forum.gif
Failu izmēri
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Failu izmēri
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.10.10 08:57
 citēt
dansiga:bet re .... manas shaubas fottto ignoree ;_(((((


tagad kaunās...:D
avatar
Publicēts: 20.10.10 09:09 labots
 citēt
Viktor, jocīga Tev garšas sajūta, it īpaši, ja tā atkarīga no brenda... Tātad, kamēr nezini, kas ir šefpavārs tikām nespēj noteikt omlete ir garšīga vai negaršīga? Nešķiet pašam mazliet jocīgi? ;) manuprāt omletes garšu un baudījumu to ēst nosaka atmosfēra restorānā, servēšanas veids, smarža (jā bez tās, lai vai cik jocīgi tas nebūtu, būtiski zūd garšas sajūta) un pats galvenais garša. Kas taisījis šo omleti, visai nosacīti maina garšu, bet vairāk citus faktorus - servēšanu un iespējams receptūru, bet ja tas izskatās labi un ir garšīgi, kam tev uzvārds?

Drīzāk omletes garšu varētu iespaidot iepriekšējā vakara bārā izdzertās tekilas apjomi... :grimace:
avatar
Publicēts: 20.10.10 09:35
 citēt
Omlete par 15 Ls viennozīmīgi garšo labāk kā omlete par 1.5 Ls, kaut arī taisītas pilnīgi vienādi...tas tā...daļēji sasaistās ar bilžu asināšanu un foto pakalpojumiem kā tādiem...:D
avatar
Publicēts: 20.10.10 09:40 labots
 citēt
imgfoto:Omlete par 15 Ls viennozīmīgi garšo labāk kā omlete par 1.5 Ls...
Zin ko? Vienreiz restorānā pasūtīju sēņu zupu. Atnes man porciju, a šķīvī kaut kāds brūns ūdens ar dažiem sēņu gabaliņiem. Vot ritīga škrobe man bija maksāt nepilnus 10 Ls par kaut kādu sēņūdeni, kuru es pats mājās vārot sēnes nedomājot būtu izlējis podā :haha:
avatar
Publicēts: 20.10.10 09:42
 citēt
Nu labi, ne katrs spēj uzreiz atdzīties pat sev, ka ir appists...:D 80% cilvēku iestāstītu sev ka baigi garšīgi...:D
avatar
Publicēts: 20.10.10 09:43
 citēt
imgfoto:Nu labi, ne katrs spēj uzreiz atdzīties pat sev, ka ir appists...:D 80% cilvēku iestāstītu sev ka baigi garšīgi...:D


ja ne sev, tad noteikti ar putām uz lūpām to censtos iestāstīt pārējiem...
avatar
Publicēts: 20.10.10 11:27
 citēt
Šefpavaars ir restoraana seja , viziitkarte , un garantijas ziime !

Ja man nezinaamaa vietaa ( kas vareetu notikt braucot uz Liepaaju vai D pili un vienk veeloties remdeet izsalkumu ), man pagatavos izcilu omleti, protams ka man interesees paspiest pavaaram roku , pajautaat kaa vinju sauc un kur un oie kaa vinjsh ir maaciijies un satzjeejies.

Kaapeec? Vienk interesee.

Un civilzeetaa Eiropaa taa ir sameeraa izpaltiita prakse...

Vietu kur omlete maxaa 15 Ls vai zupa 10 Ls, nezinot pavaara uzvaardu un bez rekomendaacijaam vienk neapmekleeshu !!!

Un neiesaku citiem !
Tas iisumaa.

Ja ir jautaajumi un interese, labpraat varu atbildeet .

Ja par shaa gada labaako omleti, tad to gatavoja Rūdolfs Šteinbergs, cena +/- 2,50.

Ja Tevi interesee kas vinjsh un no kurienes, pajautaa krutsmaatei Guuglei .
avatar
Publicēts: 20.10.10 12:06
 citēt
sagribējās kaut ko garšīgu apēst...
avatar
Publicēts: 20.10.10 12:30
 citēt
Zināms šefpavārs tikai palielina varbūtību, reizē saglabājot varbūtību pievienot negaršojošu garšvielu, nezināms ir ar tik pat lielu varbūtību spējīgs sniegt labu produktu. Tākā klintī nekas nav iecirsts... ;)
un pats taču teici, ja garšo gribēsi uzzināt autoru, kaut pagaršosi kaķi maisā...
;)
avatar
Publicēts: 20.10.10 12:41
 citēt
palaidniex:Zināms šefpavārs tikai palielina varbūtību, reizē saglabājot varbūtību pievienot negaršojošu garšvielu, nezināms ir ar tik pat lielu varbūtību spējīgs sniegt labu produktu. Tākā klintī nekas nav iecirsts... ;)
un pats taču teici, ja garšo gribēsi uzzināt autoru, kaut pagaršosi kaķi maisā...
;)


nē !

peec pieredzes

nezzinaamam varbuutiiba ir tuvu 1 % ( Latvijaa )

to vareetu nosaukt par nejaushiibu ( patiikamu )

Ja restoraanam ir šefpavārs kura vaardu saimnieki nesleepj un kursh parakstaas eedienkartee, tad taa pusliidz ir garantija, ka vinju interesee ko vinjsh pasniedz , kam un ar kaadu rezultaatu.

Starpiiba starp laba pavaara algu un pavaara algu ir apmeeram viena X6 liiziitis meenesii.
avatar
Publicēts: 20.10.10 13:39
 citēt
nu nepārspīlēsim ar pavāru algām...:D Manai ģimenei kā reiz obšepita uzņēmums pieder jau gadus 15... Lai cik viņiem(pavāriem) nemaksātu vienalga labāk par mani vēl neviens nav taisījis:D:D:D
avatar
Publicēts: 20.10.10 13:44
 citēt
imgfoto:nu nepārspīlēsim ar pavāru algām...:D Manai ģimenei kā reiz obšepita uzņēmums pieder jau gadus 15... Lai cik viņiem(pavāriem) nemaksātu vienalga labāk par mani vēl neviens nav taisījis:D:D:D


Nosaukumu un adresiiti var paluugt
avatar
Publicēts: 20.10.10 14:08
 citēt
Nu bet lūdzu - :)

Rīgas iela 45, Grobiņa( šosejas malā Rīga-Liepāja)
kafejnīca "Lielā Pietura"
avatar
Publicēts: 20.10.10 14:11
 citēt
Ceru, ka vismaz zupas tur ir tādas, kurām cauri šķīvja dibens nespīd :D
avatar
Publicēts: 20.10.10 14:13
 citēt
Soļankā karote stāv vertikāli un apkārt negāžas...:D
avatar
Publicēts: 20.10.10 14:40
 citēt
imgfoto:Soļankā karote stāv vertikāli un apkārt negāžas...:D


Izraut no soļankas to karoti vispār ir reāli?
avatar
Publicēts: 20.10.10 16:08
 citēt
imgfoto:Nu bet lūdzu - :)

Rīgas iela 45, Grobiņa( šosejas malā Rīga-Liepāja)
kafejnīca "Lielā Pietura"


pajautaaju krutmaatei googlei atsauksmes, vinja atrada shaadu :

15.06.2007 / 00:00
TUR NU GAN NAV VēRTS SKRIET.VISMAZ PēDēJOS GADUS.CENAS NEATBILST KVALITāTEI,ēDIENKARTE NEMAINīGA JAU CIK ILGI.PAVāRI,LAIKAM,PIRMS TAM STRāDāJUšI KOLHOZA ēDNīCā.SISTEMāTISKI KāDAM TIEK IEDOTS(NE JAU PASNIEGTS):NEīSTAIS"ēDIENS.PāRDEVēJA AR PAVāRU VIENA OTRAI SVēTDIENāS RAUJ SKROPSTAS ēDAMZāLē.ZIEMā"UZTRāPīJU"UZ ZUPU,KAS VāRīTA NO MEžA GAļAS.VAIRS TUR NEBRAUCU.PRETīGI.LABāK EJU DOKā.

ir veel kaads arguments ?

buutu kaadus 100 km tuvaak, aizbrauktu briivdienaas

bet taa pagaiaam argumentu nav

visamz lai speciaali brauktu.

ps ja esmu Liepaajaa droshi vien izveeleeshos Piano , Promenaadee

vai sushus : Olivee

vai sliktaakajaa gadiijumaa Pastnieka Maaju

Tu droshi vien kavieteejais un profesionaalis zini kas shiis 3 vietas vieno?

veel ir labas atminjas par Nīcu, neatceros gan kroga nosaukumu bet bija gshiigi , tiesa kaadu 3 - 4 gadus atpakalj

taa ga nebihja leetaakaa vieta Liepaajs rajonaa
avatar
Publicēts: 20.10.10 16:16
 citēt
nu pizģec rekomendācija... kā tagad lai soļanku noprovē?
avatar
Publicēts: 20.10.10 16:27
 citēt
Viktor, un tas viss?:D Par kuru ēstūzi tādas atsauksmes diez interneta dzīlēs nevar atrast?:D
avatar
Publicēts: 20.10.10 16:32
 citēt
piedod

neko labu arii neatradu

eedienu portaali vispaar taadu vietu nezin:face-wink:

bet nesatraukaajies

aizrakstiiju agjentiem no Liepaajas un Grobijas

taa ka atsauksmes buus

gan jau pats arii aizbraukshu

bet nu ne speciaali

gan jau sanaaks garaambraucot

un tad buus iespadi.

kaa labaak pasuutiisi

saviemvaardiem vai par pamatu njemt kaadu veerteeshanas tabulu ???

dazjas ir e pastaa saglabaajushaas

briidinu ka esmu izlutinaats un stingrs :face-glasses:
avatar
Publicēts: 20.10.10 16:55
 citēt
Kas

tik

neatklājas.

Viens C valodu izgudrojis,

otrs gastronomiskais eksperts.

(Es gan nez' kāpēc biju pārliecināts, ka tas ir viens un tas pats)

Un visi vēl pie tam speciālisti

failu samazināšanā...

Un neviens neatzīstas randiņos ar Dansigu.

Jautrība sit augstu vilni (kurš teica, ka bez Gudŗa būs skumīgi?)
avatar
Publicēts: 20.10.10 17:40 labots
 citēt
imgfoto:Soļankā karote stāv vertikāli un apkārt negāžas...:D


"Soļanka ir tradicionāls krievu virtuves ēdiens.
Tiek apgalvots, ka soļankas un citu sāļu virumu popularitāte izriet no tautas dzeršanas tradīcijām, un otrs nosaukums, kas lietots attiecībā uz soļanku, rasoļņiku un vēl dažām zupām, ir bijis pohmelka, tātad ēdiens paģiru lāpīšanai."

Vari pamatot kādēļ Jūsu ēdienkartē ir soļanka?

Krievijas gubegņa?

Krievu pilsēta?

Slāvu kafeinīca?

Krieviajs dienas?

Dzērāju pilsēta?
avatar
Publicēts: 20.10.10 17:43
 citēt
Lunas soļankas vēl tagad atceros.

Bija gana labas.
avatar
Publicēts: 20.10.10 17:47
 citēt
OMG, nu tak tāpēc ka cilvēkiem garšo...:D
avatar
Publicēts: 20.10.10 17:48
 citēt
imgfoto:OMG, nu tak tāpēc ka cilvēkiem garšo...:D


cilvēki pērk " brendu " ?
avatar
Publicēts: 20.10.10 17:48
 citēt
imgfoto:OMG, nu tak tāpēc ka cilvēkiem garšo...:D


Atbildi ātri: cik dažādas gaļas jābūt/liec savā soļankā!
avatar
Publicēts: 20.10.10 17:53
 citēt
Eltons:Lunas soļankas vēl tagad atceros.

Bija gana labas.


Lunā bija superīga šokolādes jeb melnā kūka.

T;a arī saucās : Luna.
avatar
Publicēts: 20.10.10 18:58 labots
 citēt
Viktors:
Eltons:Lunas soļankas vēl tagad atceros.

Bija gana labas.


Lunā bija superīga šokolādes jeb melnā kūka.

T;a arī saucās : Luna.


Kā tad, kā tad!

Kamielī zirnīši ar kefīru plus šokolādes krēms ar dzērveņu ķīseli smieklīgā bleķa ķobītī uz garas kājas;
Tornī kijevas kotlete;
Kaukāzā šašliks, protams;
Zilajā putnā 50gr. melnais balzāms plus kafija plus kūciņa (starp citu, akkurāt 1 rubli šis komplekts maksāja);
Skapī švarcītis;
(Astoriju, Ļeņingradu un Rostoku neminēšu, zabegālovki huže ermitāža)
Utt, utml.
Ehh... kur tie laiki...
(a te kaut kāda failu preparēšana...)
avatar
Publicēts: 20.10.10 19:21 labots
 citēt
Un aizmirsu Ģertrūdes ielas agrāko nosaukumu (laikam Kārļa Marksa) - tur Māris dzīvoja un šuva stilīgas bikses pa 20 rubļiem. Mājās nākot pa Ģertrūdes ielu dzērām vīnus katrā otrajā ieskrietuvē. Labi, ka jaunās bikses bija kājās - kuļķeni ar vecajām pazaudēju kaut kur. Kuļķenes ar wranglers pakaļu attēlu pārdeva par 3 rubļiem, bet dolārs maksāja 6 rubļus. Džinsu kostīmu varēja nopirkt par diviem sidraba pieclatniekiem. Nostalgie.
Kur vēl uz pusēm pārgrieztā vārītā ola, pus glāze krējuma un zirnīši uz šķīvja bufetēs. Ķieģelītis - kapeika par divām pusšķēlēm, sinepes par brīvu un kefīrs par astoņām kapeikām. Astoņdesmitajos, sēdējām ar zāles pārzini Rīdzenē, dzērām Čehu alu ar zušiem un spriedām, ka jaunībā, stacijā ēdot rupmaizi ar sinepēm un piedzerot kefīru bijām laimīgāki.
avatar
Publicēts: 20.10.10 19:48 labots
 citēt
Marksa... uz marksa ielas dzērām vīnu gāzētajos vīnos.
Pa kreisi paņemam pa 2 puslitra alus pus kausiem parasto vīnu un ejam pa labi, kur gāzētie, ar tiem piepildām kausus pilnus un turpat pie letēm veikala vidū to visu pierunājam.
A tualešu ta nav...
Ejam ar draugu tuvākajā vārtrūmē...
Darām to.
Nāk resna krievene bļaudama: što vi ģēlaiķe, što vi ģēlaiķe!
Mans draugs pagriežās pret bļāvēju un NEPĀRTRAUKDAMS atbļauj pretī: a što, ņevīģiš, štōļi???
Un vēl pakrata...
avatar
Publicēts: 20.10.10 20:32
 citēt
Eltons, populaaro eestuvju top eedienus perfekti nosauci :-)))
avatar
Publicēts: 21.10.10 08:37
 citēt
imgfoto:nu nepārspīlēsim ar pavāru algām...:D Manai ģimenei kā reiz obšepita uzņēmums pieder jau gadus 15... Lai cik viņiem(pavāriem) nemaksātu vienalga labāk par mani vēl neviens nav taisījis:D:D:D



parasta ēstuve....
Šad,tad aizeju pusdienās.
Nekā īpaša.Garām braucot var iestiprināties.

nez vai Tava gjimene kaadu LABU pavaaru vismaz TV kastiitee ir redzeejusi ... ???:face-wink:
avatar
Publicēts: 21.10.10 08:50 labots
 citēt
Viktors:

nez vai Tava gjimene kaadu LABU pavaaru vismaz TV kastiitee ir redzeejusi ... ???:face-wink:


Aristokrāts atradies....
Liela daļa LV ģimeņu šajos laikos kārtīgu ēdienu tikai TV kastītē redz..:(
avatar
Publicēts: 21.10.10 09:16
 citēt
Drīzāk būtu jāuzdod jautājums vai nu Viktors mums pilnīgi visās jomās ir tāds feinšmekeris (neticu - visam laika toč nepietiks), vai nu iedomājies, ka ikkatrs latvietis iet omleti ēst tikai pie slaveniem šefpavāriem vai arī ja kaut kas garšojis tūliņ skrien tubrālības sadzert ar līdz šim nezināmo pavāru...

izrādās ar šo salīzinājumu par garšīgu omleti trāpīju uz hobija vienam no šejieniešiem
Bet jautājums jau palika tāpat neizprasts dēļ šīs aizraušanās - vai tiešām omletes garšīgumu nosaka tikai zināms šefpavārs? tika apgalvots, ka noteikti (kaut gan tā tomēr ir tikai varbūtība), jo varbūtība trāpīt uz kādu negaršīgu garšvielu ir tik pat liela...

Par jautajumu padomāt pēc būības mums daudzi nespēj..

Tā teikt atgreiežoties pie tēmas - 10x15 bildi pa lielam jebkurš printeris nodrukās +/- līdzīgi, ja vien oriģināla izšķirtspēja nebūš zemāka par 300 dpi. Kā arī baikas par bildes palielināšanu nekad nekādu detalizāciju nepiešķirs, kaut reizēm tiek apgalvots, ka bezmaz no 300 x 450 pix bildes izmantojot kādu tur ūbepalielinātāju varēšot panākt pilnvērtīgu tādu pašu 10x15 bildi...

Tā teikt no 3 paipalu olām neviens šefpavārs neizgatavos tik pat lielu omleti kā no 3 vistas olām un savukārt gabaliņš no 30 vistas olu lielas omletes garšos ~tāpat ka omlete, kura gatavota kā viena porcija no tikai trijām...
avatar
Publicēts: 21.10.10 10:33
 citēt
Manā sapratnē labs pavārs tiek pirkts un pārpirkts, jo tas ir tas, kura dēļ tiek iets uz kādu ēstūzi, kaut gan parasts apmeklētājs to nemaz necenšas izpētīt un domā, ka dotais ēstūzis to gatavo un ar to beidzas, ka tik garšīgi...

senāk, kad nācās bildēt vairāk un drukāt, tad nesu samazinātu izmēru tieši pix, jo nezin kāpēc manas 5D pilna izmēra bildes izgatavotas bez iepriekšējas samazināšanas un sagatvavošanas kļuva tā kā par tumšu, ka arī zaudēja detalizāciju, arī asuma ziņā nevisai labi skatījās. Var jau būt, ka tā bija mana līkrocība... bet arī skatāmos kadrus kāziniekiem sagatavoju itkā monitora izmēram..
avatar
Publicēts: 21.10.10 10:44 labots
 citēt
Eltons:

Kas tik neatklājas.
Viens C valodu izgudrojis,
otrs gastronomiskais eksperts.

Un neviens neatzīstas randiņos ar Dansigu.



par to pēdīgo man ir loģisks skaidrojums, ek, cik gadi pagājuši: www.anub.ru...
avatar
Publicēts: 21.10.10 10:45
 citēt
oms:
senāk, kad nācās bildēt vairāk un drukāt...


Ja neesi pamanījis iet runa par parastu mājas printeri...
avatar
Publicēts: 21.10.10 11:52
 citēt
palaidniex:
oms:
senāk, kad nācās bildēt vairāk un drukāt...


Ja neesi pamanījis iet runa par parastu mājas printeri...


----------
ja "iet", tad izprintē un novērtē, ne tā? Interesantāka tēma ir virtuve.
avatar
Publicēts: 21.10.10 12:06
 citēt
palaidniex:
oms:
senāk, kad nācās bildēt vairāk un drukāt...


Ja neesi pamanījis iet runa par parastu mājas printeri...
Ja neesi pamanījis, iet jau ceturtā lapa un topika sākotnējā tēma, kā parasti, tika izsmelta jau pirmajā lapā ;)
avatar
Publicēts: 21.10.10 12:11
 citēt
tur jau tie sū, ka netika :D
tā arī neieraudzīju tās noskanētās izdrukas, kurās viens cilvēks, kurām kašķis ar vecumu sāk vairāk kāpt galvā, neko vairāk par pieņēmumiem un tukšiem vārdiem neparādija, ka ir kaut kas būtiski uzlabojams parastā 10x15 izdrukā uz mājas printera.
Tik piesauca, ka vaot, ka darot, ka sveika pasaule un A3+ printeris pašam savs... :D
avatar
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):