Sveicināti! Tikko iegādājos Sigma 105mm 2.8 macro objektīvu. Pirmajās izmēģinājuma reizēs viss bija kā vajag, bet tagad lielākais, ko varu uzlikt, ir f3.2 vai f3.3. Nav jau tā, ka 2.8 man vajadzētu kā ēst, bet tomēr nav skaidrs kāpēc tā ir - objektīva, kameras (nikon d300) vai līku pirkstu vaina? Un kā to novērst?
Tātad fočuka vaina tā toč nevar būt, un pirksti arī nez kādas fiksējošas pogas nevar būt saspaidījuši? Baigi bēdīgi. Jau tā vairāk kā 2 nedēļas gaidīju, un to pašu brāķi iedeva
Aivija:Sveicināti! Tikko iegādājos Sigma 105mm 2.8 macro objektīvu. Pirmajās izmēģinājuma reizēs viss bija kā vajag, bet tagad lielākais, ko varu uzlikt, ir f3.2 vai f3.3. Nav jau tā, ka 2.8 man vajadzētu kā ēst, bet tomēr nav skaidrs kāpēc tā ir - objektīva, kameras (nikon d300) vai līku pirkstu vaina? Un kā to novērst?
Tas ir NORMĀLI, tā jābūt. Škic lasīt foto ābeci! P.S. pastāstīšu fokusu: aizgriez asuma riņķi uz bezgalību, uzliksi 2.8, aizgriezīsi uz macro 2.8 pazudīs
priore:Jocīgi. Tas nozīmē apmēram to- nepērc Sigmu. maniem makro objektīviem tā nav bijis. Protams, tuvās distancēs T skaitlis ir cits, bet F skaitlis paliek 2,8 un tas veido asuma seklumu.
Kas tur jocīgs? Pie ekstrēma palielinājuma gaismasspēja vienmēr ir zudusi. Piemēram vecākiem stroķiem ar priekšējās plaknes fokusēšanos (nu par provi Mamiya RB) fokusēšanās procesā uz izbīdītās sliedes parādās cik šāds process rij gaismu (objektīva gaismasspēja jau no tā nemazinās) - Tavā situācijā kamera godīgi lcd ekrāniņā parāda šo ābeces lietu.
A mok ar canoniem nekas nav slikti un fragma rādās 2,8 konstanti tik kamera pati paklausīgi klusiņām sapluso ekspozīciju cik vajag - nafig jaukt cilvēkiem galvu - varbūt viņiem bijusi grūta darba diena vai bērnība nafig bāzt degunā fiziku.
Nu tak paņem kameru un pārliecinies - Aivijai pie palielinājuma 1:1 godīgi rādīs f4,5 - tur nav nekadas vajadzības pārliecināties - nikons tā strādā - te jau līksmība vairāk par Taviem novērojumiem.
Paldies, kungi! Kā tika norādīts devos meklēt ābeci. Ja nav atrasta īstā, iesakiet citu, bet šis raksts liekas gana valids ( 5.punkts - Canon vs Nikon) photographylife.com...
Kāpēc jāmaina iso ja kamera pati to dara? Nu vai maina citus parametrus ko nu esi katrā konkrētā reizē atļāvis. I smuki rāda skatumeklētājā un lcd ko tā maina. Pačeko ar aces kaktu un mauc.
Jaunākajam nikkora 105mm micro (mok citiem ar) ir cita ķeza - pamatīga mēroga maiņa fokusējoties. Par cik man viss makro ir sīki priekšmeti katalogiem, tad uz LV ekrāna lieku režģi kontrolei, lai bildes nav jākropo.
Aivija:Ok. Viss labi, pret sienu no lielāka attāluma varēja 2.8 uzlikt. Paldies par palīdzību un skaidrošanu!
Kādas lietas (līdzīgas šai) man vajadzētu zināt/ņemt vērā, lai pēkšņi un lieki atkal nekristu panikā?
Ņemot vērā, ka pie liela palielinājuma nav iemeslu bildēt ar max atvērtu fragmu, tad panikot par mainīgo ciparu ir līdzīgi kā uztraukties, ka peldoties peldkostīms slapjš paliek - tā ir pārāk sievišķīga panika, lai kkādi onkolīši varētu prognozēt ko vēl neizdomāsi.
Ar starptautiski atzīto meistari jau esam reiz tikušās, diemžēl otrajam randiņam nevarējām laikus saskaņot. Panikas iemesls vairāk bija tas pats, kas mani attur no lietotu objektīvu pirkuma - ja nu nauda iztērēta, bet kaut kas nestrādā, tas ir bojāts utt. Tāpēc arī tagad vairāk tā dusma, jau tā pasūti jaunu, par pilnu cenu, bet še tev - tas no kā baidījies vienalga ir piepildījies. Tāpēc man patīk "kkādi onkolīši", kas mierīgi palīdz atrisināt/izskaidrot/norādīt virzienu, kur meklēt.
Aivija:Ok. Viss labi, pret sienu no lielāka attāluma varēja 2.8 uzlikt. Paldies par palīdzību un skaidrošanu!
Kādas lietas (līdzīgas šai) man vajadzētu zināt/ņemt vērā, lai pēkšņi un lieki atkal nekristu panikā?
Ņemot vērā, ka pie liela palielinājuma nav iemeslu bildēt ar max atvērtu fragmu, tad panikot par mainīgo ciparu ir līdzīgi kā uztraukties, ka peldoties peldkostīms slapjš paliek - tā ir pārāk sievišķīga panika, lai kkādi onkolīši varētu prognozēt ko vēl neizdomāsi.
Ar tādiem jautājumiem Tev jāgriežas pie starptautiski atzītas meistares: [url=http://fotoklubs.blogspot.com/p/kursi-kluba.html
]http://fotoklubs.blogspot.com/p/kursi-kluba.html[/url] O bļāviens! Es tak skolā ar viņu pie blakus galda sēdēju.