fottto:Pieejot tai lietai filozofiski - kam tad mūsu laikos vajag kvalitāti, it sevišķi fotogrāfijā?!
Tā arī ir - man brālēns - perfektās skaņas iluzionists izgudrojis verķi, kurš kaut kā nepārdodās ar mežonīgu azartu. Bet kad tu piedāvā savu programmu, tu taču uzskati to par pilnīgu, nevis stāsti, lai pačakarējās lightrūmā vai fotošopā un tad sūta savu failu tavai programmai? Tu taču esi ietvēris iespēju, ka lohs nopircis tavu programmu mēģina izdrukāt bildi? Kompis ir tikai instruments tavās rokās - absolūta taisnība. Un viņš rūpīgi pārrēķinās miljardus pikseļu, ar stoicisku pacietību, rūpīgi kā Sīzifs, kamēr nenokārs procesoru, vai vismaz dzesēšanas ventilatora vadības bloku. Ja esi programmētājs - ir ok - mēģini sasniegt neizzināmo, lai gan to panākt var iedzerot vienlaicīgi caurejas un miegazāles. Man, droši vien kā lielākajai daļai foto ir mirkļa fiksēšana - ir labi, ja ir baltā balanss, horizontāls horizonts, pilna krāsu palete, nepārdedzināta bilde etc, bet neaizmirsīsim par pašu mirkli! Zālītis savulaik rakstīja, ka priekšspēli nevajag hronometrēt - tā ir jājūt. Seksā toč kvalitāte nebūs atkarīga no pikseļu skaita vai precīza Zālīša algoritma pielietojuma. Nebūtu anonīms - varētu vērtēt pēc taviem darbiem tavu pieredzi vai zināšanas. Pagaidām tur ir apaļa nulle - ne vārda, ne uzvārda, pat ne vissūdīgākās bildes - vienīgā informācija - tjipa Hello World radīta 80-to gadu sākumā. Sorre.
Woow dikti patika shitais texts, iipashi par zaaliit , bet nu par to programmu raxtiishanu iisti nepiekritiishu, gan jau k arii taas tiek raxtiitas katra savai nerkjauditoorijai. vienas cilveekiem , kas neveelas iedziljinaaties tehnoloogiskos siikumos un grib panaakt maximaali optimaalu rezultaatu (vinjupraat). nu tipa shedevra poga . otras cilveekiem kam vaig maximaali kauko mainiit visosos iespeejamajos parametros protams zinot un apzinoties ko vini dara.
Koba: par to programmu raxtiishanu iisti nepiekritiishu, gan jau k arii taas tiek raxtiitas katra savai nerkjauditoorijai. vienas cilveekiem , kas neveelas iedziljinaaties tehnoloogiskos siikumos un grib panaakt maximaali optimaalu rezultaatu (vinjupraat). nu tipa shedevra poga . otras cilveekiem kam vaig maximaali kauko mainiit visosos iespeejamajos parametros protams zinot un apzinoties ko vini dara.
Nu paga - te mēs runājam tikai par profesionālām programmām - laitrūmu un fotošopu, nevis pikseļpeintiem kaut kādiem. Cik esmu redzējis uz PC ir kaut kāds bilžu editors, kas aizvāc sarkanās acis un uztaisa bildi ideālu ar burvju pogas palīdzību. Uz Mac tāds brīnums ir tikai iPhoto, kura ir pat samērā lietojama. Saruna sākās, par bilžu samazināšanu, ja vēlies izdrukāt uz printera. Es pat mazmeitas bildes samazinu bačā, pirms sūtu uz europrojects drukāt pa 7 saņiem gabalā. Šaubos, vai kāds ar biturbālajiem mazosamazinātājiem tur plosās, ja 300 bildes jāmazina. Pat izteikšu šaubas, vai kāzu bildētāji tā rīkojas - atdod klientam saprišinātas bildes, kurais aiznes uz kantori un izdrukā - puse mākslas paliek nesaprasta. Pie kam vēl drukājamais verķis uztaisa automātisko krāsu balansu. Un nošņikā liekās malas, lai būtu pilns formāts - 10x15. A te cilvēks gribēja štrunta bildes izdrukāt, pajautāja par samazināšanu, vot i panesās termini. Kuram tas vajadzīgs? P.S Neko nesaku par mīļotās fočeni, vienu vai desmit, pie kuras gribās pielikt roku, uztaisīt labāk, nekā ir patiesībā, aizkrāsot krunciņas un dzimumzīmes, padarīt par vāka meiteni ar plastmasas ādu - tad ir viss ok, tur var pielikt roku, sirdi un ielikt dvēseli. Bet kaimiņa pazudušajam kaķim sludinājumā šīs pūles būs pilnīgi liekas. Tāpat, kā mammai, kad rādīsi savas jaunās virtuves bildi.
Nu jaa ja tai processa negribas iedzilinaaties ta jau nau jeega pat foorumaa diskuteet , nu tipa ja nau runa faila izmeers = kvalitaate , datu neseeeji jau tag neko nemaxaa taapat kaa datu paarraides aatrumi suutam uz kantori maximaalo izmeeru kaads ir gan vinji zinaas ko ar to dariit taapat uz printeri. Es jau neesmu paarliecinaats vai teereejot laiku uz visaam shitajaam matemaatiskajaam gudriibaam dpi uz lineaturaam tas buutiski ietekmees bildes kvalitaati, tapeec jau bija klusa ceriiba ka kaads specs kauko sakariigu pateiks , nebuutu es tik slinks, kaukaads printeri te man ir paka ar fotopapiiru vareetu meeginaat reekinaat drukaat saliidzinaat . te nan pat kaukaads DesignJet tips A2 un ruljus ar njem pretii mozh kauko forshu uz vinja var nodrukaat , taa vinju tikai raseejumiem izmantoja , varbuut ar kaadu foto var nodrukaat
Pterodaktils: A te cilvēks gribēja štrunta bildes izdrukāt, pajautāja par samazināšanu, vot i panesās termini. Kuram tas vajadzīgs?
Nu nav jau nekāds brīnums, ka tev tā neveicas ar bildēšanu (biju paskatīt tavu galeriju un par veiksmi to nosaukt laikam nevar gan). Jo tev ir problēmas ar lasīšanu arī. Izlasi tekstus, kas ir rakstīti 13.10.10 17:37 16.10.10 23:10 17.10.10 22:18 18.10.10 13:32
Lasi lēnām, vēlams divas reizes! Un tad pats arī atbildi uz savu jautājumu.
fottto:Nu nav jau nekāds brīnums, ka tev tā neveicas ar bildēšanu (biju paskatīt tavu galeriju un par veiksmi to nosaukt laikam nevar gan).
Man tavas domas vienaldzīgas - biju paskatīt arī tavu galeriju - tev gan pavisam neveicās. NEVIENAS RĀDĀMAS BILDES! Es vismaz nesaucos fottto un nepretendēju uz foto godu, esmu tikai maketētājs, kurš citu bildes saliek kopā ar tekstu, kamēr tu plivini pirkstus pa gaisu: Drukājot ar 200 pixels/inch = 1165x1539 pix, bet ar 300 = 1748x2309 pix (kaut gan diez vai ir vērts 10x15 bildīti drukāt ar augstu (300) izšķirtspēju). Pēc samazināšanas ir jāšarpo, bet sharpening vērtības ir ļoti atkarīgas no papīra - matētam vairāk, glancētam - mazāk.
Tur vajag paeksperimentēt.
Visu sarežģī tas, ka katram fotogrāfam ir sava gaume un, attiecīgi katram patīk arī savādāka bildes struktūra.
Ta šarpo cik uziet - nečakarē cilvēkiem smadzenes - paeksperimentē un pastāsti rīcības plānu, kā izdrukāt uz tintenieka bildes 10x15, nevis spīdi ar savu biturbulento adaptāciju. Bērnībā daži bija iemācījušies pļurkstēt frāzi: Apskatot šo jautājumu no totāli globālās erudīcijas viedokļa, varam konstatēt, ka jautājuma primārās daļas pamatfunkcija atbilst bla bla bla… Parādi kādu savu sašarpoto superbildi, lai es pietaisu bikses te uz vietas! Sāku rakstīt Koba atbildi par poligrāfiju un rasējamo ploteri, pat bildi ar sapikselētu attēlu iemetu, bet tu mani drusku besī. Foto ir tikai mirkļa fiksācija. Iešu ka labāk sapņot. Varbūt palidināšos mākoņos, vai skriešu pa ūdeni, bet ne grama nedomāšu par pikseļiem - ar to vari nodarboties tu - fottto. Persona bez IQ un IP adreses…
BTW, kur uz kanvas normāli drukā? Liepājā, kā izrādījās pat uz papīra neviens jēdzīgi nedrukā...
Par 10x15 - cropa tūlī ieraxti izmērus 102mm un 152mm(tāds, šķiet bija fotopapīra izmērs, neatceros...), rezolūciju 300 un viskas pie reizes vari iekadrēt kā vajag un drukāsies 1:1... Ja gribās, bez šaubām var ar šāda neliela izmēra fotogrāfiju p@@@@@@ ilgāk, bet tad tā vairs nav priekššpēle bet atkarība...
Pterodaktils:Foto ir tikai mirkļa fiksācija. Iešu ka labāk sapņot. Varbūt palidināšos mākoņos, vai skriešu pa ūdeni, bet ne grama nedomāšu par pikseļiem - ar to vari nodarboties tu - fottto. Persona bez IQ un IP adreses…
gluži manas domas. pasakiet, ko šajā (šādā) bildē -> leclownlyrique.files.wordpress.com... var diži sašarpot, uzlabot palielināt, samazināt...? kas no tā šajā bildē mainīsies??? kas no tās satura paliks labāks?
P.S. ko šajā/šādā bildē vispār izšķir/maina bildes tehniskā kvalitāte???
Pterodaktils: A te cilvēks gribēja štrunta bildes izdrukāt, pajautāja par samazināšanu, vot i panesās termini. Kuram tas vajadzīgs?
Nu nav jau nekāds brīnums, ka tev tā neveicas ar bildēšanu (biju paskatīt tavu galeriju un par veiksmi to nosaukt laikam nevar gan). Jo tev ir problēmas ar lasīšanu arī. Izlasi tekstus, kas ir rakstīti 13.10.10 17:37 16.10.10 23:10 17.10.10 22:18 18.10.10 13:32
Lasi lēnām, vēlams divas reizes! Un tad pats arī atbildi uz savu jautājumu.
No kura laika šī lapa ir pasaules talantu kaltuve un talantīgu vērtētāju pilna?
palaidniex:pasakiet, ko šajā (šādā) bildē -> leclownlyrique.files.wordpress.com... var diži sašarpot, uzlabot palielināt, samazināt...? kas no tā šajā bildē mainīsies??? kas no tās satura paliks labāks?
P.S. ko šajā/šādā bildē vispār izšķir/maina bildes tehniskā kvalitāte???
Ja runājam par konkrēto Penna bildi, tad esi drošs - tā ir apstrādāta. Autors ir izvēlējies attīstītāju un attīstīšanas režīmu filmai, Pēc tam bilde (iespējams) ir kadrēta un taisīta papīra kopija uz noteikta kontrasta papīra, tāpat izvēloties attīstītāju, ekspozīcijas laiku utt. Ja tā ir izstādes kvalitātes (izmēra) bilde, tad tā ir arī retušēta. Tā kā darba un tehnisko zināšanu šajā bildē ir ielikts pietiekoši daudz. Mūsu laikos, ja analogais fotogrāfs nekopē bildi pats, bet dot to darīt cilvēkam, kuram tas izdodas labāk, no viena negatīva iztaisīt sešas autorbildes maksā apmēram 100-300 eiro. Brīvā brīdī padomā kāpēc tas ir tik dārgi.
P.S. Ja bildē kaut kas ir DIŽI jāapstrādā, tad, visticamākais, tā bilde ir brāķis. Bet bilžu izmērus, diemžēl, nākas reizēm mainīt visai radikāli - no 18 megapikseļu bildes taisīt 10 x 15 cm vai, no 6 megapikseļu bildes iztaisīt nelielu (40x60) izstādes bildīti. Nav jau nekāds brīnums, ka tie ļautiņi, kuri nav mācējuši tikt ar šīm lietām galā, tik sāpīgi reaģē
fotto, tu mal savu maļamo, bet uz jautajumu tā arī neatbildēji Kas šajā bildē mainītos mainoties bildes tehniskajai kvalitātei? Piedod, bet šo bildi kaut arī retušētu, uz autora īpaši piemeklēta kontrasta izvēlēta papīŗa, simtiem citu pēcapstrādes knifu veikšana nemaina bildes ideju un sūtību. Šīs bildes vēstījums paliek nemainīgs neatkargi no izmēra. Vai nu tā ir 10x10 cm vai 1,20x1,20 metri Gana nebūtiskas ir analogās filmas un papīra trokšņa nianses, un datorizēts šarpenings...
Bet par tiem māksliniekiem un dzejniekiem, ko tik nesastāsta pēcāk mākslas kritiķi. Bieži vien autori lasot savu darbu recenzijas uzzina par sevi daudz jauna un agrāk nezināma... Ļoti daudzi mākslinieki savu neveiksmi prot ietērpt skaistos vārdos - redzi , cik interesanti sanācaa, nevis sāk taisnoties ka tur nav labi, ka tas nesanāca...
palaidniex:...bet uz jautajumu tā arī neatbildēji. Kas šajā bildē mainītos mainoties bildes tehniskajai kvalitātei?
Ja tu man parādīsi arī bildes oriģinālu, tad arī runāsim.
palaidniex: Piedod, bet šo bildi kaut arī retušētu, uz autora īpaši piemeklēta kontrasta izvēlēta papīŗa, simtiem citu pēcapstrādes knifu veikšana nemaina bildes ideju un sūtību.
Vai tu lūdzu, neparādītu to vietu, kur es kaut ko tādu būtu apgalvojis? Jebšu tu, tāpat kā tas plēvspārnis, izgudro kaut ko idiotisku, pēc tam to pieraksti oponentam un tad mēģini šo apgalvojumu apgāzt. Un sajūties tāds labs, gaišs un pūkains esam? Vai kā?
palaidniex: Ļoti daudzi mākslinieki savu neveiksmi prot ietērpt skaistos vārdos - redzi , cik interesanti sanācaa, nevis sāk taisnoties ka tur nav labi, ka tas nesanāca...
Padoma par to...
Kāpēc man būtu jādomā par tavu mākslu un tavām veiksmēm/neveiksmēm?
fotto, tu pats arī atceries, ko esi rakstījis??? lasi, ko pats raksti? Man galīgi neinteresē kā tieši oriģinālajam negatīvam mainīts kontrasts, kā tas retušeta, kā tā bilde apstrādāta (pats taču to apgalvoji, necitēšu pats palasi savu komentu -> 19.10.10 11:58 )
Un saproti, ko tev vaicā? kā tieši bildes vēstījums/saturs izmainītos mainoties attēla tehniskajai kvalitātei???
Kad bilde gatava ko tai maina tehniskais izpildījums? Ko maina vai tā bilde ir nodrukāta 1,2x1,2 metri vai ta ir 10 x 10 cm vai tā tiek aplūkota uz monitora vai izdrukāta uz tintinieka vai izgatavota ar fotopalielinātāju vai kontaktkopijas metodi? Ko bildes vēstījumā mainītu modernāka objektīva izmantošana pudeles asuma panākšanai līdz žiletes asumam?
Nu re, ar ko mums tas gods! Man jau iekšējā sajūta bija, savulaik iepazīstoties ar programmēšanu, ka tas Hello World ir pašmāju bālēliņa izgudrojums. Re, vēsture ar visu pragrammas pilno kodu:
The example program from that book prints "hello, world" (without capital letters or exclamation mark), and was inherited from a 1974 Bell Laboratories internal memorandum by Brian Kernighan, Programming in C: A Tutorial, which contains the first known version: main( ) { printf("hello, world"); } The first known instance of the usage of the words "hello" and "world" together in computer literature occurred earlier, in Kernighan's 1972 Tutorial Introduction to the Language B[1], with the following code: main( ) { extrn a, b, c; putchar(a); putchar(b); putchar(c); putchar('!*n'); } a 'hell'; b 'o, w'; c 'orld';
palaidniex:kā tieši bildes vēstījums/saturs izmainītos mainoties attēla tehniskajai kvalitātei???
Tev ar karotīti tieši mutē? Vēstījums/saturs, atkarībā no tehniskās kvalitātes var mainīties no 0-100%. Saprati? Nē? Pilnībā sagaismotam negatīvam (tehniskā kvalitāte = 0) arī vēstījums ir pilnīga nulle. Tātad jāpieņem, ka saturs/vēstījums ir kaut kādā mērā atkarīgs no tehniskās kvalitātes. Piemēra pēc - fotoreceptūras grāmata ir vismaz divu pirkstu biezumā un satur sevī vairākus simtus recepšu. Kāpēc? Ja reiz palaidnieks ir deklarējis, ka tehniskajiem aspektiem nav nekādas nozīmes fotogrāfijā. Martina Eveninga Phptoshop CS5 for Photographers ir 48 mm bieza, sver pāri par kilogramu un tai ir 746 lappuses. Kam, nafig, tādu informācijas blāķi vajag? Vēstījums tak nemainās, kā mums to mēģina iestāstīt palaidnieks! Tevi nemulsina tādu grāmatu esamība?
palaidniex: Un pričom te mana "māksla" un vai "neveiksmes"
Tieši to arī es tev gribēju prasīt. Mēs diskutējam par tehniskām lietām fotogrāfijā un pēkšņi tu maini tēmu un piedāvā padomāt par "Bet par tiem māksliniekiem un dzejniekiem, ko tik nesastāsta pēcāk mākslas kritiķi. Bieži vien autori lasot savu darbu recenzijas uzzina par sevi daudz jauna un agrāk nezināma... Ļoti daudzi mākslinieki savu neveiksmi prot ietērpt skaistos vārdos - redzi , cik interesanti sanācaa, nevis sāk taisnoties ka tur nav labi, ka tas nesanāca..." Ņemot vērā, ka manu bilžu šeit nav, tu, acīmredzami vēlies, lai es domāju par tavējām. Bet man to nevajag.
fotto, tu dumjš vai izliecies???? ko vēstījumā maina ar lupu manāmas pikseļdrāzējiem vien pamanbāmnas atšķirības? ir kāda būtiska starpība no kādas datorplatoformas un caur kādu pārlūku es ierakstu savu komentāru un pateicoties kādam datoram un kādai pārlūklprogrammai Tu to lasi??? Vai vēstījums - Hello World atsķirās vai tas uzrakstīs helvetikā, vai Frutiger fontā? Bet es sapratu - lai jau nu paliek 745 lappušu gudrības un visa zināšana, hello world radīšana un citi neaptverti talanti. Kur mums līdz šādam augstumiem.
palaidniex:... ko vēstījumā maina ar lupu manāmas pikseļdrāzējiem vien pamanbāmnas atšķirības?
Labi, atbildi uz pāris jautājumiem - analogās fotogrāfijas ziedu laikos dažādu fotofilmu (tikai viena formāta, teiksim, 35mm) nomenklatūra pārsniedza 100. Ilfordam bija savas, Fuji - savējās. Un fotogrāfi izvēlējās filmu, kuru likt kamerā: Agfapan AP 100, Ilford Delta 100 vai, teiksim Isopan F. 1. Kāpēc vajag tik daudz dažādas filmas? Melnbaltas, ar vienādu gaismas jūtību. Ko? 2. Kāpēc vienas melnbaltas filmas attīstīšanai tiek izmantots vairāk nekā 300 dažādu attīstītāju? Metola/hidrohinona, fenidona vai vēl kāda cita tipa, kur sastāvdaļas bija vienas un tās pašas, bet atšķiras tikai katras vielas koncentrācija. Varēsi atbildēt? Jebšu turpināsi šķidri ironizēt?
fotto, atklāšu patiesību, ka ne reti filmas izvēli diktēja nevis filmas specifika, bet rocība un pieejamība. un daudzi fotogrāfi slavinot vienu filmiņu (kuru biežāk lietoja) nemaz nebija pamēģinājuši 75 citas utt. nenoliedzu, vairumā bija tādi, kas izvēlējās ko gribēja un darīja kā gribēja. Un tad? vai ar ilford melnbalto filmiņu uzbildēts uzraksts "hello, world" būs saturiski savādāks no tā paša uzraksta, kas uzbildēts ar kādu fuji krāsu negatīvu? Bet es neceru saņem tabildi. Atkal plūdīs teoretizēšanas plūdums ar nezkādu kanonu, standartu, ķīmisko procesu utt pārskaitījumu. Fotošopa grāmatas slavinājumi, neskatoties uz to, ka daļēji tur aprakstīts, kā vienu un to pašu rezultātu sasniegt dažādām metodēm
Nav pareizu, nav nepareizu metožu, jautajums jau par to - priekš kam tas viss? Ja restorānā pirktā omlete ir garšīga - pa lielam tak ir piedrāzt kā tieši tādu pagatavot... Vienkārši ēd un izgaršo! No ta ka tu zini, kā sauc šefpavāru - tās garša taču nemainās.
fottto:1. Kāpēc vajag tik daudz dažādas filmas? Melnbaltas, ar vienādu gaismas jūtību. Ko? 2. Kāpēc vienas melnbaltas filmas attīstīšanai tiek izmantots vairāk nekā 300 dažādu attīstītāju? Metola/hidrohinona, fenidona vai vēl kāda cita tipa, kur sastāvdaļas bija vienas un tās pašas, bet atšķiras tikai katras vielas koncentrācija. Varēsi atbildēt? Jebšu turpināsi šķidri ironizēt?
Es tev atbildēšu - tapēc, ka dažs labs neveiksminieks, kurš 80. izdomājis ko līdzīgu Hello World, uzskata sevi par pasaules nabu un stāsta, ka viņa idejas ir vislabākās. Aiz tā arī mums tik daudz partiju ar līdzīgiem uzskatiem, atšķirās tikai viņu līderi, kuri nespēj rast kopēju valodu. Un baidās zaudēt līdera pozīcijas. Ja vēlies sevi parādīt spožā gaismā, pārliecini ar piemēriem - tevis apstrādātās bildes. Un ieklausies Palaidniex jautājumā - vai bildes sūtība mainās skatot to uz monitora, vai postera formātā? Vai izdrukāta kā atklātne Milānas vai Parīzes priekšpilsētas tirgus placī.
palaidniex:fotto, atklāšu patiesību, ka ne reti filmas izvēli diktēja nevis filmas specifika, bet rocība un pieejamība.
Tātad pirmo jautājumu tu mēģini norakstīt uz marketingu. Labi. Tikai neaizmirsti savus apgalvojumus! Otrais jautājums paliek atklāts - uz fotoreceptūru mārketings neiedarbojas, ja vien nerunājam par platinotipiju. Tātad?
Pakustini to ieciklējušos pāri lecošo plati, kas starp ausīm - ja tavā pilsēta pārdod tikai Fuji un Konica un Ilford, tad 1967. gadā nebija jebajs un izglītoti draugi, kuri varēja piegādāt kodaku... Uz pasaules simtiem tūkstoši japāņu lieto savdabīgus ledusskapim līdzīgus dranduļetus, bet pie mums tie vienkārši nav nopērkami...
Pterodaktils: pārliecini ar piemēriem - tevis apstrādātās bildes.
Nosauc kaut vienu iemeslu, kāpēc man vajadzētu tevi pārliecināt!
pagaidām ir tikai tukša un tikai no pimrā acu uzmetiena, bet ne vairāk, kā tikai šķietami gudra, diršana. darītāji dara, un nestreso par metodēm un citu pārliecināšanu utt
palaidniex: ... darītāji dara, un nestreso par metodēm un citu pārliecināšanu utt
Nu un kāpēc tu streso, spraucies iekšā citu sarunās? Kāpēc lieto invektīvo leksiku? Kāpēc tik ļoti gribas citus pārliecināt par savu vienīgo taisnību? Nepieskaiti sevi pie darītājiem?
fottto:Agfapan AP 100, Ilford Delta 100 vai, teiksim Isopan F. 1. Kāpēc vajag tik daudz dažādas filmas? Melnbaltas, ar vienādu gaismas jūtību. Ko?
Ak dies, šitik aprobežoti pajautāt!!! Nu tak skaidrs- katram ražotājam ir sava filma!!! Un ja kādam ir divas, cenšas aptvert plašāku tirgu! Mārketings, saproti!
135L:... Un ja kādam ir divas, cenšas aptvert plašāku tirgu!
Pastāsti kā ar divām vienādām filmām var aptvert plašāku tirgu? Iespējams, ka tur tomēr būs kāda atšķirība, ne? Teiksim spektrālajā jūtībā (melnbaltajām) vai krāsu attēlojumā (krāsu filmām). Bet palaidniex mēģina šeit stāstīt, ka starp Velvia un Provia atšķirība esot tikai priekš pikseļdrāzējiem, jo raugi, pats galvenais esot vēstījums.
+100! Šis man atgādina vienu tantuku,kas kādreiz regulāri ar 8.trolejbusu braukāja-pilna galva ar gudriem terminiem un izteicieniem salikumā ar nejaušo skaitļu ģeneratoru.Runas bija aumaļgudras un sarežģītas,bet pilnīgi bezjēdzīgas.Šis tēmas autors jau sen ir notinies no šejienes ar pārliecību,ka 10x15 bilžu izdruka ir vēl nedaudz sarežģītāks process par kvantu fiziku.
Kāds tam sakars ar izdrukas dpi, par ko ir šis topiks? Neveiksmīgs piemērs, salīdzinājumi pārāk atšķirīgi! Moš vēl tramvajus ar zemo un augsto grīdu salīdzinājumam ar dpi piesaistīsi!? Pfff...
60uz5komats6: Šis tēmas autors jau sen ir notinies no šejienes ar pārliecību,ka 10x15 bilžu izdruka ir vēl nedaudz sarežģītāks process par kvantu fiziku.
+200 A šamais tagad gudro - nafig es to printeri pirku un vispār - agrāk aiznesu karti uz darbnīcu i problēmu nebija!
135L:Kāds tam sakars ar izdrukas dpi, par ko ir šis topiks?
Tu esi drusku no dzīves atpalicis - par dpi ir sen izrunāts. Te pašlaik mani cenšas pārliecināt, ka zināt bildes samazināšanas/palielināšanas algoritmu esot ļoooti kaitīgi - strādāt vajagot uz dullo, tad sanākot riktīgais vēstījums.
fottto:Te pašlaik mani cenšas pārliecināt, ka zināt bildes samazināšanas/palielināšanas algoritmu esot ļoooti kaitīgi - strādāt vajagot uz dullo, tad sanākot riktīgais vēstījums.
Vēstījums ir par to, ka drukājot uz tintes printera mājās, nav jēga īpaši censties pie bildes samazināšanas, ja tas vēl nav pielecis.
Pterodaktils:Vēstījums ir par to, ka drukājot uz tintes printera mājās, nav jēga īpaši censties pie bildes samazināšanas, ja tas vēl nav pielecis.
Tev mainījusies koncepcija? Kādu laiku atpakaļ tu teici, ka "Iešu ka labāk sapņot. Varbūt palidināšos mākoņos, vai skriešu pa ūdeni". Ūdenī auksti, ja?
P.S. Termins "nav jēga īpaši censties" vienā vārdā apzīmē haltūru vai nemācēšanu. Un tad sanāk, ka visi Pterodaktila teksti ir līkrocības manifests. Slava haltūristiem!
fottto... piemēru studijā, kur vienkārši sanācis sūds dēļ parastas printera lietošanas un kur ta ūberkonfekte mājas apstākļos, jo ir melnā josta iekš "hello, world"
palaidniex:fottto... piemēru studijā, kur vienkārši sanācis sūds dēļ parastas printera lietošanas un kur ta ūberkonfekte mājas apstākļos, jo ir melnā josta iekš "hello, world"
Kā tu to iedomājies? Kas man tagad būtu jādara? Jāapstaigā tie tūkstoši fotobloga biedru un katram jāuzrāda slikta un laba izdruka? Ja tev vajag kvalitatīvu bildi, vari nākt pie manis mājās drukāt. Līdz A3+ formātam. Ja vajag kādu eksotiskāku papīru, varam noorganizēt arī to. Ja vajag lielāku, tad varam sagatavot bildi un nodrukāt līdz pat 1.5 m platumā. Izdomāsi - raksti PM. Bet būs dārgi.
tās visas ir otmazkas paņemam vidēji statistisku printeri nodrukājam 10x15 cm bildi mazinot ar printera softu, mazinot piemēram koreļa faiilā drukājam no fotošopa vai no parasta bilžu aplūkošanas softa un tad to pašu 10x15 cm attēlu nodrukājam "helloworldiskām" metodēm
noskannējam iegūtās izdrukas un ievietojam šeit aplūkošanai ar konkrētām norādēm kas nepareizs, līks un mēslains ir parastā plebejiskā, neprofesionālā un līkrocīgā 10x15 bildes drukāšanā uz mājas printera pa fikso un kas ir tas īpaši ūberšedevrāls ir "heloworld" algoritmā un kādus ūberieguvumus iegūsi darot ar katru bildi šādi ...
fottto: To taču tu zini, ka neviens internetā nav vaējis saglabāt savu inkognito? Par saviem vārdiem būs jāatbild.
Ne vienu reizi vien esmu uzrādījis savu telefona numuru un adresi, kā arī vārdu un uzvārdu, atšķirībā no tevis, arī mana IP adrese parādās pie ievietotajām bildēm un bilžu vērtēšanas. BET TU ESI NULLE! P.S. Pterodaktils ir arī mans vārds skypē un visādos forumos - tā nav vēlme paslēpties un būt anonīmam. Tu taču esi baigais algoritmu kodējs? Pameklē googlē. Varbūt atradīsi Harijs Vaišļa. Bet, ja atradīšu tevi, toč pa pautiem ar kāju - citu valodu diez vai saproti.