forum.gif
Nevar uzlikt maksimālo atvērumu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nevar uzlikt maksimālo atvērumu
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 27.02.17 22:12
 citēt
Sveicināti!
Tikko iegādājos Sigma 105mm 2.8 macro objektīvu. Pirmajās izmēģinājuma reizēs viss bija kā vajag, bet tagad lielākais, ko varu uzlikt, ir f3.2 vai f3.3. Nav jau tā, ka 2.8 man vajadzētu kā ēst, bet tomēr nav skaidrs kāpēc tā ir - objektīva, kameras (nikon d300) vai līku pirkstu vaina? Un kā to novērst?
Publicēts: 27.02.17 22:18
 citēt
Gan aperture priority, gan manuāli šodien tas pats bija. Uzreiz pēc iegādes aperture priority viss strādāja.
Publicēts: 27.02.17 22:32
 citēt
Tātad fočuka vaina tā toč nevar būt, un pirksti arī nez kādas fiksējošas pogas nevar būt saspaidījuši?
Baigi bēdīgi. Jau tā vairāk kā 2 nedēļas gaidīju, un to pašu brāķi iedeva :(
Publicēts: 27.02.17 22:52
 citēt
Aivija:Sveicināti!
Tikko iegādājos Sigma 105mm 2.8 macro objektīvu. Pirmajās izmēģinājuma reizēs viss bija kā vajag, bet tagad lielākais, ko varu uzlikt, ir f3.2 vai f3.3. Nav jau tā, ka 2.8 man vajadzētu kā ēst, bet tomēr nav skaidrs kāpēc tā ir - objektīva, kameras (nikon d300) vai līku pirkstu vaina? Un kā to novērst?

Tas ir NORMĀLI, tā jābūt.
Škic lasīt foto ābeci!
P.S. pastāstīšu fokusu: aizgriez asuma riņķi uz bezgalību, uzliksi 2.8, aizgriezīsi uz macro 2.8 pazudīs :)
Publicēts: 27.02.17 23:29
 citēt
priore:Jocīgi. Tas nozīmē apmēram to- nepērc Sigmu. maniem makro objektīviem tā nav bijis. Protams, tuvās distancēs T skaitlis ir cits, bet F skaitlis paliek 2,8 un tas veido asuma seklumu.

Kas tur jocīgs? Pie ekstrēma palielinājuma gaismasspēja vienmēr ir zudusi. Piemēram vecākiem stroķiem ar priekšējās plaknes fokusēšanos (nu par provi Mamiya RB) fokusēšanās procesā uz izbīdītās sliedes parādās cik šāds process rij gaismu (objektīva gaismasspēja jau no tā nemazinās) - Tavā situācijā kamera godīgi lcd ekrāniņā parāda šo ābeces lietu.
Publicēts: 27.02.17 23:46
 citēt
Uzjas , kas tik te neatklājas
Publicēts: 27.02.17 23:46
 citēt
Sen mamkas kā esmu pārdevis un šitai bildei nav gana izšķirtspēja, bet var nojaust kā stopi krītas - smuka diagramma:

lh3.ggpht.com...

Publicēts: 27.02.17 23:48 labots
 citēt
Lunis:Uzjas , kas tik te neatklājas

Uldim pedējā nedēļā uzpeld ka ciparu ēra iemidzinājusi ābeci :) Ņemot vērā, ka cilvēks pasniedz citiem - der sapurināties.
Publicēts: 28.02.17 00:06
 citēt
Jap. Mainās - tāpat kā mainās sūdīgiem zoomiem palielinot fokusa attālumu.
Publicēts: 28.02.17 00:08 labots
 citēt
Bet varbūt ar canon nav nemaz tik slikti un ja nehaltūrē bilēdams cilvēkus ar macroglāzi, bet pievelc mušu Tev ar rādās korekta fragmas vērtība?
Publicēts: 28.02.17 00:14
 citēt
A mok ar canoniem nekas nav slikti un fragma rādās 2,8 konstanti tik kamera pati paklausīgi klusiņām sapluso ekspozīciju cik vajag - nafig jaukt cilvēkiem galvu - varbūt viņiem bijusi grūta darba diena vai bērnība nafig bāzt degunā fiziku.
Publicēts: 28.02.17 00:24
 citēt
Pie pretejas sienas Aivijai rādīs 2,8 - bet uz pīrsingu pašas nabā rādīs tumšāku fragmu.
Publicēts: 28.02.17 00:35
 citēt
priore:par to jāpārliecinās. Kā veicas, Aivij?

Nu tak paņem kameru un pārliecinies - Aivijai pie palielinājuma 1:1 godīgi rādīs f4,5 - tur nav nekadas vajadzības pārliecināties - nikons tā strādā - te jau līksmība vairāk par Taviem novērojumiem.
Publicēts: 28.02.17 00:36
 citēt
Paldies, kungi! Kā tika norādīts devos meklēt ābeci. Ja nav atrasta īstā, iesakiet citu, bet šis raksts liekas gana valids ( 5.punkts - Canon vs Nikon) photographylife.com...
Publicēts: 28.02.17 00:38
 citēt
priore:par to jāpārliecinās. Kā veicas, Aivij?

Nodarbojos ar ābeci un teoriju. Rīt pievērsīšos praksei.
Publicēts: 28.02.17 00:58
 citēt
priore: varbūt tas Nikons ir tik gudrs,ka rāda Sigmas objektīviem T skaitli.

ir
Publicēts: 28.02.17 01:00
 citēt
Kaut gan nezinu par Sigmu - zinu par nikkoriem. Tik tas nemaina ābeci un nepadara Sigmu pie liela palielinajuma gaišāku.
Publicēts: 28.02.17 08:41
 citēt
Kāpēc jāmaina iso ja kamera pati to dara? Nu vai maina citus parametrus ko nu esi katrā konkrētā reizē atļāvis. I smuki rāda skatumeklētājā un lcd ko tā maina. Pačeko ar aces kaktu un mauc.

Jaunākajam nikkora 105mm micro (mok citiem ar) ir cita ķeza - pamatīga mēroga maiņa fokusējoties. Par cik man viss makro ir sīki priekšmeti katalogiem, tad uz LV ekrāna lieku režģi kontrolei, lai bildes nav jākropo.
Publicēts: 28.02.17 10:05
 citēt
Ok. Viss labi, pret sienu no lielāka attāluma varēja 2.8 uzlikt. Paldies par palīdzību un skaidrošanu!

Kādas lietas (līdzīgas šai) man vajadzētu zināt/ņemt vērā, lai pēkšņi un lieki atkal nekristu panikā?
Publicēts: 28.02.17 11:08
 citēt
Aivija:

Kādas lietas (līdzīgas šai) man vajadzētu zināt/ņemt vērā, lai pēkšņi un lieki atkal nekristu panikā?

Nekrīti panikā, mēs šā vai tā esam mirstīgi.
Publicēts: 28.02.17 11:36
 citēt
Aivija:Ok. Viss labi, pret sienu no lielāka attāluma varēja 2.8 uzlikt. Paldies par palīdzību un skaidrošanu!

Ņemot vērā, ka pie liela palielinājuma nav iemeslu bildēt ar max atvērtu fragmu, tad panikot par mainīgo ciparu ir līdzīgi kā uztraukties, ka peldoties peldkostīms slapjš paliek - tā ir pārāk sievišķīga panika, lai kkādi onkolīši varētu prognozēt ko vēl neizdomāsi.

Ar tādiem jautājumiem Tev jāgriežas pie starptautiski atzītas meistares: fotoklubs.blogspot.com...
Publicēts: 28.02.17 14:59
 citēt
Ar starptautiski atzīto meistari jau esam reiz tikušās, diemžēl otrajam randiņam nevarējām laikus saskaņot.
Panikas iemesls vairāk bija tas pats, kas mani attur no lietotu objektīvu pirkuma - ja nu nauda iztērēta, bet kaut kas nestrādā, tas ir bojāts utt. Tāpēc arī tagad vairāk tā dusma, jau tā pasūti jaunu, par pilnu cenu, bet še tev - tas no kā baidījies vienalga ir piepildījies. Tāpēc man patīk "kkādi onkolīši", kas mierīgi palīdz atrisināt/izskaidrot/norādīt virzienu, kur meklēt.
Publicēts: 28.02.17 15:51
 citēt
TesMens:par onkulīti gan pagaidām viņu es nesauktu.

Tie bija precīzi viņa paša vārdi :)
Publicēts: 28.02.17 16:06 labots
 citēt
Maris:
Aivija:Ok. Viss labi, pret sienu no lielāka attāluma varēja 2.8 uzlikt. Paldies par palīdzību un skaidrošanu!

Ņemot vērā, ka pie liela palielinājuma nav iemeslu bildēt ar max atvērtu fragmu, tad panikot par mainīgo ciparu ir līdzīgi kā uztraukties, ka peldoties peldkostīms slapjš paliek - tā ir pārāk sievišķīga panika, lai kkādi onkolīši varētu prognozēt ko vēl neizdomāsi.

Ar tādiem jautājumiem Tev jāgriežas pie starptautiski atzītas meistares: [url=http://fotoklubs.blogspot.com/p/kursi-kluba.html
]http://fotoklubs.blogspot.com/p/kursi-kluba.html[/url] O bļāviens! Es tak skolā ar viņu pie blakus galda sēdēju.
Publicēts: 28.02.17 17:42
 citēt
VValdis: fotoklubs.blogspot.com... O bļāviens! Es tak skolā ar viņu pie blakus galda sēdēju.

Nu tad toreiz vajadzēja izvēlēties ko kādu laiku nemazgāt pēc tik glauna procesa.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):