kautko jau ņemšu, bet rez vakar te piereģistrējos sāku lasīt visādas gudrības un palaidu garām divus objektīvus par ļooooti labām cenām, katrā gadījumā paldies par vieokļiem.. un ja kāds ko var pateikt par Tokinu 80 288 2.8 vēljoprojām varat izteikties
Manualo lietoju bieži, bet pārslēdzu tāda secībā kā norādīju, man tā šķiet drošāk. Nopirkt var ātri, pēc tam vēl būs arī jalieto. Un ja neiepatiksies, tad sāksies tirgošanas epopeja. Man ta bija ar AF50/1,4 Nopirku, nekada vaina, bet izrādījās ka man viņš nav aktuāls, pārdevu, zaudēju 15ls. Sīkums bet nav patīkams.
Gūglē esi nobanots, vai? Obligāti vajag tos, kuri vienā noteiktā forumā ir ko lietojuši?
"A fine lens, capable of "professional" results, and with excellent build and handling - this represents good value. Do be prepared for it's considerable weight however. My primary use is for photographing my kids at play, where the fast auto-focus and wide apertures are of great benefit. It also doubles as an good lens for studio portraiture... Built like a tank... This is an excellent lens for the price. It looks like a pro lens and works like one too. Focusing is quick and accurate..."
Nezinu, kad biju izvēles priekšā starp Nikon AF-D un ATX Pro Tokinu, sapratu, ka negribu bīdāmu stiklu, jo ērtuma tam nav nekāda un lēns arī pēc vella, cenas ziņā Tokina bija pat daudz dārgāka, bet man patika labāk nekā tas Nikons. Ātrums, nu noteikti, ka ātrāks par vecajiem Nikoniem, protams jaunais Nikons ieliek kloķi, bet...
Sigmu arī biju pētījis, bet to nevar pat ar Tokinu salīdzināt, kur nu vēl ar Nikonu. No sporta esmu bildējis Sijoringu, nu nekāda vaina, ne reizi nebija tā, ka dēļ AF ātruma bilde būtu neizdevusies.
Ja kas, vari painteresēties pie lietotāja EGFOTO - viņš ar Tokinu ir bildējis kāzas. Studijā, manuprāt Tokina ir otrs lab'\akias pēc Nikona.