forum.gif
Mainu EOS-1D X Mark II pret 50mpx 5Ds
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Mainu EOS-1D X Mark II pret 50mpx 5Ds
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.09.17 16:55 labots
 citēt
Varbūt kāds ir nonācis pie slēdziena, ka pietrūkt pixeļi priekš reklāmas foto, es savukārt nonācu pie atziņas, ka pixeļus nevajag, bet interesētu EOS-1D X Mark II lai varētu ņemties pa pasākumiem tumšās telpās. Tātad pretī dodu ne pārāk daudz lietotu EOS 5Ds komplektā ar EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM un piemaksāju starpību. Vecie 1D modeļi diemžēl neinteresē
Publicēts: 22.09.17 19:33
 citēt
ar 5d4 visu laiku strādāju, lai arī atmiņas kartes pietiek, lai ar 5Ds ar pilniem 50Mpx raw varētu dragāt no rīta līdz vakaram, tas man stāv ka rezerves kamera. 5d4 piemērotāks reportāžām
Publicēts: 23.09.17 13:55
 citēt
TesMens:Es iesaku domāt par vēl vienu 5D4

Pa lielam var piekrist. Bet ar 5Ds (ja neizmanto filmēšanas funkciju, kā es) vienīgā atšķirība ir, ka sliktāka veiktspēja vājas gaismas apstākļos (mazāks ISO un pēc teorijas DRUSKU nepilnīgāks melnais pie galejiem iso) un varbūt uz sliktām SD kartēm lēnāk rakstās 50 mpx ravi. 50 megapikseļi man labi patika reportāžas gadījumos, jo kad vajadzēja, varēju izkropot nelielu fragmentu bez kvalitates zudumiem. Uz mazajiem rawiem nekad neesmu bildējis
Tā kā normālas gaismas apstakļos (vai arī ja nedreboša roka un uz f1.4 vai f2 piešaujas dabūt asas bildes) abas kameras ir vienadas, tādēļ sasapņojos, ka vajag kaut ko vēl labāku.
Publicēts: 23.09.17 17:44
 citēt
Man liekas, ja to 30Mp bildi (ar 5DIV) nokonvertētu uz 20Mp, iegūtu labāku kvalitātes bildi pēc visiem parametriem, nekā "pa taisno" ar 1DXII. Pamēģini šo triku! Pie tam 5DIV ir jaunāka tehnoloģija, tātad jābūt vēl labākam rezultātam.

Es jau ar vienu 1DXII jūzeri par šo runāju un viņš bija ieklemmējis uz 100% pikseļu drāšanu, kas nav pareizi.
Mans tests 5DsR>22Mp liecina, ka troksnis ir līdzīgs ar 5DIII, bet detalizācija ir daudz labāka.

Tādad jaunākas paaudzes augstākas izšķirtspējas kamera ir kā divi vienā - ir vienlaicīgi gan augstākas izšķirtspējas attēls, gan zemākas izsķirtspējas bilde ar labāku detalizāciju un mazāku attēla troksni. Un var uzreiz bliezt ar mazajiem RAW.
Publicēts: 24.09.17 00:42
 citēt
ar 1DXII neesmu mēģinājis, ta ka strīdēties pretī nekadi nevarēšu, pat ja ļoti gribētu :)

esmu dzirdējis skeptiķus un nelabvēļus, ka mazajiem rawiem ir citāds, tizlāks rakstīšanas algoritms, nekā normālam RAW. Nezinu, vai mazais ir labāks vai sliktāks, bet tas ka savādāks ir 100 punkti, jo tad kad viens no pirmajiem paņēmu 5Ds, kādu laiku visām apstrādes programmām bija problēmas tieši ar sRAW un mRAW, kamēr izstrādātaji noreaģēja uz jauno formātu un uztaisīja atjauninājumus, visu to laiku varēju apstrādāt tikai pilno RAW. Lai nu kā, tāpat nevaru atrast nevienu argumentu, kādēļ būtu jāizmanto nestandarta rawi, jo mans kompis neredz atšķirību apstrādes ātrumā vai tā ir 20 vai 50 mp bilde un cietie diski arī vairs nav tādās cenās, ka gadsimta sākumā
Publicēts: 24.09.17 21:17
 citēt
re kur diezgan tuvs salīdzinājums:
www.the-digital-picture.com...

Ja konvertētu līdz reālajiem 20Mp, tad 5DIV izpogātu veco 1DXII vēl vairāk.

Tātad 1DXII ir pat sliktāks attēla kvalitātes ziņā. Un par to cenu pat nepiedienīgs.
Un 14 kadrus sekundē vajag tikai amatieriem-gadžetomāniem.
Publicēts: 24.09.17 23:36
 citēt
Canon jūtība protams ir vāja, bet kāpēc jums nepakonsultēties pie Šnaidera? Meistars jau garus gadus ir neviltotā sajūsmā kā Pentax pie iso 6400 un ņibosj vairāk sniedz lieliskas bildas gāzizlādes spuldžu gaismā. Cik, tad jums līdz viņam trūkst - veikums tuvojas 1:1.
Publicēts: 25.09.17 01:59
 citēt
Nedomāju, ka ir kāds ideālais fočuks, Pentax pie vieniem parametriem strādās labāk, Nīkons pie citiem, Sony citas priekšrocības. Diezin vai vērts sevi pašu muļķot, ka tas fotoaparāts, kas man nav, noteikti atrisinās visas problēmas
Publicēts: 25.09.17 03:14 labots
 citēt
TesMens: dienā man sanāk ap 1000 kadru apstrādāt

interesanti, ko var darīt 1000 bildēm veselu dienu, man ar Capture One pietiktu ar pusstundu vai pat ātrāk.

Ar LR tāds darbs ir paveicams 5 minūtēs, ieķeksē presetu pie importēšanas un var iet dzert alu
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):