forum.gif
jautājums par objektīva izvēli
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / jautājums par objektīva izvēli
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.10.10 18:25
 citēt
Sveiki visi, esmu šeit jauns lietotājs, bet fotografēšanas pieredze bišķ ( kādi 3 gadi) jau ir...
Tātad gribu iegādāties kādu 70 - 200 2.8 objektīvu, skatos ka ebayā var tabūt tokinu pa Ls 240 itkā cena jau varētu būt Ok bet vai kādam ir pieredze ar tokinu? ja ir būšu priecīgs par informāciju! :)
Publicēts: 20.10.10 18:55
 citēt
Čips var nesaprasties ar ciparkamerām (ja netiek nosaukts fotoaparāta ražotājs,tad jau laikam būs Canon :) )Ja nu tomēr par Nikonu ir runa,tad nah,dzimtais vienriņķa cenā būs līdzīgs,optiski labāks.Pieredze ar Tokinām tikai pozitīva.
Publicēts: 20.10.10 21:37
 citēt
opāa aimirsu nosaukt marku , jā man i Nikons... a kas ir dzimtais vienriņķa ? Nikkor 80 - 200 2.8 tas bez VR ?
Publicēts: 20.10.10 22:05
 citēt
Publicēts: 20.10.10 22:10
 citēt
njaa zinu šo, bet 400 Ls bišķ pa dārgu, vasaras sākumā viens LV tirgoja pa 250 ls , es muļķis neņēmu ! Tāpēc tagad skatos uz to tokinu !
Publicēts: 20.10.10 22:13
 citēt
Tavs atrastais ir otrās versijas. Man pirmā versija izmaksāja 270ls + 15lsmetala skrūvējamā blende. Nu vai tev patiks trombons, tas vēl jautajums.
Publicēts: 20.10.10 22:14
 citēt
oo nee izrādās var pa Ls 210 no DE dabūt... a kā liekas kurš labāks tokina vai Nikon ?
Publicēts: 20.10.10 22:16
 citēt
meduspods:oo nee izrādās var pa Ls 210 no DE dabūt... a kā liekas kurš labāks tokina vai Nikon ?

A vot par atbildēm uz stulbiem jautājumiem vajadzētu naudu prasīt.
Publicēts: 20.10.10 22:18
 citēt
Varbūt pieteiksies kads kurs ir lietojis abus.
Publicēts: 20.10.10 22:22
 citēt
Man ir tokina AF 70-210/4,5. Beigta elektronika(kamera viņu neredz), moš tev tādu vajag 20ls.
Publicēts: 20.10.10 22:30
 citēt
manuprāt tas vēl pat varētu būt ērtāk savā ziņā , bet kā ar bildes kvalitāti ? nez kāpēc bet man liekas ka Tokina varētu būt labāka :) bet toč nezinu kāpēc man tā liekas, turklāt vācu ebajā tas ir pa 210 Ls a visu piegādi !!!
Publicēts: 20.10.10 22:35 labots
 citēt
Publicēts: 20.10.10 22:38
 citēt
tās ir bildētas ar to 1. versiju? bildes ar putniem labas, manuprāt ! a kā viņš uzvedās vājākā apgaismojumā un kā studijā ?
Publicēts: 20.10.10 22:39
 citēt
meduspods:manuprāt tas vēl pat varētu būt ērtāk savā ziņā , bet kā ar bildes kvalitāti ? nez kāpēc bet man liekas ka Tokina varētu būt labāka :) bet toč nezinu kāpēc man tā liekas, turklāt vācu ebajā tas ir pa 210 Ls a visu piegādi !!!

kad liekas, tad sasitas:)
Publicēts: 20.10.10 22:49 labots
 citēt
Studijā nezinu. AF lēns abām versijām. Fokusējas labi, garām nedur(švakā gaismā). Lietoju viņu reti, smags, liels. Ir aberacijas, 200 mm tuvās distancēs ir pamīksts, no 4 normāls.
Neesmu guru, bet es viņu uzskatu par reportāžu stiklu. Mākslai domaju neder(salīdzinu ar AF 50/1,4 AIS 200/4). Bet tās ir manas domas.
Publicēts: 20.10.10 22:54
 citēt
mja ei ta Tu zin kurš būtu labāks tā Tokina vai Nikkors....
Publicēts: 20.10.10 22:59
 citēt
To nu gan nepateikšu. A kādiem mērķiem tev viņu vajag?
Publicēts: 20.10.10 23:17
 citēt
sportam abiem jābūt lēniem,to smago stiklu blāķi ar lēnu pārnesumu kustina... varbūt pat tokina ātrāka.
Publicēts: 20.10.10 23:19
 citēt
tādam ritīgam sportam nevajag, vairāk kāzas un studija!
Publicēts: 20.10.10 23:26
 citēt
tad ņem nikonu.
Publicēts: 20.10.10 23:29
 citēt
tagd pētu netu un un arī sigma izpeldēja tanī pat cenu grupā ....
Publicēts: 20.10.10 23:34
 citēt
Sigma EX APO 70-200mm F2.8D HSM
Publicēts: 20.10.10 23:34
 citēt
visi laikam aizgāja gulēt :what:
Publicēts: 20.10.10 23:40
 citēt
sigma jāņem otrā versija,tikai... bet nikons tāpat domājams būs asāks un uzliekams arī uz filmu kameras,ja gribēsies.
Publicēts: 20.10.10 23:42
 citēt
nu skaidrs, tātad pagaidām nikons, pasmags jau ir bet nu neko
a kas labs sakams par tamronu šāda paša izmēra ? protams F2.8
Publicēts: 20.10.10 23:50
 citēt
smagāku būs pat vieglāk noturēt,pats slāpēs vibrāciju.
un metāla konstrukcija ir metāla konstrukcija.
tampons pa 250ls diez vai sanāks,bet tā jau esot labs.. nez gan,vai tik labs kā nikon.
Publicēts: 20.10.10 23:53 labots
 citēt
:)
Publicēts: 21.10.10 07:27
 citēt
meduspods:tampons he he he :face-grin:
nebiju šādu dzirdējis, labs :)
nu skaidrs, pagaidām divi plusi nikonam, vēl bišķ pagaidīšu mošk vēl kāds kautko uzraksta :)

spriežot pēc augstāk rakstītā,ar jebkuru stiklu bildes tev būs fufeļainas.Cilvēkam nav sajēgas ko un pats galvenais kāpēc grib.Droši ņem lētāko,jo tik un tā starību ar dārgāku stiklu neredzēsi.
Publicēts: 21.10.10 09:54 labots
 citēt
Tu gan īgns, bet es Tev nepiekrītu, nav jau jēgas tēlot pārgudro un gudri spriest par lietām ar kuām nav īsti bijusi konkrēta pieredze , labāk pajautāt citiem vai ne...
Publicēts: 21.10.10 10:03
 citēt
nikkor 80-200/2.8ED galvenais pluss ir AF, nenormāli ātrs, kluss un precīzs. ar to esmu bildējis zirgu sportu, ralliju, lidojošus zērus (putnus), AF nekad nav pievīlis (ko nevarētu teikt par dažām citām sigmām un tamroniem, tokinas garās nav mēģinātas). asums plus mīnus o.k., zīmējums pēc gaumes (man ne visai, sākumā patika, bet, tad salīdzinot ar vairākiem citiem izciliem stikliem, sapratu, ak tomēr nē). :)
Publicēts: 21.10.10 10:07
 citēt
alvil,a te vispār par veco af/af-d pumpi cilvēki runā... :face-kiss:
Publicēts: 21.10.10 10:14
 citēt
shvaboc:alvil,a te vispār par veco af/af-d pumpi cilvēki runā... :face-kiss:

ā, toč. sorry, nepamanīju. to neesmu rokās turējis. :) bet citi stāsta, ka tas esot pat vēl labāks par jauno.
Publicēts: 21.10.10 10:26
 citēt
alvils:nikkor 80-200/2.8ED galvenais pluss ir AF, nenormāli ātrs, kluss un precīzs. ar to esmu bildējis zirgu sportu, ralliju, lidojošus zērus (putnus), AF nekad nav pievīlis (ko nevarētu teikt par dažām citām sigmām un tamroniem, tokinas garās nav mēģinātas). asums plus mīnus o.k., zīmējums pēc gaumes (man ne visai, sākumā patika, bet, tad salīdzinot ar vairākiem citiem izciliem stikliem, sapratu, ak tomēr nē). :)

kuri ir tie izcilie stikli ?
Publicēts: 21.10.10 10:54
 citēt
katram sava saprašana par izcilību
Publicēts: 21.10.10 12:01 labots
 citēt
1. Vecajiem nav procesors, tāpēc fotoaparāts nesaņem informāciju par fokusēšanās distanci(zibenei un 3d ekspo mērīšanai).
2. AF nav kluss, pārslēgšanās auto/manuālais arī nav nekāda ātrā(sākumā uz kameras pēc tam uz objektīva, savādāk domāju aprausi zobratus).
3. Priekšējam lēcu blokam ir lufte(par to pilns nets ar sūdzībām), fotografēt netraucē, bet ja esi pedants kritīs uz nerviem.
4. Pilnīgi atvērtam uz kontrastainiem objektiem ir oreoli(cyan/blue).
5. 200mm pamīksts tuvās distancēs(lasīju ka, to pat ražotājs ir atzinis).
6. Krāsas vēsas, asums ok, pretgaisma tur labi(zaķu nav, kontrasts nekrīt, aizplīvorojums neparādās).
Nesteidzīgai knipsēšanai der, ja dinamiski vajag pārfokusēties tuvs/tāls domāju būs par lēnu. Varbūt noveicas un pa saprātīgu naudu dabū divriņķu versiju:face-smile:.
Publicēts: 21.10.10 12:07
 citēt
fukss:Aizmirsu pieminēt. Vecajiem nav procesors, tāpēc fotoaparāts nesaņem informāciju par fokusēšanās distanci. Iespējams Sigmai ir.

Neprecīzs,tādēļ maldinošs apgalvojums.
Publicēts: 21.10.10 12:35 labots
 citēt
Tas nav apgalvojums, ja es viņus ražotu būtu savādāk.
www.alldatasheet.com... , ja ļoti gribas varat palasīt mikroshēmas specifikāciju. No sevis varu piebilst, viņa izdod informāciju par objektīva modeli un zoom vērtību. Vismaz manis jauktajos VECAJOS objektīvos lietoja šo mikreni. Objektīvi bez kontaktiem ir AI un AIS(tos kurus droši drīkst likt uz ciparu fotokamerām, H es neriskētu likt, bet tās ir manas domas). Jaunie ir AF un AFS(šis droši ka dod arā informāciju par fokusēšanas distanci).
Ja cilvēks grib pirkt, tad internetā var meklēt precīzāku informāciju uz velna paraušanu.
Objektīvu savietojamība ir aprakstīta fotoaparāta pasē. Par nikkoriem ir neslikts resurss.
www.mir.com.my...
Publicēts: 21.10.10 13:24
 citēt
Po mikrenes specifikācija,distances informāciju sāka dot D sērija 90tajos,tas nozīmē,ka pirmais vienriņķa stikls nedod,pārejie dod distances informāciju.Bet nekad neesmu sajutis nekādu praktisku labumu no tās informācijas,droši vien tapēc,ka nermēdzu maukt ar blici pa tiešo purnā bildējamajam,pie tam nobāžot galveno objektu pašā kadra malā(tikai pie tādiem nosacijumiem fokusēšanas distances informācijai parādās kāda jēga).

AF-M pārslēgšana TIKAIi uz objektīva,uz kameras UN objektīva bija jāpārslēdz dažām vecajām tokinām.

Divriņķu un vienriņķa versijas ir optiski vienādas,tikai elektroniskie navaroti atšķiras.
Divriņķu versijas vājā vieta AF-MF pārslēdzējs - švaka konstrukcija viegli salauzt.
Publicēts: 21.10.10 14:27
 citēt
Varbūt tev stingri nervi, es savam neriskēju AF-MF krutīt ar neatslēgtu kardanu, pārāk liels spēks ir japielieto, bailes apraut zobratus.
Par otro versiju tev taisnība, laikam tā būtu galvena atšķirība salīdzinot ar pirmo.
Domāju velti cepamies, cilvēks nopirks pilnīgi ko citu.
Publicēts: 21.10.10 14:43
 citēt
fukss:Varbūt tev stingri nervi, es savam neriskēju AF-MF krutīt ar neatslēgtu kardanu, pārāk liels spēks ir japielieto, bailes apraut zobratus.
Par otro versiju tev taisnība, laikam tā būtu galvena atšķirība salīdzinot ar pirmo.
Domāju velti cepamies, cilvēks nopirks pilnīgi ko citu.

Pņem to stiklu rokās un paskaties kas notiek kad pārslēdz uz AF un MF,vinā gadijumā riņķis griežas tukšgaitā,otrā negriežas kardāna pārvads.Pārslēdzot AF-MF tur iekšā mehāniski pārslēdzas zobrati.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):