Esmu nonācis līdz lēmumam atvadīties no virsrakstā minētā zoomstikla. Kā aizvietotāju vēlos 135 L f2. pavirši papētot tirgu, šie varētu būt +/- vienā vērtībā otreizējā tirgū atkarībā no stāvokļa utt. Sekojoši pieņemšu, izskatīšu maiņas iespēju, uz ko lieku cerības tuvu 0. Bet zoomstiklu arī pārdošu bez maiņas, par nudiņām, nu teiksim 750 eur. Ir oriģ. soma. Spam-on!
constrig07:pavirši papētot tirgu, šie varētu būt +/-
Ja runa ir par 70-200/2.8L, tad varētu būt, ka taisnība, bet, ja nosaukumā tas burts I ir puse no domātā IS, tad viņa vērtība ir lielāka.
Jebkurā gadījumā, varu piedāvāt savu 135/2L (piedāvātā cena 750 euro mani apmierina), tiesa gan maiņa man šoreiz neinteresēs, jo 70-200/2.8L IS man jau ir.
135niekam ir daudz citi plusi un priekšrocības pret telezūmu, bet noteikti to starpā nav mazāka flērainība pretgaismā. Gaismas spokus 135/2 mīl ļoti lielā mērā.
Lūk, mani piemēri:
Un te, ļoti līdzīga pusrietošā gaisma aizmugurē augšā, bet objektīvs 70-200/2.8 IS
Bet nu mirguļus baigi skaistos 135nieks taisa jau pat no krūma lapām, kurās nedaudz atspīd saule (pat ne no ūdenspilēm no tā, nē, no sausām lapām), ar zūmu tas nebūs iespējams pat pie 200mm: