forum.gif
Fokusa problēmas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Fokusa problēmas
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 31.07.17 10:06
 citēt
Sveiki!! Esmu iesācēja, kurai fotogrāfēšana ir hobijs! Bildēju savu bērnu un šad tad uzprasās kāds uz kādu fotosesiju. bet bildēs esmu ievērojusi, ka fokuss ir kādus 10cm tuvāk nekā man gribētos... citreiz ir ok... bet tik bieži gadās ka ir nevietā... tas ir kaitinoši. Vai var būt Kameras problēmas ar fokusu vai arī vnk esmu tizla un nemaku "mērķī trāpīt" :) Ja tā ir kameras problēma, tad cik varētu remonts maksāt?? Man Canon 600d :)
Publicēts: 31.07.17 10:09
 citēt
Normāla lieta. Gadās. Jāregulē, daži to dara paši.
Rīgā ir canon serviss.
Publicēts: 31.07.17 10:18
 citēt
Pašai jau laikam būtu pārāk sarežģīti to darīt ne..??. :) Kamera jau man ļoti sen, tikai pirms kāda gada uz M podziņu pārgāju... Domāju cik tas aptuveni varētu maksāt?? Domāju varbūt laiks Uprade taisīt :)
Publicēts: 31.07.17 10:29
 citēt
M pogu fokusam vai gaismas mērīšanai? Tas, lai daudzveidīgāki tie brāķi bērna un uzmācīgo bildēm?
Publicēts: 31.07.17 10:32
 citēt
Publicēts: 31.07.17 10:39
 citēt
M poga bija domāts-Manual uz kameras... M uz fokusa tikai nakts bildēm :)
Publicēts: 31.07.17 10:43
 citēt
oo... jāā... iistais video!! kaut ko jaunu iemācijos tikko , ka ir tāda problēma front and back focuss!! Paldies!! :)
Publicēts: 31.07.17 10:54
 citēt
Nikonu sūtīju uz Tartu. Novērsa problemu.
Publicēts: 31.07.17 11:14
 citēt
Diemžēl Canon 600D tās "AF Microadjustment" funkcijas nav. Nāksies vien nest uz servisu. Fokusa nobīdes problēma ar vienu konkrēto objektīvu vai arī ar citiem?
Publicēts: 31.07.17 11:28
 citēt
Man ir tikai visi 2 objektīvi... :face-grin: Un ar abiem ir..
Publicēts: 31.07.17 11:51
 citēt
Publicēts: 31.07.17 12:01
 citēt
Canon centrs jau Rīgā ir - piejustēs +/- Tavu tehniku (ja objektīvi zoomi, tad kādā no galiem (platais-šaurais) ideāli nebūs, bet labāk jābūt).

Ar "M" bērnu bildēšanai gan gludi neies - nu izņemot ja bildē ar studijas zibspuldzēm vai visu samērījusi taisi taimlapsi. Citos gadījumos jārēķinās, ka neļaujot kamerai mērīt gaismu brāķis būs.
Publicēts: 31.07.17 14:25
 citēt
Uldi, nemuldi! (re, pat dzeja sanāca) :face-grin:
Kad Māris bildē ar parametriem 1,2 un ne-ar-pentaxi, pareizi noeksponējas arī nēģeris pret sauli un sniegavīrs ogļu kaudzē.
Publicēts: 31.07.17 14:49
 citēt
Schneider:Uldi, nemuldi! (re, pat dzeja sanāca) :face-grin:
Kad Māris bildē ar parametriem 1,2 un ne-ar-pentaxi, pareizi noeksponējas arī nēģeris pret sauli un sniegavīrs ogļu kaudzē.

Eu, eu!
Kas pret pentakšiem? :face-grin:
Publicēts: 31.07.17 15:21 labots
 citēt
Fandango:Šneider, vai Tu domā, ka tikai pentaksim raksturīgi šis automātikas algoritms? Es neesmu bildējis ar Canon 600D, bet 60D viss tas pats. Tikai dārgā gala kamerām kaut kas mainās, kad ir speciāla matrica eksponometrijai. Bet arī uz to nevar paļauties, jo tikai manuāli uzstādījumi dod pilnīgu kontroli un paredzmību fotosesijās. Atliek kontrastainossižetos kadrā kaut kam mainīties,kaut vai kadrējumam, un ekspozīcija būs cita. Kanonam 600D ar samērā mazo dinamisko diapazonu tas ir svarīgi.

Tas protams ir taisnība, bet tas attiecās tikai uz canon, tik psihopātiska gaismas mērīšanas sistēma nav nevienam citam, lai nu kas bet ekspozīcijas un zibspuldzes mērīšana nav canon stiprā puse.
BET!© Ulda pieredze tieši šajā tēmā ir vērā ņemama, jo nabaga tēmas autorei arī ir canon.
P.S. neviens līdz šim tā arī nav pajautājis, vai tēmas autorei AF punkts tiek izvēlēts ar roku( vēlams centrālais) vai tas tiek ļauts kamerai pašai, līdz ar to kamerai ir savs, atšķirīga no fotogrāfa, viedoklis uz kurieni tieši stādīt asumu. Tas bieži arī ir šādu bēdu stāstu iemesls.
Publicēts: 31.07.17 15:29
 citēt
A kas Ķenonam tik psihopātisks? Par 600 vai 60D nezinu, man bija D30, 10D un 30D, tie c/w režīmā mērīja pat ļoti smuki, evaluative gan deva biš pārgaismojumu.
Blici gan lietoju tik Metzu "A" režīmā, jo E-TTL bija galīgi čerez pakaļu, taisnības labad jāsaka, ka arī tagad Pentaxim tāpat - "A" ir daudz paredzamāks par P-TTL.
Publicēts: 31.07.17 15:56
 citēt
60uz5komats6:
Tas protams ir taisnība, bet tas attiecās tikai uz canon, tik psihopātiska gaismas mērīšanas sistēma nav nevienam citam, lai nu kas bet ekspozīcijas un zibspuldzes mērīšana nav canon stiprā puse.

Ekspozīcija jau viens no tiem jēdzieniem kur ceļš uz vienu un to pašu rezultātu var būt dažāds... kāda nu tur taisnība manuāli nolikt ekspozīciju "uz seju" jaunamcilvēkam, kurš, kā Uldis saka: "kustās te tuvāk te tālāk" + apstākļos kādus viņš apraksta - brāķis garantēts (seja ta tādā vietā gaismu dabon ļoti dažāda apjuma) :)

Ja nu vajag obligāto sejas expo, tad mēri ar punktu - kurš pret logu mēra kā Uldis saka: "pa visu kadru"?

Nav tik ļauni ar Canon - vaecos laikos to FF regulāri aizņēmos reportāžām ar vāju gaismu - pēc apstākļiem nodefinē kā mērīsi gaismu + lieto ekspokorekciju un gana normāli mēra.

M ir studijas blicēm, animācijai, priekšmetiem un jebkurai +/- nekustīgai nomērītai situācijai - tā klapēt kkādu kustīgu jezgu pret logu... nu tās ir cilvēktiesības - nav jau mašīnu stūrēt pa koplietošanas ceļiem - daqri ko gribi.
Publicēts: 31.07.17 16:36
 citēt
Man jau patīk.., ka šinīs diskusijās vienmēr ir cilveki, kas sāk diskutēt pa savam :)Palasiju un sapratu ka pusi nesapratu :D Vispar fotografeju gan ar Manual gan semi-manual... Atkarīgs no situācijas ;) un fokusa punkts ir centrālais... Tēmeju uz degunu bet rokas fokusā. Tā arī ir mana problēma-front focus. Sazvaniju meistaru un cenu noskaidroju remontam ;) Paldies!! :)
Bet sāku vairāk izglītoties un domāju par jaunas kameras iegādi. ;)
Publicēts: 31.07.17 23:14
 citēt
Smuki. Tas tāds pilnīgi nesertificēto mediķu aicinājums ļauties novecojušu ciparkamu aicinājumam... Taisīsiet biedrību?
Publicēts: 07.08.17 16:00
 citēt
Dabūju atpakaļ savu kameru no meistara... wow... viss tik ass tiesi tur kur vajag. Nespēju iedomāties, ka visu šito laiku cīnijos ar šo problēmu nemaz nezinot, ka to var labot... Paldies!! :face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):