Šneiders šodien šmakovku dzēris, vai? Protams, prof.reportieriem pagaidām spogulenes ir vairāk piemērotas un tie var just antipātijas pret bezspoguļiem, nu bet tehniski zinošam cilvēkam salīdzināt tos ar mopēdiem gan nav īsti korekti (IMHO)
Kādu, nafik, šmakovku sēžu dežūrā! Esmu reportieris, tehniski zinošs cilvēks, ir C kategorija, regulāri braucu ar smagajām mašīnām, ir bijuši mopēdi (Rīga-5 un Rīga-22), bet nu nevaru iedomāties, ka kādreiz sākšu bildēt koncertus, konferences un gleznotāju plenērus ar besspoguli. Esmu jaunāks par tevi, bet laikam lielāks stagnāts. Kaut arī pilnībā neizslēdzu pāriešanu uz kādu Silver izpildījuma Aļimpusu, bet tas, visdrīzāk, notiks tad, kad visa pārējā pasaule jau būs aizgājusi uz telefoniem.
Un mardzeram nav tikai kombains vien, tur jau ir vesela mehanizētā lauksaimniecības brigāde ar angāriem, darbnīcām un dispečerdienestu.
....nu nevaru iedomāties, ka kādreiz sākšu bildēt koncertus, konferences un gleznotāju plenērus ar besspoguli. .
Es arī dežūrā un arī bez šmakovkas, bet, ja dikti gribētos- bišku jau varētu...
Bet par to tehniku- labi, varbūt mans vecais Sony Nex ir amatieru grabulītis, bet Sony A7 takš arīdzan ir bezspogulis- un pie tam gana advancēts FF. Neesmu lietojis, bet nedomāju, ka nopietnam darbam galīgi nederīgs...
....nu nevaru iedomāties, ka kādreiz sākšu bildēt koncertus, konferences un gleznotāju plenērus ar besspoguli. .
Es arī dežūrā un arī bez šmakovkas, bet, ja dikti gribētos- bišku jau varētu...
Bet par to tehniku- labi, varbūt mans vecais Sony Nex ir amatieru grabulītis, bet Sony A7 takš arīdzan ir bezspogulis- un pie tam gana advancēts FF. Neesmu lietojis, bet nedomāju, ka nopietnam darbam galīgi nederīgs...
No žanra atkarīgs, priekšmetus, ārchitektūru, un peizāžus ar bezspoguleni var brīnišķīgi bildēt, a vot reportāžai, intervijām/ģīmīšbildēm ņemu nikona spoguleni.Kaut kas šizofrēnisks tomēr tajā elektroniskajā skatumeklētājā ir ja jābildē ātri mainīgas lietas. Toties koncertiem/teijāteriem bezspoguļiem(ne visiem) ir laba īpašība - elektroniskais slēdzis ieslēdzams, šis bildē, bet neklikšķ vispār un nemaz.
Tieši uz šīm divām kamerām metu aci, bet cena latvijas tirgū vēl turas pārak augsta...it sevišķi d800, kuras šobrīd otrreizējā tirgū sāk parādīties ar vien vairāk. tāpar arī jaunu D610 jau var par 1070eur izcelt.
p.s. mardzers vari atsūtīt savu tel.nr...apspriedīsim tirgu