vazup:Ja vēl ap 10. datumu būs iespējams paķeršu - šodien ienāk pats aparāts, mēģinu vēl izdomāt starp šo lēcu un 18 - 55 zoomu.
Kādu aparātu paņēmi? Skatos dažos piedāvājumos - ir izdevīgi ņemt uzreiz ar kitu 18-55, tad tas izmaksā 200-300, ja atsevišķi, tad pat par lietotu prasa vairāk.
Es no ebeja dabūju x-t1 ļoti labā stāvoklī. Tagad viņus par ļoti labām cenām var dabūt, apsvēru domu par jauno x-t20, bet t1 atbilda vairāk manām prasībām - lielais skatu meklētājs, kas ar brillēm būs ērtāk un diezgan svarīgi likās mitrum izturība par cik tieši apgāzta glāze aizsūtīja citu aparātu uz servisu tieši pirms ceļojuma. Un par to pašu cenu dabūnu vēl lēcu.
R_J:Diez vai lietots, pat ja ļoti minimāli, aizies pa 350, ja RD Electronics var jaunu pa 403€ nopirkt.
Ja nebūtu bijis slinks un būtu izlasījis arī pārējos ierakstus, tad zinātu, ka cena jau uz 320 eur nokritās š.g. 5. aprīlī.
Ja jau tas ir pārdošanas sludinājums, es lasu pirmo postu - sludinājumu. Un tur redzu cenu. Nav vienmēr laika lasīt visas tālāk sekojošās diskusijas. Ja jau maina cenu, tad jau var pamainīt arī pirmajā postā. Bet nu labi - tā ir autora darīšana - cik viņš ir ieinteresēts pārdošanā. Protams, ļoti ieinteresēts pircējs apskatīsies un izlasīs visu diskusiju, bet ir pircēji, kam nevajag to objektīvu ļoti, ļoti, bet kas var nopirkt ieraugot pareizu cenu.
320 katrā ziņā jau ir stipri sakarīgāka cena. Šobrīd nav doma pirkt šo objektīvu, bet cena 300 varbūt pat ieinteresētu, tad sāktu apsvērt - vai man tiešām tagad vajag un izmantot labo piedāvājumu, vai tomēr šis var pagaidīt un ir svarīgākas lietas.
P.S. Redz kā kļūdījos. tas taču divdesmit trijnieks, bet man galvā stāvēja 35-nieks. Nē, 23mm man toč šobrīd nevajag. Bet mazlietotam šim 23mm/f2 objektīvām 320€ cena ir laba, jo 403€ maksā 35/2, šis maksā jauns gandrīz 450€. Tas ir gandrīz 30% nost no cenas.
Tā kā pa 320€ šis tiešām ir labs piedāvājums (ja nāk līdzi visas garantijas, protams).
Pircējam ar cenu paveicās. Pēc maniem novērojumiem jauna fuji tehnika vislētākā ir 2 reālos LV internetveikalos, kuri preci ņem no vairumniekiem leišos. Svešzemju rietumu bodēs viss ir dārgāks. Objektīvi otro roku tirgū ir arī lētāki pie mums, jēga meklēties ebay vai citur ir tikai tad, ja konkrēto modeli šeit neviens nepārdod. Ir tāda grupa lietotu fuji fotolietu otrreizējā tirgū - www.facebook.com.... Tur par šo pašu lietotu 23mm 2.0 prasa 350 poundus, jeb apmēram 400 eiras.