sss:es tādu pašu pārdodu būs lētāk tikai uz Jelgavu pakaļ jābrauc
Un cik lētāk? Es skatos arī Ebay cenas, pēdējā laikā viena daļa sacēluši cenas debesīs, bet pērk nevis no šiem, bet gan izsolēs - par izdevīgu cenu. Nav jēga nopirkt pa dārgo, jo, ja apniks ņemties ar to filmu aparātu, nezināsi atkal, kā tikt vaļā no tā objektīva.
Tak kropam tas nav domāts, bet FF diapazona pilnīgi pietiek. Arī kropam var pietikt, jo platais gals bija līdzīgs EOS x000 sērijas filmu kiteniekiem, kuri bija 38-76.
.. uz FF ... nu, uz filmas OK, bet kā ar mūsdienu daudzpikseļu FF, tad man jāpaskatās.
Tieši tā. Ja es varu atļauties nopirkt digitālo FF, tad arī varu atļauties atbilstošu optiku. Ja nevaru, tad kropam ir pietiekami liela krietni svaigākas optikas izvēle.
Tās, kuras "Ko izvēlēties?", vai par objektīva skata leņķi un apskaidrot ar ko atšķiras DSLR no bezspoguļa? Tam vajadzīga anonīmas mācību iestādes anonīmu pasniedzēju mācību programma? Cienītais, papūlieties taču reizi saprast, ka jūs šeit sevi pasniedzat kā Fitline kokteiļu tirgotāju!
Nu, ko - kamēr Jelgavas pārdevējs tēloja beiktu zivi, es tikmēr joka pēc nolēmu pamēģināt roku sava mūža pirmajai dalībai Ebay izsolē. Izsoles priekšmets bija Canon EOS 50 ar 28-80 zoom objektīvu un vēl soma komplektā. Sākumcena 10 €, uzsolīju no 12.50 līdz 14.50, bet, pienākot izsoles beigām, kā par brīnumu, neviens vairāk nesolīja. Neko darīt, bija jāņem vien ciet. Cik sapratu, tad pārdevēja bija īpašnieka mantiniece, aparāts bija mazlietots, tiešām ideālā stāvoklī, tāds komplekts Ebay maksā no 80-100 €. Es vēl samaksāju 6 € par piegādi Vācijā + 7€ par piegādi uz Latviju, kopā prece izmaksāja 27.50 €. Viss strādā perfekti, salīdzinājumā ar "Zenītu TTL" kā diena pret nakti. Esam ļoti apmierināti. Vēlāk, ja būs interese, pameklēsim labāku objektīvu par sakarīgu cenu.
Kā nu to ņem.. Kamera ir tieši tā, kuru gribēju un daudz labākā stāvoklī nekā vairums no piedāvātajām. Ja ņem vērā, ka kamera nopirkta par sviestmaizi, bet objektīvs praktiski nāk līdzi par velti, tad grēks sūdzēties. Objektīvs 24-85 šajā situācijā nebija pašmērķis, bet gan tikai viens no variantiem.
OBSCURA:Zūms tiešām nav nekāds izcilais, bet 24-85 arī nav izcils, vismaz kadra malās. Bet to var labot, piepērkot
Visu šo budžeta klases zūmu necilība ir simtiem reižu izrunāta vissmalkākajās detaļās un jau sen nevienam nav nekāds noslēpums. Tāpat arī tas, ko var piepirkt klāt, ja pašam rodas tāda vēlēšanās. Bet, kā jau pareizi rakstīji - "Būtiskais aspekts ir laba fotopamatu apguve, tad jebkurš objektīvs būs labs."