forum.gif
Parādzīme
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Parādzīme
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.04.17 12:20
 citēt
Man ir aktuāls jautājums:
Kā pareizi sastādīt parādzīmi firmai par pārdoto fotogrāfiju
Kā jau firma, man atsūtīja rekvizītus
Vai tādos darījumos nevajag trešo personu: notāru vai tml personu?!
Pastāstiet savu pieredzi šajā jomā

un jā... es esmu patentmaksas maksātajs.
Publicēts: 19.04.17 12:25
 citēt
Nezinu, kā patentmaksātāji raksta parādzīmes, es esmu MUN, tiem, ar ko ir līgums, izrakstu tikai rēķinu, ja līguma nav, tad arī pieņemšanas nodošanas aktu. Uz rēķina mans paraksts, uz akta abu pušu paraksti un nekādu notāru vai starptautisko tiesu.
Publicēts: 19.04.17 12:46
 citēt
janispalulis:Man ir aktuāls jautājums:
Kā pareizi sastādīt parādzīmi firmai par pārdoto fotogrāfiju
Kā jau firma, man atsūtīja rekvizītus
Vai tādos darījumos nevajag trešo personu: notāru vai tml personu?!
Pastāstiet savu pieredzi šajā jomā

un jā... es esmu patentmaksas maksātajs.

Vari elementāri izrakstīt rēķinu savos rekvizītos ierakstot personas datus un patentmaksātāja numuru. Un neko vairāk nevajag. Protams vari rakstīt līgumus, pierņemšanas nodošanas aktus gadījumos ja vēlies precizēt vai pārdod tiesības vienreizējai bildes publikācijai, vai pārdod arī autortiesības utt. - nu vai ja pretī ir šaubīgs kantoris vai kantoris kura grāmatvedība pati īsti nejēdz ko vajag tādēļ pieprasa daudz papīrus. Bet ja pircējs elementāri vēlas norēķināties par saņemto, tad ar rēķinu pilnīgi pietiek.

Nesen varēja arī norēķināties skaidrā naudā izrakstot kvīti - kvītis saņem un reģistrē vid + reizi ceturksnī jāiet par tām atskaitīties.
Publicēts: 21.04.17 07:29
 citēt
Pavadzīmi raksta elementāri, cik parādā, kad jāatdod, cik procentu par kavētu maksājumu. Galvenais ierakstīt, ka ir iespēja prasījumu nodot trešajām personām un piedziņas izdevumi gulstas uz parādnieku. Pēc tam var pārdot, kaut SMS kredītam par 20% un dabūt vismaz kaut ko :face-sad:
Publicēts: 21.04.17 09:28
 citēt
Maris:vai pārdod arī autortiesības utt

autortiesības pārdot nav iespējams pēc likuma.
Publicēts: 21.04.17 09:35
 citēt
Tā gluži nav, versatile. Saskaņā ar Autortiesību likumu "autortiesības tiesiskā režīma ziņā pielīdzināmas tiesībām uz kustamu mantu Civillikuma izpratnē." Tās var nodot citai personai, pārdot, pat mantot.
Publicēts: 21.04.17 09:42
 citēt
Autortiesības var pārdot, pēc kā tev savu bilžu publicēšanu būs jāsaskaņo ar pircēju.
Publicēts: 21.04.17 09:46
 citēt
hvz, Autortiesību likums saka tā:
14.pants. Autora personiskās tiesības

(1) Darba autoram ir neatsavināmas autora personiskās tiesības uz:

1) autorību — tiesības tikt atzītam par autoru;

2) izlemšanu, vai darbs tiks izziņots un kad tas tiks izziņots;

3) darba atsaukšanu — tiesības pieprasīt, lai darba izmantošana tiek pārtraukta, ar noteikumu, ka autors sedz zaudējumus, kas pārtraukšanas dēļ radušies izmantotājam;

4) vārdu — tiesības pieprasīt, lai viņa vārds būtu pienācīgi norādīts visās kopijās un jebkurā ar viņa darbu saistītā publiskā pasākumā, vai pieprasīt pseidonīma lietošanu vai anonimitāti;

5) darba neaizskaramību — tiesības atļaut vai aizliegt izdarīt jebkādus pārveidojumus, grozījumus un papildinājumus gan pašā darbā, gan tā nosaukumā;

6) pretdarbību (arī uz vienpusēju atkāpšanos no līguma, neatlīdzinot zaudējumus) jebkurai sava darba izkropļošanai, sagrozīšanai vai citādai pārveidošanai, kā arī tādai autora tiesību aizskaršanai, kas var kaitēt autora godam vai cieņai.

(2) Neviena no šā panta pirmajā daļā minētajām tiesībām autora dzīves laikā nevar pāriet citai personai.

likumi.lv...
Publicēts: 21.04.17 09:49 labots
 citēt
Schneider:Autortiesības var pārdot, pēc kā tev savu bilžu publicēšanu būs jāsaskaņo ar pircēju.

Tās ir mantiskās tiesības, ne?
īsumā, es varu no tevis nopirkt bildi un aizliegt Tev viņu publicēt bez saskaņošanas - bet es nedrīkstu zem bildes rakstīt, ka tā ir mana, un, ja Tu uzstāj, nedrīkstu nerakstīt, ka tā ir Tava.
Publicēts: 21.04.17 10:38 labots
 citēt
Nu laikam tā arī sanāk.
2. Kam pieder autortiesības un kā tās sniedz labumu darbu radītājiem, tiesību īpašniekiem, patērētājiem, sabiedrībai, ekonomikai un kultūrai kopumā?

Autortiesības sākotnēji pieder autoram, t.i. fiziskajai personai, kura ir radījusi konkrēto darbu. Autora mantiskās tiesības var pāriet vai autors var tās nodot citām personām, piemēram, mantiniekiem, darba devējam, izdevniecībai, darba pasūtītājam u.tml. Personiskās tiesības autora dzīves laikā nevar pāriet citām personām.

Izskatās, ka autortiesības dalās vēl mantiskās un personiskās.
Vopšem, peļņas iespējas advokātu mafijai. :face-grin:
Publicēts: 21.04.17 11:09
 citēt
Vienkāršoti - autortiesības dalās mantiskajās un personiskajās. Personiskās nepāriet pie citām personām, mantiskās var pāriet pie citām personām. Bet mantiskās autora tiesības arī ir autortiesības, tā kā nevar gluži tā teikt, ka autortiesības nav iespējams pārdot.
Publicēts: 21.04.17 11:13
 citēt
Nemet visu vienā kulē. Autrtiesības un tiesības uz autorību nav viens un tas pats! :) versatile!
Publicēts: 21.04.17 11:15
 citēt
Ja par foto pārdošanu - atšķirība vai cilvēks ir saimnieciskās darbības veicējs/patentmaksātājs vai kāds līdzīgs subjekts, kas foto pārdod biznesa ietvaros, vai vienkārši fiziska persona, kura ir uztaisījusi foto, un kāds to ieraudzījis grib nopirkt (ja tā pārdošana ir atsevišķs vienreizējs gadījums, nevis bizness). Ja otrais gadījums, un pircējs ir juridiska persona, tad nesanāks rēķinu rakstīšana. Tad vajag līgumu, kaut vai formālu divās rindiņās, ierakstot pārdevēju, pircēju, ko pārdod, cenu, un kā un kad samaksā. jāskatās tik kā šādā gadījumā fiziskai personai nodokļi aprēķinās un maksājas, to gan uz sitiena nezinu, bet skatīties nav laika. Var pazvanīt uz VID uzziņu tālruni.
Publicēts: 21.04.17 11:17
 citēt
Ar to viss skaidrs, bet autoram vajag parādzīmes noformēšanu, es gan par tādu nevienā bjustgalterijā nēsu neko dzirdējis.
Publicēts: 21.04.17 11:21
 citēt
Schneider:Ar to viss skaidrs, bet autoram vajag parādzīmes noformēšanu, es gan par tādu nevienā bjustgalterijā nēsu neko dzirdējis.

Cilvēks vienkārši varbūt īsti jēdzienus nesaprot vai ne tā domu noformulējis.
Publicēts: 21.04.17 11:30
 citēt
Viss man sanāca pa smuko vēl pielikumā iedevu lincences tiesibas fotogrāfijai, kur un kā var to izmantot, un kādas sekas var būt noteikumu neievērošanu. ;)
Publicēts: 21.04.17 11:33
 citēt
Tad kas rezultātā sanāca - rēķins, parādzīme, vekselis vai vēl kas cits?
Tīri dēļ intereses.
Publicēts: 21.04.17 12:56
 citēt
Rēķins sanāca labs ar visu pielikumu, esošā sadarbība ir veiksmīga. Saņēmu honorāru abas puses ir apmierinātas. ;)
Publicēts: 21.04.17 21:52
 citēt
Personiskās nevar pārdot, tobiš, kolsdee, ja ir uzbildējis bildi, tad vienmēr paliks tas, kurš bildi uzbildējis, bet pārdot var mantiskās tiesības, piemēram, pircējam ir tiesības drukāt ntos eksemplārus, tos pārdot un visu naudu paturēt. Turklāt var pārdot paturot arī sev tādas tiesībs (ka pats arī var drukāt un tirgot), var arī pārdot vispār atsakoties pats no tiesībām drukāt un tirgot, pat tā, ka pircējs vad pieprasīt soda naudas no autora, ja tas ko tādu dara. Tur variācijas daudz un dažādas, kā puses vienojas. Tas tā vienkāršoti.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol