forum.gif
Meklēju objektīvu priekš Krokus 4SL palielinātāja
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Meklēju objektīvu priekš Krokus 4SL palielinātāja
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.02.18 15:36
 citēt
Varbūt kādam krāj putekļus objektīvs, ko var izmantot uz Krokus 4SL palielinātāja?
Publicēts: 26.02.18 15:41
 citēt
Man ir veseli 2 gab.!
Publicēts: 26.02.18 16:05
 citēt
Man domāt zenīta geļioss vai industars ar 42 vītni laikam derēja.
Domā tas atrisinās tavas problēmas? Хрен там плавал, ar to tavas problēmas tikai sāksies.Gaisma suka nebūs vienmērīga pa visu laukumu, laikmetīgās diožu lampas un matstikls varētu palīdzēt, toties asuma nebūs sevišķi stūros, kad saregulēsi tas būs uz īsu brīdi, pāc kāda laika tā huiņa stkal būs šķība. Un vēl tas jebatorijs ar ņūtona gredzeniem un putekļi uz sešām virsmām, pirms sāksi konstruēt bezstikla rāmjus.
P.S. atklāšu noslēpumu kā atpazīt savus ienaidniekus, būs cilvēki kas piedāvās krokusa oriģinālos objektīvus Amar Mikar Emitar, (tā laikam tos trīs dēmonus sauca) zini tie cilvēki tev labu nevēl, un ja vēl prasa naudu, tad bēdz neatskatoties no tādiem.
Publicēts: 26.02.18 16:23
 citēt
Fujimoto 4,5/50mm Anastigmat uz m39 - ir šitāds, par 20 eur atdošu. Testējis neesmu.
Publicēts: 26.02.18 16:51
 citēt
priore:būtu labi, ja es zinātu, ko šis 4SL nozīmē. Man asociējas ar čerām Super Ledijām. man ir viens tāds, kur iekšā var regulēt krāsu korekciju ar divām pogām. Neesmu pārliecināts, vai tas ir labi, jo tie ir papildus optiskie elementi. Es atceros, ka kādreiz izmantoju kaut kādu krievu macro objektīvu, ar M42, bet nu tas ir šī portāla lietotājai Tusnei.

Lieliskais krievu makroobjektīvs Volna 9K bija šī Krokus vienaudzis. Oriģinālie objektīvi tiešām bija bēdīgi.
Publicēts: 26.02.18 16:54
 citēt
versatile:Fujimoto 4,5/50mm Anastigmat uz m39 - ir šitāds, par 20 eur atdošu. Testējis neesmu.

Neder viņš priekš krokusa, tāpat kā neder neviens cits normāls palielinātāja objektīvs, teorētiski eksistē "glāze" priekš M39 objektīviem ar standarta darba attālumu. Standarta krokusa "glāze" ir ar M42 un darba attālumu kā spoguļkamerām.
Publicēts: 26.02.18 16:59
 citēt
zin, man ir pāris tādas "glāzes", ar m39 un 42 attālumu - 135/3.5 un laikam vēl kkas. Bet tās nepārdotu anyway :)
Publicēts: 26.02.18 17:13
 citēt
"glāze" nenozīmē stikls/objektīvs/u.t.t. "glāze" ir tāds plastmasas sūds kurš skrūvējās palielinātājā un kurā savukārt skrūvējās objektīvs.
Publicēts: 26.02.18 17:19
 citēt
Isolette: Lieliskais krievu makroobjektīvs Volna 9K...

"K" nozīmē jobanetu Almaziem un visādiem Zenit-Avtomatiem.
Publicēts: 26.02.18 19:06
 citēt
Savā krokusā liku industar-61l/z un "glāze" ir misiņa, to uztaisīja viens virpiķis
Publicēts: 27.02.18 11:38 labots
 citēt
Viss ir jāsalīdzina ar tā laika iespējām,
kur Krokuss bija gana labs un par Azoviem varēja sapņot,
ja nebiji tuvu pazīstams ar sadales darboņiem.
Lietoju kaut kādu Vega objektīvu
un VEFā taisītu kāda "lielmeistara" izbrāķētu bezstiklu filmas rāmīti, ne katreiz aizverot vienmērīgi novilka filmu.
Publicēts: 27.02.18 12:54
 citēt
Krokuss tajā laikā vispār bija sapņojuma kalngals.
Publicēts: 28.02.18 20:01
 citēt
Jebkurš M42 objektīvs no 50 mm un garāks, ko var ieskrūvēt. Pats lietoju jau te pieminēto Industar 61. Aparāts platfilmai nav īsti piemērots, kaut domāts tai.

Gugli neskatos, cik atceros, 4SL bija melnais kantainais. Tubuss par īsu, tāpēc 66 modelis labāks, īpaši ar rezerves tubusu.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):