Laikam gribu tikt vaļā no fotopalielinātāja, sarkanās spuldzes, taimera un papīra. Visam būtu jādarbojas, bet lietots nav gadus 5-6. Papīrs arī no tiem laikiem, respektīvi - nav garantijas, ka kontrasts būs uz 100%, lai gan toreiz bildes sanāca labas. Sliktākā gadījumā domāju, ka benzotriazols varētu līdzēt.
Papīra izmērs 20,3x25,4 cm. Papīram kontrastu var regulēt ar krāsainajiem filtriem (ja atradīšu, došu tādu komplektā, bet pagaidām atrašana izskatās maz ticama.)
Palielinātājam standarta spuldzes vietā liku smalku halogēnspuldzi, lai bildes būtu supergraudainas un asas, šī modifiācija gan nav saglabājusies, bet principā iespējama.
Papīrs ir 15 pakas pa 25 loksnēm, viena paka atvērta.
Paskatīšos vēl, vai kādas ķīmijas man arī nav saglabājušās.
Ja šeit nevienam nevajag, varbūt varat ieteikt, kur visveiksmīgāk var no šī kompleta tikt vaļā par kādu simbolisku samaksu? Kādu summu par to visu varētu gribēt?
Nu krievu palielinātāju un optiku var nopirkt tikai cilvēks kam nav nācies saskarties ar bilžu kopēšanu. Bet kas ta vainas lukturim un taimerim - tie jau lietojami. Papīrs noderēs jebkuram kam mājā multikontrasta galva (nu vai ir cilvēki kas iztiek ar filtriem) - ja tik vēl izmērs būtu zināms.
Tad Tev nav bijis normāls palielinātājs. Šodien 35mm Dursts vai Kaizers maksā 20-50e un starpība ir pilnīgi visā - Stabilitātē, precizitātē, izgaismojuma vienmērīgumā, kondensoros... un liela...
Nevajag arī riskēt, kā ieteici, meklējot tik vecu optiku (sēnes būs, pārklājumi beigti utt.) - pavisam lētās naudās ir palielinātājiem pavisam nesen ražoti Nikkori, Šneideri un Rodenštoki - absolūti nesalīdzināmi ar krievu optiku.
Kopiju kvalitāti palielināšanas process čakarē nesalīdzināmi vairāk kā nekvalitatīva bildēšanas tehnika + šis process aizņem laiku un tērē materiālus - labu palielinātāju ar daudz labāku optiku ebay.de var nopirkt par summu cik bodē izmaksā 2 filmiņas, ķīmija un A5 loksnītes katram no 70 kadriem... Vai ir vērts ieekonomēt pusotras filmiņas cenu, lai kopējot čakarētu kopā visus savus kadrus?
Nezinu cik maksā lampa, taimeris un papīrs - paskaties ebay.
Pats palielinātājs der kā rekvizīts komisijas veikala skatlogam - nevajadzētu ar viņa palīdzību sačakarēt savu priekšstatu par bilžu kopēšanu - ar šodienas papīru un multikontrasta galvu neliela izmēra bildes var kopēt gan ātri gan ļoti kvalitatīvi.
Tik jāapbruņojas ar antistatiskām birstēm un aerosolu - šis pirkums var izrādīties sālītāks par palielinātāju, bet jo mazāks formāts jo briesmīgaka cīņa ar putekļiem.
….un tad atnāca Māris un pateica ka viss ir sūds… Priekš "pamēģināt" komplekts ir ļoti ok, taisnību sakot, gadā 85tajā katrs Padomju fotoamatieris būtu stāvā sajūsmā par šitādu komplektu un agfas papīru godbijīgi lietotu tikai īpašām izstādes bildēm. Vega11 nav tas sliktākais krievu palielinātāja objektīvs, kaut arī ne velti punkta(halogēnlampas)gaisma tika padomju laikos brūvēta.Tos kontrastfiltrus gan labāk sameklēt, jo multikontrasa papīrs bez filtra ir nūūū specifisks… baigi mīkstais. P.S. laiki kad par kapeikām vācu ēbajā varēja nopirkt labu palielinātāju ir beigušies, ja arī trāpās, tad neaizmirstam arī sūtīšanas izdevumus.
85tajā, kad robeža bija ciet, arī zenit skaitījās manta ne tikai fotoamatierim - arī šodien, cilvēki kas nelieto fototehniku un attiecīgi nav sanācis salīdzināt, zenit slavē. Absolūti nekas neatšķiras arī kopēšanas tehnikas jomā.
Patiesībā es gandrīz būtu gatavs atpirkt tikai to papīru, bet man ne visai plastmasas bāzas papīrs patīk (RC), dodu priekšroku ķēpīgākam bet estētiskākam papīra bāzes (FB) papīram.Viss papīrs vienāds?Kads datums virsū? Man šķiet ka AGFA jau gadus 10 papīru neražo.
Ir gadījies ņemties ar padsmitgadīgiem plastmasas papīriem gan ilforda, gan agfas - nekādas nobīdes nemanīju. Tā, ka pirmais kopētājs kas šito pamanīs kkādu dīlu piedāvās. Man patīk plastmasas papīrs, ka jamo var žavēt vnk slapju pie lamināta pielipinot un bilda ideāli taisna. Matēta virsma gan ne, bet lielākam vairumam kā reizi matēts tuvāks.