forum.gif
Priekšmetu fotografēšana, lai nebūtu izteikti atspīdumi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Priekšmetu fotografēšana, lai nebūtu izteikti atspīdumi
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.10.10 14:54 labots
 citēt
Gribēju lūgt spečuku padomu...

pa brīvdienām mācījos "savaldīt" apgaismojumu priekšmetu fotografēšanai.

Apakšā pievienoju bildi un apvilktie riņķi ir ap problēmzonām, ar kurām netieku galā :beaten:

Mēģināju gaismu palikt tālāk, uzliku papildus gaismas "ēdājus", pat dubultā sviestpapīru uz rāmja starpā uzliku nečertā nepatīk tas atspīdums, vienīgais ko pēc tam iedomājos ir ar kaut ko melnu palaist virsū, bet to neizdarīju.
Ko jūs ieteiktu, ko nepareizi daru?

img.fotoblog.lv...
Publicēts: 11.10.10 15:14
 citēt
paskaties forumā noteikti zinu ka bija diskusija par šo tēmu utt...
Publicēts: 11.10.10 15:15
 citēt
Mhh, atrumā skatījos, neatradu, OK skatīšos vēlreiz lēni un uzmanīgi :face-wink:
Publicēts: 11.10.10 15:17
 citēt
powers:Gribēju lūgt spečuku padomu...

pa brīvdienām mācījos "savaldīt" apgaismojumu priekšmetu fotografēšanai.

Apakšā pievienoju bildi un apvilktie riņķi ir ap problēmzonām, ar kurām netieku galā :beaten:

Mēģināju gaismu palikt tālāk, uzliku papildus gaismas "ēdājus", pat dubultā sviestpapīru uz rāmja starpā uzliku nečertā nepatīk tas atspīdums, vienīgais ko pēc tam iedomājos ir ar kaut ko melnu palaist virsū, bet to neizdarīju.
Ko jūs ieteiktu, ko nepareizi daru?

http://www.fotoblog.lv/img/244319

nav tur bildes... :what:
Publicēts: 11.10.10 15:17
 citēt
paveca tiesa, tur kā reiz bija runa par "nēģeriem" melniem atstarotājiem :big_smile:
Publicēts: 11.10.10 15:36
 citēt
www.fotoblog.lv...

tas gan nav tas kuru es domāju bet gan jau derēs :big_smile:
Publicēts: 11.10.10 16:30 labots
 citēt
martc
mjā paldies par linku, vakarā kārtīgi pavandīšos pa veciem postiem, bet arī es sāku domāt, ka būs sākumā kādā freko jānopērk pāris matētie papīra melnie nēģeri.
Publicēts: 11.10.10 16:35
 citēt
nav bildes.
Publicēts: 11.10.10 16:48
 citēt
bildes nav rādās ka dzēsta, tā man vismaz parasti gadās, sanāk ar kādu 2-3šo reizi tikai :amazing:
Publicēts: 11.10.10 16:51 labots
 citēt
...
Publicēts: 11.10.10 17:03 labots
 citēt
...vēlos visiem atvainoties :shame::shame::shame:

Tiešām martc taisnība....ar trešo reizi izdevās ( nūū es ceru) saglabāt, es nebiju izlogojies, tāpēc man visu laiku rādīja bildi, un domāju, ka velkat mani uz zoba :grimace::grimace:

Re kur ir. img.fotoblog.lv...
Publicēts: 11.10.10 17:11
 citēt
Nu tu jau ar gribi nīgāras lietas , šidādi spīdīgi daudzplakņu daudzšķautņu objekti nav viegli bildējami . Konkrētos labāk baltajā "Kubā" + izmantot gaismas avotu bez "Punkta" bet ar lielu laukumu.
Publicēts: 11.10.10 19:50
 citēt
Piekrītu Lunim. Šitādus gandrīz bez atspīdumiem tikai baltajā KUBĀ un pēc tam neliela pieklonēšana šopā.
Publicēts: 11.10.10 20:18
 citēt
Nu pag godājamie kungi...

Bet man gaismavots ir 30cm ar auduma mici + dubultais sviestpapīrs, tad iznāk vēl par traku???

Spītīgi gribu mācīties kā Lunis ar 135Juri iesaka- ar pastavīgām gaismām...

Ok, rīt braukšu uz bodi iepirkt plastmasas trubiņas un būvēšu TO KUBU...ja citādi nevar...

Paldies,
Publicēts: 11.10.10 20:21
 citēt
a zibeņiem tak vieglāk...
Publicēts: 11.10.10 20:35
 citēt
Krist- nemaisi man smadzenes :money: man daži fotosmagsvari pateica, ka nekas nav pareizāk kā bildēt "nemūkošus" priekšmetus ar pastāvīgām gaismām :face-wink:

Ja nopietni, man kā čaiņikam TIEŠĀM ir vieglāk nesteidzīgi paregulēt pastavīgas gaismas un momentali regulējot aptuveni redzēt kāds varētu būt rezultats, nevis minēt un bliezt ar zibenēm, nu varbūt vēl varētu izlīdzēties ar lukturīšiem lai saprastu zibenes virzienu, bet līdz tam vēl jāaug....neesmu Jūsu augstumos :face-wink:

Pateicos
Publicēts: 11.10.10 22:20
 citēt
uz polarizācijas filtriem a var domāt.
Krists_Locmelis:a zibeņiem tak vieglāk...
īpaši nojaust rezultātu, ja blices bez monitōrspuldzītēm. :grimace:
Publicēts: 11.10.10 23:30
 citēt
powers:Nu pag godājamie kungi...

Bet man gaismavots ir 30cm ar auduma mici + dubultais sviestpapīrs, tad iznāk vēl par traku???

Spītīgi gribu mācīties kā Lunis ar 135Juri iesaka- ar pastavīgām gaismām...

Ok, rīt braukšu uz bodi iepirkt plastmasas trubiņas un būvēšu TO KUBU...ja citādi nevar...

Paldies,

Tas KUBS ir tāpēc lai nebūtu TIEŠA gaismas avota "Bļiķa" bet gaimu algsviens nāksies likt gana saprotamu TIKI bez "Izteikta gaismas avota" centra :) Intresanti efekti ir ja izmanto "Klīstošu" gaismas avotu:):)
Publicēts: 11.10.10 23:59 labots
 citēt
Берем софтбокс, 2-3 вспышки желательно студийные,все настраиваем и снимаем в RAWе чтобы легче обработать в шопе. Там можно и снять и добавить блики.

img.fotoblog.lv...

img.fotoblog.lv...
Publicēts: 12.10.10 00:53
 citēt
Izskatījās pēc ekspozīcijas problēmām dotajam objektīvam.
Es darītu ko, lieki nefilosofējot bet ar esošo tehniku.
Bildētu vairākas bildes ar dažādu ekspozīciju un gaismas avotus pārvietojot.
Pēc tam eleganti pa slāņiem caur maskām veidot bildi vēlamā ekspozīcijā un gaismēnās.
Publicēts: 12.10.10 07:22
 citēt
Uz bildes tu redzi nevis glāzi, bet gaismu, ko glāze atstaro, tas punkts viens...
punkts divi - spīdinot izplūdušu kaķaci(auduma miče + dubūlts sviestpapīrs:D ) atstarojas tas pats - izplūdis pleķis, lai cik tīra būtu glāze:)

Cieti!:)
Publicēts: 12.10.10 08:57
 citēt
paldies visiem augstākrakstījušiem, piekrītu, katram no jums taisnība, ko centīšos atcereties un paeksperimentēt. :face-wink:

Eltonam taisnība- pie esošiem ierobežotiem līdzekļiem jāmācās iegūt maksimāli baudāmu rezultātu= jāmācās, jāmācās un vēlreiz jāmācās :big_smile::big_smile:
Vienīgais, ko negribu, ir pamatlaiku sēdēt šopā, es gribu iemācīties bildēt, tā, ka mans pamatlaiks ir pie aparāta, nevis šopā labojot savas kļūdas.
Uztaisīšu balto kubu un iepirkšu pāris melnās papīra loksnes, tad atkal eksperimentēšu.

Kārli- uzskati, ka "kaķaacs" pēc būtības ir nepareizi šim gadījumam, jeb ES pēc būtības viņu nepareizi lietoju?

Nākošais ko plānoju ir pie vienādas gaismas pamainīt ekspozīciju, kreiso atstarotāju nelaist ar folija pusi, bet vienkārši balto pusi, pamatgaismu palikt tālāk(savādāk) un salikt visapkārt x materiālu atstarotājus, arī pamēģināšu ieslēgt otru "zīmējošu" gaismu, lai arī tai spuldzei ir siltāka gaisma moš sanāks, īsāk, tik jārok :exciting:
Publicēts: 12.10.10 09:12
 citēt
Redz šai lietā pastāv noteikti standarti , ne vienmēr "Makslinieciskums" ir laba darba pazīme šai tehniskajām disciplīnā :) PIRMKĀRT muzejniekiem / antikvāriem pastāv pilnīgi citas prasības un vajazdības bet konkrētu priekšmetu "Pasniegšānu" nekā Reklāmistiem / Kluso dabu cepējiem :) Muzeju / Antikvāru gadijumā galvenā prasība ir PRZCĪZA atbilstība orģinālam vissīkākajas niansēs kurpretī REKLĀMISTEIEM ir būtībā tikai viena prasība SMUKI / NOLASĀMI tas ar viss , kas dziezgan bieži neatspoguļo "Objekta" patieso stāvokli un īpašības:):)
Publicēts: 12.10.10 11:58
 citēt
На сколько я понимаю это заказ и заказ за деньги, то есть за оплату.Семка антиквара стоит не дешево так же как семка ювелирки и по этому технически можно себе позволить довольно много.
На счет фотошопа, фотошопом не надо изправлять недостатки а довести фото до товарного вида, к вашему сведеню ни один фотофпфарат не делает конечнх снимков а только цифровой негатив и отговорки что надо научится работать без шопа в основном бывают из за того что не хочется напряч мозги.
Publicēts: 12.10.10 13:22
 citēt
Jā tiesi tā , vēl viena noanse ANTIKVĀRA / MUZEJU bildes nepašoposi , tur tieši ir prasība lai bilde būtu maksimāli 1:1 ar oriģināla izskatu un visādi "Montāžas māksla" šai gadījumā neder . Ja gluži gribas smalkāk palasīties par šim tēmām var pāris grāmatas pameklēt samērā vienkarī uzrakstītas kā priekš lameriem , viena saucas "Close-Up Photography" by Michael Freeman ja krievu variants tad "Крупный план" М. Фриман otra bij smaklaka bet piemirsu , varbūt atceresjos ka sauc velak.
Publicēts: 12.10.10 13:33 labots
 citēt
O, jā... Mr.Freeman... it sevišķi 63.nodaļa man patīk.

Par šopa lietošanu Z... (oi!) Chumakoffs pateica to, ko es noslinkoju atbildēt.
Un vēl. Nederēs tās dažādu krāsu tempertatūru lampas, ko autors gribēja lietot!
Zaje... (oi!) nogursi labojot balansu (šeit gan tieši būs jālabo).
Bet neviens neliedz uzstādījumam gaismas avotus mainīt, veidojot daudz attēlu, pēc tam tos savienojot.
Ja slinkums ar slāņiem strādāt, var pat pamēģināt automātisko HDR.
Tā kā strādā, eksperimentē un Tev izdosies!
Publicēts: 12.10.10 14:29
 citēt
bildi neredzeeju :beaten: a kautkas shitaads neder? www.hoyafilter.com...
Publicēts: 12.10.10 15:02 labots
 citēt
Lunis:Jā tiesi tā , vēl viena noanse ANTIKVĀRA / MUZEJU bildes nepašoposi , tur tieši ir prasība lai bilde būtu maksimāli 1:1 ar oriģināla izskatu un visādi "Montāžas māksla" šai gadījumā neder . Ja gluži gribas smalkāk palasīties par šim tēmām var pāris grāmatas pameklēt samērā vienkarī uzrakstītas kā priekš lameriem , viena saucas "Close-Up Photography" by Michael Freeman ja krievu variants tad "Крупный план" М. Фриман otra bij smaklaka bet piemirsu , varbūt atceresjos ka sauc velak.

Ez gana daudz esmu bildējis juvelirku un ari antikvāras lietas, vis ok krāsām jabūt ta kā dzīvajā, bet pqat ar visām studijas gaismām visu nevar dabūt tik perfekti ka vis izskatītos ka natura.Tapec bildēju RAWa un tad dažādās expozicijas lieku kopa shiopa, līdz ar to noveršot blikus un krāsu temperatūru regulēju katrm laukam tā lai attiecīgi ēnojumam būtu atbilstoš tonis.

img.fotoblog.lv...
Publicēts: 12.10.10 15:30
 citēt
Uhh kur daudz sarakstīts...pirms iebilstu/atbildu/jautāju

1ārt- NĒ, par šo es nesaņemšu nevienu santīmu, jo visiem saviem radiem un draugiem esmu "izbļaustījies",

ka gribu iemācīties fotografēt priekšmetus, un kamēr mācos tas viņiem būs par velti, lai tik ved, kas kuram ir fočējams. :face-wink:...kaut kā pirmie klienti jādabū tak :bad_smile:

Konkrēti šis, jā viena radiniece grib kādu lieku kapeiciņu pie savas pensijas un ir nolēmusi šos kausus kādam pārdot, nu un mans uzdevums nobildēt krāsaini:face-wink:, lai nosūtītu potencialajiem klientiem..

2kārt, kurš man pateiks ko es nepareizi izdarīju, ka mana bilde ATKAL pazudusi?
Vakar vienkārši pievienoju, tad man ieteica labāk saglabāt pie melnrakstiem, tagad izlogojoties toč nekur bildi neredzu...
Vai ta blogā nevar pagaidām savu sāpi kaut kur "piekarināt"?? pēc tam tā pat viņu dzēsīšu, labāk kādos fotkos likt?????
Publicēts: 12.10.10 16:51 labots
 citēt
powers:2kārt, kurš man pateiks ko es nepareizi izdarīju, ka mana bilde ATKAL pazudusi?
Vakar vienkārši pievienoju, tad man ieteica labāk saglabāt pie melnrakstiem, tagad izlogojoties toč nekur bildi neredzu...
Vai ta blogā nevar pagaidām savu sāpi kaut kur "piekarināt"?? pēc tam tā pat viņu dzēsīšu, labāk kādos fotkos likt?????

Cik var tev SKAIDROT , ielādējam BILDI bet NEPUBLICĒJAM atstājam turpat melnrakstos. Tad iepostējam šitajā rakstā LINKU uz pašu bildi kura atrodas melnrakstos , bilde nerēgosies KOPĒJAI apskatei bet forumā būs redzama
Publicēts: 12.10.10 16:53 labots
 citēt
chukmasoff:Берем софтбокс, 2-3 вспышки желательно студийные,все настраиваем и снимаем в RAWе чтобы легче обработать в шопе. Там можно и снять и добавить блики.

img.fotoblog.lv...

Redzi kā chukmasoff piemeram
Publicēts: 12.10.10 16:57 labots
 citēt
Man kolēģi reiz ražoja bez izmēra KUBUS no kanalizācijas baltajam tubām un līkumiem + Agro plēve
Publicēts: 12.10.10 16:59
 citēt
Lunis:
powers:2kārt, kurš man pateiks ko es nepareizi izdarīju, ka mana bilde ATKAL pazudusi?

Cik var tev SKAIDROT , ielādējam BILDI bet NEPUBLICĒJAM atstājam turpat melnrakstos. Tad iepostējam šitajā rakstā LINKU uz pašu bildi kura atrodas melnrakstos , bilde nerēgosies KOPĒJAI apskatei bet forumā būs redzama

Ja skaidro, tad skaidro tā, lai jebkurš var saprast..
Atveram melnrakstus, pēc tam pašu bildi otrā logā (nevis kā parasti ar kreiso pogu klikt, kur izlien bilde priekšplānā, bet ar labo un open in new window/new tab) un nokopējam linku. Ja beidzas ar 900.jpg, tad būs pareizais links :)
Publicēts: 12.10.10 17:05
 citēt
Lunis:Cik var tev SKAIDROT , ielādējam BILDI bet NEPUBLICĒJAM atstājam turpat melnrakstos. Tad iepostējam šitajā rakstā LINKU uz pašu bildi kura atrodas melnrakstos , bilde nerēgosies KOPĒJAI apskatei bet forumā būs redzama

A KO es???? es jau vakar TĀ arī izdarīju, tad man zem bildes uzrakstīja, ka šitādai bildei vieta melnrakstos, nu to arī izdarīīīīju....i vso.....

Ok, vakarā paņemšu 50g un vēlreiz lēni to izdarīšu :bad_egg:

Tieši tā, varu pateikt, ka vēl lētāk ( Depo) ir elektrības plastmasas trubas...

Bet vēl lētāk....šodien netīšām šķūnī atradu veselu čupu no "vienreizējām" maximas baltajām 3x3m teltīm, ar visiem plastmasas stūru savienojumiem- ideāli pielāgojams variants, nav nekāds čakars izjaukt un salikt, vēl tikai jāizštuko kā novilkt fonu, japaskatās kādi palīgmateriāli iekš freko :face-wink:
Publicēts: 12.10.10 17:10
 citēt
klausi jau nu Bzh, kaada adrese jaapostee .... savaadaak tev buus melnrakstos, bet mees redzeesim "bilde dzeesta", ja dosi linku no aughseejaa loga ...
Publicēts: 12.10.10 20:50
 citēt
Paaaaldies, vai shitāāā????

img.fotoblog.lv...
Publicēts: 12.10.10 21:38
 citēt
ну как и говорил ранше , софтбокс и ни каких проблем, в принцыпк блики не значительные, немного экспокорекции в шопе и все будет нормально
Publicēts: 12.10.10 22:20
 citēt
powers, nu es tagad redzu bildi ;-)
Publicēts: 13.10.10 00:45
 citēt
Publicēts: 13.10.10 05:42 labots
 citēt
Eltons:Pēc tam eleganti pa slāņiem caur maskām ...

un eleganti nevis "и так 8 раз под ряд!", bet "и так 125 раз под ряд!" :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):