forum.gif
radio vadāms helītis + kamera
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / radio vadāms helītis + kamera
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.10.10 20:29
 citēt
sen jau to gribēju realizēt, bet biju piemirsis.

atgaadinaaja man par to Chase Jarvis jaunais nikon d7000 kameras tests www.youtube.com...
kur saakuma kadrs ir uzfilmēts ar radio vadāmu helīti.
to var redzēt 2:25min šajā video www.youtube.com...

kaa arii viens lietuvietis ar ziepi pieliktu pie radio vadāmas diezgan nopietnas lidmašīnas sabildēja Latviju www.citadalatvija.lv

tapeec ideja atdzima un esmu gatavs iegādāties attiecīgo lidojošo aparātu.

lūk interesē vai te nav kāds entuziasts ar lidojoshiem lidaparātiem pie kura varētu pakonsultēties ? varbūt kādam tāds verķkis ir un varētu kādu testa lidojumu manai kamerai ? :) esmu gatavs riskēt !
Publicēts: 20.10.10 20:33
 citēt
meklē tos kas nodarbojas ar lidmodelismu.
Publicēts: 20.10.10 20:33
 citēt
O. jā, grāmata "Latvija neredzētā".
Man to pats Kestutis uzdāvināja.
Ar visu ierakstu "Su pagarba" un autogrāfu.
Publicēts: 20.10.10 20:36
 citēt
iesit traukos:

* foto moto avio video ... ritmi *

un raksti vēstuli

tik runā pieklājīgi, tad visticamāk viss sanāks

gudlaks
Publicēts: 20.10.10 20:55
 citēt
Blogeris Mathias jau laiciņu ņemas. Cik noprotu viņam tas helītis diezgan bieži nomaucas:amazing:
Publicēts: 20.10.10 21:08
 citēt
Daudz léták un vienkárshák-ar lielu púkji.Ja jau vecos laikos varéja propogandas skrejlapu maisu uzvilkt gaisá un izbért pa véjam mérkjauditorijas virziená ,tad kameras svars nebútu probléma.Labs púkjis stáv gaisá gandríz nekustígi,nevar péksnji nokrist un to var párvietot ar gájéja átrumu.
Publicēts: 20.10.10 21:27
 citēt
oi, heliitis kas pacels to pasaakumu gaisaa, maksaas pie 200-300ls, + pults vismaz 100, + rez daljas... Koleegjis intereseejaas.
protams, var ari leetaak, bet tie tad ir neveiksmeem un muuzhiigiem kritieniem nolemti pasaakumi.
Publicēts: 20.10.10 21:35
 citēt
O jā burtiski pagajušo nedēļā skatijos mūsu pašu blogera Mathias ražojumus ar radiovadamō heli , bija labie :) Adresi gan nepiefiskēju bet bija gana intresanti.
Publicēts: 20.10.10 23:27
 citēt
versatile:oi, heliitis kas pacels to pasaakumu gaisaa, maksaas pie 200-300ls, + pults vismaz 100, + rez daljas... Koleegjis intereseejaas.
protams, var ari leetaak, bet tie tad ir neveiksmeem un muuzhiigiem kritieniem nolemti pasaakumi.

ta arii plaanoju liidz 500...
Publicēts: 20.10.10 23:44
 citēt
saakumaa iesaku tad pamaaciities to birnumu lidinat. motors vinajm iekshdedzes, tie motorinji ari vesela zinaatne. Vismaz es nerisketu kameru karinaat, kamer neparvaldu to drankji teicami.
Publicēts: 20.10.10 23:48
 citēt
ir veikals uz terbatas un matiisa stuura ar visaadaam raiovadaamaam uzpaikteem. ir arii njipri heliishi pa 400 ls :)
Publicēts: 20.10.10 23:57
 citēt
alchsh:ir veikals uz terbatas un matiisa stuura ar visaadaam raiovadaamaam uzpaikteem. ir arii njipri heliishi pa 400 ls :)

taisni tas veicis man bija praataa :)
Publicēts: 21.10.10 00:14
 citēt
mums laikam fakultātē ir tāds helītis kas pusotru kilogramu var pacelt. tam ar liek klāt kameru vai videokameru. paredzēts laikam mežaudžu taksācijai no attāluma. a iespējams ka pat divi tādi tika trekanjos gados nopirkti.
Publicēts: 21.10.10 00:32 labots
 citēt
zo:mums laikam fakultātē ir tāds helītis kas pusotru kilogramu var pacelt. tam ar liek klāt kameru vai videokameru. paredzēts laikam mežaudžu taksācijai no attāluma. a iespējams ka pat divi tādi tika trekanjos gados nopirkti.

Isetenobā es baigi brīnos kā pie mums treknajos gados neiepirka satelītu tādy ķīniešu ar lielu kaķeni orbītā iešaujamu:):) Atcerieties anekdoti "Ķīnieši palaiduši pirmo kosmosa kuģi izšaujot to orbītā ar kaķeni kuras gumiju uzvilka 3 miljoni kniešu , palaišanas procesā 2 miljoni bojā gājušo , 1 miljons nepaspēja atlaist gumiju un aizlidoja līdzi kuģim kosmosā , 1miljons nomira no smiekliem redzot kā pirmie aizlido līdzi kuģim kosmosā"
Publicēts: 21.10.10 01:24
 citēt
zo:mums laikam fakultātē ir tāds helītis kas pusotru kilogramu var pacelt. tam ar liek klāt kameru vai videokameru. paredzēts laikam mežaudžu taksācijai no attāluma. a iespējams ka pat divi tādi tika trekanjos gados nopirkti.

gribeetos kaut ko vairaak par shitiem zinaat
Publicēts: 21.10.10 02:16
 citēt
andre, nepažēlo laiku, aizej uz Matīsa/Tērbatas.
Kolēģis kad prasīja helīti, pirmais jautāums bija - vai kameru klāt liksiet?

Pārdevēji zinoši.
Publicēts: 21.10.10 08:19
 citēt
versatile:andre, nepažēlo laiku, aizej uz Matīsa/Tērbatas.
Kolēģis kad prasīja helīti, pirmais jautāums bija - vai kameru klāt liksiet?

Pārdevēji zinoši.
tev vajadzēja atbildēt- kameru nē, šoreiz 2 kg smago "gaiss-zeme"... :)

Pirms kādām nedēļām bija interesants raidījums, ka šādu uzparikti, nevis heli, bet ļoteni, uzkonstruējuši mūsu pašu RTU cilvēki. Ja nemaldos, tad tā varēja lidot prom vairākus desmitus km un līdz ar to tika vadīta pēc tās bildes kuru raidīja lidmašīnas kamera. Mežu apsekošana ugunsperiodā, utt. Pielietojums varen-plašs.
Publicēts: 21.10.10 09:24
 citēt
Nezinu vai tie nav meli, bet man stāstīja, ka helikopteri (modeli) vadīt ir grūtāk nekā lidmašīnu (modeli) un maksājot tie helīši arī krietni dārgāk. Savā laikā kad braukājām uz izstādēm uz Vāciju tur bija angārs divu Ķīpsalas angāru lielumā, kur bija tikai radiovadāmi helikopteri (modeļi lielumā no maziņiem līdz tādiem mazas mašīnas lielumā). Latvijā man liekas tā lieta nav īpaši attīstīta (dārga izklaide), meklē labāk, kādā Vācijā vai vēl kādā civilizētā zemē.
Publicēts: 21.10.10 10:23
 citēt
melš, ka Honkongā 100$!
Publicēts: 21.10.10 10:53
 citēt
savulaik aizrāvos ar modelismu, bet gan pa ūdeni braucošo, vienreiz pamēģināju palidināt arī radiovadāmo lidmašīnu, viss beidzās ar to, ka iekrāvu to zemē... varu teikt, ka tas nav tik vienkārši!
Publicēts: 21.10.10 11:11
 citēt
Fočēšanai varbūt arī der, es gan esmu domājis par video, un tur nu šausmīgi tie helīšu jutūbes video kratās, ja nu vienīgi milzum lielie, ar žiroskopisko stabilizāciju ne tik ļoti...
Publicēts: 21.10.10 12:15
 citēt
es pilniibaa apzinos par kratiishanos un trokshnu esamiibu.

lidmashiina ir laba augtumiem un distanceem, bet mans meerkis tomeer aizvietot kraanu fotografeeshanaa un filmeeshana, un tur labaak heliitis.
Publicēts: 21.10.10 12:30
 citēt
var painteresēties iekš forums.latrc.lv...
Publicēts: 21.10.10 12:46
 citēt
andre:es pilniibaa apzinos par kratiishanos un trokshnu esamiibu.

lidmashiina ir laba augtumiem un distanceem, bet mans meerkis tomeer aizvietot kraanu fotografeeshanaa un filmeeshana, un tur labaak heliitis.

Tikko iedomājos- vēl taču nāk klāt vesela uzparikte, kas palaiž slēdzi, piem., 100 m augstumā. IS noteikti nevilks, līdz ar to kaut kāds TX/RX uz 446 MHz ar releju galā... Beigās būs vesela kosmiskā stacija :)
Publicēts: 21.10.10 12:47
 citēt
lēti nebūs!
Publicēts: 21.10.10 13:30
 citēt
UldisS:
Tikko iedomājos- vēl taču nāk klāt vesela uzparikte, kas palaiž slēdzi, piem., 100 m augstumā. IS noteikti nevilks, līdz ar to kaut kāds TX/RX uz 446 MHz ar releju galā... Beigās būs vesela kosmiskā stacija :)

nesarezgjii. programmejamaa pults un liela karte :)
Publicēts: 21.10.10 15:17
 citēt
UldisS:

pirmaam kaartaam shaubos ka heliits 100 var uzlidot. bet nu pockedwizardi var palaist 50 m tas toch. sliktakajaa gadijumaa iemochii lielu karti un uzliec lai bliezh katru sekundi.
Publicēts: 21.10.10 15:44
 citēt
Publicēts: 21.10.10 16:14
 citēt
Es sakuma domaju ka deret aiziet uz to radiovadamo veikalu, nedaudz uz simulatora palidot, protams ja sanaks...

Jo man te kaimins ar kadu 2 gadu pieredzi laik pa laikam savu heliti liek kokos vai vel kkur, jo nemaz nav tik vienkarsa ta pilotesana...:face-wink:
Publicēts: 21.10.10 16:43
 citēt
Mhhh...es viņus arī tirgoju Latvijā :face-wink:...arī esmu vairākus pārdevis mērniekiem "treknajos" gados, šiem bija oriģināla ideja piedāvāt klientiem viņu zemesgabala "momentuzņēmumus" :grimace:

Par cik pats esmu vairākus heļus pazudinājis un regulāri piegādājis rez. daļas citiem...godīgi- TAS NAV LĒTI :face-wink:

Bet ja ir nopietna interese varu palīdzēt ar nokomplektēšanu, jo Latvijā pārstāvu vairākas rūpnīcas :face-wink:

P.S. Pats ar lidojošiem esmu uz jūs, jo labāk patīk tie radiomodeļi, kas ar četriem riteņiem, bet zinu dažus guru, kas var tiešām palīdzēt, pats varu ražotājam palūgt x-mas atlaidīti :grimace:

PP.SS. Pa 100$ tur knapi žiroskopam sanāks :face-grin::face-grin:
Publicēts: 21.10.10 17:07
 citēt
andre:
UldisS:

pirmaam kaartaam shaubos ka heliits 100 var uzlidot. bet nu pockedwizardi var palaist 50 m tas toch. sliktakajaa gadijumaa iemochii lielu karti un uzliec lai bliezh katru sekundi.
paga, paga, tad jau vajag failu transmiteri labāk, lai tu redzi kas sanāk kamēr šis vēl augšā. 100 m - tas tā, piemēra pēc, domāju, ka tas galīgi nav nekas. 27 stāvu māja..., a-la saules akmens.
Publicēts: 21.10.10 17:21
 citēt
ja vajag bildēt no augšas, imho lētāk būs izmantot kādu mobilo mastu, ko pie kārtīga auto piekabina. vai arī izīrēt ko tādu: www.leica-geosystems.com...

Bet ja grib pa kapeikām, tad imho jāskatās uz tādām rotaļlietām: ardrone.parrot.com...
Publicēts: 21.10.10 17:47
 citēt
UldisS:

Mēs modelisti izmantojam 2.4Ghz pultis, ja tas palīdz...:face-wink:
Augstumu var cik fiziski ar aci var saskatīt...bet parasti tā nav galvenā problēma...
Publicēts: 21.10.10 20:51
 citēt
andre:emeerkis tomeer aizvietot kraanu filmeeshana

Aizmirsti, tas ir dohlijs variants, esmu jau tam izgājis cauri! Ar visām super žiro stabilzācijām tāds video der tikai tehniskiem mērķiem, piem- zemestrīces seku novērtēšanai un dokumentlizēšanai apdrošināšanas kantorī.
Publicēts: 21.10.10 21:04 labots
 citēt
Publicēts: 22.10.10 00:10
 citēt
135L:
andre:emeerkis tomeer aizvietot kraanu filmeeshana

Aizmirsti, tas ir dohlijs variants, esmu jau tam izgājis cauri! Ar visām super žiro stabilzācijām tāds video der tikai tehniskiem mērķiem, piem- zemestrīces seku novērtēšanai un dokumentlizēšanai apdrošināšanas kantorī.

www.youtube.com...
Publicēts: 22.10.10 14:44 labots
 citēt
īsāk sakot izstāstīšu ko uzzināju.
helīts ar iekšdedzes dzinēju kas var pacelt 3kg maksā visslētāais 700Ls, dārgākais 1500Ls. (tas kas ir konkrētā veikalā, jau nokomplekteets ar visu) un protams vēl ir varianti pa vidu. ja grib ar aķiem tad vēl 2-3 reizes dārgāk.

un sākumā jānopēr pults + simulators un kādu gadu jātrenējas pie PC. pretējā gadījumā crash garantēts uzrezi.

izmēģināju simulatoru. neiznāca pat normāli apli nolidot. īsāk sakot jātrenējās kārtīgi.

lidot telpās var aizmirst. kā arī viss kas saistīts ar cilvēkiem tuvumā var letāli beigties cilvēam. jo helihoptera propellers viegli kapā automašīnas virsbūvi nerunājot jau pa miesu un kauliem .

zemkopības ministrijā ir nedaudz nopienāki verķis un lielāks, kas maksā ap 15.ooo

īsāk sakot jāpārdomā kārtīgi vai es ar to gribu ņemties...

aa un veel buus jaacinaas ar helikoptera vibraaciju lai stabilizeetu fochuku.
Publicēts: 22.10.10 14:55 labots
 citēt
mosh tomeer kaut kaada karstaa gaisa/heelija uzparikte ar atsaiti? jo lidmasiina ta vismaz vel planes, ja degviela beigsies, bet heliitis naaks leja ka akmens...
Publicēts: 22.10.10 14:56
 citēt
lētāk tev būs nopirkt lielo balonu piepūst ar heliju, piesiet fočuku kas katru sek bildē un palaist gaisā ;)
Publicēts: 22.10.10 15:15
 citēt
Man kursabiedrs ņēmās ar lidmodelismu, bija arī projekts viņam ar helīti pie kura viņš bija Marku (neatceros kuru tieši) piekonstruējis. Jā helītim iekšdedzes dzinējs uz (m)etanolu.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas