..taču visvairāk mani fascinē nevis vispārējais trends pāriet uz brīvprātīgo fotografēšanu (jo nevar aizliegt cilvēkiem dāvināt savu darbu un tehniskos resursus), bet tieši konkrētais mārketinga teksts:
Mākslas muzeja brīvprātīgajiem fotogrāfiem ir ekskluzīva iespēja būt epicentrā vienai no nozīmīgākajām kultūras institūcijām Latvijā.
Mākslas muzeja Brīvprātīgā darba programma darbojas kopš 2009. gada un apvieno cilvēkus, kas vēlas sniegt pozitīvu ieguldījumu muzeja darbībā. Tā ir iespēja papildināt zināšanas par mākslu, gūt daudzveidīgu pieredzi, kā arī būt sociāli aktīviem un kuplināt paziņu loku.
Esot muzeja brīvprātīgais fotogrāfs, Tu varēsi: -pirmais apskatīt jaunākās izstādes visās LNMM struktūrvienībās un iepazīt muzeja darba aizkulises; -satikt māksliniekus un citas radošas personības; -iemūžināt svarīgus un mākslas vēsturē ierakstāmus notikumus, kļūstot par vēstnesi nākamajām paaudzēm.
Protams, tas viss skanētu skaisti (ja tas būtu bezbudžeta labdarības projekts), tomēr apziņa, ka Mākslas Muzeja gada budžets pārsniedz 4 800 000 EUR (info brīvi pieejams internetā), mani rosnina uz pārdomām gan par sabiedrības attieksmi pret fotogrāfiju.. gan liek vilkt paralēles ar Latvijas medicīnu, kur no € 800M nodokļu naudas (kad visi pietuvinātie ir paņēmuši savu tiesu) līdz reālā darba darītājiem - ārstiem un medmāsām, nonāk vien maza daļa.
Manas domas, ka starpība starp muzeja saturu un knipsētājiem kkādā relatīvā vērtību skalā ir lielāka par šeit minēto. Manuprāt šiem nevajadzētu dot visas tās privilēģijas. Kāpēc šiem nevajadzētu maksāt par biļetēm? Par muļķību ir jāmaksā. Kas knipsētājam varētu pielekt no tā ko jams LNMM ierauga? Pareizi - līdzīgi nekas.
Interesanti, ja man stroikā Valsts darba inspekcija atradīs 500 ukraiņu brīvprātīgos palīgus arī pietiks pateikt ka tie ir brīvprātīgie un nebūs nekādu pretenziju? Mož Makslas muzeju var salaist ragos ar Valsts darba inspekciju?
P.S. esmu dzirdējis ka Valsts Mākslas muzejs jau ir dabujis pa pakaļu par valodas likuma neievērošanu, viņiem tāda tradīcija laikam "daram kā gribam"
P.P.S. un vēl pilsētā runā ka kādas Izdomātas valsts mākslaz muzejā esot tradīcija, ka iepērkot no kāda mākslinieka darbu, māksliniekam tiek pateikts tieši kuri darbi vēl ir "brīvprātīgi" jāuzdāvina muzejam.
Fandango:Es vienu laiku tur piekāpu par brīvprātīgo fotogrāfu, bet man arī bija sajūta, ka tieku izmantots par brīvu principā apnicīgos rutīnas darbos, kā monētu bildēšana, fasāžu un interjeru bildēšana, tik viens no sižetiem man patika- kā restaurē gleznu. Un pāris izstādes.
Bet galvenais, es sapratu, ka tie fotogrāfu organizētāji neprot novērtēt prfesionāla fotogrāfa darbu, + dod bezmaksas aplamus padomus, kā kas bildējams, ieskaitot izmantojamo fototehniku interjeram. Punktu visam pielika tas, ka viņi pasūtīja Biržas fasādes, es to nobildēju, aizrakstīju, ka gatavs un gribēju norunāt tikšanās laiku. man netika atbildēts vispār. Bet darbiņš uz pāris stundām, lai dabūtu fasādes vienmērīgā gaismā, bez gājējiem, ko viņi vēlējās.
Biļeti uz izstrādi nopirkt daudz lētāk, kā knipsēt. bez tam, uz izstādes atklāšanu tik un tā var nākt parasti bez biļetēm.
Tad tev nebija īstas klientūras Es daudz ko daru "Brīvpratīgi" taču ar nosacījumu kas viss ko uztasu 100% paliek man;a rīcībā ar līgumu. Ne vienu reiz vien esmu nopelnijis ciparis a 4 nullēm pardodot šādu visai pastulbu haļavščiku piedavatās "Iespejās piekļut" saržotuss mega exskluzīvus materialus Latvijā haļavščiki valsts kanoros seviķi dumji un nekompetenti , viņi bieži ietaupot trīs kapeikas rada savām iestadēm kolosalus zaudejumus gadās arī apdraudejumus
Fandango:Es vienu laiku tur piekāpu par brīvprātīgo fotogrāfu, bet man arī bija sajūta, ka tieku izmantots par brīvu principā apnicīgos rutīnas darbos, kā monētu bildēšana, fasāžu un interjeru bildēšana, tik viens no sižetiem man patika- kā restaurē gleznu. Un pāris izstādes.
Bet galvenais, es sapratu, ka tie fotogrāfu organizētāji neprot novērtēt prfesionāla fotogrāfa darbu, + dod bezmaksas aplamus padomus, kā kas bildējams, ieskaitot izmantojamo fototehniku interjeram. Punktu visam pielika tas, ka viņi pasūtīja Biržas fasādes, es to nobildēju, aizrakstīju, ka gatavs un gribēju norunāt tikšanās laiku. man netika atbildēts vispār. Bet darbiņš uz pāris stundām, lai dabūtu fasādes vienmērīgā gaismā, bez gājējiem, ko viņi vēlējās.
Biļeti uz izstrādi nopirkt daudz lētāk, kā knipsēt. bez tam, uz izstādes atklāšanu tik un tā var nākt parasti bez biļetēm.
Tad tev nebija īstas klientūras Es daudz ko daru "Brīvpratīgi" taču ar nosacījumu kas viss ko uztasu 100% paliek man;a rīcībā ar līgumu. Ne vienu reiz vien esmu nopelnijis ciparis a 4 nullēm pardodot šādu visai pastulbu haļavščiku piedavatās "Iespejās piekļut" saržotuss mega exskluzīvus materialus Latvijā haļavščiki valsts kanoros seviķi dumji un nekompetenti , viņi bieži ietaupot trīs kapeikas rada savām iestadēm kolosalus zaudejumus gadās varbūt pat apdraudejumus