droši vien aizmirsi pieminēt, ka galvenā prasība ir motorlaiva, jo līdzšinējais fotogrāfs ar savu audi vairs nevar operatīvi pildīt nospraustos uzdevumus
Interesanti, kas tas par valsts kantori, kuram nav kur naudu likt citur, kā maksāt par bildītēm, bez kurām 100 gadus varētu iztikt? Pats es visā savā apzinīgajā mūžā no valsts vai pašvaldību budžetiem neesmu saņēmis ne centa, ne santīma un guļus mierīgi ar apziņu, ka neesmu piedalījies valsts naudas izsaimniekošanā. Bet nu ir zināmi celtnieki, kuri strādā tikai uz budžeta organizācijām, jo tās naudu neskaita (nav jau sava) un peļņas procents pat pēc atripojumu nomīnusošanas sanāk ap 50-80, kamēr privātie pasūtītāji vairāk kā 20% peļņu nedod.
z_z:Interesanti, kas tas par valsts kantori, kuram nav kur naudu likt citur, kā maksāt par bildītēm, bez kurām 100 gadus varētu iztikt? Pats es visā savā apzinīgajā mūžā no valsts vai pašvaldību budžetiem neesmu saņēmis ne centa, ne santīma un guļus mierīgi ar apziņu, ka neesmu piedalījies valsts naudas izsaimniekošanā. Bet nu ir zināmi celtnieki, kuri strādā tikai uz budžeta organizācijām, jo tās naudu neskaita (nav jau sava) un peļņas procents pat pēc atripojumu nomīnusošanas sanāk ap 50-80, kamēr privātie pasūtītāji vairāk kā 20% peļņu nedod.
Tāpēc jau arī runā muļķības kā tirgus tanteles saklausījies, ka neesi valsts vai pašvaldību konkursos piedalījies.
Daudz strādāju valsts un pašvaldību iestādēm. Viss notiek ar konkursiem, ar konkurentu stīvēšanos un automātiski peļņas procents ir identisks privātajam - vai zemāks ja apjoms lielāks. Varbūt kādas ļoti mazas pašvaldības arī smērējas kko muhļījot maziem pasūtījumiem - nezinu - man darīšana ar lielākām iestādēm un tur 5-50k darbiem nav nekādu otkatu vai citas šmuces - NEKAD neesmu saskāries.
Un ja par dizaina jomu jāsaka, tad kvalitāte tādos kantoros ir sen pārsitusi vidējo pāķu privātā sektora kvalitāti. Un tas lieliski - lai vidējā pāķa bērns skolā vai citā sabiedriskā sektorā redz atšķirību no mājas kur vecākiem viss poh - ko ķīnietis pa lēto andelē, tādā vidē arī dzīvo.
Nevēlos, lai būtu kā Krievijā kur valsts sektors neatšķiras no miskastes.
z_z:Interesanti, kas tas par valsts kantori, kuram nav kur naudu likt citur, kā maksāt par bildītēm, bez kurām 100 gadus varētu iztikt? Pats es visā savā apzinīgajā mūžā no valsts vai pašvaldību budžetiem neesmu saņēmis ne centa, ne santīma un guļus mierīgi ar apziņu, ka neesmu piedalījies valsts naudas izsaimniekošanā. Bet nu ir zināmi celtnieki, kuri strādā tikai uz budžeta organizācijām, jo tās naudu neskaita (nav jau sava) un peļņas procents pat pēc atripojumu nomīnusošanas sanāk ap 50-80, kamēr privātie pasūtītāji vairāk kā 20% peļņu nedod.
Tāpēc jau arī runā muļķības kā tirgus tanteles saklausījies, ka neesi valsts vai pašvaldību konkursos piedalījies.
Daudz strādāju valsts un pašvaldību iestādēm. Viss notiek ar konkursiem, ar konkurentu stīvēšanos un automātiski peļņas procents ir identisks privātajam - vai zemāks ja apjoms lielāks. Varbūt kādas ļoti mazas pašvaldības arī smērējas kko muhļījot maziem pasūtījumiem - nezinu - man darīšana ar lielākām iestādēm un tur 5-50k darbiem nav nekādu otkatu vai citas šmuces - NEKAD neesmu saskāries.
Un ja par dizaina jomu jāsaka, tad kvalitāte tādos kantoros ir sen pārsitusi vidējo pāķu privātā sektora kvalitāti. Un tas lieliski - lai vidējā pāķa bērns skolā vai citā sabiedriskā sektorā redz atšķirību no mājas kur vecākiem viss poh - ko ķīnietis pa lēto andelē, tādā vidē arī dzīvo.
Nevēlos, lai būtu kā Krievijā kur valsts sektors neatšķiras no miskastes.
Nu šis ir tāds buļasūds, ka tālāk jau vairs nav kur. 5-50k ir ļoti, ļoti mazs budžets, kur nav lielas jēgas pisties ar atkatiem Tad, kad Tev parādīsies projekts nu kaut vai par 5milijoni, tad arī redzēsi, kas un kā notiek reālajā dzīvē..
To jau arī saku - tādos apjomos kas skar knipsētājus, dizainu, reklāmu utt. viss ir čiki no likumības, tirgus utt. viedokļa.
Bieži ir traka nekompetence no pasūtītāja puses utt., bet tas cits stāsts - ne man jāizmeklē kāpēc sabiedrisko attiecību daļā šeptē cilvēki ar sporta akadēmijas, sociālā darbinieka, pārtikas tehnologa vai melioratora izglītību.
Var jau būt kā Šnaiders - īstens pro ar nepro kartiņām - ciempadomes priekšsēdētāja, agronoms utt. bildes slavē a vot TV un lakotos žurnālos sazinkāpēc ne.
Maris:Var jau būt kā Šnaiders - īstens pro ar nepro kartiņām - ciempadomes priekšsēdētāja, agronoms utt. bildes slavē a vot TV un lakotos žurnālos sazinkāpēc ne.
Tieši šis gadījums.
A vot tieši pagājušā nedēļā bildēju pēc lakota žurnāla (tik ne PDz) pasūtījuma, Bet vairāk neadbildēšu, jo tu pamazām tuvojies kvekšķa un bišķi augstāk redzamā jampampiņa līmenim, bet to es ignorēju.