forum.gif
Diena un gaišs laiks.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Diena un gaišs laiks.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.10.10 08:02
 citēt
Varbūt kāds zin kā var nofotografēt dienā jūru ar apmēram 15min ekspozīcijas laiku, lai bilde nebūtu ļoti pārgaismota?
Publicēts: 07.10.10 08:07 labots
 citēt
1.Nenoņemot objektīvam vāciņu.
2. Iegādājies ND filtru cgi.ebay.com... šis piemēram samazina ekspozīciju par 3 reizēm. Var salikt virsū vienlaicīgi vairākus.
Publicēts: 07.10.10 08:07
 citēt
Jābildē caur metinātāja masku. :bad_smile:
Publicēts: 07.10.10 09:18
 citēt
Lietoju B+W 113 10000x ,15 minūtes gaišā dienas laikā bez problēmām,ja piever fragmu tad vēl vairāk.Pie tādām ekspozīcijām švarcšilda efekts liek sveicināt(jā,jā arī uz cipara,lai cik tas dīvaini nebūtu),tobiš +korekcija vēl jāliek.
Publicēts: 07.10.10 09:34
 citēt
60uz5komats6:Lietoju B+W 113 10000x ,15 minūtes gaišā dienas laikā bez problēmām,ja piever fragmu tad vēl vairāk.Pie tādām ekspozīcijām švarcšilda efekts liek sveicināt(jā,jā arī uz cipara,lai cik tas dīvaini nebūtu),tobiš +korekcija vēl jāliek.

Ieliec kādu bildi, kādu efektu var panākt ar 15 minušu ekspozīciju dienas laikā?
Publicēts: 07.10.10 09:58
 citēt
Romis:
60uz5komats6:Lietoju B+W 113 10000x ,15 minūtes gaišā dienas laikā bez problēmām,ja piever fragmu tad vēl vairāk.Pie tādām ekspozīcijām švarcšilda efekts liek sveicināt(jā,jā arī uz cipara,lai cik tas dīvaini nebūtu),tobiš +korekcija vēl jāliek.

Ieliec kādu bildi, kādu efektu var panākt ar 15 minušu ekspozīciju dienas laikā?

tadu efektu?
Publicēts: 07.10.10 10:03
 citēt
Romis:

Tu taču esi izliecies ne? :)

anonims_ me pa zemi :D
Publicēts: 07.10.10 10:12
 citēt
un visapr par to ekspoziciju es domauju , man ir viens nd8 un viss, domaju ko pa letu pielikt, nd8 loti minimali paildzina ekspoziciju,
vaig vairakus visticamak , mosh ir kadas variants ka pa leto un lv var uzchinit
Publicēts: 07.10.10 10:18
 citēt
anonims_:un visapr par to ekspoziciju es domauju , man ir viens nd8 un viss, domaju ko pa letu pielikt, nd8 loti minimali paildzina ekspoziciju,
vaig vairakus visticamak , mosh ir kadas variants ka pa leto un lv var uzchinit

ko nozīmē *ļoti minimāli*? Fotogrāfijā nav mistikas un abstrakcijas - ND8 ir astoņas reizes norij gaismu, jaeb 3 stopi - tātad ja ekspozīciju prasa 1/125sek, tad būs 1/15sek - ar diviem šādiem filtriem 1/2sek - līdz 15min pietrūkst vēl 11stopi - tam ir fragma vai vēl vairāk/vaiTumšāki ND
Publicēts: 07.10.10 10:33
 citēt
ND filtri
ND filtri vai Neutral Density (neitrālie blīvuma) filtri ir lielisks palīgs ekspozīcijas korekcijai, jo viņi neietekmē krāsu temperatūru, bet tomēr samazina gaismas intensitāti. Tas ļauj uzņemt fotoattēlus ar lielāku ekspozīcijas laiku, piemēram, ja fotografējat ūdenskritumu saulainā laikā, tad viņš sanāk tāds skaisti izplūdis. ND filtriem ir dažādas versijas: 0.3 0.6 0.9 ND vai ND2 ND4 ND8. Abas skaitļu rindas nozīmē vienu un to pašu - mazākais skaitlis (0.3 vai ND2) padarīs kadru (ekspozīciju) par vienu stopu tumšāku. Otrais par diviem stopiem un trešais par 3 stopiem.
Publicēts: 07.10.10 18:00 labots
 citēt
Par 30 Ls varu piedāvāt Fader ND 2-400 67 mm vītnei. Ja vajag, varu arī noformēt pāreju uz mazāku (droši vien 58 mm) vītni!

lightcraftworkshop.com...
Publicēts: 07.10.10 23:47
 citēt
Romis:

Abet lūdzu:

www.fotoblog.lv...

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 08.10.10 01:42
 citēt
man loti patiik tas foto ar trepeem un cilveekiem, riktiigi taads aizkapa efekts, ka dveeseles kur staigaa... visko interesantu vareetu izdomaat.
Publicēts: 08.10.10 08:01
 citēt
Bebiite:man loti patiik tas foto ar trepeem un cilveekiem, riktiigi taads aizkapa efekts, ka dveeseles kur staigaa... visko interesantu vareetu izdomaat.

nubet tā tak slavenība - Alaksejs Titarenko

www.alexeytitarenko.com...
Publicēts: 08.10.10 11:17
 citēt
Tucha:1.Nenoņemot objektīvam vāciņu.
2. Iegādājies ND filtru cgi.ebay.com... šis piemēram samazina ekspozīciju par 3 reizēm. Var salikt virsū vienlaicīgi vairākus.

Nu nez... dienas laikaa ar ND8 15min nekadi nedabuus... Risinajums varetu vienigi buut tas ND2-400. Kaa tas straadaa pateikshu peec shiim briivdienaam.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):