forum.gif
Cietie diski
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Cietie diski
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 27.06.17 20:44
 citēt
Sveiki biedri,
ir pienācis laiks savam PC samainīt cieto disku, bet tirgus piedāvājums tik liels kad nevar vien izvēlēties :)
Varbūt varat padalīties ar pieredzi kādas firmas kādu modeli izvēlēties tā teikt ar labāko price/performance. Cietais disks varētu būt 2-3TB datu/bilžu glabāšanai. Sistēma uz cita SSD . Doma to visu dublēt uz līdzīga ārēja, un arī šeit labprāt uzklausītu viedokļus.
Publicēts: 27.06.17 21:12
 citēt
Neesmu eksperts, bet padalīšos idejās - ja jau visu dublē, tad pajāt modeli, ņem jebkuru viduvējību un gatavs!
Publicēts: 27.06.17 21:57
 citēt
Bet gan jau arī viduvējības atšķiras :) Es tā kā sliecos uz Toshibas P300 iekšējo un Toshiba Canvio Connect II ārējo.
Publicēts: 27.06.17 22:37 labots
 citēt
NilsS:Neesmu eksperts, bet padalīšos idejās - ja jau visu dublē, tad pajāt modeli, ņem jebkuru viduvējību un gatavs!

Jāj vien :D

Cietie diski vienmēr ir loterija :|
Bet - ir uzticamāki un mazāk uzticami ražotāji, te stat. dati par disku uzvedību (ne tie svaigākie dati, bet tieši 3-6TB diski).

Domāju, ka tagad 4-6TB ir optimālākais/ekonomiskākais izmērs un cena.
WD ir sakarīgākā izvēle.
Bildē ir arī tāds mazdzirdēts zīmols HGST (būtība tagad WD HiEND - kādreiz Hitachi) šie gan kā redzams diagramā ir kudi ilgspēlējošāki, bet nu cena ar 2vai pat 3reiz dārgaki, maitas, vo!
Neieteiktu ātri mirstošos Seagate diskus... izpēti tabuliņas un pieņem lēmumu ;)

www.backblaze.com...

Publicēts: 27.06.17 22:40
 citēt
Mākoņa datu krātuve "Backblaze" gada laikā ir dreijājusi vairāk par 49,000 HDD, un rezultāti apliecina, ka Seagate 3TB diski ir vieni no sliktākajiem - mirst maitas :(.

Seagate iesūdzēta pat ASV tiesā :D
www.hbsslaw.com...

petapixel.com...

Publicēts: 27.06.17 22:49
 citēt
Es šo redzēju, tikai mani nedaudz mulsina tik veci dati. Man gan nav ne jausmas kas notiek cieto pasaulē, bet ņemot vērā kā attīstās elektronika 2 gadus veci dati kaut kā nepārliecina, bet var jau būt kad ne kas te par diviem gadiem nav mainījies :)
Publicēts: 27.06.17 23:04
 citēt
Biku svaigāki dati no mākoņa datu krātuves Backblaze.

Cieto disku uzticamības statistika 2017. gada 1. ceturksnī (82516 cietie diski)

www.backblaze.com...

Publicēts: 28.06.17 18:13
 citēt
Principà vari iet jebkurà IT veikalà un pańem kādu WD. Būs gana labi. Galvenais Izvairies no Zilajiem Kaviāriem, jo tie no WD ir vislielākie sūdi. Ņem Zilos Kaviārus.
:face-wink:

Par tiem Seagate: Es Seagate neuzticos, jo pašam plauktā stāv 3 miroņi...
:D
Publicēts: 28.06.17 18:52
 citēt
WD. Black iet uz performanci, jaudu, zaļie uz eko.
Publicēts: 28.06.17 20:03
 citēt
3rdHalf:
Galvenais Izvairies no Zilajiem Kaviāriem, jo tie no WD ir vislielākie sūdi. Ņem Zilos Kaviārus.

Dzeļžaina (laikam pēcjāņu) loģika...:face-wink:
Publicēts: 28.06.17 20:33
 citēt
Friidis:
3rdHalf:
Galvenais Izvairies no Zilajiem Kaviāriem, jo tie no WD ir vislielākie sūdi. Ņem Zilos Kaviārus.

Dzeļžaina (laikam pēcjāņu) loģika...:face-wink:

HA! :face-grin:
...Tā varētu teikt....

Labojums: Jāizvairās no ZAĻAJIEM!
Publicēts: 28.06.17 22:56
 citēt
"Zaļo" vairs nav, WD pārbrendoja šos par "zilajiem". Man no ~9 (3 kompī griežās visu laiku, pārejie pa brīžam tiek pieslēgti) "zaļajiem" ir nosprādzis viens 500nieks, un to pašu nokāva dzimtā ārejā korpusa barošanas bloks.
Publicēts: 29.06.17 15:41
 citēt
Muld jau šitas te resnais daudz un daudz pa tukšo, bet pa vidam kaut ko arī pasaka...

www.youtube.com...

Ilgstošam datu storidžam (arhivēšanai) jāņem ir kādi Blu-Ray diski ar M-tehnoloģiju - ne fļeška ne magnēts nestāv līdzi.

www.bhphotovideo.com...
Publicēts: 30.06.17 07:09 labots
 citēt
e]
NilsS:Neesmu eksperts, bet padalīšos idejās - ja jau visu dublē, tad pajāt modeli, ņem jebkuru viduvējību un gatavs!

Jāj vien :D

Cietie diski vienmēr ir loterija :|
Bet - ir uzticamāki un mazāk uzticami ražotāji, te stat. dati par disku uzvedību (ne tie svaigākie dati, bet tieši 3-6TB diski).

Domāju, ka tagad 4-6TB ir optimālākais/ekonomiskākais izmērs un cena.
WD ir sakarīgākā izvēle.
Bildē ir arī tāds mazdzirdēts zīmols HGST (būtība tagad WD HiEND - kādreiz Hitachi) šie gan kā redzams diagramā ir kudi ilgspēlējošāki, bet nu cena ar 2vai pat 3reiz dārgaki, maitas, vo!
Neieteiktu ātri mirstošos Seagate diskus... izpēti tabuliņas ujpg:face-kiss:/quote]

Es arī pajāju un darīju kā ieteicu. Viss ok :) pa lielām šaibām jau pareizi visu saki, bet diez vai tam čalim tur baigi dārgais info un diez vai vērts iespringt.
Publicēts: 01.07.17 01:39 labots
 citēt
Pie mums veikslos tos HGST diskus îsti neēsmu skatījies, bet jenayā skatoties tos ceńńiks nelikàs tik astronomisks. Bet varbūt esmu nedaudz atpslicis cieto disku sfērā, jo pèdējos gadus dzīvoju SSD in mākonī...
...lai gan pirms pàris nedēłām, kad rendēju lielāku projektu, no plaukta izvilku vecu WD Raptor'u. Kāds vispār tādas relikvijas atcerās?
:D
Publicēts: 12.07.17 13:28
 citēt
Pats pirms tam ilgi pētīju un skatījos. Paliku pie HGST (Hitachi) vai Toshiba, un nopirku x2 2TB Toshibas, kur dublēju datus.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):