Cenu nosaka ne vien vidējais aritmētiskais Jebajā, bet vēl arī vajadzība pēc tāda verķa, kuru grūti iedomāties laikā, kad pilns nets ar bezmaksas programmām, kuras taisa kaut 360 panorāmas.
Man bija gan tāds, gan vēl "platāks" FT-2. Toreiz tas bija gana aktuāli, bet mūsdienās, kad gandrīz katrs ziepis pats prot taisīt tīri pieklājīgu panorāmu, šādi aparāti paliek interesanti tikai visai šauram fanātu un kolekcionāru lokam. Lai veicas tādu atrast!
Vispār jau ziepis taisa "mūsdienu"panorāmu (salocīto), ko Horizonts var uztaisīt tikai tad, ja to lieto nepareizi. Sliedes no viena stūra atnāk, vidū izlocās un aiziet uz otru stūri. Ja ainavās to vai nu nemana (nav tādu paralēlu līniju priekšplānā) vai nu izskatās fifīgi, tad interjeros ir vāks.
Šamo šņaba rindu (80-to gadu beigās) joka pēc uzbildēju ar minēto Horizontu (bet varbūt arī sameloju un tas bija FT-2, vairs precīzi neatceros). Horizontam kadra garums bija 58 mm, bet FT-2- veseli 110 mm - tas pie "normālā-FF" filmas kadra 24x36 mm. Izskatās dikti "fifīgi"..
Friidis:Šamo šņaba rindu (80-to gadu beigās) joka pēc uzbildēju ar minēto Horizontu (bet varbūt arī sameloju un tas bija FT-2, vairs precīzi neatceros). Horizontam kadra garums bija 58 mm, bet FT-2- veseli 110 mm - tas pie "normālā-FF" filmas kadra 24x36 mm. Izskatās dikti "fifīgi"..
bilde labā.. toreizējo rindā stāvētāju atvases šajā gadu tūkstotī ir apmirušas desmitiem tūkstošiem no alkohola un bezdarbības... es kādreiz mēģinu apjaust, cik tad to bomžotāju-alkanavtu mūsu demokrātijā pa pēdējiem 25 gadiem ir uzradušies un cik no tiem ir jau aizsaulē. katrā ziņā no tiem daudzajiem desmitiem ap 2000.gadu pa miskastēm ložņājošajiem mūsu apkaimē dzīvs nav palicis neviens... kopskaitā alko upuru otrajā brīvvalstī varētu būt ap 50 000 -70 000. ne ar vienu panorāmu tādu rindu neuzņemsi. nē, nu mira no alkohola krievu laikos arī, bet nu ne pat puse no tā daudzuma, kas patreiz - tagad jau pat nauda nav vajadzīga, lai pielaktos - marketos esmu redzējis atstātas tukšās šņaba pudeles desmitos.
Visvairāk alkonavtu nolika ķelli Grobačova laikos, kad no Moskovskās, Pšeņičnās un Sibirskās, arī no Volgas, Agdama un 777 pārgāja uz gaisa acvaidzinātājiem un logu tīrāmajiem.
z_z:bilde labā.. toreizējo rindā stāvētāju atvases šajā gadu tūkstotī ir apmirušas desmitiem tūkstošiem no alkohola un bezdarbības... es kādreiz mēģinu apjaust, cik tad to bomžotāju-alkanavtu mūsu demokrātijā pa pēdējiem 25 gadiem ir uzradušies un cik no tiem ir jau aizsaulē. katrā ziņā no tiem daudzajiem desmitiem ap 2000.gadu pa miskastēm ložņājošajiem mūsu apkaimē dzīvs nav palicis neviens... kopskaitā alko upuru otrajā brīvvalstī varētu būt ap 50 000 -70 000. ne ar vienu panorāmu tādu rindu neuzņemsi. nē, nu mira no alkohola krievu laikos arī, bet nu ne pat puse no tā daudzuma, kas patreiz - tagad jau pat nauda nav vajadzīga, lai pielaktos - marketos esmu redzējis atstātas tukšās šņaba pudeles desmitos.
Interesanti kādās padibenēs Tu dzīvo? Te provincē Jelgavā tikai krievu laikos atceros dzērāju pūļus ap rūpnīcām un mikrorajoniem. Pašam individuālo māju rajonā bij tik viens krievs dzērājs un pusleitis fotogrāfs bik ar smaciņu. Izbrauca vāļenku armija, aizbrauca lielākā daļa ievestā melnā darbaspēka un viss - šobrīd ja Z_Z atbrauktu ta dabūtu sodu pat par pīpēšanu parkā, par atvērtu aliņu nerunājot. Krievu dzērāju laiki šeit ir beigušies - meklē tos Daugavgrīvā, Pļavniekos, Ķengaragā vai Rēzeknē.
Arī Rēzeknē pa centru izteikti zabuldigas nevazājas, par Ziemeļu rajonu, kura kastītēs palicis dzīvot bijušo vissavienības uzņēmumu kontingents, nemāku pateikt.
Schneider:Arī Rēzeknē pa centru izteikti zabuldigas nevazājas, par Ziemeļu rajonu, kura kastītēs palicis dzīvot bijušo vissavienības uzņēmumu kontingents, nemāku pateikt.
Protams vide stipri mainās uz labo pusi - pēdējo reizi biju pāris vasaras atpakaļ tā cauri skrienot - ģēlu randiņš bij "Slaucēju aprīkojuma rūpnīcā" (vai kas uz to pusi) - nu tur un apkārtnē bija skarbi... gan no skata gan arī skaidrā bij tik puisis ar kuru tikos. Varbūt sagadīšanās.
Protams ja nodokļu ieņēmumi ir pāris reizes mazāki ir grūtāk vidi savākt, bet vairāk jau izskatās pēc tā paša "saimniekošanas" stila kas Rīgā kuras skatu glābj lielais privātais sektors un valsts apmaksāto iestāžu centri. Kamēr reģionālās pašvaldības dzen garām ar katru gadu trakāk. fiziski kļūst redzams kādas vērtības ir prioritāras vatei un kādas pārējiem.
Schneider:Arī Rēzeknē pa centru izteikti zabuldigas nevazājas, par Ziemeļu rajonu, kura kastītēs palicis dzīvot bijušo vissavienības uzņēmumu kontingents, nemāku pateikt.
vo vo esmu tur vairākas reizes gadā un jāsaka visai zolīda pilsētele, ar Daugavpili i nesalīdzināt. Ja par dzeršanu un bomžošanu padlaikos, tad uj cik augstu vilni sita! Pat Rīgas centrā visur piemīztās/pievemptās vārtrūmes, kāpņutelpas, alkašu pūļi ap alus kioskiem, bet darba kolektīvos kā visi koda, oi oi.. Bet bomži un dzērāji gan gadu desmitiem tuseja pa vājprātā nolaistiem dzīvokļiem un ar savu smaku un ālēšanos bojāja visiem kaimiņiem dzivi, komunālos protams nemaksāja. Un visi cieta, nez vai vāvuļotājs zz būtu ar mieru sev tādu kaimiņu izmitināt un saziedot tam īrei
Tad tur jau arī ir tas rūpnieciskais rajons, kur slaucēju rūpnīca kopā ar citiem vissavienības monstriem - kombikorma, eļektrastrojinstrumentu un MKK, kurš taisīja sguščonku Maskavai. Bet padlaikos, kad šņabi tirgoja visur, izņemot tik avīžu kioskus, vienādi dzēra visās vietās.
Daugavpilī ir nācies likt Latvijas bankai dzelžus un pāris reizes dzīvot pa nedēļai uz vietas - tur ir lērums pontīgu dizainu utt., bet dzērāju pūļus nemanīju, lai arī pa naktsklubiem ne reizi vien nogājām - jā ir rēcīgas lietas, bet visumā patīkams pārsteigums.
Tiesa sajūta, ka tur vīrieši emigrējuši - klubos vienas beibes
Karlis_K: bet darba kolektīvos kā visi koda, oi oi..
Tieši tā - padlaikos tupa dzēra darbā. Sūdabrāļus neatlaida jo, tad uzņēmumam nesmuki papīri a tos kas jēdza ko darīt stutēja kā varēja - labam kombainierim vai strādniekam līda pakaļā - lai dzer cik grib, ka tik izdara kas plānā iedrukāts.
Arī par Daugavpili nezinu, kas darās pa visādiem tur Ķīmijas un Pervomajkas rajoniem, bet centrs ir krietni vien pievilcīgāks par Rīgu, vismaz māju sienas nav tā noķērnātas ar t.s "grafiti". Naktīs krogos neesmu bijis, dienas laikā gan centra ielas Mihoelsa - Ģimnāzijas apvidū ir diezgan tukšas. Tirgū vienmēr nopērku mājas mārrutku burciņu, ar veikala krutku pat salīdzināt nevar.
Padlaikos no darba gandrīz nekad nepatrieca, visiem pļēguriem tika piedāvāts pēc savas vēlēšanās, tā nu visi gāja pa riņķi SCO-Lauķene-RCP-Ūdensvads-Agroķīmija-linu fabrika-stērķelnieks... u.t.t. Jo lielāka pilsēta, jo lielāks piedāvājums.
Rīga ir Rīga - reizēm par lielu, reizēm par mazu, reizēm gribam ko vairāk, dažas nomales vatētas, bet tomēr tāda fīlinga nav (i ne tuvu) nevienai Baltijas pilsētai kur nu vēl Daugavpilij (lai gan man ok atmiņas no turienes, bet nesalīdzināsim nesalīdzināmo).
Varbūt ir tur gadiņi 10 vismaz jānomācās/jānodzīvo, lai iebrauktu tai sajūtā, bet Rīga kanti tur par spīti tās slaucējiem.
Besī saim niekošana Rīgā - ne jau Barona ielas brāķa segums ir problēma, bet tas, ka to tupa nomainīja pārdesmit centimetru dziļumā - vnk kā līmplēvi uzlīmēja uz grausta atstājot cara laika ūdensvadu apakšā...
Neesmu Jelgavas patriots, nefanoju ne par to, ka nodedzināja līdz zemei un šausmumājas vietā uzcēla, ne arī par pilsētvaru šodien - bet piedodiet pēdējos 3-4 gados tur pat 10km centra ielas uzraka pusotra metra dziļumā nomainot pilnīgi visas komunikācijas un tik tad asfaltu un bruģi virsū. Ir šķirba attieksmē ne?
Nu bet laikam jau Rīgā varai rūp tik sadarbība ar Ебaдиная РoSSия, 9.maijs un ārpusrīgas Latvijas iedzīvotāju diskriminācija savas valsts galvaspilsētā, pirms seguma kapitālā remonta nomainīt visas trubas pielec pat manā miesta vadībai.
Eu, nu tauta, jūs gan Rēzeknes ziemeļu rajonu aplikāt! Es te dzīvoju kā nekā. Nu nav te manīti baigie pļēguru vai bomžu bari. Ir pa kādam bomzītim, kurš no rīta misenes kontrolē, bet ne vairāk kā jebkur citur.
Mari, Tev ar zabuldigām nebūs paveicies..Tajā rajonā gan vecās dzelzbetona rūpnīcas drupas, bet iebraucot Rīgā ar vilcienu, arī skati vēl gadu atpakaļ bija līdzīgi.
Es neapliku, es tik teicu, ka nezinu. Bet mazās zaļās ieliņas ārpus daucstāveņu mikrorajoniem man vienmēr un visās pilsētās likušās simpātiskākas. Pats dzīvoju tādā klusā ielā, uz kuras tik 11 vienstāva koka mājas.
Lomogrāfi tās tirgo jaunas, aiz ko to seno škirbaini pirkt?;-0 Savulaiku pašam bija, tipiska padomju tehnika - divas dienas remontē, lai pusi no filmiņas uzbildētu.
Friidis:Šamo šņaba rindu (80-to gadu beigās) joka pēc uzbildēju ar minēto Horizontu (bet varbūt arī sameloju un tas bija FT-2, vairs precīzi neatceros). Horizontam kadra garums bija 58 mm, bet FT-2- veseli 110 mm - tas pie "normālā-FF" filmas kadra 24x36 mm. Izskatās dikti "fifīgi"..
Te jau citi uzspēja pirms manis, bet Frīdi - tas tik ir kadrs!!! Paskaties vēl joka pēc sataisītās bildītes un iemet pa kādai....vēl kādas pārdesmit un būtu laba izstāde!
Šito kadru vajag izdrukāt lielā formātā un pielikt kaut kur centrālā stacijā pie sienas... lai padlaiku sapņotāji tam katru dienu varētu iet garām
Bet padlaiku apjūsmotājiem ir viens dzelžains arguments: "Toties tad visiem bija darbs!" Es viņiem adbildu, lai ņem lāpstu un rok grāvi no žoga līdz puzdienām, rezultāts būs tas pats, jo tolaiku darba produkciju tukšajos veikalos vienalga neviens neredzēja.
Bet par to apvienošanu gan jāpafunktierē pašam. Vai tad pie mana jociņa smaidiņu neievēroji?.. Es tikai atbildēju uz Tavu joku par iebūvēto zibeni. Sorry, ja es to nesapratu pareizi..