forum.gif
Vajadzīgs ieteikums kameras iegādei. :)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Vajadzīgs ieteikums kameras iegādei. :)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.03.17 22:45
 citēt
Plānoju iegādāties kameru. Līdz šim darīju to savam priekam, ar Canon 1200D, gribētu uzsākt ko nopietnākus. Vēlētos dzirdēt Jūsu ieteikumus, tā teikt iz dzīves, ko nācies izmantot, atsauksmes utt. :)
Publicēts: 13.03.17 22:55 labots
 citēt
Manuprāt, iesācējam pilnīgi pietiek ar jau esošo 1200 D- pietiekami jauns aparāts ar plašām iespējām. Ja ir lieka naudiņa, labāk investēt to optikā- bildi tomēr zīmē objektīvs.
Publicēts: 13.03.17 23:03
 citēt
Godīgā atbilde būs: "neko nopietnāku nevajag".
Ja VAJAG ko nopietnāku, tad ir arī skaidrs KAS TIEŠI pietrūkst esošajā, līdz ar to nav pilnīgi nekādu grūtību izvēlēties ko nopietnāku ar vajadzīgajām īpašībām.

P.S. kā esmu dzīvē noverojis, tad cilvēki negrib godīgas atbildes, cilvēki alkst melu un ilūziju, tas arī šeit tūlīt panesīsies ar konkrētu modeļu nosaukumiem turklāt.
Publicēts: 13.03.17 23:22
 citēt
Fandango:'' gribētu uzsākt ko nopietnākus.''- ko tas nozīmē, ko tieši uzsākt? no tā atkarīga aparatūras izvēle.

Pēdējā laikā daudz piedāvājumu tieši pasākumu fotogrāfēšanai. Neesmu mēģinājusi un īsti nezinu, vai ar to, kas ir, pietiek. :)
Publicēts: 13.03.17 23:23
 citēt
Friidis:Manurāt, iesācējam pilnīgi pietiek ar jau esošo 1200 D- pietiekami jauns aparāts ar plašām iespējām. Ja ir lieka naudiņa, labāk investēt to optikā- bildi tomēr zīmē objektīvs.
Paldies! :)
Publicēts: 13.03.17 23:28
 citēt
60uz5komats6:Godīgā atbilde būs: "neko nopietnāku nevajag".
Ja VAJAG ko nopietnāku, tad ir arī skaidrs KAS TIEŠI pietrūkst esošajā, līdz ar to nav pilnīgi nekādu grūtību izvēlēties ko nopietnāku ar vajadzīgajām īpašībām.

P.S. kā esmu dzīvē noverojis, tad cilvēki negrib godīgas atbildes, cilvēki alkst melu un ilūziju, tas arī šeit tūlīt panesīsies ar konkrētu modeļu nosaukumiem turklāt.

Es alkstu tieši pēc godīgas atbildes. Neesmu mēģinājusi fotogrāfēt pasākumus,piemēram kāzas, tas tomēr ir kas tāds, kur labāk nenošaut greizi. Ar dabu viss ir vienkāršāk, mēģini cik vēlies līdz dabū vēlamo kadru. Tāpēc meklēju padomu, ieteikumu. :)
Publicēts: 13.03.17 23:30
 citēt
Fandango:tā viš i. kad nolēmu sākt strādāt par fotogrāfu, iegādājos precīzi to objektīvu, kas konkrētajam darbam bija vajadzīgs. Nav jau daudz to variantu.

Tātad, arī uzskatāt,ka jāiegulda objektīvos un ka 1200D ir gana laba? :)
Publicēts: 13.03.17 23:59
 citēt
Ja tik te kaukur aiz kulisēm nesmīn Jurčiks, tad arī es pievienojos tiem, kuri iesaka palikt pie 1200, bet nopirkt objektīvu 15-85.
Publicēts: 14.03.17 00:02
 citēt
Schneider:Ja tik te kaukur aiz kulisēm nesmīn Jurčiks, tad arī es pievienojos tiem, kuri iesaka palikt pie 1200, bet nopirkt objektīvu 15-85.

Paldies! :)
Publicēts: 14.03.17 00:15
 citēt
Fandango:Jurčikam nebūtu pat profilbildes.

kādus pasākumus? Kādā līmenī? Ar 1200D un to pašu 18-55, ja nav obligāti jābūt visiem kadriem asiem, var ļoti labi sabildēt ballītes. Bet, ja gribas konkurēt ar profiem, tad bez kaut kāda 6D vai D750 ar 24-70 F/2,8 diez vai būs aršana. Ar to negribu teikt, ka 1200D un 18-55 ir bezcerīgs, vienkārši būs jābildē vairāk, gaidot kustības apstāšanos, pēc tam jāatlasa labākie kadri.
Varu papildus ieteikt 50mm STM objektīvu portretiem un pēcāk kādu platleņķi.

Pāsvarā lūdz tieši kāzas un bērnu kristības. Ar to līmeņa noteikšanu ir pagūtāk, fotogrāfēšana ir hobijs, bet cilvēkiem sāk patikt, ko daru un sāk aicināt kā fotogrāfu. Protams, vēlētos to iespējami labāko, ko varu sniegt. Paldies! :)
Publicēts: 14.03.17 00:29
 citēt
RenLu:
Fandango:Jurčikam nebūtu pat profilbildes.

kādus pasākumus? Kādā līmenī? Ar 1200D un to pašu 18-55, ja nav obligāti jābūt visiem kadriem asiem, var ļoti labi sabildēt ballītes. Bet, ja gribas konkurēt ar profiem, tad bez kaut kāda 6D vai D750 ar 24-70 F/2,8 diez vai būs aršana. Ar to negribu teikt, ka 1200D un 18-55 ir bezcerīgs, vienkārši būs jābildē vairāk, gaidot kustības apstāšanos, pēc tam jāatlasa labākie kadri.
Varu papildus ieteikt 50mm STM objektīvu portretiem un pēcāk kādu platleņķi.

Pāsvarā lūdz tieši kāzas un bērnu kristības. Ar to līmeņa noteikšanu ir pagūtāk, fotogrāfēšana ir hobijs, bet cilvēkiem sāk patikt, ko daru un sāk aicināt kā fotogrāfu. Protams, vēlētos to iespējami labāko, ko varu sniegt. Paldies! :)

Labākais ko vari sniegt ir padoms nolīgt fotogrāfu. Tas neliedz tev arī bildēt šajās kāzās, bet tas ir pasākums kurā nedrīkst nolažot, tava māka un tehnika to nenodrošina un ja tehniku vēl var nopirkt, tad māka to lietot nāk tikai ar laiku. Un jautrākais ir tas ka tad kad tu mācēsi jēdzigi uzbildēt kāzas, visi draugi un draugu draugi būs apprecējušies un neviens vairs uz kāzām neaicinās, nu tikai uz kristībām vēl kādu laiku, tas ir tāds tipisks Latvijas kāzu fotogrāfa "dzīves cikls", kamēr jauns sabildē draugu kāzas un tad nāk citi drusku jaunāki, kam atkal ir "paziņas ar fotoaparātu" un riņķis sākas no jauna.
Publicēts: 14.03.17 00:55
 citēt
Ņme kameru labāk ar logu un ta lai vakara saule iespīd caur restēm :D
Publicēts: 14.03.17 08:35
 citēt
RenLu:Plānoju iegādāties kameru. Līdz šim darīju to savam priekam, ar Canon 1200D, gribētu uzsākt ko nopietnākus. Vēlētos dzirdēt Jūsu ieteikumus, tā teikt iz dzīves, ko nācies izmantot, atsauksmes utt. :)

Jautājums ir defoltā nepareizs un pēc būtības NEVIENS NEVAR Tev ieteikt kameru vai kādu citu pričendāli. Līdzīgi varētu dot padomus nesen tiesības ieguvušam talantīgam šoferim, kurš grib zināt ar kādu mašīnu var visātrāk pabraukt. Nu... ar F1 protams :D
Es gribētu Tev pajautāt vai esi vismaz izlasījusi sava fotoaparāta pamācību grāmatiņu? Ja ne, tad sākumā izlasi kameras manuāli un tikai Tad, kad būsi izpratusi sava fotoaparāta iespējas, sāc PATI(!!!) sev meklēt piemērotu darba agregātu, jo neviens cits, kā tikai Tu pati, nevar noteikt ar cik "ātru mašīnu māki braukt" :)
Ja gribi uzsākt ko nopietnāku, tad nopietnāk un vairāk pievērsies informācijas meklēšanai par pašu fotografēšanu. Youtube ir pilns ar pamācību filmām faktiski par jebkuru tematu un meklētājā frāzi "how to..." papildinot ar vajadzīgo vārdu salikumu, atradīsi daudz vairāk noderīgas informācijas, nekā šajā forumā :)
Publicēts: 14.03.17 13:01
 citēt
RenLu:Plānoju iegādāties kameru. Līdz šim darīju to savam priekam, ar Canon 1200D, gribētu uzsākt ko nopietnākus. Vēlētos dzirdēt Jūsu ieteikumus, tā teikt iz dzīves, ko nācies izmantot, atsauksmes utt. :)

Labdien. Laipni aicināta pulciņā! Arī es, līdzīgi Tev, pilnīgi neko nejēdzu no bildēšanas un arī neapsveru iespēju pat ne pāris vakarus veltīt elementāru lietu apguvei. Bet man tā patīk sapņot! Pērku un pērku - tas ir tik lieliski! Gandrīz nevienā veikalā pārdevēji neorientējās fototehnikā, bet iesaku Tev Stockmann - tur dīvainā kārtā starp matu fēniem tirgo jau diezgan nopietnu fototehniku - tur garantēti pārdevēja darbosies "sajūtu līmenī". Izčalojaties kārtīgi un neaizmirsti aiznest jauno kameru pie riebējas babenes, lai noņem šķībacaino (verķis ta būs no Ķīnas) lāstu un noteikti vēlāk pie macītāja, lai iesvēta jauno, neizprotamo lietu.
Publicēts: 14.03.17 13:06
 citēt
Pirkt tikai pirkšanas pēc neko nevajag. Ja reiz jautā mums, ko pirkt, tad attiecīgi Tev NEKO upgreidot nevajag. Ja justu, kur ir pa īstu, tad pašai atbilde būtu rokās.
Publicēts: 14.03.17 16:51 labots
 citēt

Uz kas neapmierina esošajā fotoaparātā? :face-smile: (bez ņirgāšanās)
Šitam aparātam šedevru poga salūza? :bad_smile: (ar ņirgāšanos)
Publicēts: 15.03.17 06:35
 citēt
1200D ir tīri ciešams 6400, sevišķi, ja bildē RAWā un prātīgi nostrādā noisus. Vienkārši jāapsūkā jautājums par savām prioritātēm un jāpaņem labāku stiklu, ja vairāk sanāk bildēt ārā, tad usspiest uz diapazonu (15-85), ja telpās, tad uz gaišumu (Tampons 17-50/2,8).
Cūcīgi dārgo putekļu sūcēju ar lūstošo kontaktu šlepi EF-S 17-55 neieteikšu, jo Ķenons par saviem kropa lietotājiem nedomā.
Publicēts: 15.03.17 12:53
 citēt
Es domāju, ka ar Fujifilm GFX 50S nenošausi greizi...
Publicēts: 15.03.17 18:20
 citēt
No Kakoniem man simpātisks liekas 760D, kaut arī trīsciparu, bet ar patīkamu knifiņu - ir aukšējais displejs. Un domāju, ka 12800 jābūt pilnīgi lietojamam.
Publicēts: 25.03.17 21:23
 citēt
Bija Canon, bija Nikon, Pentax izmēģināts vairākkārtīgi.
Esmu beidzis ar Sony RX1r. ZB jau staipīties. Pietiek priekam un vēl arī priekš cita. Sportam un putniem nederēs :)))
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):