15-17.oktobris Philippe Halsman veltītais plenērs.
Ar šo plenēru iesākam tematisku pasākumu sēriju veltītu slaveniem foto meistariem. Šī rudens plenērs pilnībā veltīts Latvijā dzimušajam pasaulslavenajam fotogrāfam Philippe Halsman. Pretrunīgais un slavenais slavenību fotogrāfs slavu iemantoja ar Salvadora Dali, Merilinas Monro un citu Holivudas slavenību portretiem. Savulaik viens no pieprasītākajiem slavenību fotogrāfiem, Halsmans ienesis fotogrāfija uzdrīkstēšanos un eksperimentus ar tēliem, montāžas un inscinācijas elementus. Plenērā piedāvājam:
P.Halsman darbu un dzīves retrospekcija - Mārtiņš Vanags Bodyart meistarklase Holivudas stilā un teorija - Kristīne Lomanovska (starptautisko sertifikātu ieguvēja, stila speciāliste, make-up un bodyart pasniedzēja) Gaismošanas tehnika un gaismas fizikālās īpašības (Krišjānis Šmits, lektors, fotogrāfs)
Praktiskās inscenētās fotogrāfijas nodarbības. Prakse. Halsmana darbu iedvesmots konkurss ar balvām. Plenēra afterparty ar darbu analīzi, sarunām un konkursa apbalvošanu.
Plenērā piedāvājam iepazīt mākslinieka daiļrades nianses, tehniskas detaļas un praktizēties Halsmana stila fotogrāfijās izmantojot pietuvinātus gaismošanas un grima paņēmienus. Būs iespēja iejusties mākslinieka darbībā, viņa fotogrāfiju tēlos, Holivudas slavenību lomās un 20. gadsimta vidē.
Dansig, nekas vairāk par taviem personiskajām abidām uz Wanagu ar nav. Puse no sienas dzīvojas aktīvi pa blogu un tieši tā pat ir otrādi. kontingents ir gandrīz vienāds! tak što nevajag te mest iekšā savas personālijas!
Ha ha , Wanags zin kas ir Halsmans ? Es domāju ka tikai Wanags Wanags un kā tur to psiho aprobežoto faraonu ar dieva komplexsu sauca vēl . Bet pasākuma idejai ne vainas ja realizēs tad super.
Lunis:Ha ha , Wanags zin kas ir Halsmans ? Es domāju ka tikai Wanags Wanags un kā tur to psiho aprobežoto faraonu ar dieva komplexsu sauca vēl . Bet pasākuma idejai ne vainas ja realizēs tad super.
Faraons sen jau kā pametis šu vietni. Ietekmes zonu sadale.
Lunis:Ha ha , Wanags zin kas ir Halsmans ? Es domāju ka tikai Wanags Wanags un kā tur to psiho aprobežoto faraonu ar dieva komplexsu sauca vēl . Bet pasākuma idejai ne vainas ja realizēs tad super.
Faraons sen jau kā pametis šu vietni. Ietekmes zonu sadale.
Jaaa , kādreiz publika vēstij ka tas esot bijis taka "Īpašnieks" bet konkrēti nepieskaitāms Wanaga pacients bija , kur tad tāds varēja palikt
Viks, tad nav ko reklameet sheit konkurentus, ja jau puse bloga tur tuseejas - taatad sienaa var izlasiit, BET .... taadiem kaa man, kas tusee tikai blogaa, tas nav vajadziigs, jo sienaa ik pa briidim izskan nievajaoshie texti "nu tas jau bloga liimenii". Ij ko tad siena dara blogaaa - pazemina savu liimeni?;-pppp
P.S. un VEELREIZ saku, es uz wanagu neesmu abosluuti apvainojusies .... Man princips arii dziivee - nezubaazties ar savu personiibu tur, kur es netieku gaidiita ... Bet sevis realizaacijai man pietiek ar reaalo fotoklubu un FIAP konkursiem ... taa ka ar mani ir viss ok ))
kurā momentā blogs ir konkurents sienai? Siena ir biedrība ar biedriem, telpām un interneta vietni. Blogs ir interneta vietne, kura apvieno fotogrāfus. Un par to nievājošo attieksmi, ieraksti foruma neklētājā fotoblog un apskaties kas parādas. Būs daudz daudz mazāk rakstīts, kā bloga forumā ierakstot shuter vai siena. Nez kapēc tev vienīgajai ir kaut kāds tulitējs naids ieraugot sienas vārdu?
dansiga:Viks, tad nav ko reklameet sheit konkurentus, ja jau puse bloga tur tuseejas - taatad sienaa var izlasiit, BET .... taadiem kaa man, kas tusee tikai blogaa, tas nav vajadziigs, jo sienaa ik pa briidim izskan nievajaoshie texti "nu tas jau bloga liimenii". Ij ko tad siena dara blogaaa - pazemina savu liimeni?;-pppp
P.S. un VEELREIZ saku, es uz wanagu neesmu abosluuti apvainojusies .... Man princips arii dziivee - nezubaazties ar savu personiibu tur, kur es netieku gaidiita ... Bet sevis realizaacijai man pietiek ar reaalo fotoklubu un FIAP konkursiem ... taa ka ar mani ir viss ok ))
dansiga:Viks, citi neuzdroshinaas runaat par to - klusinjaam draaninjaa shnjuxt : "Ai cik es slikts fotograafs";-ppppp
Jolan, ja pareekjinam procentuaali - IR. Apskaties, cik sienaa pa dienu ieliek bildes un cik blogaa ....
Kvantitāte nenosaka kvalitāti. Un kāda starpība, katrs tusē kur, ar ko un kā grib. Tas, ka Viks ielika informāciju par pasākumu nav nekas slikts, ir cilvēki, kurus tas ieinteresēja. Un ja Tev, Dansig, neinteresē, tad spēlējies tālāk, neliecies traucēta.
dansiga:Viks, citi neuzdroshinaas runaat par to - klusinjaam draaninjaa shnjuxt : "Ai cik es slikts fotograafs";-ppppp
Jolan, ja pareekjinam procentuaali - IR. Apskaties, cik sienaa pa dienu ieliek bildes un cik blogaa ....
Tieši % blogā ir mazāk labu bilžu, jo ļoti daudz katru dienu tiek pievienots(10 bildes no 100 ir 10%, 1 bilde no 2 ir 50% ). Absolūtos skaitļos gan blogā ir vairāk..
Viks:kurā momentā blogs ir konkurents sienai? Siena ir biedrība ar biedriem, telpām un interneta vietni. Blogs ir interneta vietne, kura apvieno fotogrāfus. Un par to nievājošo attieksmi, ieraksti foruma neklētājā fotoblog un apskaties kas parādas. Būs daudz daudz mazāk rakstīts, kā bloga forumā ierakstot shuter vai siena. Nez kapēc tev vienīgajai ir kaut kāds tulitējs naids ieraugot sienas vārdu?
Ierakstīju,ne vella tur neparādās(blogā)! Kašķis starp bloga un sienas turētājiem kā īlēns! Lietotājiem-pa lielam pofig! Vienīgi,kad savlaik,pasen apsvēru iespēju piereģistrēties toreiz vēl šuterī,tieši Vanaga stulbie,nepārtrauktie izlēcieni forumā atsita jelkādu vēlmi to darīt. Var pagriezt to jautājienu arī citādāk.Pamēģini sienā nopublicēt infu par kādām bloga aktualitātēm!
Nekādu problēmu. Ja jau esmu šeit nopublicējis, nebūs problēma nopublicēt sienā bloga pasākumu, tik ar noteikumu, ka es piedalos organizācijā! Šim pasākumam esmu orgos un vēlos, lai maksimāli daudz cilvēki uzzin. nevaru saprat tā cepiena iemeslu. vai ta latvija ir tik liela un fotogrāfu tik daudz, lai taisītu divas frontes? Kur ir problēma sadarboties?
Ja kāds sienā ieliktu fotoblog pasākuma reklāmu tad viņš tur dabūtu banu uz mūžu, vismaz kādreiz tā bija. Atceros ka tur pat forumā atbide uz jautājumu "kur aizņemties objetīvu uz vienu dienu?" tika cenzēta jo atbildē bija norādīta fotonoma kura nemaksā par reklāmu shutterim.
Oh jatrīši Atšķirībā no vairuma kā jau ši jomā sen un pamatīgi "strādājošs" labi zinu kā radās un rodas Foto projekti Latvijas WEBā Visi projekti kuri radās pēc Fotoklubs.lv un sevišķi pēc ERfoto.lv tos radija cilvēki kuri bija tādu vai citādu iemeslu pēc IZMESTI no jau minētā ERfoto , galvenais iemesls NEPRASME UZVESTIES un pastāvīgi nepamatoti konflikti ar lielāko daļu pārejo komunas biedriem . Tieši tā radās arī jau pieminētais šuteris , vienkarši cilvēku kurš regulari un neadekvāti agresīvi uzvedās izmeta no ERfoto. Nespēdams dzīvot bez tā ka nečakarē kādam smadzenes šies kopā ar vēl dažie PRECĪZI tādiem pašiem agresīviem ambicioziem smadzeņu čakarētajiem no kuriem viens diezgan likumsakarīgi bija programmētājs uzradīja savu projektu kur "Agresīva smadzeņu čakarēšana" bija biznesa pamatprincips , tā arī bija ši projekta pamat ideja . Vieta kur "Papist mozgas" da par jebkuru tēmu vienkārši Foto bij modīgākais un likās vienkāršākais uz to brīdi. Publika tur pamatā pulcējās pašpietiekami narcisi un torgaši . Tas ir cilvēkie kuriem svarīgi PASPĪDĒT + PAŠAPMIERINĀTIES+ PAANDELĒTIES , pirmie aktīvizējās otrie teicami zin savu vietu , trešie "Spēles noteikumus" un tos ievēro apmaiņai pret iespēju "Sīkbiznessa aktivitātēm" . No sākotnējā kodola kas nosacīti varētu būt Wanags , Ramzess , Hameleons un nezinu kā bija Imantam , no foto kautko jēdza tikai Imants pārējie trīs bija vienkarši neadekvāti personāži Imants labi zināms kašķis , visas domas tur grozijās tik ap vienu tēmu "Kā sabīdīt biznessu" kas ar tur pieslējušos tirgoņu palīdzību ar tīri veiksmīgi izdevas , LIKUMSAKARĪGI pacienti arī tur nespēja mierīgi dzīvot pirmais nobira Hameleons kura ambīcijas un izpasmes galīgi negāja kopā ar spējām , uztasija savu mazo biznessu un PROJEKTU kā šm likās jomā kura varētu but bizness , likumsakarīgi par viņu mēs aizmirstam ar Amatierfoto viņam vairs nekada sakara. Palikušie 3 "Kodols" tad nu turpināja izpausties pēdējos pāris gadus. Par cik kā jau minēju "Torgaši" nav stulbi cilvēki pat tad ja aprobežoti un neradoši , projekts vislaik iekšēji transformējas viena mērķa vadīts "Meklējam kur bizness" nekāda cita iemesla pēc , par cik verā ņemamu popularitātei un publiskumu šim projektam nekad tā arī nav izdevies iekarot dēļa aplamā sākotnejā uzstādījuma tad būtībā patreiz tas ir "WEB platforma" vienai no neskaitāmā Latvijas foto biedrībām. Meklētājs tiktiešām viņu ķer BET 90% viss ir KOMERCIJA , torgašu aktivitātes to arī uztur pie dzīvības. Savulaik man ar tur piedāvāja piedalīties es atteicos un NEKAD neņemu daļību "Totalitātos" un agresīvos pasākumos kur valda cenzūra un agresija Finālā. Protams forši ka cilvēki notur kautkādas pat ļoti atzīstamas "Arpus organziācijas" aktivitātes tas lietderīgi no attīstības viedokļa , es gan esmu radis skatīties kāds ir šo pasākumu mērķis un kas tos organizē. Nepiedalos pasākumos kuru organizatori nodarbojās ar "Ierobežošanu" tas attiecās ne tikai uz Sienu bet arī uz Citiem , jo no Sienas laika gaitā atšķēlies ne viens vien "Gabals" kurš tieši tāpat cenšas nodarboties ar "Ierobežošanu diktātu" , tur es ar nepiedalos Nepubliskiem totalitāriem pasākumiem ir "0" vērtība šis kustības attištībai , tieši tapēc minētais projekts arī nekad īapši nav ticis ņemts vērā Latvija Foto aktivitātšu reitingos , līdzīgi "Ierobežotie" WEBi pilnīgi bez jebkādas komercijas ir DAUDZIEM un daudzviet tapēc tas arī nav nekas īpaši ekskluzīvs un vērā ņemams Ir arī svaigaki piemēri šādiem pasākumiem , pavisma nesen radās "Fomo" būtībā 1:1 ar Šutera / Sienas idejām , tik nedaudz specializētāks , laikam ejot kā daudzi jau nojauš mūsu sabiedrība pamatīgi notrulinās , ja vēl pirms 4-5 gadiem kad radās Šuters "Škeltnieki" spēja domāta kautko par "Radošo" tad mūsdienās šādas s`pejaqs jau ir pilnībā minimizējāušās un nu ir palikuši tikai 'Instinkti" un jaunos projektos jau iet runa tika par "Instinkti + tehnika" kas izpaužās sacensībā ja isakās viņu pašu stilā "Man šodien ASĀKĀ PLIKĀ VECENE , izasināta un ar tādu Boke!! " viss plūst viss mainās pie mums diemžēln tik uz leju un leju
Tur valdīja kārtīgs demokrātisks bardaks , Raudzīts ilgu laiku nevienu nebanoja tieši tad tur izvērtās Wanags @ Ko Tad kad jau menti un psihiatri sāka pievērst uzmanību tad sāka banot Tieši tad ar šie aiztinās un uztaisīja Šuteri un ERfoto iestājās miers Precīzi tas pats storijs kas ar Fomo , kā neadekvātiem personāžiem uzmanību sāk pieverst jau varasiestādes tad tie top izboti nafig , cep augšā savu "Kolchozu"
Par Gudŗa fomo. Paskatījos, ko šie tur darās... Ievietotas 1927 bildes uz šo brīdi... bet manu uzmanību neiztraisa vispār neviena, lai vēl vērtu vaļā lielāku... Vienveidīgi, neinteresanti un garlaicīgi... varbūt ir kāda mērķauditorija vai biznesa knifs kāds, nesaprotu. Vai kāds var pamatot šīs lapas misiju?
Tucha:Tas nozīmē, ka visās Latvijā esošajās fotospecializētajās weblapās ir bezcerīgs bardags? Poga tak rullē?
KATRAM SAVS , Poga ir cita sava specializēta auditorijai domāts projekts. Nosacīti viņu varētu raksturot "Kafijas vakaru mīļotāji" ar burziņu ap foto. Visa pasākuma funktiers ja tā nosacīti "Mūžizglītība + lašmaizes" , varētu salīdzināt ar populārajiem 80 gadu "Diapozitīvu vakariem" , pēc būtības tā pasākuma ideja ir "Mīļi pavadīt wikendu"
Eltons:Vienveidīgi, neinteresanti un garlaicīgi... varbūt ir kāda mērķauditorija vai biznesa knifs kāds, nesaprotu. Vai kāds var pamatot šīs lapas misiju?
Ideja pavisam vienkārša "Patusēt ar skuķiem" , tur dažiem dēļ dziļiem kompleksiem ir lielas problēmas komunikācijā ar pretējo dzimumu , būtībā tāds "Itāļu vecpuiša" tips kas līdz 40 gadiem dzīvo pie vecākiem un ik nedēļu pa mammas naudu apmeklē bordeli , kur kārtīga Žozefina ieper un ļauj pagulēt starp milzu pupiem un palūrēt uz vēveri , visu `parējo gan bail darīt ka nesaķer kādu slimību vai nepiespiež precēties un atņem mazo mīlulīti māmiņai Raksturīga nievājoša un rupja attieksme pret pretējo dzimumu un histēriskās reakcijas Postulāts izsakoties viņējo terminoloģijā "Visas vecenes ir maukas , es maksāju un viņas dara ko lieku" liels pārsteigums un agresija ja TĀ NAV Trulums @ Primitīvisms apsalūta ši stila nosacījums , savādak parādās kādas "Jūtas @ Fantāzijas" un var vēl iemīlēties un izsprukt no māmiņas ciešajiem apkampieniem Kā viņš tur saucās "Edipa kompexs" liekas , istenībā ļoti izplatīta parādība.
Jā, nu dažiem tā motivācija skaidri izpaužās. Bet. Haiduks, Andreass, Plinte, Ugga, Imgfoto, Plūme, Janbo, Ritikoff, pats Gudris un simtiem sīkskuķu tie lietotāji tam fomo. Daži ir labi fotogrāfi bet uz kopīgā fona arī viņu darbi pazūd (man vismaz nav interese sijāt tās pelavas, lai meklētu kādu pērli). Varbūt tieši foto nav primārais šai lapai (ceru, ka skuķus netirgo par "modelēm" un "dejotājām"). Un ne visi ir caurkrituši citos saitos. Tāpēc arī brīnos par šo vienojošo fenomenu, kas tomēr vēl attīstās...
Eltons:Jā, nu dažiem tā motivācija skaidri izpaužās. Bet. Haiduks, Andreass, Plinte, Ugga, Imgfoto, Plūme, Janbo, Ritikoff, pats Gudris un simtiem sīkskuķu tie lietotāji tam fomo. Daži ir labi fotogrāfi bet uz kopīgā fona arī viņu darbi pazūd (man vismaz nav interese sijāt tās pelavas, lai meklētu kādu pērli). Varbūt tieši foto nav primārais šai lapai (ceru, ka skuķus netirgo par "modelēm" un "dejotājām"). Un ne visi ir caurkrituši citos saitos. Tāpēc arī brīnos par šo vienojošo fenomenu, kas tomēr vēl attīstās...
Lietotāju tur var būt kaut 100000 svarīgi ir kāda tā "Izveidošanas pamatideja" Tas ir specializēts ressurs loģiski ka tur PĒC MANĀM DOMĀM vajadzētu tusēt visiem kas šo jomu kopj. Es personīgi uz turieni sūtu visas blondīnes un tīnītes kas man prašņā pēc sesijām sakot ka bez īpašnieka kuram kā izrādās esot "Slikta slava" kā man te viena pirms pāris dienam pārmeta ka iesakot projektu kas pieder cilvēkam ar "Sliktu slavu" ka tur bez viņa ir vēl bars tādu kam ir superīgi darbi tik viņu nav pārāk aktīvi bet var taču atšūt to "Slikto" un komunicēt ar "Labajiem" nav obligāti , jākomunicē ar to kam "Sliktā slava" Tam projektam jau sākotnēji ir pievērsta pastiprināta attiecīgu ieinteresēto pušu "Uzmanība" tieši dēļ tā veidotāja "Slavas" Vēl pirms gadiem liekas 5 mēs sākām veodot LĪDZĪGU ideju man ķareiz bija tas WEB daļa , bet iepazinies kā funkcionē līdzīgi pasākumi un "Problēmām" kas tādu neizdegami piemeklē es no šis projekta atteicos . Kā izrādījās pat ļoti laicīgi jo viens no idejas bīdītājiem "Dalībniekiem" pēc neilga laika akurāt izpaudās ar neticamām spējām konfliktēt ar cilvēkiem un modeļiem
Luni, es bieži vien ticēju tam ko tur citās tēmās raksti, bet tagad palasot šo tavu pasaciņu, sāku domāt vai arī citas nav tikai pasaciņas. Ja tu uz visiem 100% nezini no kurienes un ko izmeta, tad nerunā. Ar ERfoto tam nebija sakara. Liekas, ka tu arī turi naidu uz Shutteri par to savu REfoto (vai ka tur bija), kad tevi neatbalstīja un nesanāca kopējs projekts. Nevajag būt ļauniem. Un par to kā un kas ir un bija kodols izskatās, ka tev arī nav info, bet tikai tavi sapņi. Tev kad tu sāc rakstīt šādas nezināmas lietas, tad tāpat kā Pans Kleksis pa radio raksti tekstam priekšā - ES ŠONAKT NOSAPŅOJU, KA ..... tad vismaz zināsim kas un kā.
Nepatīk, kad tu nepatiesību sāc stāstīt. Varbūt tādi, kas nezina visa pasākuma sākumus tavam tekstam notic un tad jau nesmuki sanāks, jo tu būsi samelojies.
Piekrītu ka daļēja tev taisnība ir, bet tu jauc mazliet tur lielu putru un tekstā joprojām var lasīt tavu apvainojumu par to REfoto darbības nesadarbošanos.
Lunis:Oh jatrīši Atšķirībā no vairuma kā jau ši jomā sen un pamatīgi "strādājošs" labi zinu kā radās un rodas Foto projekti Latvijas WEBā Visi projekti kuri radās pēc Fotoklubs.lv un sevišķi pēc ERfoto.lv tos radija cilvēki kuri bija tādu vai citādu iemeslu pēc IZMESTI no jau minētā ERfoto , galvenais iemesls NEPRASME UZVESTIES un pastāvīgi nepamatoti konflikti ar lielāko daļu pārejo komunas biedriem . Tieši tā radās arī jau pieminētais šuteris , vienkarši cilvēku kurš regulari un neadekvāti agresīvi uzvedās izmeta no ERfoto..............
Andreass:Luni, Ja tu uz visiem 100% nezini no kurienes un ko izmeta, tad nerunā. Ar ERfoto tam nebija sakara. Liekas, ka tu arī turi naidu uz Shutteri par to savu REfoto (vai ka tur bija), kad tevi neatbalstīja un nesanāca kopējs projekts.
Ko nezinu ?
Es nezinu par ko Wanagu @ Ko izmeta no ERfoto ? Zinu , mēs visi zinājām par ko viņu izmeta un šis pats ar bļaustījās ka "Viņš visiem parādīšot" par savu izbanošanu , pēc tam tas viņa psihs programmators kartējo reiz uzskrūvējies vēl visur līda čakarēties un dirsties Te ir gana daudz bijušos ERfotistu kas visu to "Jokaino @ psihus" gana labi atceras , daži ar te ložņāja no šejienes ar viņus banoja REfoto jā esmu dibinājis , Ar ko nesadarbojās ? Man nav ne jausmas kas ar ko nesadarbojās , esmu palīdzējis dibināt neskaitāmus ar foto saistītas organizācijas pēdējo ~25 gadu laikā , tas neparedz ka man ir laiks tur darboties tā es ar saku DIBINĀT var bet darboties man nav laika. Man vienaldzīgi ko kurš dara tur kur es nedarbojos , taka kāds naids man vienalga kas notiek tur kur manis nav , vienkārši nav laika un neinteresē Taka kaut kādus naidus man piedēvēt atvaino piedod es vispār neinteresējos par cilvēkiem kas man neliekas adekvāti , interesanti un sakarīgi , kāds tur naids Man personīgi nav intereses sadarboties ar cilvēkiem kuri nespēj adekvāti komunicēt ar pārējiem neizvirzot kādas "Izņēmumu" prasības sev