Gan body, gan objektīvs atļauj slēgāties starp AF un MF. Manuālī tika ieteikts, negrozīt fokusa "gredzenu", ja ir ieslēgts AF, varot kaut ko sabojāt. Tā kā man nav tehnisku zināšanu par to darbību, tad nav iemeslu neticēt tam.
Bet ir čakarīgi abās vietās slēgt MF vai AF.
Kur jūs pārslēdzat MF/AF? Uz objektīva? Body? Abās vietās?
Tas ka var sabojāt kaut ko, grozot fokusu, ja ir ieslēgts AF, tās ir basņas?
ja runa iet par nikon, tad pēc manas pieredzes bija tā - ja izslēdz abus, tad fokusu redzi tu tikai ar savu aci, ja AF paliek ieslēgts uz body, tad nospiežot pogu līdz pusei fočiks pasaka ka esi trāpījis fokusā, vai arī neko nepasaka, ja neesi...
AA-EVO: ja runa iet par nikon, tad pēc manas pieredzes bija tā - ja izslēdz abus, tad fokusu redzi tu tikai ar savu aci, ja AF paliek ieslēgts uz body, tad nospiežot pogu līdz pusei fočiks pasaka ka esi trāpījis fokusā, vai arī neko nepasaka, ja neesi...
"iz sērijas, viena tante teica.." Riņķa ultraskaņas nesabojāsi, bet parastajai zobratu piedziņai, atkarībā, cik stipri griez ar roku, aprausi plastmasas zobiņus, как два байта отослать.
Par Nikoniem nezinu, bet domājams, ka zobratu var apraut starp lēcu bloku un piedziņas vārpstu pašā objektīvā, transmisijas piedziņā kameras vārpsta iet pa taisno, tikai ar cieto sajūgu no motoriņas ass, man liekas. Tas pats arī ar iebūvētajiem, zobrati objektīvā. Uz kameras korpusa pārslēdzējs tikai atvieno piedziņas vārpstu no motora ass un atzslēdz motora barošanu. Vienkārši paslēgalē abus slēdžus, kurā stāvoklī fokusēšanās gredzens iet bez piepūles, tas tad arī būs drošais stāvoklis.
optimists:Skuju, neizdodas noteikt drošo stāvokli, visos stāvokļos vienādi grūti grozās fokusēšanās gredzens.
Ja kas, fočiks ir Nikon D90
Aha, un kāds objektīvs? Man ir pirmais AF 80-200, tur nākas sākumā pārslēgt uz kameras MF pēc tam uz objektīva. Pareja uz AF, sākumā uz objektīva, pēc tam body. Parējiem nemaz nav pārslēga. AFS kāda starpība, slēdz uz objektīva un viss. 18-55 nedrīkst grozīt fokusu AF režīmā, 18-135 drīkst, skatoties kāda kuram konstrukcija.
Nez,Olykam piem 50-200 var atslēgt tikai bodijā,pie kam viņs atslēdz to gredzenu arī mehāniski t.i.gredzenu var grozīt ļoti viegli,bet strādājot AF pats gredzens negrozās(Sigmai 135-400 - grozās).