Ja laimīgajam pircējam ievajadzēsies USB doku www.sigma-global.com... , piedāvāju to par €45. Protams, teicamā stāvoklī, vēl ir spēkā pārdevēja garantija.
Isolette:Ja laimīgajam pircējam ievajadzēsies USB doku www.sigma-global.com... , piedāvāju to par €45. Protams, teicamā stāvoklī, vēl ir spēkā pārdevēja garantija.
Kāpēc pārdod?
Objektīvu, kuram pirku, pārdevu, un pārskatāmajā nākotnē citus Sigma objektīvus neplānoju iegādāties.
Doks savu funkciju pildīja perfekti, programma ērta. Visticamāk, gadījās neveiksmīgs objektīva ekspemplārs (iespējams, tāpēc arī iepriekšējais īpašnieks pārdeva) - bezgalībā nevarēja dabūt asumu visiem programmā nominētajiem fokusa attālumiem, kur nu vēl starpvērtībām. Vislabākais rezultāts iznāca, kad objektīvu riktēja pa nullēm, bet autofokusu pieregulēja kamerā. Vislabākais, bet ne ideāls.
Pārdevu puisim, kas ņēmās ar video ar neCanon kameru, un fokusē uz ekrāna (ķipa Canon Live View). Brīdināju, atstāju kontakdatus. Viņš mani nemeklēja - domājams, bija apmierināts.
Objektīvs deva tīkamu dzidru atēlu - vārds Art nosaukumā attaisnojas.
Fandango:jāpalasa pamācības un jāapdomā, ko nozīmē ''riktēt objektīvu pa nullēm''.
Pamācības nelīdzēs, jāstājas vien būs Mākslas koledžā ;-) (visiem)
Riktēt pa nullēm = mans neveiklais apzīmējums, kad pašam objektīvam korekciju nav. Citiem vārdiem defoltais stāvoklis - visiem fokusa attālumiem un priekšmeta attālumiem korekcija ir nulle.
Braucu rādīt sigmas 85mm 1.4 objektīvu cilvēkam. Ar manu kameru, kuru esmu lietojis pēdējos 4 gadus cilvēks no 5 kadriem, 5 pašāva garām, diena bija apmākusies, bet ļoti ļoti adekvāta, lai AF nebūtu problēmu. Ņēmu savu kameru rokās un bildēju 8 bildes visas ir fokusā kur gribēju, paņem cilvēks un nevienas nav fokusa. Man nav skaidrs kā, bet līkrocībā arī ir jāņem vērā.
Pašam ir 35 un 50 ART. 35mm sākumā bija problēma, ka stāv virsū pats pats pirmais orģinālais FW(man nav skaidrs, kā iepriekšējais saimnieks ar viņu 1 gadu nofočēja) uzliku svaigāku FW un objektīvs ir mans mīļākais kopš tās dienas.
50mm ir problemātiskāks AF, bet nekas traks,reti kad ir problēmas. Za to kāda bilde nāk ārā un cik detalizācija man pat negribas skatīties uz Canon plastmasas grabuļiem. 50mm STM 1.8 af tumšās telpās bija sliktāks kā 50mm ART un 1.4 canon @ 1.4 ir vispār kaut kas smieklīgs mūsdienu standartam. Man plauktā stāv daži m42 dažādu gadsimtu stikli un viņi ir vienlīdz asi kā tas 1.4, tik ar glaunāku boki!
Jaa, noskatījos juķubā to štelli. Tas ir izmantojams ja kamerai nav microadjusment focus regulēšanas funkcija. + vēl var iešūt firmwari objektīvam svaigāku, ja tāda pieejama. Ja ir microadj. Focus, tad iesaku nepažēlot tos dažus eiro un nopirkt Focal softu. Manējos nokalibrēja precīzi tā pat kā pēc servisa pakalpojuma. Ar softu nav taa nebeidzami apnicīgā pikseljpētīsana monitorā. Vienvaard sakot pats bildē mērkji un pats maina microad. Iestatījumus autorežīmā. Var ari kontrolēt manuāli to procesu.