Bebiite:www.agallery.com... kas seit ir nereaals?Manuprat cilveki iegust vairak ja analizeeti tiek reali darbi, reala pasaule un kas tad ir taa odzinja.http://www.flickr.com/photos/likeabalalaika/3825832791/
Fīča tā ka PIRMS VIŅA USA tā neviens nestrādāja , USA bija ļoti konservatīva un puritāniska stīva valsts Halsmans 30 gadu beigās bija gana ziņāms Parīzes modes un bohēmas fotogrāfs , Fraņči stāsta ka viens no 5 krutākajiem . Pārvēlies uz USA viņš tur izmantoja savu Fraņču skolu un sapinās ar Salvadoru Dali @ Ko un sāka ražot "Trakus darbus" sirreālisma stilā , un viņu ievēroja tieši dēļ JEŅĶIEM NEPIERASTĀ stila , un uzaicināja uzreiz pašā augšā , kurš šis ar taisīja zibenīgu karjeru klūstot pat par Ģildes šefu un radot jaunu stilu ko mēdz saukt par "Jenķu sapnis" , pretstatā agrākajiem stīvajām klasiskajām Holivudas zvaigznēm "Cilvēkiem dieviem" Rupji sakot viņš vienkārši "Izpaudās" ākstījās un provocēja savus modeļus uz "Dumjībām" kas bija pilnīgi neierasti tā laika USA stīvajam smagajam stilam VĒLĀK šos stilu mantoja ļoti daudzi , man ar viņš ļoti patīk Lēkāšanu viņš izdomāja kādas savas bildēšanas ietekmē un arī vēlāk izmantoja lai PERSONĀŽI kuri pamatā bija visādas VIP personas varētu "Alēties" nesaudējot savu publisko seju , nu tur PALĒCĀS kurša nav lēcis , tad nu cilvēki LECA , pie reizes "Nezaudēja respektablitāti" kā piemēram kaut vai bijūsais Britu monarhs vai USA prezidenti Ar savu Francijā iegūto peiredzi vīņš prata PASNIEGT savas vajazdības "Pareizā servējumā" kā neviens no USA tā laika fotogrāfiem nebija varējis iedomāties. Vēl kas par fišku , par cik viņš taka bija "No Latvijas" Latvijas pilsoņa passi , tas ar viņam bija savdabīgi palīdzējis , jo visādi emigranti bija taka no Vācijas taka no Eiropas bet tādu Latviju neviens nebij zinājis TAS esot bijis Labi jo "Ak nabadziņš no Hitlera aizmucis" kas tā Latvija ? Varbūt ne no kurienes nav mucis vienkārši Atbraucis strādāt , tas izradās esot LABI ka nezin VISĀR NEKO nekā to ka "Slikti nelabi un BĒGLIS" daudz visādu nianšu izrādās bijis tai lietā ka viņš no Latvijas un to "Reklamējis" ot tie visi kaut kādi nabaga "Eiropas emigranti" bet es SAVĀDĀKS! Kautgan pirms kara viņš bija bijis gana slavens Parīzēs fotogrāfs , istenībā to viņš daudz nekur neizceļ , tikai ka no Latvijas un SLAVU sasniedza USA
Gabiz:Netīšām pārlasīju spamu.. te runa gāja par bloga un shuttera līmeņiem. Mana avatara bilde bloga pašportretu konkursā neieguva neko, toties, cik atceros, fotodienā tika iekļauta gadagrāmatā. Jā, līmeņi ir dažādi...
tiesham nesapratu. Saki, ka blogaa visi ir idioti, jo nesaprata auKsto maakslu talak par pukjiitem un rietsauliiteem, vai ari ka sienaa visi ir idioti, jo gramata nopubliceeja suudu?
Es pateici tikai to ko pateicu - līmeņi ir dažādi. Principā tu pats atbildēji uz savu jautājumu. Respektīvi, ja sienas gada grāmatā ieliek, pēc tevis teiktā, sūdu, tad izvēlies sev tīkamāko variantu vai nu sienā ir idioti, kas gadaagrāmatā liek sūdus, vai idiots ir tas, kas nosauc par sūdu to, kas tiek ielikts sienas gadagrāmatā...
Bebiite:Taa jau arii musdienaas ir maaksla radiit briivu nepiespiestu gaisotni, lai vareetu aakstiities...
Mūsdienās tāpat kā tai laikā Vispirms ir jābūt KAUT KAM lai panāktu savu mērķi pārliecinātu cilvēkus sevišķi VIP personas izdarīt kameras priekšā ko viņas uzskata par "Savam statusam neatbilstošu" kā minimums jāprot paskaidrot mērķi un motivēt Jauniem fotogrāfiem pirmkārt parasti trūkst elementāru zināšanu par etiķeti un "Kultūru" tāpēc viņiem arī pagrūti ar jebkādu motivāciju. Parasti jebkādas šādas lietas tiek lōti rūpīgi plānotas un retinātas un saskaņotas ar VIP PR cilvēkiem sīkākās niansēs , tik pēc tam var notikt kāda bildēšana. Nekādas "Stundām ilgi" pasākumi nenotiek tev tiek iedots MINIMĀLS laiks lai tu vari reālizēt savu IERIEKŠ saskaņoto ieceri ar vairumā gadijumu ļoti aizņemtu cilvēku darba grafiku Divi varianti MODELIS kuram tu maksā pats PAR DARBU un KLIENTS kuram vienkārši nav lieka laika Bez iepriekš izstrādāta plāna un motovācijas tādas lietas NE TAD ne mīsdienās nevar rēalizēt . Tik muļķi man nav ko darīt var iedomāties ka "Ai bišdķi paākstīsimies moš kautkas sanāks" rekā Halsmanam lēkāja , Avedonam ziloņi cēlās ķajās , daa MĒS AR KRUTI mums ar gan kaut kas pa burzmu sanāks "Līdzīgs" nu nesanāks nekas 100% zinu , pirmkārt nav funktiera otrkārt idejas UZ DILO nekas nenotiek visas "Nejašības" ir nopietni plānotas un meistari KĀRTĪGI piestrādā lai dzelžaini realizētu savus IERIEKŠ izstrādātos plānus LĪDZ SĪKUMIEM!! Modeli tikmēr motivēs kamēt PANĀKS tieši to kas viņam PLĀNĀ paredzēts
Žēl tikai ka pārsvarā ir censoņi bez dotībām un slinki ģēniji... Mana pārliecība ir tāda, talants vai nu ir vai viņa nav, pat neatkarīgi no tā ko tu dari, bet centīgie var iemācīties dajebko, ka tik pacietības pietiktu...
P.S. Labākie ir tie centīgie kurus vada slinkais ģēnijs, tās ir centīgu roku piepildītas ģeniālās idejas.
Gabiz:Žēl tikai ka pārsvarā ir censoņi bez dotībām un slinki ģēniji... Mana pārliecība ir tāda, talants vai nu ir vai viņa nav, pat neatkarīgi no tā ko tu dari, bet centīgie var iemācīties dajebko, ka tik pacietības pietiktu...
P.S. Labākie ir tie centīgie kurus vada slinkais ģēnijs, tās ir centīgu roku piepildītas ģeniālās idejas.
Gabiz: Es pateici tikai to ko pateicu - līmeņi ir dažādi. Principā tu pats atbildēji uz savu jautājumu. Respektīvi, ja sienas gada grāmatā ieliek, pēc tevis teiktā, sūdu, tad izvēlies sev tīkamāko variantu vai nu sienā ir idioti, kas gadaagrāmatā liek sūdus, vai idiots ir tas, kas nosauc par sūdu to, kas tiek ielikts sienas gadagrāmatā...
Tā ir kāda slavenība (angļu monarhs, vai amerīkānu aktrise). Ja lektu Zatlers un viņa kundze līdzību varētu saskatīt. Philips pirmkārt bija slavenību fotogrāfs, nejaukt ar lecošu stirnu fototgrāfu.
Gabiz: Es pateici tikai to ko pateicu - līmeņi ir dažādi. Principā tu pats atbildēji uz savu jautājumu. Respektīvi, ja sienas gada grāmatā ieliek, pēc tevis teiktā, sūdu, tad izvēlies sev tīkamāko variantu vai nu sienā ir idioti, kas gadaagrāmatā liek sūdus, vai idiots ir tas, kas nosauc par sūdu to, kas tiek ielikts sienas gadagrāmatā...
pastaav variants, ka idioti ir abi
Es jau ar domāju ka idioti ir gan te, gan tur, gan citur.
Moš kādu konkursiņu par tēmu a ļa Halsman. Gribētos apskatīties kā nu kurš to izprot un kas nu kam sanāks
Moš kādu konkursiņu par tēmu a ļa Halsman. Gribētos apskatīties kā nu kurš to izprot un kas nu kam sanāks
Arī Tu tajās auzās. Halsmanu nevar atdarināt, jo viņu īpašu padara LAIKS un VIDE, kurā dzīvoja un CILVĒKI kurus fotografēja TĀ, kā arī tas, KĀPĒC to darīja. Izraujot to "TĀ" ārpus konteksta, nekas nesanāks. Tā kā laiks un vide arī pamainījušies, svarīgāk būtu ķerties pie KĀPĒC meklēšanas. mani 2 centi, protams....
Moš ņe zagnula. Kapēc šitam jābūt aļa Halsman? Šis kadrs ir uzņemts pasākumā, kurš bija veltīts Halsmanam. Paši vienmēr bļaujat, lielie foto guru, ka jaunie nezin foto vēsturi. Lūk tamdēļ arī esam sākuši veidot pasākumus veltītus slaveniem fotogrāfiem. lai tad tie jaunie uzzin to vēsturi!
Nesaprotu, ko jūs te varat pērties, cilvēki uztaisa pasākumu kurš pašiem patīk un varbūt pat kautko nopelna. Esmu 100% pārliecināts ka katrs no dalībniekiem kauko no šī pasākuma ieguva un varbūt pat kļuva par kapeiciņu labāks fotogrāfs. Protams, ja kāds pēc šī pasākuma cerēja kļūt par Halsmanu nr2 tad tā ir viņa paša problēma, bet visā visumā visnotaļ atbalstāms pasākums!
Arī Tu tajās auzās. Halsmanu nevar atdarināt, jo viņu īpašu padara LAIKS un VIDE, kurā dzīvoja un CILVĒKI kurus fotografēja TĀ, kā arī tas, KĀPĒC to darīja. Izraujot to "TĀ" ārpus konteksta, nekas nesanāks. Tā kā laiks un vide arī pamainījušies, svarīgāk būtu ķerties pie KĀPĒC meklēšanas. mani 2 centi, protams....
tā gluži nav, ka nekas nesanāks - pa manam traki vērtīgi ir pamēģināt iejusties dažu meistaru ādā un tikt pie prognozējama *aļa* rezultāta - tik nevis papļurināt, bet dienas 3 spiest no sevis maksimumu - tāds kā attīrīšanās process jo vecajiem krabjiem raksturīgi tīri un vienkārši kadri - ierindas LV bildētājs izceļas ar to, ka bildē šaujot uzreiz 5+ zaķus - bildē itkā vienu, bet pie viena kadrā ienāk vēl daži... nevaldāmie zaķi
Vidi var nosimulēt, gaismas arī, tātad vizuāli atdarināt Halsmana stilu var. Laiks un cilvēki vairāk ir bildes "garīgā" vērtība, mana doma ir, piemēram, nobildēt savus vecākus tā, lai sanāk kaut kas līdzīgs
Moš ņe zagnula. Kapēc šitam jābūt aļa Halsman? Šis kadrs ir uzņemts pasākumā, kurš bija veltīts Halsmanam. Paši vienmēr bļaujat, lielie foto guru, ka jaunie nezin foto vēsturi. Lūk tamdēļ arī esam sākuši veidot pasākumus veltītus slaveniem fotogrāfiem. lai tad tie jaunie uzzin to vēsturi!
Vēsturi var uzzināt izlasot grāmatas vai apmeklējot muzejus , pasākums parasti rīko tad ja grib panākt izpratni par notikumu jēgu vai iepazīstināt ar kādiem līdz šim nezināmiem šis vēstures dalībniekiem vai lieciniekiem un viņu funktiera būtību un niansēm Priekš tam dalībniekiem kā minimums jāorientējas jomas pamatprincipos un vēstures kontekstā Lēkāt MUSDIENĀS var katrs kam nav slinkums esistē arī daudz citu paņēmienu kā "Panākt saskaņu" jautājums kāpēc izvēlējas tieši konkrēto un neko citu Kā cilvēks kurš piekopa Sirēlisma tehniku tai apšā laikā taisija izcilus klasiskus psihaloģiskus portretus un lecināja VIP un Zvaigznes , kāds bija vīna motīvs to visus darīt un kapēc tieši VIŅAM klausija bet iepriekš nevienam citam tas nebija ienacis prātā Mest kaķus , likt taisīt domīgu ģimi un lēkāt kā negudrs mūsdienās var likt katrs muļkis TIKAI no tā viņš neklūst līdzigs Halsmanam un ne par gramu nepietuvojas vīna funktierim Būtība nav FORMĀ bet gan SATURĀ / JEGĀ
Lunis:Ha ha , Wanags zin kas ir Halsmans ? Es domāju ka tikai Wanags Wanags un kā tur to psiho aprobežoto faraonu ar dieva komplexsu sauca vēl . Bet pasākuma idejai ne vainas ja realizēs tad super.
Iskatās, ka tev ir tikai un vienīgi iezīmētais svarīgi. Pārējais tevis teiktais vairs neinteresē un nav tevis rakstīts. Eh, ka nevar personālijas aizmirst. Moš pazvani viņam un izrunājies, izlamājies, iedod pa muti un sazin ko vēl. Moš tad beigsies šitais sviests.
Iskatās, ka tev ir tikai un vienīgi iezīmētais svarīgi. Pārējais tevis teiktais vairs neinteresē un nav tevis rakstīts. Eh, ka nevar personālijas aizmirst. Moš pazvani viņam un izrunājies, izlamājies, iedod pa muti un sazin ko vēl. Moš tad beigsies šitais sviests.
Kompleksi ? Man nav intereses par personāžiem kam nav jēgas jomā kurā es darbojos jau trešo gadu desmitu Viņu patiesie mērķi vienmēr gana saprotami un caurskatām "Es priekšnieks gribu valdīt" taisnība pēdējā instancē , pilnīgi algsviens kāda jomā un kontekstā , man tādi nešķiet interesanti , garlaicīgi vienkārši Tāpēc man nekad nav bijusi vēlme piedalīties tur kur "Zināms vienīgais pareizais viedoklis" un citi netiek pieļauti
kasparsf:Nesaprotu, ko jūs te varat pērties, cilvēki uztaisa pasākumu kurš pašiem patīk un varbūt pat kautko nopelna. Esmu 100% pārliecināts ka katrs no dalībniekiem kauko no šī pasākuma ieguva un varbūt pat kļuva par kapeiciņu labāks fotogrāfs. Protams, ja kāds pēc šī pasākuma cerēja kļūt par Halsmanu nr2 tad tā ir viņa paša problēma, bet visā visumā visnotaļ atbalstāms pasākums!
Gabiz, tas ka sienaa bilde ir gadagraamataa (kas taa taada? kas izveeleeja sbidles?), bet blogaa neguva ieveriibu - veel neko nenoziimee. NAV etalona maaxlai .... arii starptautiskajos fotokonkursos situaacijas ir liidziiga - vienaa konkursaa bilde dabuu balvu, toties citaa konkursaa pat netiek akcepteeta un liidz zhuurijai nemaz netiek .... (runaaju par viena liimenja konkursiem)
dansiga:Gabiz, tas ka sienaa bilde ir gadagraamataa (kas taa taada? kas izveeleeja sbidles?), bet blogaa neguva ieveriibu - veel neko nenoziimee. NAV etalona maaxlai .... arii starptautiskajos fotokonkursos situaacijas ir liidziiga - vienaa konkursaa bilde dabuu balvu, toties citaa konkursaa pat netiek akcepteeta un liidz zhuurijai nemaz netiek .... (runaaju par viena liimenja konkursiem)
jaa, es ari atceros to bildi, ko pavasarii radiji...
Ieraugot 2010. gada bildi kurā autors modelim ir licis palēkties man gribas nošauties. Nē, drīzāk nošaut to nejēgu fotogrāfu. Kāda jēga ir atdarināt palēcienu per se? Tikai tāpēc ka to darīja Halsmans?
Lunis:No sākotnējā kodola kas nosacīti varētu būt Wanags , Ramzess , Hameleons un nezinu kā bija Imantam , no foto kautko jēdza tikai Imants pārējie trīs bija vienkarši neadekvāti personāži
Kur ir Lunis, tur ir Hameleons ja mani vēl kāds nespētu aizmirst, izņēmot tevi - būtu uzskatījis sevi par leģendu pagaidām izskatās pēc fobijas. Nedaudz palabošu tevis rakstīto, lai turpmāk nesniegtu neprecīzas ziņas, jo man (un tas ir reāli dīvaini) - ir vairāk informācijas par šo procesu, jo esmu bijis visur un cieši sadarbojos ar visiem, ko tu neesi darījis, jo nostājies tikai erfoto pusē.
Tātad kāpēc vispār radās šateris (shutter.lv, tagadēja fotosiena.lv - Fotoklubs "Siena")? Wanags, Ramzess un vēl pāris latvieši kādu laiku tusējas fotki.lv forumā, kur čatoja savā starpā par foto lietām, lika bildes utt... Vienīgais, kas tur nebija forši ir krievvalodīga politika no adminu puses, tāpēc viņi sāka interesēties par citiem vortāliem.
Toreiz, populārākais bija erfoto.lv, kur viņi mēģināja izpausties. Visi viņi bija iesācēji un protams, erfoto tādus nemīlēja (precīzāk mīlēja bet "no aizmugures"). Un tad sākās savstarpēja konfrontācija, kura rezultātā arī tika nolemts veidot tādu vortālu, kur nebūs ģedovsčinas. Iesākumā gāja grūti - rozā krāsa šater lapas noformējumā galīgi negāja ar fotogrāfu estētiku, par ko lapa arī bija kritizēta, bet ar laiku viss mainījies.
Esmu izgājis cauri visām erfoto "procedūrām" un 2 gadus pastāvīgi piedalījos plenēros un ieguvu daudz labus draugus. Dirsējiem un citām kompleksainām būtnēm agri vai vēlu nācās atkrist.
Man ļoti patika toreizējie erfoto plenēri, tāpēc gadu pēc šater izveidošanās, es sāku aktīvi darboties divās frontēs, gan turpinot tusēt ar erfotistiem, gan šateristiem, par ko man pārmet erfoto ģedi līdz šai dienai, neskatoties uz to, ka vislielākais naids man ir pret šateri, par ko biju ļoti sacepies un izdzēsu visas bildes un profilu. Bet pirms izdzēšanās, es 2 gadu laikā oficiāli organizēju šater lielus plenērus (tajā skaitā arī pirmo plenēru), jo laicīgi pamanīju, ka erfoto mirst un nomirs dabīgā nāvē, jo jauniņie bija izdzīti, bet veciem biedriem parādījās bērni un jaunās problēmas, tajā skaitā arī citas intereses. Un nav jāvaino šateristi vai blogisti, erfoto paši vainīgi ka demokrātiju pārvērsa anarhijā. Tāpēc es visādi bīdīju šateri, aicināju modeles, fotogrāfus. Toreiz, mēs izveidojām labu patstāvīgu bāzi eksistencei. Bija daudz, kas koriģēja manu darbu, tajā skaitā es ļoti labi atceros fotobloga lietotāju "letins", par ko viņam arī esmu pateicīgs, jo viņš teica tieši, nevis kaut kur forumā apdirsa. Bet vienā brīdī, kad sāka apcelt man tuvus cilvēkus es visus pasūtīju, pasūtīja arī mani, jo es tur vairs nebiju vajadzīgs Manis iesāktie plenēri turpinās līdz šai dienai. Es apzinājos savu kļūdu un atteicos no aktīvas dalības fotovortālos, lai to dara kompleksainās būtnes, es par to laiku pelnīšu naudu ar foto lietām.
P.s. Bet Luni, biju izbrīnīts divos aspektos, kas ir Imants šāterī? un kāpēc tu mani pieskaitīji pie neadekvātas būtnes? Manuprāt par saviem vārdiem es vienmēr esmu atbildējis, nevienu neapcēlu publiski. Pieskaitāms vēl esmu - medicīniskā apliecība arī ir derīga.
Luxferre:
Bet vai ejot uz semināru, piemēram par Raini, dalībniekiem pēc tam jāraksta kā Rainis?
Nē vismaz jāsaprot kāpēc Rainis ir tas kas ir un tur kur ir bet dalībnieki tur kur viņi ir Rainis viens bet šo ir vesels bars MOTĪVS kā un kāpēc jātiek viņam tuvāk Bēz motīva nav jēgas bēz jēgas nav iespējas , ja vienīgi barā patusēt piedzerties Tehniskus sīkumus var katrs uzzināt vai izlasīt , piemēram ar kādu spalvu Rainis rakstīja uz kāda papīra pie kāda galda sēdēja kur galds istabā stāvēja , taču tas nekādi neietekmēs dalībnieka spējas RAKSTĪT kā Rainim , jo viņam nebūs ne jausmas KĀDS MOTĪVS mudinā rakstīt kā rainim un kapēc varoņi un tēmas ir tieši tādas kā Rainim MOTĪVU uzzināt un saprast var tik tas kam uz to ir spējas un vēlme
žēl, ka nepieminēji Hameleonu, es tā meklēju sevi.... šajā tekstā
f-foto:Šis pasākums mazliet atgādina PLL reklāmas tehnoloģiju - iztērēt miljonu latu, lai pateiktu, ka viņus atbalsta miljons iedzīvotāju un organizāciju biedru. Visam ir jābūt acīmredzamam un ticamam. Loģiski spriežot, ar Halsmana pieminēšanu vien it kā būtu jāpietiek, lai esošie Fotosienas biedri - fotogrāfi gāztu to pasākumu apkārt. Ja vien tur biedru skaits nav mērāms divos desmitos, no kuriem puse droši vien nesaprot, kāpēc pasniedzēji 2010. gadā analizēs 1948. gada melnbalto foto.
man arī tas nebija saprotams, bet cik esmu novērojis, tad pedējos fotosienas plenēros (lai wanags palabo), bija ļoti maza apmeklētība (vietu skaits bija daudz lielāks, par dalībnieku skaitu). Tā kā kaut kas cilvēkiem nepatika...
Es ar kādus gadus grozījos pa ER foto.Nu tā ne pārāk uzkrītoši un aktīvi,bet pazinu labu bariņu.Vot neatceros nekādus ģedus un jaunos.Kurš tur kuru močīja un kurš kuram lika mazgāt grīdas?Nu bija kādas salekšanās,bet tas takš normāli...Jei bogu neatceros nekādas īpašas salagu sišanas vai ģedu uzkundzēšanos.Par švaku bildi gan iedeva savu reizi iekšā.Un pareizi darīja.Ja nervi švaki,tad publiski nerādi...vot i viss.Atceros slaveno J.U.,atceros 13-nieku-tie tā forši iedeva pa komentiņam.Nebija ne vainas.Nav kā te-visi mēsli pēc kārtas visus sajūsmina.
viecha:Es ar kādus gadus grozījos pa ER foto.Nu tā ne pārāk uzkrītoši un aktīvi,bet pazinu labu bariņu.Vot neatceros nekādus ģedus un jaunos.Kurš tur kuru močīja un kurš kuram lika mazgāt grīdas?Nu bija kādas salekšanās,bet tas takš normāli...Jei bogu neatceros nekādas īpašas salagu sišanas vai ģedu uzkundzēšanos.Par švaku bildi gan iedeva savu reizi iekšā.Un pareizi darīja.Ja nervi švaki,tad publiski nerādi...vot i viss.Atceros slaveno J.U.,atceros 13-nieku-tie tā forši iedeva pa komentiņam.Nebija ne vainas.Nav kā te-visi mēsli pēc kārtas visus sajūsmina.
eu, a es j.u pavisam piemirsis esmu tāds talants pazudis... bet ne par to bija runa, Lunis sāka es ceru, šoreiz pabeigt citādi atkal sāksim erfoto spamošanas tradīciju Luņa priekšgalā.