Filtru sistēma ir neliela un atbalsta objektīvus ar vītni līdz 62mm. Lieliski noder ar mazajām kamerām, ja nav lielu objektīvu. Es lietoju ar Olympus 12-40mm f/2.8 un citiem mazajiem objektīviem.
Nu ebayā shipping izmaksas augstas. Man liekas es šito pērko vairāk samaksāju par shippingu nekā par pašu. Un vēl jābūt uzmanīgam ko pērc. Trešajā linkā tev ir gredzens no citas sistēmas.
Nu labi, es uz ātru roku, nokļūdījos, te būs pareizā www.ebay.fr... pie tam, alumīnija riņķim ar vītni un plastmasas štruntam, kurā ieliek parastu kantainu plāksnīti, izcelsmes valsts nav tik vitāli svarīga: www.ebay.at... Un visi pircēji tev blakus nedzīvo, arī šeit jārēķinās ar Omnivas vai pasta izmaksām. Man ir tā sistēma ar 121, reti, bet lietoju, gredzeni ir kādu triju vai četru izmēru, oriģinālais spranču ražojuma, liekas, tik viens. Ja kas, uz 77mm varu pat uzdāvināt, jo nav vairāk tāda objektīva vai mainīt pret 62 mm, jo tieši tāds tagad uzradās.
Tamponam 17-50 uz 67mm ir, Sigmai 24/2,8 uz 52mm arī, tagad 16-50 notirgoju un nopirku 18-135, uz 77mm vairāk nevajag, bet ievajadzējās 62mm. Cik liela vajadzība, nezinu, bet katrā gadījumā vairāk par 77mm, ar kādu palicis tik 70-200/2,8, bet ar to debesu tumšināšanai nelietos. Vēl būs jānopērk Jebajā kādu ķīnīzeru lēto uz 49mm priekš platleņķa Limiem.
Man kiteniekam ir 37mm vītne. 62mm ir nopietni objektīvi.
Es viņus izmantoju priekš Olympus 12-40mm f/2.8 un Olympus 9-18mm f/4-5.6
Der arī piemēram priekš Sony 10-18mm f/4, Sony 16mm f/2.8 vai Fuji 14mm f/2.8
Pa lielam jau viņus izmanto tikai ar platleņķa objektīviem un man šķiet Sony E-Mount un Olympus/Panasonic nav neviena platleņķa objektīva ar vītni lielāku par 62mm.