forum.gif
Philippe Halsman veltītais plenērs. (rīko Fotoklubs Siena)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Philippe Halsman veltītais plenērs. (rīko Fotoklubs Siena)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 01.10.10 22:08
 citēt
f-foto:Šis pasākums mazliet atgādina PLL reklāmas tehnoloģiju - iztērēt miljonu latu, lai pateiktu, ka viņus atbalsta miljons iedzīvotāju un organizāciju biedru. Visam ir jābūt acīmredzamam un ticamam. Loģiski spriežot, ar Halsmana pieminēšanu vien it kā būtu jāpietiek, lai esošie Fotosienas biedri - fotogrāfi gāztu to pasākumu apkārt. Ja vien tur biedru skaits nav mērāms divos desmitos, no kuriem puse droši vien nesaprot, kāpēc pasniedzēji 2010. gadā analizēs 1948. gada melnbalto foto.

otras puses puse nezinās ko analizēt un kāpēc
ar to negribu teikt, ka es zinātu:face-smile:
Publicēts: 01.10.10 22:31
 citēt
NU re nepagāja ne pusdiena ka Luni internetā beidzot līdz kaut kam aizrakās...
Publicēts: 01.10.10 22:39 labots
 citēt
Luxferre:NU re nepagāja ne pusdiena ka Luni internetā beidzot līdz kaut kam aizrakās...

Jā Grāmatu uz 362Lpp ar nopirku I-netā un to man no USA gaismas ātruma atsūtīja :face-grin::face-grin::face-wink:
Publicēts: 01.10.10 22:45
 citēt
Lunis:
Luxferre:NU re nepagāja ne pusdiena ka Luni internetā beidzot līdz kaut kam aizrakās...

Jā Grāmatu uz 362Lpp ar nopirku I-netā un to man no USA gaismas ātruma atsūtīja :face-grin::face-grin::face-wink:

NU tad beidzot vismaz palasījies... :D

Grāmatas nosaukums, autors, izdevējs un gads kāds?
Publicēts: 01.10.10 22:57 labots
 citēt

Tici man nedabūsi tādu , izdota LATVIJĀ vairākus gadus atpaķal , minimāla tiražā , kad es izlasiju kas izdevējs un kas AUTORS neticēju savām acīm , jo nāca man viņa no USA :):) Autors bijušas "Der Spiegel" redaktors un grāmata izdota LATVIJAS PROVINCĒ skaidrā latviešu valodā !!:):) Un tieši pēc šis grāmtas ar 2007 gadā uzņemta filma kuras treileri www.youtube.com... iepostēju:face-wink::face-grin: Noteikti taga štuko kur es par tādu uzzināju , a redz man atšķirībā no jums ir zināmi cilvēki kuri I-netu nelieto dēļa saviem cienijamiem gadiem , bet daudz dara Latvijas fotogrāfijā ne tikai Latvijā ne tikai Latvieši bet LATVISKI un izdevējs kareiz ir viens no viņiem :face-wink::face-grin:
Publicēts: 01.10.10 23:54
 citēt
Lunis:
Bebiite:Bac vel te nematies?Domaaju, ka visulaiku kautkas pa pasaakumu buus uzrakstiits bet nekaa :beaten:.Mani piemeeram neinteresee kursh ir kursh, kamer pati neesmu sastapusi un izveidojusi savu viedokli.Sito catu tacu arii var paarcelt uz pm vai skypu ne?

O jā ja onkuļi aizmirsa iepostēt kas tas vispār par Filipu , čalis bija krutss "Otvečaju" tikpat kā Arhipovss tik vēl krutāks , tik pirms 70-30 gadiem :):) Reku bildītes [url=http://www.google.lv/images?hl=lv&client=firefox-a&hs=QbP&rls=org.mozilla:lv:official&q=Philippe%20Halsman&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=837

Paldies,]http://www.google.lv/images?hl=lv&client=firefox-a&hs=QbP&rls=org.mozilla:lv:official&q=Philippe%20Halsman&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=837

Paldies,[/url] bet bildītes jau paspēju apskatīt :grimace:.
Publicēts: 17.10.10 17:58
 citēt
foršs pasākums bija :super_man:
Publicēts: 17.10.10 19:14
 citēt
prieks, ka patika.
Publicēts: 17.10.10 19:14
 citēt
prieks, ka patika.
Publicēts: 17.10.10 19:31
 citēt
Halsmanu pieminejat vai vienkārši dzelžiem mērījāties un blices zibinājāt ?:)?:)
Publicēts: 17.10.10 19:48
 citēt
Lunis:Halsmanu pieminejat vai vienkārši dzelžiem mērījāties un blices zibinājāt ?:)?:)

Pieminēja gan, bij nopietni sagatavojušies cilvēki :) ar prezentāciju uz lielā ekrāna, līdzpaņemtām grāmatām un piemēriem par gaismu uzstādīšanu līdzīgi kā Halsmana darbos.
Publicēts: 17.10.10 20:59 labots
 citēt
Bebiite:
Lunis:Halsmanu pieminejat vai vienkārši dzelžiem mērījāties un blices zibinājāt ?:)?:)

Pieminēja gan, bij nopietni sagatavojušies cilvēki :) ar prezentāciju uz lielā ekrāna, līdzpaņemtām grāmatām un piemēriem par gaismu uzstādīšanu līdzīgi kā Halsmana darbos.

Ooo tad jau gāja jautri , ta jau būs čupa ar šitādā stila bildē vane vai vai šitā Magniju daudz izsvilinājāt uz prožektoriem neviens nepiecepās?:)
Publicēts: 17.10.10 22:02
 citēt
nebūs
Publicēts: 17.10.10 22:11
 citēt
Maris:nebūs

Ai nu beidz , kautkas tak šitadā www.youtube.com... stilā būs ?:)
Publicēts: 17.10.10 22:33
 citēt
ne tuvu nebūs
Publicēts: 18.10.10 07:08
 citēt
Lunis:

Domāju, ka nebūs, jo "pārāk asas ēnas" tā izskatās, trūkst glamūra ...:D
Publicēts: 18.10.10 07:31
 citēt
Bebiite:

Ja prožektorus uzstāda "līdzīgi, kā Halsmana darbos" tad es ir beikts...:face-grin:
Publicēts: 18.10.10 08:43
 citēt
Netīšām pārlasīju spamu.. te runa gāja par bloga un shuttera līmeņiem. Mana avatara bilde bloga pašportretu konkursā neieguva neko, toties, cik atceros, fotodienā tika iekļauta gadagrāmatā. Jā, līmeņi ir dažādi...
Publicēts: 18.10.10 10:34 labots
 citēt
imgfoto:
Lunis:

Domāju, ka nebūs, jo "pārāk asas ēnas" tā izskatās, trūkst glamūra ...:D

Nuuu , principā tāda stila gaismu kā vairumā Halsmana darbos ne ar ko citu ka ar lieliem tuvu 1m Beauty dish + lēcu prožektori iegūt nevar , katrā zīņa ar blicēm tas nav izdarāms , KĀPĒC to savulaik demonstrēja meistars Harcourt seminārā , vienkārši pastāvīgai gaismai ir radikāli cita struktūra un zīmējums kā impulsa dēļ gaismas avota izmēriem. Ir viņam arī tādi "Blice purnā" varianti , tik tai blicei reflektors bija 25cm diāmetrā :) Šur tur ir piejama filma "Seven Photographs That Changed Fashion" [kam nav var paņemt www.torrentdownloads.net... ]kur viens samērā zinams modes fotogrāfs mēģina līdzīgi atdarināt slavenāko pagātnes autoru darbus un stilu , kādi pāris izdevās tā neko taču vairums neisdevā pat uz to pusi , čalis pats paskaidroja kāpēc GAISMA / Optika galvenā problēma , mūsdienās ir pierasts pie pilnīgi cita gaismas struktūras , cilvēki kuri pieraduši pie Bliču gaismām nespej uztvert pastāvīgō gaismu smalko struktūru un optikai galīgi savādāks telpas zīmējums:):) Var mēģināt taisīt "Ko līdzīgu" bet nu tas viss taaa izklaides pēc "Pēc motīviem" :) Par visādām intresantām kīno veidīgām lietām kas ļauj iedziļināties dažādos stilos un modēs var pie vienas LV tusētājas gūt nelielu apskatu ieskatu reku www.anii.lv... , tāda stila darbi kā Halsmanam kas tied dēvēti par Jeņķu glamūra klasiku vairumā gadijumi ir tik smalki uzkonstruēti ka lai koo līdzīgu uzkonstruētu ir jābūt bišķi ar savādāku niansētāku domāšanu nekā vairums mūsdienu publikas. Ja jums liekas ka zālienu krāsoja tikai Padomju armijā jūs maldāties un jums nebūs viegli saprast nedz tādus stilus nedz viņu pārstāvjus:) meklējiet un skatieties tad jūs būs sarezģītāk barot ar erzacu:):)
Publicēts: 18.10.10 11:51
 citēt
ui labs :face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 18.10.10 11:53
 citēt
Lunis:

Nuuu , principā tāda stila gaismu kā vairumā Halsmana darbos ne ar ko citu ka ar lieliem tuvu 1m Beauty dish + lēcu prožektori iegūt nevar , katrā zīņa ar blicēm tas nav izdarāms , KĀPĒC to savulaik demonstrēja meistars Harcourt seminārā , vienkārši pastāvīgai gaismai ir radikāli cita struktūra un zīmējums kā impulsa dēļ gaismas avota izmēriem.

šis ar labs... ;) :face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 18.10.10 11:54
 citēt

Bet vai ejot uz semināru, piemēram par Raini, dalībniekiem pēc tam jāraksta kā Rainis?
Publicēts: 18.10.10 12:06 labots
 citēt
Luxferre:

Bet vai ejot uz semināru, piemēram par Raini, dalībniekiem pēc tam jāraksta kā Rainis?

plenērs apzīmē pasākumu ar neizbēgamu dalībnieku radošo darbību

par semināru savukārt sauc uz mācībām tendētu pasākumu kur dalībnieki savus darbiņus paveikuši iepriekš un saņem verdiktus

cita lieta, ka pasākumus reizēm mēdz nesaukt atbilstošos vārdos... nu ar kopetenci klibo vai kas cits.

bet konkrētajā gadījumā es tikai atbildēju uz jautājumu vai būs - un nekļūdījos :big_smile:
Publicēts: 18.10.10 12:09
 citēt
Maris:
Luxferre:

plenērs apzīmē pasākumu ar neizbēgamu dalībnieku radošo darbību

par semināru savukārt sauc pasākumu kur dalībnieki paši savus pirkstus liek mierā

cita lieta, ka pasākumus reizēm mēdz nesaukt atbilstošos vārdos... nu ar kopetenci klibo vai kas cits.

bet konkrētajā gadījumā es tikai atbildēju uz jautājumu vai būs - un nekļūdījos :big_smile:

Mums bija plenērs kurā bij vairākas lekcijas... divas no tām par Filipu Halsman.
Bet pārējā plenēra laikā dalībnieki bildē un izklaidējās... :)
Publicēts: 18.10.10 12:10
 citēt
nu bij nepareizi nosaukts pasākums :)
Publicēts: 18.10.10 12:12
 citēt
es jau nesaku ka slikts - mācīties un izklaidēties - viss ok

atpūta ar izglītojošu ievirzi
Publicēts: 18.10.10 13:47
 citēt
un kurta reportāžas?
Publicēts: 18.10.10 13:58
 citēt
Šodien vakarā, jeb rīt no rīta!
Publicēts: 18.10.10 16:28
 citēt
Gabiz:Netīšām pārlasīju spamu.. te runa gāja par bloga un shuttera līmeņiem. Mana avatara bilde bloga pašportretu konkursā neieguva neko, toties, cik atceros, fotodienā tika iekļauta gadagrāmatā. Jā, līmeņi ir dažādi...

tiesham nesapratu. Saki, ka blogaa visi ir idioti, jo nesaprata auKsto maakslu talak par pukjiitem un rietsauliiteem, vai ari ka sienaa visi ir idioti, jo gramata nopubliceeja suudu? :)
Publicēts: 18.10.10 18:44 labots
 citēt
Luxferre:

Nē vismaz jāsaprot kāpēc Rainis ir tas kas ir un tur kur ir bet dalībnieki tur kur viņi ir:):) Rainis viens bet šo ir vesels bars MOTĪVS kā un kāpēc jātiek viņam tuvāk:):) Bēz motīva nav jēgas bēz jēgas nav iespējas , ja vienīgi barā patusēt piedzerties:):) Tehniskus sīkumus var katrs uzzināt vai izlasīt , piemēram ar kādu spalvu Rainis rakstīja uz kāda papīra pie kāda galda sēdēja kur galds istabā stāvēja , taču tas nekādi neietekmēs dalībnieka spējas RAKSTĪT kā Rainim , jo viņam nebūs ne jausmas KĀDS MOTĪVS mudinā rakstīt kā rainim un kapēc varoņi un tēmas ir tieši tādas kā Rainim :):) MOTĪVU uzzināt un saprast var tik tas kam uz to ir spējas un vēlme :):)
Publicēts: 18.10.10 18:59
 citēt
Halsmans bij Halsmans, jo viņš strādāja ar modeļiem līdz tie parādīja fotogrāfijās savu es, tas bij viņa rokraksts pamatā. Strādāt ar modeļiem novērst uzmanību no pozēšanas, dabiskums ir tas, kas paņem Halsmana bildēs.Noņemt cilvēkam viņa ikdienas, pozēšanas masku tā ir māksla.
Publicēts: 18.10.10 19:45 labots
 citēt
Bebiite:Halsmans bij Halsmans, jo viņš strādāja ar modeļiem līdz tie parādīja fotogrāfijās savu es, tas bij viņa rokraksts pamatā. Strādāt ar modeļiem novērst uzmanību no pozēšanas, dabiskums ir tas, kas paņem Halsmana bildēs.Noņemt cilvēkam viņa ikdienas, pozēšanas masku tā ir māksla.

Tev gadijās redzēt Halsmana bildēs ?:) Daudz tur "Nepozētu" dabīgu bilžu ? Diez kāpēc viņs tiek dēvēts gan par Jeņķu gļamura krusttēvu gan foto sireālistu :face-wink: Zini vārda Sirreālisms skaidrojumu ? Gara pasauli, kas atrodas līdzās ierastajai realitātei. Tas nozīmē ka viņš materializēja kaut ko kas ir tieši pretējs tevis pieminētajam "Dabiskums ierastā realitāte" Vīņš radija JEŅĶU glanci sava veida Amerīkāņu sapni Fočenē tieši tāpēc viņam ar ir tie 101 LIFE vāks jo tā visa bija SAPŅU pasaule jeb NE-REALITĀTE :):)
Publicēts: 18.10.10 20:31 labots
 citēt
Paga, sanāk ka mūsdienās ar celtniecības prožektoriem un tiem dienasgaismas rimbuļiem un neviens vairs nefočē? Un kilowatīgās fotohalogēnpilotgaismas ar iso 1000 un f2.8 ar nav lietojamas kā gaismas avots? www.specphoto.ru... www.specphoto.ru...
Publicēts: 18.10.10 20:38 labots
 citēt
135L:Paga, sanāk ka mūsdienās ar celtniecības prožektoriem un tiem dienasgaismas rimbuļiem un neviens vairs nefočē? Un kilowatīgās fotohalogēnpilotgaismas ar iso 1000 un f2.8 ar nav lietojamas kā gaismas avots? www.specphoto.ru... www.specphoto.ru...

ŽĒL bet nefočī un lēcu freneļus ar izmanto tik retais DĀRGI maksā:face-wink::face-grin:
Publicēts: 18.10.10 20:48
 citēt
Lunis:
Bebiite:Halsmans bij Halsmans, jo viņš strādāja ar modeļiem līdz tie parādīja fotogrāfijās savu es, tas bij viņa rokraksts pamatā. Strādāt ar modeļiem novērst uzmanību no pozēšanas, dabiskums ir tas, kas paņem Halsmana bildēs.Noņemt cilvēkam viņa ikdienas, pozēšanas masku tā ir māksla.

Tev gadijās redzēt Halsmana bildēs ?:) Daudz tur "Nepozētu" dabīgu bilžu ? Diez kāpēc viņs tiek dēvēts gan par Jeņķu gļamura krusttēvu gan foto sireālistu :face-wink: Zini vārda Sirreālisms skaidrojumu ? Gara pasauli, kas atrodas līdzās ierastajai realitātei. Tas nozīmē ka viņš materializēja kaut ko kas ir tieši pretējs tevis pieminētajam "Dabiskums ierastā realitāte" Vīņš radija JEŅĶU glanci sava veida Amerīkāņu sapni Fočenē tieši tāpēc viņam ar ir tie 101 LIFE vāks jo tā visa bija SAPŅU pasaule jeb NE-REALITĀTE :):)

Kāds Tu slikts. Tā apgāzi cilvēka jauniegūtās zinības. :face-grin:
Publicēts: 18.10.10 21:34
 citēt
Nākamreiz plenērā lekcijas laikam Lunis un Elmars vēlas lasīt? :) Droši to var noorganizēt....
Publicēts: 18.10.10 21:39
 citēt
Lunis varēsi parādīt kā uz lielformāta filmām lekšanas sērija ar pastāvīgo gaismu, prožektoriem... :D

Tāpat pastāstīt no foto vēstures par to kādi portreti bija pirms un pēc Halsmana... :D
Publicēts: 18.10.10 21:42
 citēt
Ah jā un savu unikālo grāmatu limitētā tirāžā latviešu valodā uz 362 lpp ar neaizmirsti citiem parādīt....
Citādi baigi dīvaini sanāk Tev tik unikāla grāmata, bet nevari padalīties, parādīt citiem...
Publicēts: 18.10.10 22:13 labots
 citēt
Luxferre:Ah jā un savu unikālo grāmatu limitētā tirāžā latviešu valodā uz 362 lpp ar neaizmirsti citiem parādīt....
Citādi baigi dīvaini sanāk Tev tik unikāla grāmata, bet nevari padalīties, parādīt citiem...

Es jau domāju ka mētāties meklēt , bet izrādās jūs tāpat zinat labāk par visiem ka tāda nav vaine :face-wink::face-wink::face-grin: Mož lai jums kāds uzsauc Vācu izdeviecībā "Harro von Hirschheydt" Latviešu valodā vēl 2005 gadā uz 362 lpp iznākušo Martina Pollaka grāmatu "Apsūdzēts tēva slepkavībā " par Halsmanu :):) Vispār varētu apvienoties kopā ar Portretu un paraudāt , Izdevieniecība

Mārtins Pollaks: APSŪDZĒTS TĒVA SLEPKAVĪBĀ
( “Harro von Hirschheydt”, 2005.g., 362 lpp.,Latviešu val. cietos vākos)
Filipa Halsmana lieta.
Skaļa krimināllieta, kas kļuva par starptautiska mēroga afēru: 1928.gada 10.septembrī Tiroles kalnos tiek noslepkavots 48 gadus vecais Rīgas zobārsts Makss Halsmans. Jau tajā pašā dienā uz aizdomu pamata tiek arestēts viņa dēls Filips. Tiesas process sašķeļ sabiedrību divās daļās, par apsūdzēto iestājas juristi, mediķi, rakstnieki un intelektuāļi – no Zigmunda Freida līdz Tomasam Mannam.
Mārtins Pollaks ir izpētījis visus pieejamos materiālus un uzrakstījis aizraujošu dokumentālu romānu – par piemiņu pasaulslavenajam Life un Vogue fotogrāfam Filipam Halsmanam.

Kā jums liekās kur atrodās Vācu izdevniecība “Harro von Hirschheydt” turpat kur netālu vēl pirms pāris gadiem atradās Portretjura leģendārā "Latgales studija" jeb lielāka modernāka Vāciešiem piederošā foto studija Baltijā , Kurzemes mazpilsētas Aizputes apkārtnē :face-grin::face-grin::face-wink: Taka tā cienītie , savas zinības jūs grābstāt pa netu vai kādās jeņķu "Populārzinātniskās" gramatēlēs BET PRAKTISKI nu švaki , kā notiek praktiskais bizness un kas notiek reāli profesionāla līmenī funktiera un apķerības jums nekādas :face-sad::face-wink: Par cik gandrīz viss ir pagātnē tad varu apgaismot , 90 gadu vidū uz Latviju pārcēlās ne tik visādi "Minoritāšu Baleliņi" bet arī kāds strēķis Vāciešu kuru vecāki vai paši šeit bija dzīvojuši pirms kara kam šeit bija palieli īpašumi bijuši, atšķirībā no Bāleliņiem viņi nelīda siltos krēslos bet gan kā ierasts dibināja "Biznesus" , jaunie ātri sapata ka ar "Bauriem nav aršana" grib piķi pat par to ko nemāk un mācīties ar negrib , tad nu šie pilnībā norobežojās slēgtos uzņēmumos un strādāja uz Eiropu un Pasauli , bet tie kas vecāki tomēr kaitko darija arī bauru labā , viens no piemēriem ir "Harro von Hirschheydt" kurš izmantojot savus ģimenes galus izdeva šo to ļoti ekskluzīvu Latviski :):) Tā viš ir , bet nu taga pēc 15 gadiem visi praktiski ir prom , aizvacās gan studija gan vairums citu biznesu , izdevniecība nu kaut ko laikam vēl dara bērnu grāmatas laikam taisa , tulko un izdod , viens brālis Žurnālists otrs Publicists :) Viņi visi pamatā bija no Kurzemes gala Liepājas , Aizputes , Kuldīga apkārtnes , tapat kā visa mana rodņa , tāpēc es tādus ari zinu jo Vācijā viņi tur bija kārtīga "Baltvāciešu mafija" uzturēja kontaktus , man ar savulaik baigi līdzēja gan ar mācībām gan vēlāk biznesa kontaktiem :face-wink::face-grin:
Publicēts: 18.10.10 23:07
 citēt
Lunis:

www.agallery.com...
kas seit ir nereaals?Manuprat cilveki iegust vairak ja analizeeti tiek reali darbi, reala pasaule un kas tad ir taa odzinja.www.flickr.com...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt