katrs piekritīs, ka ja taavu bildi kāds nopublicē/pārpublicē bez atļaujas vai nepabrīdinot, ka tā ir zagšana un autortiesību pārkāpums.
bet kā tad ir gadījumā ka google skanējot lapas saglabā savā servēri tavu bilžu thumbneilus bez tavas/aurora atļaujas ?
nevaru saprast kā viņi tiek cauri ?
par robots.txt tapat es varu pateikt ka google pats vainiigs ka nav izlasiijis ka mana webaa rakstiits ka parpubliceets bildes ir aizliegts un burtiskaa nozimee mazbilzhu iekešošana ir naturaala zagšana un autortiesību pārkāpums. to ka dziivokliii vai majaa durvis ir valaaa nevienam nedod tiesiibas ienaakt un panemt ko grib.
es negrbu aizsargāt savas bildes pret google, google ir labs un image serchoshana ir laba lieta, man vairaak interesee kaa juridiski vini attaisnojaas, ka taa nav zagshana ? tik nesakiet lai iesuudzu, es par googles riiciibu esmu tikai par. interesee metodes kaa vini to definee.
jautaajums vai vinja saglabaa thumbneilus savaa serverii? otrs Tu savaa serverii ieksh faila robots.txt vari aizliegt googles robotam indexeet savu web lapu vai arii kaukaadu images direktoriju
Koba:jautaajums vai vinja saglabaa thumbneilus savaa serverii? otrs Tu savaa serverii ieksh faila robots.txt vari aizliegt googles robotam indexeet savu web lapu vai arii kaukaadu images direktoriju
interesanta interpretācija par robots.txt, "zagt" drīkst, kamēr es to neaizliedzu ne vienmēr mums ir "vara" (t.i. mēs tiekam pie index roota ielikt robots.txt) aizliegt.. bet par gooldes tanti, viņa nepārpublicē, viņa rāda ko ir atradusi neta misenē, savā ziņa tā ir reklāma, pie tam bez maksas. tā arī ir, google saglabā/iekešo ne tikai html, bet arī mazbildes.
Gabiz:interesanta interpretācija par robots.txt, "zagt" drīkst, kamēr es to neaizliedzu ne vienmēr mums ir "vara" (t.i. mēs tiekam pie index roota ielikt robots.txt) aizliegt.. bet par gooldes tanti, viņa nepārpublicē, viņa rāda ko ir atradusi neta misenē, savā ziņa tā ir reklāma, pie tam bez maksas. tā arī ir, google saglabā/iekešo ne tikai html, bet arī mazbildes.
pilnibaa piekriitu par robots.txt tapat es varu pateikt ka google pats vainiigs ka nav izlasiijis ka mana webaa rakstiits ka parpubliceets bildes ir aizliegts un burtiskaa nozimee mazbilzhu iekešošana ir naturaala zagšana un autortiesību pārkāpums.
es negrbu aizsargāt bildes pret to, google ir labs un image serchoshana ir laba lieta, man vairaak interesee kaa juridiski vini attaisnojaas, ka taa nav zagshana ? tik nesakiet lai iesuudzu, es par googles riiciibu esmu tikai par. interesee metodes kaa vini to definee.
domājams ka googles gadījumā nav runa par pārpublicēšanu, starpība ir teminos, google savā būtībā meklēšanas lapā neko nepublicē, bet gan rāda... gluži tā par kā kiosks nerīko apsveikuma kartiņu izstādi.
P.S. Publicēšana ir darbība, ar kuras palīdzību darba eksemplāri ar autora piekrišanu kļūst pieejami sabiedrībai... P.P.S. Autortiesības tiek pārkāptas 3 pamatgadījumos: bez atļaujas publicējot darbu, autoram tiek liegta atlīdzība, kas tam pienākas par darba radīšanu; sveša darba piesavinātājs maldina sabiedrību, sevi uzdodot par darba autoru; darbu publiskojot, netiek uzrādīts darba autors (ja tas ir zināms). Kā arī sīkāk atrunātos papildu gadījumos (piemēram, literāra darba tulkošana un publicēšana bez atļaujas, pārāk liela darba fragmenta citēšana bez atļaujas, darba izkropļošana u.c.).
Ja pieņemam ka google publisko, tad atlīdzība netiek liegta, principā google uz sīkatēliem nepelna, google nepiesavinās autortiesības un viņa norāda avotu utt.
P.P.P.S.
13) publicēšana - darbība, ar kuras palīdzību autortiesību un blakustiesību objektu kopijas ar autortiesību un blakustiesību subjektu piekrišanu kļūst pieejamas sabiedrībai, ievērojot nosacījumu, ka eksemplāru skaits apmierina sabiedrības saprātīgu pieprasījumu atbilstoši šā autortiesību vai blakustiesību objekta raksturam; par autortiesību objektu publicēšanu netiek uzskatīta dramatiska, muzikāli dramatiska darba vai muzikāla darba izpildīšana, audiovizuāla darba demonstrēšana, literāra darba publiska lasīšana, literāra vai mākslas darba raidīšana, mākslas darba demonstrēšana vai arhitektūras darba celtniecība;
guugle parpublicē (parseivojot tumbneilus) autor darbu nebriidinot par to autoru !
kiosks ir pavisam kas cits. kartinas autoram ir sapikots un parastkiits liigums ka vina bilde tiks pardota.
iedomaajies ekskluziivu izstaadi (kur ir pie iejeas rakstiits focheet nedriikst), kur es (google) nebriidinot izstaades autoru ienaaktu izstaadee, paarfocheetu autora bildes, un izliktu kaut kur citur nebridiinot autoru arii izstaadi tik varbut ar mazakaam bildeem un ar noraadeem ka luuk shitaa bilde bija redzama tajaa un taaa izstaade. reaalajaa dziivee ja taa notiktu, liidz tiesai 100% aizietu !
panemam zhurnaalu, kursh tavu fotobloga bildi tev nozog, nopubliceee to, un pieraksta. sho bildi var atrast tur un tur un links uz fotoblogu. tas buutu likumiigi ?
Publicēšana ir darbība, ar kuras palīdzību darba eksemplāri ar autora piekrišanu kļūst pieejami sabiedrībai...
pieejami sabiedriibai apskatei, nevis kopeeshanai !!! tas nedod tiesiibas "sabiedriibai" parkopeet autor darbu bez atlaujas
andre, Laikam esi aizmirsis kurā gadā dzīvo. Vari, protams, mēģināt tiesāties ar google, vai drošākais veids - neliec neko internetā. Bet savādāk - gan jau, ka gan google, gan citi atradīs formulējumu kāpēc drīkst pārkopēt Tavas bildes. Jeb kurā gadījumā visa tā autortiesību padarīšana jau diezgan pasen nestrādā, jo ir muļķīga un domāta citam laikmetam.
Palielam jau Tu taapat kaa uzraxtot ka visas tiesiibas aizsargaatas pie bildes pasaki cilveekiem ka neveelies lai chiepj Tavas bildes ar robots txt pasaki robotiem, dommaju ka taada tiesa uzreiz arii paprasiitu a ko ta neierakstiji ieksh robots.txt tipa nepaarzini web tehnoloogijas pats vainiigs jaasaka gan ka roboti vareetu buut godpraatiigaaki par cilveekiem ja viniem pasaka nenjemt tad arii nenjem
Koba:Palielam jau Tu taapat kaa uzraxtot ka visas tiesiibas aizsargaatas pie bildes pasaki cilveekiem ka neveelies lai chiepj Tavas bildes ar robots txt pasaki robotiem, dommaju ka taada tiesa uzreiz arii paprasiitu a ko ta neierakstiji ieksh robots.txt tipa nepaarzini web tehnoloogijas pats vainiigs jaasaka gan ka roboti vareetu buut godpraatiigaaki par cilveekiem ja viniem pasaka nenjemt tad arii nenjem
pienesim tu aizmirsi steigaa aizsleegt maaju. es iegaaju un nozagu tavu staffu. es tiesaa saku pats vainiigs ka neaizveri durvis...
reaals gadijums. vienam pazinam zagļi izlauza garažai vārtus un aizdzina auto. vēlāk visādi sīkie, kamēr saimnieks vēl nebija konstatējis zādzību, iegāja un "paņēma" visādu stafu no garažas. policija bija spiesta meklēt visus sķos kas šādā veidā piesavinājās mantu...
google neko nepelne no bilžu parādīšanas google neuzrādas bildes kā savas, bet gan norāda no kurienes bilde nākusi google jau bildes nezimanto, izmanto cilvēks kas meklē iekš google... jo google ir tikai meklētāja softs, kurš atrod.