsung.
Schneider:
Uz telefoniem tas Leika vai Ceiss sen jau vairāk nenozīmē neko!
Huawei un Leicas gadījumā šoreiz tā nebūs. Viņi šito dubultkameru, kur bildi taisa divi sensori kopā - viens sensors ir melnbalts un otrs krāsains - tiešām ir reāli kopā ar leicu izstrādājuši un turpina kopā strādāt. Viņiem pat Eiropā ir kopīgs pētījumu centrs, un arī jauno telefonu prezentācijās vienmēr piedalās leicas pārstāvji un inženieri.
Tas laikam tādēļ, ka Huawei nopietni tēmē uz premium tirgu ar saviem jaunajiem flagšipiem, lai vieglāk izplestos arī pārējos segmentos. Ja kas, Huawei 2016. gadā jau ir kļuvis par 3. lielāko telefonu ražotāju aiz Apple un Samsung.
P.S. Ar melnbaltu sensoru var iegūt augstāku izšķirtspēju. Tiek uzskatīts, ka sensoriem ar Byer tipa krāsu filtru reālā, eksperimentāli izmērāmā izšķirtspēja ir ap 0,7 no nominālās, jo lai iegūtu pilnus datus par pikseļa apgaismojumu un krāsu ir jāveic interpolācija arī no blakus pikseļu rādījumiem. Arī jūtība būs labāka, jo pikselim nekas nav priekšā, Byer filtrs katram pikselim atņem ap 2/3 gaismas un pārvērš siltumā.
R_J:
---------------------------
vai tad sensori nemēdz būt tikai melnbalti?
Da labi, nav tak laika niansēs izplūst, domāju, ka skaidrs bija, kā tas domāts
Cik daudz gribi maksāt? Man ir Panasonic GM1 oranžā krāsā, principā nelietoju, varētu būt kāds 5000 kadru noskrējiens.
Var klāt dabūt arī kādu objektīvu, bet kit objektīvām man zoom gredzens nokrita (šim objektīvam izplatīta problēma), pielīmēju atpakaļ ar līmi. Ir arī mazais panasonic 35-100mm f/4-5.6
Domāju arī tirgot nost Olympus 75-300mm, ar to šis izskatās jautri