Tematā jau izteicu vēlmi - kas ir labākā mirrorless ap 500 eur? Apskatos figurē sony a6000, bet tiek uzsvērts, ka nav weather sealing, lai kas arī zem tā slēptos. A6300 padārga man šobrīd. Bildēt domāju dabu un sportu.
Interesanti ar kādiem tad objektīviem taisies bildēt dabu un īpaši jau sportu? Tas par tēmu "padārga man šobrīd" , sony optika nav neko "palēta".Uz dažu objektīvu cenas fona starpība starp A6000 un A6300 kļust nenozīmīga, savukārt ar 16-50 kitenieku sporta bildēšana varētu būt diezgan savdabīga.
Nu ja līdz 500, tad lētās mirorless derēs tikai priekš boksa - kad reklāmas bildēs pirms mača abi bokseri ilgi un dziļi ieskatās viens otra acīs. Var jau kādu kadru noķert arī uz manuālā fokusa, ja zini iepriekš, uz kuru vietu jāfokusējas, bet autofokuss lētajām kamerām nav ar zibenīgu reakciju un pat ne ar ātru. Pašam ir budžeta Fuji x-T10 - visādi citādi super kameriņa, bet nu atsevišķu ātri kustīgu objektu ar autofokusu nenoķert. Raksta, ka Fujifilm X-T2 un Sony a6300 esot labāks slīdošais autofokuss, bet tām cenas arī ir stipri lielākas. Ja grib pa lēto, tad sportam labāk der vecākas spogulenes ar ātro autofokusu.
Iespējams ar Sony ir labāk, bet varu salīdzināt kā darbojas EOS 50D un EOS M5. Manuprāt sporta bildēšanā lielākā problēma būs elektroniskais skatu meklētājs. Meklējot kadru, info skatu meklētāja pārrakstās ar ļoti nelielu, bet jūtamu kavējumu. Trāpot uz kādu gaišu objektu kadrā, tas uz mirkli apžilbst. Viss tas rada sajūtu, ka ik pa laikam zaudē kadru, pareizāk, kontroli par to. Par dual pixel AF ātrumu it kā nav iemesla žēloties. Protams, ar bezspoguli apdomīgi, bez steigas un bez vienmēr garantēti laba rezultāta var bildēt arī sportu. BET tas nebūs viegli. Spogulenes ārpus konkurences.
Paldies par viedokļiem. Bildēt taisos principā tikai ārā. Spoguleni īsti negribējās, jo prasās kompaktāku ceļošanai. Ja spoguleni, tad ir pamēģināta canon d7, bet tā ar dārga. Es saprotu, ka laba kamera maksā labu naudu, bet es domāju, ka pusi no tā visa labuma pat nenovērtēšu. Sony objektivu cenas tiešām iespridzina. Būs par ko padomāt.
Kāda būtu kompakta izmēra spoguļkamera? Ja pareizi saprotu, tad sportam svarīgi ir AF ātrums un šaurleņķis visticamāk, ainavām platleņķis?
Pirms 100 gadiem bildēju ar nikon d40, diezgan parocīga. Vai kāds ir sūtījis kameru no rhinocamera.com (UK)? Vispār esmu atvērta arī lietotu kameru piedāvājumiem.
Atrodi vairākus variantus, kurus vari atļauties un skaties kādus testus, apskatus utt. Vēlams vairākus par vienu kameru. Un ja paņemsi kautko līdz 500€ tad pēc gada jau skatīsies uz 1000€+ kamerām. Tādēļ sameklē to kas tevi apmierinās šobrīd un pērc.
Naurisre: ...ja paņemsi kautko līdz 500€ tad pēc gada jau skatīsies uz 1000€+ kamerām.
Par to gan varētu diskutēt, jo sevišķi, attiecībā uz iesācēju bez dižas pieredzes. Jo var gadīties arī otrādi- azartā pajem to pa 1000 Eur+ un pēc laika konstatē, ka tā lieta nemaz tik dikti nepatīk... Skāde vien sanāk. Tādēļ, ja nav skaidras pārliecības par nākotnes plāniem un vēlmēm, prātīgāk tomēr iesākt ar kādu "entry-level" spoguleni, vislabāk mazlietotu, kopā ar mēreni plaša diapazona zūmiņu (kaučkas ap 18-135 utml). Tad jau, bildējot un mācoties, pašai taps skaidrs, cik nopietni tā lieta patīk, kāds fok.attālumu diapazons optikai visbiežāk tiek lietots, ko vēl gribētos no kameras, vai taisies un vari strādāt peļņas darbus utt. utml. Un tad jau pati, bez lēruma padomdevēju, sapratīsi, kur prātīgāk investēt naudiņas.
P.S. Un attiecībā uz tēmas jautājumu- par bezspoguļa izvēli- no paša pieredzes- ja gribi daudzmaz nopietni bildēt sportu un kādreiz iet peļņas darbos, vismaz pagaidām tomēr labāk skatīties uz spoguļķamerām. Ja tikai savam vaļaspriekam- bezspoguļi pie līdzīgas kvalitātes tomēr ir daudz vieglāki. Pats, beidzot ""aktīvās foto gaitas", no Canon spoguļu zistēmas pārgāju uz Sony Nex bezspoguli. Komplektā ar mazu un universālu Olympus Stylus 1 kompaktkameru, manām vajadzībām pilnīgi pietiek.
Paldies! Šobrīd ļoti sliecos uz šādu komplektu - Sony Alpha A6000 16-50mm F3.5-5.6 OSS PZ + 55-210mm F4.5-6.3 OSS. Aprakstos, saka ka ātrs AF un Peļņas darbos neiešu, ja shutterstockā kādreiz nopirks kādu manu bildi, tas jau būs wow. Ir pilns ar tiem, kas izgājuši vienus fotokursus, sapirkuši tehniku un jau piedāvā savus apšaubāmus pakalpojumus, tas noteikti nav mans mērķis. Ja es pāraugšu savu kameru, tad arī skatīšos ko labāku.
LIND:Paldies! Šobrīd ļoti sliecos uz šādu komplektu - Sony Alpha A6000 16-50mm F3.5-5.6 OSS PZ + 55-210mm F4.5-6.3 OSS. Aprakstos, saka ka ātrs AF un Peļņas darbos neiešu, ja shutterstockā kādreiz nopirks kādu manu bildi, tas jau būs wow. Ir pilns ar tiem, kas izgājuši vienus fotokursus, sapirkuši tehniku un jau piedāvā savus apšaubāmus pakalpojumus, tas noteikti nav mans mērķis. Ja es pāraugšu savu kameru, tad arī skatīšos ko labāku.
Un tagad pats svarīgākais: svarīgs ir nevis objektīva modelis un mārketinga pozīcija sūda KIT/ ĢeniālaisVisdārgais ZEISS, bet gan objektīva eksemplārs, it sevišķi Sony gadijumā. Es vairākas reizes esmu uz šito uzrāvies ar sony objektīviem, principā vajadzētu rindiņā salikt ~5 objektīva eksemplārus un visus izmēģinot izvēlēties labāko(vai nevienu). 55-210 ir mazāka iespēja uzrauties uz sūdīgu, jo garie stikli nav tik jūtīgi pret ražošanas neprecizitātēm, savukārt 16-50 točna bez testa nedrīkst pirkt.
Man ir abi minētie (16-50 un 55-210), abi priekš savas "kategorijas" pietiekami labi. Vēl pejzāžiem piepirku Sigma 19/2,8. Ar tādu komplektiņu manām vajadzībām pietiek. Vispār jau jāpiekrīt, ka labi objektīvi ar E-mount nav lēti. Principā jau arī vairumam citu bezspoguļu ir tāpat. Canon spogulenei (par citiem nespriedīšu) līdzīgu iespēju objektīvi sanāks daudz lētāk.
Paskatīties jau vari, arī tas 50-230 objektīvs nemaz tik švaks nav, ja apgaismojums labs. Vienīgi priekš specifiskiem gadījumiem tiem abiem ar 16-50 uz paša objektīva nav stabilizācijas atslēgšanas, jālien menu, lai to paveiktu. Šeit ir dažas bildes kas ar to 16-50 uzņemtas www.fotoblog.lv... . Tikai X-M1 modelim nav x-trans matrica, kā dārgākajiem X-T, X-E un X-PRO modeļiem, lai arī pikseļu skaits vienāds. Ja iepatiksies fujifilm fiška ar bildes modulēšanas variantiem, kas nav citām kamerām, tad pēc cenas nokrišanās uz jauno X-T20, tas būtu jau daudz labāks modelis ar daudzajiem autofokusa punktiem un 24 mps matricu.