palaidniex:tās visas ir otmazkas paņemam vidēji statistisku printeri nodrukājam bildi mazinot ar printera softu, mazinot piemēram koreļa faiilā drukājam no fotošopa, no parasta bilžu aplūkošanas softa un tad "helloworldiskām" metodēm
noskannējam iegūtās izdrukas un ievietojam šeit aplūkošanai ar konkrētām norādēm kas nepareizs, līks un mēslains ir parastā plebejiskā, neprofesionālā un līkrocīgā 10x15 bildes drukāšanā uz mājas printera pa fikso un kas ir tas īpaši ūberšedevrāls ir "heloworld" algoritmā un kādus ūberieguvumus iegūsi darot ar katru bildi šādi ...
tākā neredzu problēmas nodemonstrēt savu varējumu
Nesapratu. Vot točno nesapratu kas tu tāds esi un kāpēc man tev kaut kas būtu jāpierāda??? Tu esi tas, kam jāpierāda. Jāpierāda, ka kaut kāds printera draiveris spēj samazināt/palielināt labāk nekā Photoshop bikubiskie un bilineārie algoritmi. Ka četri, dažādām vajadzībām paredzēti algoritmi, ir sliktāki nekā viens, par kuru, turklāt, nav nekādas informācijas
es neko negribu pierādī, es neredzu NEVIENU taustāmu pierādījumu tevai teoretizēšanai. Tu saki, ka vari panāk BŪTISKI labāku 10x15 bildi no viena un tā paša izejas faila, jo tev ir sava metode. Es uzskatu, ka tās ir pa lielam buļļu kakas, vai ka uzlabojumi būs niecīgi vai nenozīmīgi un pa lielam mani šī doma netraucē dzīvot un es mierīgi ar to sadzīvoju. Tu saki, ka var labāk, ja reiz saki - pierādi. Negribi/nevari - es pieņemu ka tu to nespēj. Un atkal man ir pilnīgi pajāt, jo man tas dzīot netraucē. Un tāpēc es es ne sevi, ne citus, neuzskatu par līkročiem. Vienkārši cepties un trāst pikseli, kur tas nav vajadzīgs ir stulbi... Nu nevajag koka sniega lāpstai pielietot nantehnoloģiju kvalitātes standartus.
Cilvēks grib mājās fiksi izdrukāt 10x15 bildīti - lai tak drukā, manuprāt nekādu ūberšedevru neiegūs, pat ja pie tās bildes svīdīs kaut stundu.
palaidniex:fottto... piemēru studijā, kur vienkārši sanācis sūds dēļ parastas printera lietošanas un kur ta ūberkonfekte mājas apstākļos, jo ir melnā josta iekš "hello, world"
Ja tev vajag kvalitatīvu bildi, vari nākt pie manis mājās drukāt. Līdz A3+ formātam. Ja vajag kādu eksotiskāku papīru, varam noorganizēt arī to. Ja vajag lielāku, tad varam sagatavot bildi un nodrukāt līdz pat 1.5 m platumā. Izdomāsi - raksti PM. Bet būs dārgi.
Nepamet sajūta, ka dārgi būs gan. Bet diži kvalitatīvi gan nebūs. Pieminētais A3+ par šo klusi liecina.
noskannējam iegūtās izdrukas un ievietojam šeit aplūkošanai ar konkrētām norādēm kas nepareizs, līks un mēslains ir parastā plebejiskā, neprofesionālā un
Webā šī infa ir sastopama. Gadu ņemoties ar mājas apstākļos darbināmu A2+, iekš Photo.net vai Dpreview.com Andrew Rodney tapa iedevis linku uz vienu pārgudru bārdaini:
Iesaku pārgudriniekiem un nedagudriniekiem palasīt.
Un kad tēmas autors atgriezīsies ar stāstu kā taisās drukāt, tad mēs viņu sūtīsim tālu tālu... Ieskaitot pat tādu lietu, kā D65 lampiņu iegādi, savādāk debīla sajūta būs - monitors kalibŗets, viss kārtībā, bet sejas toņi elektriskajā gaismā cilvēkiem izskatās savādāk rōzīgi nekā uz monitora (šo jautājumu vēl neesmu atrisinājis - pietrūkst iedvesmas, ja kādam ir ietekumi lampiņu zinātnē, droši ziņojiet).
Nesaprotu ko te var ņemties, ir standarta rezalucijas. Fotodrukai sālot no 240 DPI. Augstas izškirtspējas jeb kura izmēra drukai 300 DPI. Vis pārejais ir pilnīgākā demogoģija jo šaubos vai kāds te drukā brendmauerus vai ko lielāku par A2 ir vispār redzējis kā drukā , ar ko drukā un kā sagatavo failus, un vai tas te ir vajadzīgs ? Cik te ir tipogrāfu un poligrāfu?
palaidniex:Tu saki, ka vari panāk BŪTISKI labāku 10x15 bildi no viena un tā paša izejas faila, jo tev ir sava metode.
Nu tad nocitē to vietu, kur es ko tādu būtu apgalvojis! Pārlasi iepriekšējās divas lapas un aprādi man to vietu! tas tak ir dažu minūšu jautājums, vai ne?
P.S. Ja neatradīsi, tad nāksies konstatēt, ka tev ir problēmas ar lasīšanu, kas, nenovēršami, izsauc citas blakusparādības saprašanas jomā.
Cilvēks grib mājās fiksi izdrukāt 10x15 bildīti - lai tak drukā, manuprāt nekādu ūberšedevru neiegūs, pat ja pie tās bildes svīdīs kaut stundu.
Nemuldi. Cilvēks sen ir pazudis tālēs zilajās, pasitis padusē savu 10*15 sublimācijas printerīti, sabildē atmiņas karti pillu līdz lūpai, sprauž iekšā karti, spiež PRINT ALL un dzīvo laimīgs.
Tagad laiks nodarboties ar Rocket Science. It kā tu būtu internātā pirmo dienu un nezinātu, ka jebkura foto foruma otrā tēmas lapa ir veltīta augstākām vērtībām. Vienmēr!
mani mazliet uzjautrina, fotto aizsvilšanās, no sākuma stāsta, ka ir nezkāda jēga iespringt pie lietām, ja neiespringst, sanāk līkrocība un neprofesionalitāt, kad pajautāju parādīt rezultātu kā izskatās neprofesionalitāte un kā megalīmenis, tad man sāk stāstīt par analogajām filmām, par fotošop rokasgrāmatu, par spēju pateikt kompim, kas jādara. tik to aplūkojamo rezultātu nav...
palaidniex:mani mazliet uzjautrina, fotto aizsvilšanās, no sākuma stāsta, ka ir nezkāda jēga iespringt pie lietām, ja neiespringst, sanāk līkrocība un neprofesionalitāt, kad pajautāju parādīt rezultātu kā izskatās neprofesionalitāte un kā megalīmenis, tad man sāk stāstīt par analogajām filmām, par fotošop rokasgrāmatu, par spēju pateikt kompim, kas jādara. tik to aplūkojamo rezultātu nav...
Kur ir citāts? Laikam neizdevās atrast, ko? Būsi samelojies?
palaidniex:mani mazliet uzjautrina, fotto aizsvilšanās, no sākuma stāsta, ka ir nezkāda jēga iespringt pie lietām, ja neiespringst, sanāk līkrocība un neprofesionalitāt, kad pajautāju parādīt rezultātu kā izskatās neprofesionalitāte un kā megalīmenis, tad man sāk stāstīt par analogajām filmām, par fotošop rokasgrāmatu, par spēju pateikt kompim, kas jādara. tik to aplūkojamo rezultātu nav...
Kur ir citāts? Laikam neizdevās atrast, ko? Būsi samelojies?
neiešu iespringt, lai te turpinātu bezjēdzīgo spamu. Esi ka nu laimīgs ar domu, ka palaidniex tevi nesaprata...
Bildes Šmitam ir jaukas - vairāk patīk kompozīcija un ritms, nekā šārpenings un mazināšana. Nespēju saprast - kapēc dirsties līdzīgi domājošiem ļaudīm un vienam otru aplikt?
Pterodaktils:Bildes Šmitam ir jaukas - vairāk patīk kompozīcija un ritms, nekā šārpenings un mazināšana. Nespēju saprast - kapēc dirsties līdzīgi domājošiem ļaudīm un vienam otru aplikt?
Piekrītu- bildes labas! Varbūt reālajā dzīvē arī cilvēks labs, tikai tas tēls šeit ne visai patīkams izveidojies. Kāpēc nerāda bildes šeit - nesaprotu... Varbūt gribas būt tās augstās Fotto Dievības lomā, bet, ja būs redzamas bildes- gandrīz tāds pats, kā daudzi citi....
Frīdi! Labāk nesāc! Citādi būs kārtējo reizi jāpāriet uz miliča terminoloģiju, jāslēpjas aiz citu mugurām un 5(jā, jau 5 reizi) svinīgi jāzvēr, ka ar mani nekādās darīšanās un diskusijās...
fottto:Frīdi! Labāk nesāc! Citādi būs kārtējo reizi jāpāriet uz miliča terminoloģiju, jāslēpjas aiz citu mugurām un 5(jā, jau 5 reizi) svinīgi jāzvēr, ka ar mani nekādās darīšanās un diskusijās...
Fottim patīk atbildēt ar jautājumiem, man arī... Interesanti, ko Tu visu laiku tos miličus piesauc, kautko draudi un mēģini kautkādus noteikumus stādīt? Vai beidzās fotogrāfiskie un loģiskie argumenti un jāpāriet uz tirgus bābas stilu? Vai būtu jāuzskata, ka Tev te ir kāda teikšana? Vai tikai liela runāšana? Pats pastāvīgi un gļēvi slēpies aiz neskaitāmu niku "mugurām", bet tēlo lielo mutes varoni. Man nav nekas jāzvēr, vienkārši vēlreiz jāielāgo, ka zināmus cilvēkus, tāpat kā zināmas substances labāk neaiztikt. Ilgi un dikti smird!
Friidis:Man nav nekas jāzvēr, vienkārši vēlreiz jāielāgo, ka zināmus cilvēkus, tāpat kā zināmas substances labāk neaiztikt.
Nemānies! Esi zvērējis. Turklāt 4 reizes. Ka ar mani par fotogrāfiju (piem. saulrietiem vai ekspozīcijas datu pierakstīšanu blociņā) nerunāsi nekad un nemūžam.
Friidis:Man nav nekas jāzvēr, vienkārši vēlreiz jāielāgo, ka zināmus cilvēkus, tāpat kā zināmas substances labāk neaiztikt.
Nemānies! Esi zvērējis. Turklāt 4 reizes. Ka ar mani par fotogrāfiju (piem. saulrietiem vai ekspozīcijas datu pierakstīšanu blociņā) nerunāsi nekad un nemūžam.
ugu, tā bija. Vēl tagad atminos kā Frīdiz nevarēdams izspiest no otto bildes spēra gaisā bitus ar baitiem
Es takš šeit ar Tevi nerunāju. Es tikai izsaku savu viedokli, ka virtuālā vidē esi nepatīkams un augstprātīgs tips!
P.S. Un, tāpat kā Tu visiem prasi konkrētos pierādījumus, varbūt varētu arī manus 4 zvērestus uzrādīt (nocitēt)?... Vai tikai bla-bla-bla...
Kāds bla-bla? Cilvēks, kurš savācis RK-86 un tur ieprogrammējis sneiku, kladu vai ping-pongu (he... es pat kur-tu-teci palaidu) (vai, kā tur bija Hi World, It's Me!) nevar nekādus bļa laist... A jūs... ar kāju pa pautiem... ehhh...
A žēl, tik cerīgi bij... re, Smartins arī pieteicās, nu vismaz kā fotogrāfs, ne? Iedomājies, 10 kadri sekundē, kāja tiek detalizēti piefiksēta augšminētā procesā, Andris no Ķiršu ielas sāpēs saraujas... tāda reportāža... ne?
smartins:Neķer kreņķi, vienkārši ļoti sagribējās iespamot.
Esmu rāms, kā jūras lauva - izmetu pūku virtuālajā vidē. Parēcu. saņēmu pozitīvas emocijas. Parunāju ar Esmu Pasaule karali. Vismaz uzzināju, kas ir Andris Šmits.
man visu laiku neliek mieru viena doma .... vai shis ir tas Andris, ar kuru es biju uz randinju uiiiiiiiii cik gadus apakaljam ;-))) (kaut kaados 90tajos) ....
P.S> Bet palasiities interesanti, kad vilktaas striipinjas saka njirbeet aciis un programma uzkaraas ;_))
dansiga:man visu laiku neliek mieru viena doma .... vai shis ir tas Andris, ar kuru es biju uz randinju uiiiiiiiii cik gadus apakaljam ;-))) (kaut kaados 90tajos) ....
P.S> Bet palasiities interesanti, kad vilktaas striipinjas saka njirbeet aciis un programma uzkaraas ;_))
He he, Droši vien, ka tas pats. Kā viena, tā otris tak vispārzināmas interneta mēbeles.
Pterodaktilis varētu vēl pameklēt Andra blogu - tur ir dažas interesantas fiškas par fotoapstrādi uzrakstītas. Bet kā jau visiem cilvēkiem, arī Andrim ir visādi baķi, piem, otrās lapas apakšā ir vismaz trīs bildes, par kurām bitrubinizēti interpolētās asināšanas vecmeistaram būtu dikti jākaunas. Protams, pastāv iespēja, ka Andris tā mēģina atmaskot glumos tipus (ielikt sūdu savā reklāmas blogāi), tad attiecīgi esmu pierādījis - neesmu nekāds glumais tips - sūdu atpazīstu pat bez pagaršošanas un ostīšanas.
Friidis: Un, tāpat kā Tu visiem prasi konkrētos pierādījumus, varbūt varētu arī manus 4 zvērestus uzrādīt (nocitēt)?...
Nu re, te jau arī parādās dažas tavas rakstura iezīmes. Tu skaidri zini, ka ERfoto ir nozudis un nekādus citātus no tā laukā vairs nevar dabūt, tādēļ tu, kā riktīgi zolīds cilvēks pieprasi lai tev tagad šo to nocitē. Dabiski, ka man mājās nestāv ERfoto servera kopija, bet tomēr. Šis tas no spārnotajiem izteicieniem ir saglabājies Par blociņu, kurā pierakstīt ekspozīcijas datus, par 20 miljoniem saulrietu, par prastiem meliem, kurus biji spiests atzīt. Man galīgi negribās visu to cilāt un rīkot šovu lasītājiem, bet, domāju, ka tevi sklerozi nav ķērusi tik lielā mērā, ka būsi visu aizmirsis. Kaut gan "snobu" tu esi pārstājis lietot. Kāpēc?
Vaards:...otrās lapas apakšā ir vismaz trīs bildes, par kurām bitrubinizēti interpolētās asināšanas vecmeistaram būtu dikti jākaunas.
Tik ļoti sāp, ka tevi neviens neņem par pilnu? Sākot ar administrēšanas centieniem FotoListē un beidzot ar titāniskiem mēģinājumiem kļūt redzamam, iekļūstot augstākminētā bloga komentāros?
Friidis: Un, tāpat kā Tu visiem prasi konkrētos pierādījumus, varbūt varētu arī manus 4 zvērestus uzrādīt (nocitēt)?...
Nu re, te jau arī parādās dažas tavas rakstura iezīmes. Tu skaidri zini, ka ERfoto ir nozudis un nekādus citātus no tā laukā vairs nevar dabūt, tādēļ tu, kā riktīgi zolīds cilvēks pieprasi lai tev tagad šo to nocitē. Dabiski, ka man mājās nestāv ERfoto servera kopija, bet tomēr. Šis tas no spārnotajiem izteicieniem ir saglabājies Par blociņu, kurā pierakstīt ekspozīcijas datus, par 20 miljoniem saulrietu, par prastiem meliem, kurus biji spiests atzīt. Man galīgi negribās visu to cilāt un rīkot šovu lasītājiem, bet, domāju, ka tevi sklerozi nav ķērusi tik lielā mērā, ka būsi visu aizmirsis. Kaut gan "snobu" tu esi pārstājis lietot. Kāpēc?
Fotto laikam agrākajā dzīvē ir bijis prokurors. Bez "atmaskojošiem" jautājumiem katra rakstiņa galā nu nekādi neiztiek... Man nevajag nekādus citātus- tikai mēģināju "paķert uz zoba" Tava paša mīļotajā stilā. Ar gadiem atmiņa bojājas, taču savas toreizējās domas un Tavu reakciju pietiekami labi atceros. Prastie meli un klaja demaģoģija drīzāk bija (un ir) Tavā diskusiju ieroču arsenālā. Par snobu- laikam nebiju īsti pareizi to vārdu izpratis un lietojis- tagad tas man škiet pārāk glaimojošs. Esi vienkārši augstprātīgs un kašķīgs vecis - tas laikam nāk ar vecumu.... Vairums nāk šeit draudzīgi patusēt, bet Tu (manuprāt)- pazīmēties ar daiļrunību un pakašķēties. Pierādījumus neminēšu- saprātīgam cilvēkam pietiek izlasīt kaut vai šo topiku...
fottto:Man galīgi negribās visu to cilāt un rīkot šovu lasītājiem
paga, nejaucies sarunā.
Vaards:Pterodaktilis varētu vēl pameklēt Andra blogu
Atraduši komisāru! Da kuru tas interesē? Kā teica piramīdu mednieks. Un principā man Šmita žēl - patiesībā jau taisnība viņam ir - tā samazināt būtu prātīgāk, tikai dzīve ir pārāk īsa, lai to darītu un bērniem vajag tikai divas bildes…
Vaards:Pterodaktilis varētu vēl pameklēt Andra blogu
Atraduši komisāru! Da kuru tas interesē? Kā teica piramīdu mednieks. Un principā man Šmita žēl - patiesībā jau taisnība viņam ir - tā samazināt būtu prātīgāk, tikai dzīve ir pārāk īsa, lai to darītu un bērniem vajag tikai divas bildes…
Smitam nav taisnība, jo viņš vienkārši trollē. Viņa trollēšanas štelle tiek balstīta uz diviem galvenajiem āķiem, ar kuru palīdzību viņš noķer oponentus un tad ar gadu gadiem pieslīpētām tēzēm tos apstrādā: a) paviršajiem fotoapstrādātājiem tiek pamests nicinājums par to necilajām darbībām, tad saskrien ieinteresētie un Smits viņus pa vienam skalda gan ar zināšanām, gan ar pieredzi. b) banāls saulriets, ainava, žanrs - Šmits ierodas kā Anseļa Adamsa un Bressona tiešais idejas nesējs. Un atkal pēc tā paša scenārija atkalda oponentus. Šeit parasti uz viena un tā paša grābekļa uzkāpj Friidis.
Bet blogu es pieminēju cita iemesla pēc - to ir vērts palasīt. Uzsvars bija domāts iepriekšējā komentāra pirmajai daļai. Vispār jau man liekas, ka būtu visai interesanti aizstaigāt uz šamējā rīkotajām apmācībām, pieņemu, ka zinošs viņš ir pietiekoši.
Ja restorānā pirktā omlete ir garšīga - pa lielam tak ir piedrāzt kā tieši tādu pagatavot... Vienkārši ēd un izgaršo! No ta ka tu zini, kā sauc šefpavāru - tās garša taču nemainās.
shitas vareetu buut 2010. gada stulbaakais citaats ...