forum.gif
Kā mēs bildējam.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā mēs bildējam.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 10.04.17 11:23 labots
 citēt
Populārākās kameras, uzstādījumi, gadalaiki u.t.t. pēc fotostoku exif datiem:
www.mirrorlessrumors.com...

Publicēts: 10.04.17 12:08
 citēt
Nevella nesaprotu, ja zvaigznītes ir popularitātes tops, tad visvairāk tiek bildēti portreti ar 5DII un caumuru 8?
Un Ukrainā fotogrāfija ir divreiz populārāka nekā ASV, pat neņemot vērā iedzīvotāju skaitu.
Publicēts: 10.04.17 12:51
 citēt
Schneider:Nevella nesaprotu,.

Ar to nu nebūtu ko lielīties....

Tur viss skaidrs kā diena - stokos daudz nenopelnīsi attiecīgi nabago valstu īpatsvars daudz lielāks. Un populārākie parametri ir klasiski studijas parametri - kā jau stoku bildēm pienākas.
Publicēts: 10.04.17 13:12
 citēt
Maris: Ar to nu nebūtu ko lielīties....

Tev ka tik ko indīgu iššpļaut, lasi uzmanīgāk, es nesaprotu, kādēļ studijā portreti jābildē ar 100 mm un f/8, kur tevis reliģijas līmenī ieceltais 1,2-1,4?
Publicēts: 10.04.17 13:14
 citēt
Vēl jau tur ir vairāk kā 40% pelēkā zoona no profiņiem kas exif nerāda. Nesastāv jau tā zona no zempusprocenta katram "pārējiem kameru ražotājiem"

Tiesa ja tur būtu exif dati, tad knipsējamo verķu modeļu saraksts mazliet pamainītos, bet knipsējamo parametru sadalījums nē.

Katrā ziņā nav īsti korekts Gunāra teksts - kā mēs bildējam... - FB uz pirkstiem var saskaitīt bildētājus kuru failus stoku lapas neatmestu atpakaļ.
Publicēts: 10.04.17 13:17
 citēt
Mieru, veči, šitā tak ir tīra laika pakavēšanas literatūra.:face-smile:
Publicēts: 10.04.17 13:35
 citēt
Schneider:
Maris: Ar to nu nebūtu ko lielīties....

Tev ka tik ko indīgu iššpļaut, lasi uzmanīgāk, es nesaprotu, kādēļ studijā portreti jābildē ar 100 mm un f/8, kur tevis reliģijas līmenī ieceltais 1,2-1,4?

cilvēkus jau bildē ar vaļā fragmu:

depositphotos.com...

Bet stoku bildes taču pārsvarā ir priekšmeti (tas nabagam ir nesalīdzinami vienkāršāk cept mantas pēc atslēgvārdiem nekā bildēt ļaudis daiļās vietās kuru Krievijā un Ukrainā gandrīz nav).

depositphotos.com...

Un tos kā reizi klapē ar f8 un 100mm - visticamāk taisni no C, N un Sigmas 100-105mm makrostikli arī to zelta zvaigzni sastāda.
Publicēts: 10.04.17 13:44
 citēt
Maris:...daiļās vietās kuru Krievijā un Ukrainā gandrīz nav...

Ej nu, abās valstīs ir kalni, ar ko arī pietiek vietu daiļumam.
Un visu mūžu esmu sapņojis redzēt Jeņisejas rezervātu Столбы, bet tas laikam tā arī paliks tik par sapni...
Publicēts: 10.04.17 13:52 labots
 citēt
Schneider:
Maris:...daiļās vietās kuru Krievijā un Ukrainā gandrīz nav...

Ej nu, abās valstīs ir kalni, ar ko arī pietiek vietu daiļumam.
Un visu mūžu esmu sapņojis redzēt Jeņisejas rezervātu Столбы, bet tas laikam tā arī paliks tik par sapni...

Kalniešiem švaki ar knipsējamo tehniku savukārt tie kas ar šo tehniku brauc uz kalniem nepelna stokos - un ja arī pelna, tad pelna ar to ko pieprasa mēdiju pārstāvji klikšķinot atslēgvārdus. Stokos pērk bildes-ilustrācijas reklāmam, rakstiem utt. - par ēdamo, dzeramo, ancukiem, frizūrām, reklāmas patērētāju ikdienu un darbu.

Stoku bildes nesastāv no minoritāšu, bet gan no masu interesēm.

Tā, ka "daiļas vietas" ir ofisi, dzīvokļi, pagalmi,dārzi, ielas - un to nu tur ir nenormāli maz - un tajās kur kas skatāms knipsētājam lēti iekšā netikt.
Publicēts: 10.04.17 13:59 labots
 citēt
Par Krievijas "dzīves telpas" skaistumu var paskatīties šeit:

www.youtube.com...

Sākot skatīties salecos jo karā nolīdzinātā Jelgava jau nu galīgi nav skatāma vide + tas cilvēks ar bultiņu (uz dullo) trāpīja pašās neizteiksmīgākajas vietās + vēl nabagu rajonos + vēl bildes ir vismaz 5 gadi vecas - tagad tur tik ļauni neizskatās, bet nu kad ieraudzīju Krieviju sapratu par ko puisis runā - vot pabildē tur stokiem...
Publicēts: 10.04.17 14:06
 citēt
Nafik, man ir daiļāki objekti, vakar pie mums bija Baltijas baleta festivāla ASV deju grupas Jordano Jazz Dance koncerts:

Publicēts: 10.04.17 14:11
 citēt
Dūšīgi barotas mammeles - vēl tik nobildēt tā lai stoku lapa ņemtu pretī un nākamgada infografikā procenti pamainītos :)
Publicēts: 10.04.17 14:18
 citēt
Kamēr nemainīsies skatuves gaismu mode - mellā tumsā LED prožektori, lai par tām mammelēm priecājas tik mana miesta lapas skatītāji.
Publicēts: 10.04.17 14:18
 citēt
Maris:

Stoku bildes nesastāv no minoritāšu, bet gan no masu interesēm.

...

FB uz pirkstiem var saskaitīt bildētājus kuru failus stoku lapas neatmestu atpakaļ.

=> FB ir unikāli mākslinieki, kuri bildē priekš minoritātēm.;-)
Publicēts: 10.04.17 14:46
 citēt
Statistika kā jau statistika...visu samet vienā katlā un tad re - šitā te mums sanāk.

Nav informācijas pēc satura...šie dati ir tikai izklaide, ja pretī nestāv vismaz sadalījums pa plauktiņiem, dabasskats, portrets, priekšmeti, brīvdienu bildes (tematiskās) utt.

Kopumā bezjēdzīgi...Varēja vismaz pielikt datus, kādā režīmē - P, Av, Tv, M visvairāk bidē - tas būtu informatīvi un vismaz pafleimot varētu, a tagad...
Publicēts: 10.04.17 16:22
 citēt
Tāda sajūta, ka no šeit diskutējošajiem, tikai Māris un vēl pāris ir vispār atvēruši stoku lapas - kur nu vēl ar nojēgu, ko pērk.
Publicēts: 10.04.17 16:36
 citēt
Schneider:Kamēr nemainīsies skatuves gaismu mode - mellā tumsā LED prožektori, lai par tām mammelēm priecājas tik mana miesta lapas skatītāji.

Sen jau izrunājām. Pats lieliski zini, ka vienkārši neiedziļinies savas kameras krāsu iestatījumos (vai raw failu pēcapstrādē (kas nesalīdzināmi vieglāk) - ir vienalga ka līdz rezultātam nonāk) un viss.

Led gaismās uz melna fona var bildēt normāli - man nav problēmu:

content31-foto.inbox.lv...

Neaprobežojās bilde ar ekspozīciju, fokusu un kādu no baltā balansa iestatījumiem - un ne es tur vainīgs. Neurbsies cauri rezultāta nebūs.

Citagaisma: FB ir unikāli mākslinieki, kuri bildē priekš minoritātēm.;-)

Ir. Tikai tam nav sakara ar stoku statistiku. :face-smile:

MaurI:
Kopumā bezjēdzīgi...Varēja vismaz pielikt datus, kādā režīmē - P, Av, Tv, M visvairāk bidē - tas būtu informatīvi un vismaz pafleimot varētu, a tagad...

Ir bezjēdzīgi no tā viedokļa, ka pēc bildes (situācijas) jau redzams kāds režīms piemērotāks - loģiski identisku bildi ar lielāku čakaru
var iegūt arī citos režīmos tik pamatojumu tam atrast pagrūti.
Publicēts: 10.04.17 16:38
 citēt
versatile:Tāda sajūta, ka no šeit diskutējošajiem, tikai Māris un vēl pāris ir vispār atvēruši stoku lapas - kur nu vēl ar nojēgu, ko pērk.

Baigi kādu interesē stokisms...
Tik pat lēta padarīšana, kā delfu žurnālistika, un citas ar virtualitāti saistītas parādības.
Publicēts: 10.04.17 16:41
 citēt
Citagaisma:
versatile:Tāda sajūta, ka no šeit diskutējošajiem, tikai Māris un vēl pāris ir vispār atvēruši stoku lapas - kur nu vēl ar nojēgu, ko pērk.

Baigi kādu interesē stokisms...
Tik pat lēta padarīšana, kā delfu žurnālistika, un citas ar virtualitāti saistītas parādības.

bet dati ta no stokiem - attiecīgi, tos apspriežot, par citām tēmām fantaāzēties nav jēgas.
Publicēts: 10.04.17 16:43
 citēt

Gunārs vainīgs - ierakstot nosaukumu "kā mēs bildējam" - cilvēki apskatās un saprot, ka viņi bildē savādāk un loģiski postē izbrīnu.

Tad uzzin, ka infografika par stokiem, ka kkādu iemeslu dēļ viņi stokiem nevar bildes piegādāt.... nu un, tad paziņo iemeslus kapēc viņi stāv pāri kam tik garīgi tukšam kā stoku bildes.
Publicēts: 10.04.17 16:56
 citēt
Maris:
Gunārs vainīgs - ierakstot nosaukumu "kā mēs bildējam" - cilvēki apskatās un saprot, ka viņi bildē savādāk un loģiski postē izbrīnu.

Savu vainu noliedzu! Vai tad "Tā bildē viņi." būtu labāk?

Mēs tepat vien esam, tāpat kā mēs visi esam šajā fotogrāfijā:face-smile:

Publicēts: 10.04.17 17:00
 citēt
Maris: Sen jau izrunājām. Pats lieliski zini...

Sen jau izrunājām un pats lieliski saproti, ka pēc ēnu izvietojuma ļoti labi redzams, ka mūsu kadros ir divas, pilnīgi dažādas gaismas. Tev prožektoru staru ir daudz, tie ir izkliedēti dūmos, gaišs fons, manējā ir zils un dzeltens no augšas, rozā no sāna un apakšas un viss.
Bet kam un priekš kam es to stāstu...
Publicēts: 10.04.17 17:09
 citēt
Schneider:
Maris: Sen jau izrunājām. Pats lieliski zini...

Sen jau izrunājām un pats lieliski saproti, ka pēc ēnu izvietojuma ļoti labi redzams, ka mūsu kadros ir divas, pilnīgi dažādas gaismas. Tev prožektoru staru ir daudz, tie ir izkliedēti dūmos, gaišs fons, manējā ir zils un dzeltens no augšas, rozā no sāna un apakšas un viss.
Bet kam un priekš kam es to stāstu...

Da normāla silta gaisma + otra aveņsarkana - mierīgi var toņus izgrozīt - bet Tev taču slinkumiņš pat ekspozīciju un ēnas piegrozīt - kur vēl toņus. Vienkārši neiedziļināties un viss. Tas nekas, ka pasaule pilna ar korektām skatuves bildēm led gaismās - to ignorējam. Tev pretī nākosšās gaismas (vienmēr) ir unikālas un basta. :)
Publicēts: 10.04.17 17:13
 citēt
GunarsII: Savu vainu noliedzu! Vai tad "Tā bildē viņi." būtu labāk?

Tā tiktu ietaupīts viens solis - nebūtu sākumstadijas "kurš, tad tā bildē?!" - cilvēki uzreiz ķertos pie stadijas "stokiem bildē lohi un lohi tās pērk + mēs esam ļaudis ar garīgi augstākām vērtībām".
Publicēts: 10.04.17 17:39
 citēt
TesMens:Māri, kamēr neesi blakus stāvējis, nevari galvot, ka Tev iznāktu labāk, ka'Šneideram. Tev tāda iesācēja lecīgums, uzstājoties ar bildīti, kurai, toties citas vainas, kā plakanas sejas un mazi kontrasti, slikts krāsu piesātinājums.

nez kāpēc man viss tur šķita pat ļoti ok :face-wink:
Publicēts: 10.04.17 17:45
 citēt
NilsS:
TesMens:Māri, kamēr neesi blakus stāvējis, nevari galvot, ka Tev iznāktu labāk, ka'Šneideram. Tev tāda iesācēja lecīgums, uzstājoties ar bildīti, kurai, toties citas vainas, kā plakanas sejas un mazi kontrasti, slikts krāsu piesātinājums.

Tas tāpēc, ka Tu muļķis un TesMens nepostēs savu bildu līdzīgos apstākļos.

Tu truli salīdzini bildes, bet jāskatās ir "sajūtu līmenī".
Publicēts: 10.04.17 19:03
 citēt
Yes...tomēr mikrofleims panesās...
Publicēts: 10.04.17 19:43
 citēt
vai tiešām čipšu paku būs jāpogā vaļā :D
Publicēts: 10.04.17 19:58
 citēt
Maris:
NilsS:

Tas tāpēc, ka Tu muļķis un TesMens nepostēs savu bildu līdzīgos apstākļos.

Tu truli salīdzini bildes, bet jāskatās ir "sajūtu līmenī".

interesanti būtu salīdzināt fočenes no Ķīpsalas, tā vieta mani tiešām kaitina ar haotiskajām gaismām
Publicēts: 10.04.17 21:12
 citēt
Ķīpsala:

Publicēts: 10.04.17 23:55 labots
 citēt
Gan jau valstu rezultāti ir saistīti ar to, ka Depositphotos īpašnieks ir ukrainis: netpeak.net...

Piemēram šitie arī ir saistīti: dfiles.ru...

Ja būtu pieejami citu stoku rezultāti, tad varētu objektīvāk redzēt.
Publicēts: 14.04.17 19:20
 citēt
Man domāt -pilnīgi nekam nederīga statistika, bez paskaidrojuma, uz kādiem parametriem knipsētās bildes dabon vis vairāk laikus feisbukā :bad_smile:
Publicēts: 15.04.17 02:33
 citēt
Gāzī grīdā un pa simtam:):):face-smile:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol